V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
dievcata ja chodim na bicykel, vzdy vecer po praci, ked sa uz stmieva. je to dokonale odburanie stresu. 😎
tiez mam nadvahu, ale som stastna, ked mozem byt aspon tu hodinku uuuuplne sama a ked dam nejake to kilesko dole, nebudem sa hnevat 😀
ahojte kocky, po dvoch tyzdnoch som sa vratila z dovolenky... oddychnuta a s elanom do dalsieho zivota... 😉 schvalne nepisem, ze do snazenia, lebo sa nan nechcem az tak sustredit... ak pride teraz mrcha, tak idem k doki, nech ma poriadne prezrie a od septembra zacinam cvicit... 😉 drzte palce, nech mi to aspon chvilu vydrzi... 😀
Ahojte Babulky, ešte stále som nedostala. Je to už druhý mesiac :(. Tehotná nie som, mám to potvrdené od lekára a aj testom :(. Bojím sa čo bude ďalej......
@minerwa aj tá psychika vela narobí, človek ako sa začne snažiť tak vela od toho očkakáva, hned na prvý šup by to chcel a potom to spraví šarapatu s celým cyklom...mysliet na niečo iné ti nebudem odporučat lebo viem že sa to nedá ale zvolni trochu ...napr. skús šport ako baby vyššie 🙂
@saranata ďakujem za povzbudenie. Pravidelne chodievam cvičiť, snažím sa aj relaxovať. Uvidíme môžno je to aj spôsobené antibiotikami ktoré som brala rovamycine na zápal zubov. To že sa mi prvý cyklus nedostavil, je možné odvovodniť týmto ale prečo neprišiel už aj druhý? Už mi mešká 7 dní :(. Zajtra idem na vyvolávačku tak mám strach čo bude ďalej.....
@backorka no my sme nacali tento mesiac dalsie kolo pracovania na babatku a vcera sa mi z nicoho nic, zo dna na den uplne naliali prsia a bolia ma neskutocneee 😕 tak len dufam, ze to ma ten ocakavany, pozitivny a radostny dovod 😀 co sa tyka prepoctu dni, celkom by aj mohlo byt, ale nechcem sa predcasne radovat, aj ked (povedzme si narovinu) uz sa radujem 😀 tak uz sa nemozem dockat co si budem moct urobit test (lebo teraz je nan asi este skoro 🙄 ) No uvidime, drzim nam vsetkym snazilkam palce 😉
@minerwa Neboj sa, zvladnes to, vela dievcat to muselo podstupit, ale je to potrebne, uvidis ze potom ti cyklus krasne nabehne a budete moct snazilkovat 🙂
@beeruska1 juuu no to vyzera slubne 🙂 a ktory DC si?
Ja som zatial len 6DC a od zajtra aj s muzom zaciname krabickovu dietu... uplne som stastna ze sa ku mne pridal a ja nebudem musiet riesit jeho jedenie 🙂)
a hladam si trenerku, ktora by mi urobila cvicebny plan 🙂
@backorka no super, ve dvou se to lip tahne 😉 to je super ze budete drzat spolu 🙂 ja zase naopak musim skoncit s boxom, lebo pre tehu je to nebezpecny sport 😖 a kedze to trva, nez clovek zisti ze tehu je, tak to nechcem riskovat. ja som teraz 20. DC, ale ovulku mavam skorej, asi tak 11.DC, lebo mam len 25-dnovy cyklus 🙂 to som 8.jula citila ze ju mam (to ma picha vzdy na vajecniku), tak sme na to hupsli, az sme sa na tom museli smiat 😀 tak teraz som z toho taka nabudena, ze co teda, lebo tie prsia ma od vcera bolia fakt otrasne... az mam z toho radost 🙂
Ahojte dievčata...tak moje snažilkovanie nieje až take časte ale snažim sa na to nemysliet lebo potom sa len sledujem, tak pozeram ze tiez tu cvičite a dietujete..ja som sa tiez zamyslela nad sebou a začala som trošku športovať a rozumne jest...uvidime či to prinesie nejake to ovocie🙂 všetkym držim palčeky aby sa nam všetko podarilo🙂
ja beriem tiez ten femibion a magnezium B6
@backorka ahojky, no naše snažilkovanie sa po rozbehnutí muselo znovu posunúť. som tu len na skok, lebo nevládzem ani sedieť dlho. od švtrtku mám stále nízky tlak 100/60 a pulz 100-113/min. všetko ma bolí, kardiolog nič nezistil, čaká ma neurologia a krvné testy vyšli zlé. tak sme dosť nešťastní z toho. ale dúfam, že to všetko dobre dopadne. držte nám palčeky. ☹
ahojte kocky dlhsie som tu nebola. co noveho?
My sme stale zatial v predpripravnej faze. 😉 Zatial hlavne planujeme dovolenku na ktorej sa zacneme naplno snazilkovat.
@darinkazv to ma mrzi. Akurat som si citala tvoj starsi prispevok ze zacinate naplno tak som sa chcela opytat ako vam to ide. ....Dufam ze vsetko dobre dopadne.
@backorka držíme palčeky nech je všetko v poriadku 🙂
@micika
@darinkazv
@minerwa
tak ako baby? čítam že všelijako.....hm, ale hlavu hore, nič dobre nepríde len tak, o to viac sa budete potom tešiť, a to že to nevyjde hned neznamená že je koniec, ja som si na náš druhý zázrak počkala takmer rok 🙂 🙂
treba si najst niečo čomu sa dá venovat a tým že je leto je to lahšie ,stačí vybehnut von s manželom , večer na vínko , do kina alebo len tak niekde posediet, a pod, zamerat sa na seba samu a na všetko pekne a ono to potom príde 🙂 lebo ked začnete len rátat plodne dni a sledovat len a len teplotu a hlien a robit si ovu testy tak sa to všetko minie učinkom a tieto veci sa siliť nedaju....bola som na tom rovnako ten prvý pol rok a už mi z toho všetkeho nebolo dobre, a viem že je to tažke nemysliet na to, takže to ani neradím , len zvolnit a nájst si niečo čo vám ten čas a myšlienky v hlave trochu zaplnia 🙂 🙂 🙂
velmi držím palčeky všetkým , nech sa vám to už vyjde 😀 😀
my máme od začiatku buduceho týždna plodne dni podla Jonáša, a pár dni na to mám ovulu takže budeme tiež snažilkovat a uvidíme, na zázraky- a to detičky su .....sa oplatí čakat 😀 😀 😀 😀
@darinkazv joj tak prajem rychle uzdravenie aby vam nic nebranilo v plodeni 🙂
@micika ahoj, no super, dovolenky byvaju velmi plodne 🙂) a vychadza ti ovu na dovolenku? nam to sice na dovolenke nevyslo, ale to bolo asi tou morskou chorobou
@beeruska1 ach tie testy vedia potrapit... ale nech ta utesi to, ze niektorym tehu ukazalo az tyzden po vynechani...
no dietujem naplno zatial len od pondelka, drzim sa dobre, horsi bude vikend, lebo budem na trikrat oslavovat moje narodky, a kto uz len dietuje na oslavach? 🙂)
Dnes sa stretavam s jednou trenerkou, ktora by mi urobila cvicebny plan a cvicila so mnou, tak dufam ze mi bude sympaticka a ze si za to nevypita majlant 🙂
Takze myslienky mam zatial vselikde, ale to je asi tym, ze ovu budem mat az v pondelok, este to na mna pride 🙂
@saranata takze vy uz pracujete na tretom babatku? tak to je krasne, ale asi aj dost narocne, nie?
Inak ten Jonas to je co... nie je to blbost, ked on ti vyrata plodne dni ked este nemas ovu? Na akom principe to funguje?
@minerwa moja tak ako ti je po vyvolavacke?
Inak zienky a ako casto mate sex ked viete ze mate plodne dni?
@backorka hej chcem ešte jedno stihnut 😀 😀 , ja mám 12 ročnu dceru a po takej dlhej dobe máme druhu dcerku, takže tak náročne to neni a nejako ma to chytilo , chceme ešte jedno, a nie kvoli tomu že chlapčeka, mne je jedno čo to bude, len proste tie deti su tak užasne že sa na to ešte dám 😀 😀 😀
Jonáš funguje na postavení mesiaca a hviezd a podobne, vypočíta ti to z tvojho presneho času narodenia, niekedy sa tie dni prekrývaju s tvojou ovulou niekedy je to skor a niekedy neskor,.
Moja sesternica si dala vypočítat dceru kedže syna mali a velmi tužila po dcerke-mala 42 rokov a nemohla otehotniet .... a presne jej to vyšlo , a mám ešte 5 známych a kamarátok ktoré maju tiež vypočítatne detičky a kedže chceme tretie tak či onak tak som si to dala vyrátat a vyslovene to len odskusam na sebe, tiež som zvedavá 😀 každý mesiac sa mi strieda pohlavie , tak uvidíme....je tam uvedená životaschopnost plodu a aj doba kedy sa dieta narodí (den alebo noc)
neviem...vyskušame to a budem vediet 😀 😀 😀
a k tvojej otázke myslím že dobre je v tom období v strede cyklu -teda v plodných dnoch mat sex tak každý druhý den, ale najlepšie je mat ho vtedy ked je chut 😀 😀 😀 😀
@saranata tak to je super ze si taka spokojna... mne sa tiez pacia velke rodiny, ale to sama casom uvidim, ci budem z tych spokojnejsich alebo z tych utrapenejsich mamiciek 😀
No tak to je zaujimave s tym Jonasom, som zvedava ci ti to vyjde... vie naplanovat aj dvojicky? MM by strasne chcel, ale v rodine ich nemame, a mylsim ze je to aj dobre 🙂 ak by sa dalo, tak ja by som chcela mat dve deti s co najmensim vekovym rozdielom a parik samozrejme 🙂
S tou chutou mas samozrejme pravdu, to sa nevyrovna nicomu 🙂 ale najlepsie je ze ovu je podla vsetkeho len jeden den, ale mas mat sex kazdy druhy den, tak to je vlastne len raz 😀 😀
Ja ked som sa teraz dala na to chudnutie, tak ani by mi nevadilo, kebyze otehotniem o take 3 mesiace, alebo v septembri na dovolenke (vidis, to je to nemyslenie na to 😀 )... aspon by som nebola s mega bruchom alebo nedajboze v porodnici, ked bude mat moja sestra v maji 2012 svadbu 🙂
@backorka Jonáš určuje plodne dni , životaschopnost a pohlavie, ale dvojčatká nie...
najplodnejšie su tie tri dni pred ovuláciou takže keby si mala sex každý druhý den tak to je tak akurát, ale aj tak všetko más voj čas a príde to ked to príde a nie ked to niekto najviac chce, ja som si tiež myslela ved viem plodne dni tak neni dovod aby to nebolo hned ale toto tak nefunguje...
@dominikaa ahoj...tak rovnako držíme palčeky aj tebe 😀 😀 😀
čo sa týka Jonáša....tak napíšeš na info@centrumjonas.com , že by si mala záujem o vypočet, spatne ti pošlu prihlášku , ktorú vypíšeš a pošleš spat a sučasne uhradiš sumu na číslo učtu ktoré tam bude uvedene..oni ti potom na mail alebo na adresu ktoru udáš pošlu vypočet. mne ho poslal pán Jonáš hned -večer som to prevodom zaplatila , ráno poslala prihlasku a na obed mi to poslal, je velmi milý , aj som s ním potom telefonovala a bol ochotný všetko vysvetlit...tel. číslo je uvedene v prihláške 🙂
Sú tam styri vypočty(antikoncepcia,najplodnejšie dni, pohlavie a životaschopnost plodu) -- jeden si vyberieš, potom je tam možnosť maleho a velkeho vypočtu, malý stojí 16,50€ , velký 21:50€ , vypočet je na rok od tvojej poslednej menstruácie ktoru tam uvedieš.(pri malom vypočte neni možne ratat pohlavie a životaschopnost)
K velkemu vypočtu-ktorý je lepší a presnejší, potrebuješ presný čas tvojho narodenia, ja som si dala vypočítat životaschopnost plodu , na čo mi potom povedal že to bolo zbytočne kedže oba porody a deti som mala v poriadku , je tam uvedené aj pohlavie a doba kedy sa dieta narodí...
takže ak chceš len čisto najplodnejšie dni tak si daj ten vypočet ak si chceš zistit pohlavie tak zase ten daný vypočet a ak si mala problemy pri porode alebo s otehotnením tak si daj aj životaschopnost, ale tam to máš všetko uvedene, ak by si mala nejaký problem kludne napíš
my ideme teraz len prvý mesiac skusat,tak uvidíme 🙂

@backorka
@minerwa
podla kondičneho trenera na odburanie tukov a rýchlejšie spalovanie, treba udržiavat tep nad 120 a hodinu vkuse bud cvičit , behat alebo bicyklovat , tak sa týram už 4 den , ale je to fakt cítit aj ked plujem krv pri tom 😀 😀 😀 😀 ale človek sa cíti potom tak dobre ked to vydrží....hlavne to prečistí hlavu 🙂 😉