icon

Tehotenstvo po 35tke

4. jan 2023

Nechcem vyvolavat ziadne vasne, len ma zaujima Vas nazor na tehotenstvo o cosi vyssom veku. Nielen tehotenstvo ale napriklad aj to, ze v 50tke by ste mali stale len 15rocne dieta ( viem ze 50 je stale super vek, aspon za mna) .

Strana
z3
mimikarol
5. jan 2023

Toto je taká téma.... Ja mám 36, keby môžem ešte dieťa chcem aj hneď teraz. Na druhej strane mi hlas rozumu hovorí, že by to bolo mega náročné. Pri dcére sme nočné vstávanie nepoznali, od 5tich týždňov spávala celé noci. Bola dobrucke, kľudne bábätko. Stačilo jej byť stále na rukách, aj tak spávala cez deň a bolo dobre. Ja som si to užívala, prvé mesiace som sa vykaslala na domácnosť. To by som si teraz dovoliť nemohla, možno by sme sa nevyspali xy mesiacov. A mať v 50tke pubertaka tiež není bohvie čo. Ale ja na výber nemám. Keby mám aj tak pocuvnem hlas ♥️ a idem do toho

zuzanockamt
5. jan 2023

@bublinka1426 Rozumný rodič určite staršie dieťa nedeleguje do tejto úlohy. Nemá dôvod. Čo žene po 35-ke alebo 40-ke odpadne končatina, že potrebuje pomoc pri starostlivosti o dojča alebo batoľa?

rachel36a
5. jan 2023

@bublinka1426 nie nepomaha...je to moje dieta, nie synove...ked sa mi maly narodil, tak starsi syn studoval na VS mimo republiku.,..vratil sa k nam byvat len pred rokom, ked mal mladsi 6 rokov....teraz si setri na byt tak je u nas...chodi do prace, za priatelmi, a pod...a to ze ho raz za mesiac vezme na zmzlinu alebo dzus nepovazujem za extra pomoc..su surodenci, travia spolu cas, hraju sa, to je snad v rodinach bezne....ja nechpem tvoje komentovanie, preco by mi mal starsi syn vychovavat dieta?

ropucha6
5. jan 2023

@h2 ja v 50tke 14rocnu dceru 🙂 ale cely zivot nie som extra trpezliva, cize myslim, ze je jedno, ci by som mala 35 alebo 50.

bublinka1426
5. jan 2023

@rachel36a citat medzi riadkami?

kvetinka75
5. jan 2023

v 35-ke ešte pohoda. 45-ke už za mňa nie. Mám kámošky, dosť ich je, rodili okolo 40-ky a niečo cez 40. Teraz majú 50 a cez 50 a deti na základnej alebo strednej. A majú toho už plné zuby. Ano, sú tie deti už relatívne samostatné, ale stále nie osamostatnené a treba riešiť, choroby, prázdniny, ak sú na 1.stupni ZS, krúšky, školu. Už by to najradšej mali z krku. Mnohé mi závidia že ja už nemusím. Ja mám dcéru na výške ale tiež keď mám niekedy riešiť niečo častejšie, už nemám trpezlivosť. Teraz bola cez sviatky doma, tak sme behali po obchodoch, lebo treba všeličo podokupovať a niekedy je lepšie poznať názor aj druhého a poviem ti, 2 dni nákupov, behania po obchodoch, mala som dosť. Ja som mala predstavu, že si budem doma vegetiť a chodiť s kámoškami na kávu. Ale tak čo človek nespraví pre vlastné dieťa. Ale ak by som mala behať po krúžkoch, riešiť školu, vysvetľovať, učiť sa s dieťaťom, na to nervy nemám. Mám 48 a v podstate kľudne som mohla mať doma 8 ročné dieťa. No pri tej predstave..... som rada že nemám a to ešte mám dosť energie, Neviem si predstaviť ak by som mala mať o 10 rokov v 58čke doma 18 ročného stredoškoláka. Riešiť školu, výšku a všeličo iné ešte.

danulicek
5. jan 2023

Ja myslím, že je to prudko individuálne. Mam 36 a ak by som mohla, ešte by som jedno dieťatko veľmi chcela. Aj dve, vždy som tuzila po väčšej rodine. Necitim sa absolútne stará 🙂 ale vnímam aj to, ze iné je mat malé dieťatko a iné napr o 15 r puberťáka. Teraz mam 9 a 7 r deti a je to akurát, uz mame nejaky ten systém, ktorý klape. Zatiaľ 😃 ale puberta nás ešte len čaká.

na druhej strane, moja mamina ma 54 rokov a sama hovorí, ze si nevie predstaviť mat “malé” deti. Že sa cíti fyzicky aj viac unavena, chodí do prace, čo kedysi dávala ľavou zadnou, boli nesmierne aktivni turisti a lyžiari aj vo voľnom čase. teraz býva celkom vyčerpaná a nevie si predstaviť, ze by sa trebárs po praci ucila s dieťatkom. Je rada, ze ma svoj klud (v rámci možnosti, lebo ešte s nimi býva môj brat 26r a teda občas majú rôzne situácie 😃), ale tak to ma nastavené, urcite keby mala dieťa, vníma to inak. Potom mame v rodine manželov, ktorí mali v 45 r dvojičky. Teraz majú deti 9 a je to veľmi náročné, po každej stránke.

7miriam77
5. jan 2023

Ja som moju jedinu dcérku porodila v 37 rokoch. Vsetko zvladam v pohode, a vobec mi nevadi, ze bude mať 13, ked ja 50. Este furt budem mat daleko do dôchodku 🤣. Vek je pre mna len číslo

teleskop
5. jan 2023

kazda minca ma dve strany!!

19mmm71
5. jan 2023

Mám 52 a mám 12 ročne najmladšie dieťa....

vroni
5. jan 2023

Mala som deti v 36 a 43. Dcera ma skoro 17. A nic. Puberta uplne v pohode - zatial. Syn je narocnejsi, ale to nie je vekom ale tym, ze sa potatil (chlapov starsi syn je ako cez kopirak, rovnake problemy, rovnaka povaha)

marsmykkok
5. jan 2023

@danulicek No presne na tom som narážala, pokým žena nie je chorá, stará sa o seba, nepije a tak tak dnes v 35-40 sa necíti, že by jej sily klesali. A to bábätko je milé a možno si ho užijú viac ako tie, čo mali ked boli mladšie, lebo vedia že posledné, po dlhej dobe. Ale okolo 50tky mať školáka malého a voziť do školy, na krúžky, učiť sa s ním, starať sa o neho ak je chorý, riešiť problémy s ním, venovať mu pozornosť a popri tom ešte pracovať, starať sa o domácnosť, tak to môže byť náročné a vtedy čo vidím aj v okolí sú rodinám tie deti len na príťaž.

zuzitko74
5. jan 2023

Nuž ja ti neviem, tento rok budem mať 49 a moja najmladšia bude mať 12. Akosi netuším, čo by mi malo byť na príťaž.
Vieš, toto všetko sa niekedy nechce robiť ani rodičom okolo tridsiatky. Tých zasa riešia, že na čo si robili dieťa hneď po škole.

matkahelka
5. jan 2023

uz som to tu pisala neraz, zopakujem znova. moja pubertiacka ma spoluziacky, kt.matky mali 17-20, cize su to aktualne zeny lahko po 30. a ma 2 spoluziacky, kt.matky mali po 40, aktualne su to zeny takmer 55 rocne. a radila by som kazdej z vas zazit tie rodicka a porovnat tie zeny. tie 30 su vecne uponahlane, uhundrane, vystresovane, nervne, vecne sa na vsetko a vsetkych stazuju, neupravene, tlste, zanedbane. tie 50 plus su krasne, elegantne zeny, vzdy usmiate a pozitivne, dobre naladene, krasne upravene, s 10cm opatkami dokazu s noblesou prebehnut parkovisko ak prsi. robila si z toho prdel triedna na 1 stupni a rovnako si z toho robi prdel terajsia triedna. medzi tymi zenami je 20 rocny rozdiel a tie 50 plus maju na vrch vo vsetkom oproti tym 30 rocnym. to proste nie je o veku, je to o povahe, o zmyslani, o vnutornom nastaveni. Aj tu na MK su 30 rocne, co maju skolakov a tiez sa stazuju, ake su unavene, vycerpane, nic nestihaju, nevladzu.
To mate ako ked 50rocny neda ani popradske pleso a 70 rocny da s lahkostou aj rysy. je to prudko individualne. dnes, v dobe automatickych pracok, umyvaciek, robotov? nase matky/babky/prababky dreli od 4 rana na poli, aby mali detom dat co ust a nezamyslali sa nad tym, ake je to mat v 50 pubertiaka. proste panboh pozehnal, tak ho vychovali. dnes sa vsetko analyzuje, rozobera a realita je casto uplne ina ako tie predstavy. ja mam 14 rocnu a rocnu a s rukou na srdci mozem povedat, ze aj ked je ta mala omnoho narocnejsie dieta ako bola starsia, neporovnatelne viac si ju uzivame s muzom.

Strana
z3