icon

Tehotenstvo po 35

17. dec 2022

Je ten vek ešte v poriadku? Momentálne mám 30 dve detičky ale keď pán Boh dá zo srdca by sme si želali ešte jeden uzlíček šťastia

anika2007
17. dec 2022

@bilberryday nedavaj si to.moze ti poskodit plod.a toto info mam od samej doktorky,ktora to robi.

zuzanockamt
17. dec 2022

@anika2007 áno, riziko je 0,5-1%...absolvovala si ten zákrok?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
anika2007
17. dec 2022

@zuzanockamt a co ak v tom 1%by bolo prave tvoje dietatko.clovek by vtedy nehovoril iba.a je to viac.ale nikdy nedaju za vinu amniocentezu.treba sa spytat fakt mega odbornikov.co tomu rozumeju.dokonca odbornici na genetike to niektori odmietaju.samozrejme ktori z toho neprofituju.ale je to na kazdom rozhodnuti a zvazeni.nic nieje cennejsie ako zivot.prajem vsetko dobre.

anika2007
17. dec 2022

@bilberryday myslela som dr.gynekologicku.nie co robi amnio.asi som sa zle vyjadrila.

scacchi
17. dec 2022

Ja so rodila ako 39 rocna a myslim ze je to uuuuzasneeeee

dankagirl
17. dec 2022

Ja mám momentálne 41 a 4 plánované tehu
Jediný problém ,čo mám že idem rodiť cisársky kvôli 2x operovanej driekovej chrbtici

zuzanockamt
17. dec 2022

@anika2007 ďakujem za info...pred zákrokom som veľa,veľa študovala a pýtala sa, ešte v čase pred tehotenstvom,keďže som vedela, že chcem AMC absolvovať. Dieťa už má tri roky a narodilo sa v termíne a zdravé. Tieto strašenia od žien,ktoré si tým neprešli sú úplne irelevantné.

mojmacik
17. dec 2022

V 35 som po amnnio v 19tt potratila, na genetike mi povedali ze dievča, v správe z patológie bol plod mužského pohlavia 🤔, potom nastal blok a proste nedarilo sa otehotnieť až som podstúpila IVF... Prvé potrat v 10tt,druhe IVF potrat v 12 TT. Tretie IVF bola posledná šanca.... Aaaa bum trojicky.... tri odišli tri sa vrátili. Rodila som 39,5 ročná... S trojkami som amnio odmietla, museli by to byt dokonca tri odbery keďže aj jednovajecne baby mali každá svoj obal a teda aj vodu.... Ale už na začiatku som povedala ze nieeee, nepôjdem. Narodili sa presne 4 týždne pred termínom, všetci nad 2kg, v inkubátore bola len jedna aj to len 1den kvôli teplu.. Inak vobec

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
ikuska27
17. dec 2022

Nooo...ja som prvého mala v 20 -tich... dcérku v 28-mich...a teraz?? mám 37 a budem trojnásobnou maminou 🙈....

caroline276
17. dec 2022

Prvé v 36 druhé 37 a pohodove tehotenstvo zdravé deti.. prečo nie.

ikuska27
17. dec 2022

@mamula20 to píšeš o nás??veky nás dvoch sú úplne rovnaké, len mi čakáme tretie 🙈🤗

zarin
17. dec 2022

Je aj skupinka tehu po 35 ,a aj po 40 myslim tam sa naklepsie porozpravas s babami co sa ich to tyka/tykalo😉

ailiba
17. dec 2022

Jedno tehu v 37 a druhe v 39, obe bez komplikacii. Zdrave deturence. Ale velmi zalezi od zdravotneho stavu a ci po babatku tuzite...

dobromila
17. dec 2022

Aj v minulosti rodili aj ženy po 40, nič nezvyčajné

sabinami
17. dec 2022

Podľa mna v dnesnej dobe ale že absolútne nie je problém byt maminou aj v neskoršom veku 🙂 ak si zdravá a ešte chceš, prečo by nie 🙂
mna ale skor napadlo či tam nie je potom nejaká veľmi veľká “veková priepasť” niekoľkých desaťročí medzi staršou maminou a dietatom, konkrétne som sa zamyslela nad sebou, že ak by mna mama mala okolo 40tky tak teraz by mala už +/- 65 rokov čo je dosť 🤷🏻‍♀️ a v súvislosti s tým, neviem či by sme mali tak dobrý vzťah predsa ten pohľad na život a názory o toľko staršieho človeka su odlišné…prirodzene, taktiež ale záleží aj od osobnosti ak je taká mamina tzv navždy duchom mladá tak tam zrejme problém nebude 🤷🏻‍♀️😁
Týmto komentárom som nemala v úmysle nikoho uraziť ak by to niekto pochopil zle ❤️😇

dobromila
17. dec 2022

@sabinami kvalita vzťahu priamo s vekovým rozdielom nesúvisí

zzuuzzii1
17. dec 2022

Ahojte maminky, tiež si myslím ze je to úplne normálne. Ja som si po sebe odkrútila od 24 tri detičky. Všetky sa narodili rok a pol po sebe. Otehotnela som v 35, teraz mam doma malých pubertakov, ktorí milujú svoju sestricku a radi mi s nou pomáhajú. Cítim sa skvelo a tým ze mame maličku, cítim sa akoby som pri nej omladla a vrátila sa do obdobia pred tridsiatkou. 😆

kikuska_wedge
17. dec 2022

@sabinami aj ja som nad tym uvazovala. Mam 41 a adoptovane babetko. Ale verim, ze som sa rozhodla spravne a vztah sa nam napriek vekovemu rozdielu nepokazi. Je to z mojej strany take vytuzene babetko a splneny sen.

lelusa
17. dec 2022

Mám 38, dve krásne deti, prvé v 32va druhé v 36, ešte by sme jedno chceli veľmi

danielahamar
17. dec 2022

Ja mam prvé v 20tke a tretie v 38. No za mňa je to rozdiel a veľký. Najhoršie tehu za poslednych 19rokov, už som čakala kedy len porodim a odkedy som porodila, čakám, kedy sa už konečne vyspím. Malý ma 25.12 2roky🤣, takze nie len to krásne to je všetko, ale aj na maslu a je jedno ci máš 20, alebo 40😂😩

patka858
17. dec 2022

Prvého syna som mala hneď po škole v 25 a momentálne mám 35 a 4-mesacne bábo ❤️tiež som dlho uvažovala, či áno alebo nie skrz zdravotný stav, no nakoniec som si to užívala ešte viac ako prvé tehotenstvo 🤣a teraz by som to nevymenila za nic, užívame si krpca všetci spolu 💞

rivini
17. dec 2022

Prve dieta som porodila mesiac pred 36. narodeninami. Aktualne mam 37 a este planujem aspon jedno. Vsetko bolo v poriadku.

irusa
17. dec 2022

Mám 35 a veru už nie....starší syn bude mať 16 a mladší 8....ja už len vnúčatá...vlastne deti nie...už sa na to necítim....

janicka1985
17. dec 2022

Ja mám teraz 37.Čakam druhé dieťa.Prvú dcéru som mala v 21.rokoch.Samozrejme tehotenstvo prežívam ináč ako vtedy ,som oveľa viac opatrná,a oveľa viac si to užívam.Takisto už teraz viem, že to budem prežívať silnejšie, to obdobie s bábätkom si viac intenzívnejšie užijem, predtým som to tak nepreživala a tak nejak to veľmi rychlo prešlo a ani neviem ako 🙂

baskustek
17. dec 2022

Ale veď nie si prvorodička. Toto sa zvykne udávať ako hranica pre prvorodičku, tých 35. V minulosti mali ženy bežne posledné 4.,5., xté.. dieťa aj v 45

selena_luna
17. dec 2022

Prvorodenu a zatial jedinu dcerku mam po 35. Sice zial prednou som mala jeden MA, ale nemyslim si ze to bolo vekom, proste statistika a zazrak delenia buniek, kde sa moze hocico zvrtnut nezavisle na veku. Dcerka je zdravaa surodencov planujeme. Urcite sa neboj a ak ti srdce pisti chod do toho.

nikaeli
17. dec 2022

či je tento vek v poriadku? neviem.. ty musíš vedieť, či sa na to cítiš.. moja prvá dcéra sa narodila, keď som mala 27, potom som 2x potratila a som šťastná, že sa mi ešte v 38 narodil syn 👨‍👩‍👧‍👦

euka210
17. dec 2022

V pohode, ja deti 27,29,32r. A su take, co maju aj v 40.