icon

Som stará na tehotenstvo?

runnerka1
22. nov 2022

Nebali by ste sa tehotenstva (nie prve) tesne pred 40tkou? Kvoli zdravotnym rizikam matka/dieta.

runnerka1
autor
23. nov 2022

@kayyaa presne si opisala to,co som ja nevedala vyjadrit slovami. Mame vsetko pre to,aby sme dalsie dieta mali, aj tuzbu,aj materialne prostriedky. Deti a vsetko okolo deti je pre mna a manzela ten pravy zmysel zivota. Su aj problemy,samozrejme,ale obaja to tak citime,len mna akosi hlava este nepustila konat😄

ivasteva
23. nov 2022

Ahoj, nemusíš dať na môj názor , ale ja ti to neodporúčam. Sama som z piatich detí a poviem ti pravdu , ako dieťa som závidela rodinám s menším počtom detí. Ich maminy mali na nich viac času, viac energie...ja som išla bokom, lebo ďalšie a ďalšie bábo... Nemala som vrúcny vzťah s mamou ,lebo vždy bol niekto kto ju potreboval viac ako ja takže z hľadiska toho je lepšie venovať sa skôr deťom ,ktoré máš . Tie ťa isto potrebujú veľa. A v neposlednom rade, skôr by som sa venovala aj manželovi a vzťahu. Písala si, že vzťah nieje ideálny. Uz len kvôli tomu by som do toho nešla. Treba skôr pestovať to čo máš. ❤️ A z hľadiska aj zdravotného rizika určite nie, prepáč ale 40 je už veľa. Ešte kebyže máš 35 , ale už po 40tke nebudeš tak vládať ,plus si písala že si mala celotehotenske nevoľnosti, deti ťa potrebujú vitálny , trpeli by tým. No zváž to, ale ja to to neodporúčam. Energiu by som venovala manželovi a deťom. Radšej ísť do práce na skrátený úväzok napríklad a venovat čas aj sebe.

majaa81
23. nov 2022

@runnerka1 ja som rodila v auguste svoju tretiu dcéru mám 41 rokov. Tehotenstvo ukážkové, pôrod spontánny.

skumavka
23. nov 2022

@runnerka1 Ach, ako ti rozumiem...

patricko119
24. nov 2022

@runnerka1 moja mama mala v 40 dvojičky a všetko v pohode už majú 23 rokov.... 😇Teš sa na malé je to dar

ariannazara
24. nov 2022

Proste není problém teraz keď máš 40.podla mňa je problém keď máš 50,60 ja vidím na mojej svokre ma 50 a syna 12 ročného a nemá naňho nervy už absolútne. Ja osobne by som do toho nešla jedine žeby som žiadne dieťa nemala tak možno ale kebyže deti mám tak isto nie. Môj názor

tesari
24. nov 2022

@anjelicek26 mozem sa opytat a svagrina bola aj platenych genetickych krvnych testoch alebo len na beznom co robi gynekolog? Dakujem

ajn
24. nov 2022

@runnerka1 ja som rodila 4te v 39.a najlepsie tehotenstvo i porod to bol.

siska53
24. nov 2022

@runnerka1 ja som rodila druhe ako 37rocna. Sestra teraz, ma 42, konecne porodila. Mam viac kolegyn ci kamosiek, co porodili zdrave deti po 40tke. A jednu mladu, ani 30 nema a narodilo sa im dieta s downovym syndromom...

Ja by som sa toho u vas nebala.

igiana
24. nov 2022

@runnerka1 ja som taka mamička, a vobec sa nepovazujem za starsiu, prave naopak, citim sa byt stale mlada a nechapem, ako som si predtym mohla mysliet o 40tnikoch, ze su uz stare vykopavky 😆.
Zdravotneho rizika by som sa nebala. Skor to nocne vstavanie k babatku bolo uz dost narocne.

atinkaa
24. nov 2022

@runnerka1 ja myslim, ze uz v tej otazke mas odpoved, uz to ze sa nad tym zamyslas ti dava stopku, bezne ak nieco chces urobit a si si ista tak sa k tomu nepotrebujes poradit s nikym, teda toto by som brala ako taku prvu vec na zamyslenie.

Inak som prebehla diskusiu, ze to nie je prve dietatko, tak asi sa rozhodnut na zaklade vlastneho zdravia, na to ako sa ty citis, pretoze len ty vies ako rano svizne vstanes, ako dlho vies ostat hore, ake boli predosle tehotenstva, porody, ako si to znasala, to myslim ti napovie vela, plus energia ostatnych okolo, kto ti moze pomoct atd. Ja by som povedala ze uz tou samotnou temou je to aspon malinke nie.
Rozpravaj sa doma a tiez s lekarom/kou co mas, spolu to hadam rozlusknete co bude najllepsie, najvyhodnejsie, nabezpecnejsie.

Kazdopadne drzim palce!

veronicka88
24. nov 2022

Ja som ten typ čo ti povei,že bála....a na druhej strane ísť na stužkovú v 58🙈mňa desi táto predstava....ale to som ja🤭🤭🤭

pink_lady
24. nov 2022

Druhe Som rodila mesiac a pól po 40ke. To najuzasnejsie co sa mi mohlo stat ♥️

ivik4
24. nov 2022

Nieze nebala, ale chovat dieta do 60tky by som nechcela. Mna mala mamina v 37 a uz v puberte som vedela ,ze urcite tak neskoro dieta nechcem

atinkaa
24. nov 2022

@kvetinka75 vek je len cislo, ci na to si alergicka alebo nie, ludia dnes v 40 mozu vyzerat skutocne rozne a podla mna to tak bolo aj predtym, ono to ukazuje aj priroda sama, niekto je v menopauze pomaly v 30tke, niekto v nej nie je ani v 50. Teda ano, je to nejaka orientacna hodnota, no o cloveku skor vypoveda to ostatne, co tvori zdravie, sediny neviem skor vizualne a ano dnes sa to da maskovat, ale chodza vela napovie, aky zdravy clovek je, cievy, plus stavu tela - kondicii pomaha ak sa udrzuje vo forme, teda ano cvicit, alebo aj nejako sa hybat a aj nejako rozumne sa stravovat je celkom fajn. Ta veta, ktora ta drazdi sa dnes rozne ohyba teda rozumiem, ze ti moze vadit kontext no stale boli zeny/ludia ktori boli vitalni do vysokeho veku a stale boli stare-mlade, teda niekto ozaj fyzicky nemusi tehotenstvo prezit v zdravi, radosti aj mladsi...

pink_lady
24. nov 2022

Este dodam že geneticke testy som mala lepsie ako 20rocna. Ak po babatku tuzis tak sup do toho, možno sa už nezadari ale za pár rokov by si si vycitala že Si to neskusila...moja máma tiez rodila v 42, bratrancova zena neplanovane v 46 (baba je už dospela, a vztah maju úžasný), kamoska v 42, ...Dr mi vravela že mali minulý rok 49 roční, před tým 50

sonicka19983
24. nov 2022

@runnerka1 ja by som si skôr položila otázku, čo bude keď to dieťa bude mať 15 resp. začne puberta....budete mať 55 (!) Treba rozmýšľať aj v dlhšom horizonte ako iba či ustojíte tehotenstvo...ja som mala prvé dieťa ako skoro 32 ročná a druhé skoro 37 ročná a poviem vám že už cítim fyzické obmedzenia... Čo pri prvom bola malina je s 5 ročným odstupom už problém... netvrdím že nemajte, majte koľko chcete a koľko vám príroda dovolí len teda mne dosť pomohlo sa zamyslieť čo bude po tehu, po 3,6,10tich rokoch .. a tam už som radšej opatrná...vek nepustí... želám nech sa správne rozhodnete 🙏🙏

majkita255
Autor odpoveď zmazal
sashenka222
24. nov 2022

Ja som moje 4.dieta porodila ako 39 rocna. Tehotenstvo som si uzivala asi uplne najviac, porod bol najrychlejsi. Mam 40, a som doma s babatkom a hrozne sa z toho tesim. A vobec sa necitim stara. Prave naopak!!! Tusim som pri tom babatku aj psychicky omladla 🤣

pink_lady
24. nov 2022

@igiana presne, po porode mám lepsiu kondicku ako po prvom v 28 🤣

nikusa1113
24. nov 2022

@runnerka1
@runnerka1 pôdla toho ako sa cítiš,ak si s tým v pohode tak aj po 40 mozes....ja mám 10dni do termínu,vo februári budem mať 35r.a už nechcem nikdy viac byť tehotná......ale to je kvôli zdr.problemom a úprimne rozdiel je byť tehotná ako keď som mala 23 a 25 a teraz.....

pink_lady
24. nov 2022

@mimi2019 tak 1to mi je líto že si malá taku skusenost, mna Dr povzbudzovali a v nemocnici nikto nic, uplne normalny přístup....este vraveli že mavajz aj starsie a že starsie to lepsie znasaju

aknitram123
24. nov 2022

@runnerka1 v 35-tke prvorodička 🙂

natalala
24. nov 2022

@runnerka1 podla mna je to velmi individualne, niektore zeny v 40ke su viac fit a zdravsie ako 20 rocna baba. Ja by som napriklad v takom veku do toho uz nesla, lebo nechcem aby na stuzkovej mojich deti rozmyslali, ci som matka alebo babka 🙈 a chcem v tom velu uz mat zas trosku volnosti, ale nevidim na tom nic zle mat dieta aj po 40 ak sa na to zena citi 🙂

betulinka1
24. nov 2022

@runnerka1 za mna nie. Dakovala by som Bohu za 4 zdrave deti. Ale nesla by som do rizika, nevidela by som v tom zmysel. Mame v rodine postihnute dieta a vidime ako to negativne ovplyvnilo celu rodinu aj deti aj vztah manželov. Ak by to malo byt tvoje prve, tak ok, poviem ti chod do toho. Ale ak piate dieta, tak nie.

pink_lady
24. nov 2022

@shinon258 k Tvojim statistikam. 1:1000 znamená že 1 z 1000 deti Moze mat Downova syndrom. Však to je menej ako je sanca že zena při porode zomrie.
A drviva vacsina DS konci samovolným potratom, resp sa ani neuhniezdi.

tomasmirka
24. nov 2022

@runnerka1 Držím palce. Čím viac detí tým viac zábava. Ja som rodila piate 38 a kamoška tiež tak o rok staršia. Keď da človek všetko do božích rúk on sa postará aj keď prídu komplikácie. Nedá sa riadiť tým aké mali tehot.ine. Poznám aj také čo mali problémy. No o to lepšie keď športujete. To bude aj pôrod jedna báseň.👍😉

elizabeth170
24. nov 2022

@runnerka1 ja som druhý krát bola tehotná v 40 po 20 rokov 🙈a mám skoro dvojročnú zdravú dcéru

bvbv
24. nov 2022

@runnerka1 ak ste zdrava a pripravena na tu najkrajsiu a zaroven najtazsiu povinnost nevahajte.🙂

etelkatelka
24. nov 2022

@runnerka1 41 rokov som mala. Doma 19 ročného a 7 ročného. A bac dievčatko. Najkrajší moment v živote ♥️♥️♥️♥️ Užívame si rozprávky, nákupy všetko.. Doma 3 roky, bože to je život... Až ma mrzí, že nám to na rok končí.. Najkrajšie obdobie. Áno mne vyšlo na syndróm 1/25 ale nebála som sa. Stále som verila, že to bude dobré a bolo. Chlapci majú malú strašne radi ♥️♥️♥️♥️