Tehotenstvo po 35
Je ten vek ešte v poriadku? Momentálne mám 30 dve detičky ale keď pán Boh dá zo srdca by sme si želali ešte jeden uzlíček šťastia
@anika2007 áno, riziko je 0,5-1%...absolvovala si ten zákrok?
@zuzanockamt a co ak v tom 1%by bolo prave tvoje dietatko.clovek by vtedy nehovoril iba.a je to viac.ale nikdy nedaju za vinu amniocentezu.treba sa spytat fakt mega odbornikov.co tomu rozumeju.dokonca odbornici na genetike to niektori odmietaju.samozrejme ktori z toho neprofituju.ale je to na kazdom rozhodnuti a zvazeni.nic nieje cennejsie ako zivot.prajem vsetko dobre.
@bilberryday myslela som dr.gynekologicku.nie co robi amnio.asi som sa zle vyjadrila.
Ja so rodila ako 39 rocna a myslim ze je to uuuuzasneeeee
Ja mám momentálne 41 a 4 plánované tehu
Jediný problém ,čo mám že idem rodiť cisársky kvôli 2x operovanej driekovej chrbtici
@anika2007 ďakujem za info...pred zákrokom som veľa,veľa študovala a pýtala sa, ešte v čase pred tehotenstvom,keďže som vedela, že chcem AMC absolvovať. Dieťa už má tri roky a narodilo sa v termíne a zdravé. Tieto strašenia od žien,ktoré si tým neprešli sú úplne irelevantné.
V 35 som po amnnio v 19tt potratila, na genetike mi povedali ze dievča, v správe z patológie bol plod mužského pohlavia 🤔, potom nastal blok a proste nedarilo sa otehotnieť až som podstúpila IVF... Prvé potrat v 10tt,druhe IVF potrat v 12 TT. Tretie IVF bola posledná šanca.... Aaaa bum trojicky.... tri odišli tri sa vrátili. Rodila som 39,5 ročná... S trojkami som amnio odmietla, museli by to byt dokonca tri odbery keďže aj jednovajecne baby mali každá svoj obal a teda aj vodu.... Ale už na začiatku som povedala ze nieeee, nepôjdem. Narodili sa presne 4 týždne pred termínom, všetci nad 2kg, v inkubátore bola len jedna aj to len 1den kvôli teplu.. Inak vobec
Nooo...ja som prvého mala v 20 -tich... dcérku v 28-mich...a teraz?? mám 37 a budem trojnásobnou maminou 🙈....
Prvé v 36 druhé 37 a pohodove tehotenstvo zdravé deti.. prečo nie.
Je aj skupinka tehu po 35 ,a aj po 40 myslim tam sa naklepsie porozpravas s babami co sa ich to tyka/tykalo😉
Jedno tehu v 37 a druhe v 39, obe bez komplikacii. Zdrave deturence. Ale velmi zalezi od zdravotneho stavu a ci po babatku tuzite...
Aj v minulosti rodili aj ženy po 40, nič nezvyčajné
Podľa mna v dnesnej dobe ale že absolútne nie je problém byt maminou aj v neskoršom veku 🙂 ak si zdravá a ešte chceš, prečo by nie 🙂
mna ale skor napadlo či tam nie je potom nejaká veľmi veľká “veková priepasť” niekoľkých desaťročí medzi staršou maminou a dietatom, konkrétne som sa zamyslela nad sebou, že ak by mna mama mala okolo 40tky tak teraz by mala už +/- 65 rokov čo je dosť 🤷🏻♀️ a v súvislosti s tým, neviem či by sme mali tak dobrý vzťah predsa ten pohľad na život a názory o toľko staršieho človeka su odlišné…prirodzene, taktiež ale záleží aj od osobnosti ak je taká mamina tzv navždy duchom mladá tak tam zrejme problém nebude 🤷🏻♀️😁
Týmto komentárom som nemala v úmysle nikoho uraziť ak by to niekto pochopil zle ❤️😇
Ahojte maminky, tiež si myslím ze je to úplne normálne. Ja som si po sebe odkrútila od 24 tri detičky. Všetky sa narodili rok a pol po sebe. Otehotnela som v 35, teraz mam doma malých pubertakov, ktorí milujú svoju sestricku a radi mi s nou pomáhajú. Cítim sa skvelo a tým ze mame maličku, cítim sa akoby som pri nej omladla a vrátila sa do obdobia pred tridsiatkou. 😆
@sabinami aj ja som nad tym uvazovala. Mam 41 a adoptovane babetko. Ale verim, ze som sa rozhodla spravne a vztah sa nam napriek vekovemu rozdielu nepokazi. Je to z mojej strany take vytuzene babetko a splneny sen.
Mám 38, dve krásne deti, prvé v 32va druhé v 36, ešte by sme jedno chceli veľmi
Ja mam prvé v 20tke a tretie v 38. No za mňa je to rozdiel a veľký. Najhoršie tehu za poslednych 19rokov, už som čakala kedy len porodim a odkedy som porodila, čakám, kedy sa už konečne vyspím. Malý ma 25.12 2roky🤣, takze nie len to krásne to je všetko, ale aj na maslu a je jedno ci máš 20, alebo 40😂😩
Prvého syna som mala hneď po škole v 25 a momentálne mám 35 a 4-mesacne bábo ❤️tiež som dlho uvažovala, či áno alebo nie skrz zdravotný stav, no nakoniec som si to užívala ešte viac ako prvé tehotenstvo 🤣a teraz by som to nevymenila za nic, užívame si krpca všetci spolu 💞
Prve dieta som porodila mesiac pred 36. narodeninami. Aktualne mam 37 a este planujem aspon jedno. Vsetko bolo v poriadku.
Mám 35 a veru už nie....starší syn bude mať 16 a mladší 8....ja už len vnúčatá...vlastne deti nie...už sa na to necítim....
Ja mám teraz 37.Čakam druhé dieťa.Prvú dcéru som mala v 21.rokoch.Samozrejme tehotenstvo prežívam ináč ako vtedy ,som oveľa viac opatrná,a oveľa viac si to užívam.Takisto už teraz viem, že to budem prežívať silnejšie, to obdobie s bábätkom si viac intenzívnejšie užijem, predtým som to tak nepreživala a tak nejak to veľmi rychlo prešlo a ani neviem ako 🙂
Ale veď nie si prvorodička. Toto sa zvykne udávať ako hranica pre prvorodičku, tých 35. V minulosti mali ženy bežne posledné 4.,5., xté.. dieťa aj v 45
Prvorodenu a zatial jedinu dcerku mam po 35. Sice zial prednou som mala jeden MA, ale nemyslim si ze to bolo vekom, proste statistika a zazrak delenia buniek, kde sa moze hocico zvrtnut nezavisle na veku. Dcerka je zdravaa surodencov planujeme. Urcite sa neboj a ak ti srdce pisti chod do toho.
či je tento vek v poriadku? neviem.. ty musíš vedieť, či sa na to cítiš.. moja prvá dcéra sa narodila, keď som mala 27, potom som 2x potratila a som šťastná, že sa mi ešte v 38 narodil syn 👨👩👧👦
V pohode, ja deti 27,29,32r. A su take, co maju aj v 40.

@bilberryday nedavaj si to.moze ti poskodit plod.a toto info mam od samej doktorky,ktora to robi.