icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
6. okt 2011

@darinkazv najlepšie je nasadit prírodne vitamíny, ja som bola chorá v 7 týždni a pri teplote mi všade odporučili paralen , nie iné lieky, na migreny mi dal moj gynekolog brufen 400 na predpis, ibalgin absolutne nie, aj ked ked som nevedela že som tehu v období po ovule som si dala na hlavu ibalgin , lekár mi povedal že ak to bola jedna tabletka tak to neublíži určite
inak nič z týcho bezne užívaných liekov neurobí nejaku extremnu vec pokial do seba nehádzeš neviem kolko tabliet
@lucica ak máš pocit že na teba nieči lezie dotuj sa vitamínmi , nakup si pomaranče citrony a čaje skor ako si dáš tabletku 🙂

darinkazv
6. okt 2011

@lucica ešte ma napadlo. nám dosť pomáhajú homeopatiká. aj ako prevencia, aj ako už pomoc pri príznakoch choroby. už sa veľakrát stalo, že muža chytili riadne chrípkové stavy, dával si týždeň oscilo (homeopatikum) a bol fit. 😉

saranata
6. okt 2011

@darinkazv
@lucica
hej to je dobrý nápad , tiež som brala oscilo a paragripe
http://www.boiron.sk/lieky_chripka.html
je to volne dostupne v lekárnach , oscilo je aj preventívny

darinkazv
6. okt 2011

@saranata jj, oscilo sa ako prevencia berie jeden za týždeň a keď už ťa to zdrapí, tak sa jeden denne berie 😉 ja som aj malej teraz kúpila na kašel stodal a na zachrípnutie homeovox. a zaberá. 😉

lucica
6. okt 2011

@abriela
@darinkazv
@saranata No mne by spánok moc nepomohol Som riadne nachladnutá a mám stále plný nos a z toho ma bolí hlava. Ja ibalgin lennemôžem, z neho mi býva zle od žalúdku. Paralen som doma nemala bohužiaľ tak som si dala ten panadol, na ten je moje telo zvyknute. Ale ak náhodou tú mrchu nedostanem tak pôjdem kúpiť do zásoby paralen. Bodaj by ta mrcha neprišla. No som zvedava, dnes je 32.DC. Cyklus som mavala 28 dni, posledne 2 mesiace bol dlhsi a to 30 dni. Teraz mi tá 32-ka dáva nádej. Ale zatiaľ sa na to nespolieham úplne 🙂

saranata
6. okt 2011

@darinkazv hej ved píšem že je aj preventívny, takže sa može brat aj na jesen a v zime ked je vela chorob
nám príklad stodal nikdy nezabral, ale aj to je individuálne, ide aj o to aký typ kašla toje

saranata
6. okt 2011

@lucica chod si kupit Sterimar spray do nosa nech sa ti ulaví
teraz je aj nejaký nový na sliznicu nosnu aby si mohla lepšie dýchat

ivanka12
6. okt 2011

Ahojte žienky. Momentálne som v práci, ale nedalo mi nenapísať vám 🙂 moja kamoška, ktorá sa už s mužom snaží rok o bábätko mi písala, že bola u gynekológa a ten jej povedal, že ovulačné testy sú len strata času a je to hlúposť. Že si treba vyrátať 12 dní od začiatku menzesu a až do 17. dňa treba mať každý deň sex. Dovtedy radšej pomenej. A aj keď je nepravidelný menzes a mešká aj 2 týždne alebo viac, tak aj tak treba rátať od toho 12. dňa. Garantoval jej, že do 3 mesiacov by mala otehotneiť. Čo si o tom myslíte? 🙂

darinkazv
6. okt 2011

@saranata to som kvôli lucici písala to dávkovanie 🙂 juli mala teraz suchý kašeľ a dnes už začala konečne odkašliavať, tak som rada. aj zachrípnutie zmizlo 🙂

@lucica len či to teraz nemáš kvôli chorobe posunuté. mne sa to bežne stávalo, keď už na mňa niečo liezlo a ochorela som, tak cyklus posunutý. ale tak verím, že to nie je tvoj prípad a že onedlho budeš mať na teste krásne //

saranata
6. okt 2011

@darinkazv viem že to píšeš kvoli nej , ja len aby sme sa rozumeli , lebo sme ja tatari 😀 😀 😀

darinkazv
6. okt 2011

@saranata neboj. čítala som pozorne. viem, že si písala, že je aj preventívny. ja len aby vedela, ak by ho chcela brať, že ako sa dávkuje. ale však nakoniec tam je to napísané, tak som ani nemusela 😀

ivanka12
6. okt 2011

@meatfly24 jéééj akú krásnu fotku si nám poslala 🙂 aj my chceme takého dušíka 😅 určite to bude ešte silnieť 😉

saranata
6. okt 2011

@ivanka12 vzladom k tomu čo radí vačšina lekárov a to stred cyklu a snaženie sa obden tak neviem čo si mám o tom mysliet, logicky by mal muž spermie ok tak prve dva dni , potom už kvantita a aj kvalita ejakulátu klesa , to nejde aby každý den muž produkoval dostatočné množstvo spermii , nereálne podla mna, nehovorím že nemože otehotniet ale podla mojho názoru si tým skor tuto sancu znizuje , pretože keby mala ovulaciu dajme tomu až po 17 dni ako si ty písala tak AD 1 nebola by dostatočná kvalita spermii nehovoriac o kvantite a AD2 ak by bola naozaj neskor tak by vajíčko dávno putovalo von bez toho aby sa s nejakou spermiou vobec stretlo 😖

darinkazv
6. okt 2011

@ivanka12 no, čo ja viem. tak ja napríklad mám cyklus 35 dňový (teda mala som) 😀 a teda ovula vychádzala na 21. deň. keby som sa držala toho, čo povedal ten lekár, tak neotehotniem, lebo by sme sa snažili len do 17. dňa cyklu. je to blbosť. radšej, nech si meria teplotu a sleduje hlien 😉

abriela
6. okt 2011

@saranata viem ako vyzera kolacik, lenn osm to este nejedla.
Presne tak, Acylpiryn nieje na posledny trimester. Nikdy som ho nebrala, odporucali mi ho a je asi slabsi ako paralen (od ktoreho mi posledny mesiac byvy zle). Ja som zasadne proti citrusom. Nejem ich a chripku nepoznam. Zato bylinkove caje pijem na litre, a jasne striedam ich.

saranata
6. okt 2011

@darinkazv a chceš íst na ten 4D ultrazvuk?? a kam?

darinkazv
6. okt 2011

@saranata chcela by som. uvidím, či budú peniažky. je to síce dosť, ale tak bude fotka z toho a aj video na dvd 🙂 a hlavne malá si ho bude vedieť lepšie predstaviť, než z obyčajného sona 🙂 takto jej to v knižke ukazujem, ale ona chce vidieť, ako naše vyzerá, nie cudzie v knižke 😀 v našom meste to robia len v nemocnici. tak tam asi. neviem, či sa nepôjdem už budúci týždeň objednať, lebo že to mávajú dosť narvaté, tak nech stihnem do toho 24tt sa tam objednať 🙂

saranata
6. okt 2011

@abriela to je najlepší koláč na svete🙂

najdi si na nete vo vašom okolí, je vela sukromných ambulancii kde tieto usg robia s dvd a fotkami a porovnaj si ceny a tak si vyberieš , ja som bola na tomto usg v 25 týždni , myslím že do 28je to najlepšie , tak skus, aj moja staršia sa potom tešila ked to videla , nám sa mala aj zasmiala na videu a nožku si dala až na čelo tak sme sa smiali,

backorka
6. okt 2011

@saranata mnam cheesecake milujem, a viem aj dost dobry urobit 😀
@ivanka12
@darinkazv no presne ako pises Darinka, ja keby som sa milovala s mm len do 17DC tak neotehotniem, lebo posledne 3 cykly mam 34 dnove, cize ovula okolo 20teho dna...
Ivanka tvoja kamaratka nech si pekne zisti kedy ovuluje a vtedy nech sa snazia, nech si meria BT... aj keby bola kvalita spermii dokonala dennodenne, tak pochybujem, ze by sa vydrzali tyzden milovat kazdy den...
@abriela inak, ja som acylpiryn este ani v ruke nedrzala 😀

lucica
6. okt 2011

@darinkazv Chytilo ma to az vcera poobede. Este vcera rano mi vobec nic nebolo. Mám v podstate len nádchu a z toho ma pobolieva hlava. Inak mi nic neni, teplota ani hrdlo....

darinkazv
6. okt 2011

@lucica ono choroba už býva v tele dlhšie. to len zo dňa na deň ti môže vypuknúť na povrchu, ale vo vnútri sa môže aj týždeň držať bez toho, aby si čokoľvek cítila. ale tak var si čajíky, nejaké vitamíny, najlepšie prírodné nasaď a bude dobre 😉

abriela
6. okt 2011

@saranata @darinkazv V Kosiciach vacsina lekarov posiela na tripel testy do 15 tyzdna (30-39€ - podla poistovne), potom v 2 trimestri na dalsie tripel testy (19-29v) vsetko je spojene aj s UTZ. Potom az okolo 30tt na morfologii. Mame vyhodu, u nas je odbornik Dr. Dankovcik

@backorka to ani ja, az ked ma nebolela hlava v tehu.

ivanka12
6. okt 2011

@saranata
@darinkazv
@backorka uplne s vami suhlasim. Mna tiez presne napadli tieto veci. Ja som mala teraz 37 dnovy cyklus a ovulka bola okolo 21. dna, cize tiez by z toho nic nebolo keby sme skusali len do 17.dna 🙂

backorka
6. okt 2011

@ivanka12 vies, treba to robit tak ze si spravis prehlad informacii na urcitu oblast, porovnas so sebou, so svojimi pocitmi a z toho si vyberies nejaky priemer co tebe bude vyhovovat, lebo naozaj sa neda vzdy spoliehat na nazor jedneho cloveka, hlavne pri veciach, ktore su straaaasne idividualne, co zenske telo a oplodnenie je 😉

lucica
6. okt 2011

@backorka Preco sa ti predlzil cyklus na tak dlho? Zacala si nieco brat, alebo len tak z nichoho nic?

meatfly24
6. okt 2011

@abriela inak si sa ma pytala rano na znamenie nie? ja som azbudla odpisat lebo som zastupovala kolegynu tak som zabudla 🙂 preco?

abriela
6. okt 2011

@meatfly24 len tak. Lebo mam nejaky odhad, ty nasa jasnovidka 😀

meatfly24
6. okt 2011

@abriela preco jasnovidka??? Som inak panna;)

maminka142
6. okt 2011

@saranata Ďakujeme 😉 Ano aj ja som jej kupila toho plyšoveho v dráčiku 😀 A ono to vyzera ako plyšova hračka a nie ako ruksak 😀 Je to strašne zlate 😉 A strašne sa tomu teší, stale si ho nosí na chrbte a už tam ma aj svoje oblubene veci natlačene 😀 Tak príjemnu oslavu 😉

b.bardyova
6. okt 2011

@backorka
@maminka142 ahojte tak zajtra mam ist k dokimu na kontorlu vajka a pre vysledky tak uvidime co mi povie...dnas som si robila ovu test a nic akosi sa mi to posunulo...minule som mala na 10den a teraz nic ☹ pockame na doktora