V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@backorka a ako to prebiehalo? Bolo to v pohode? Vraj niektorym sa neda, kedže vedia, že musia a vraj su z toho v strese 😕
@maminka142 ahojky, vies co, mm bol taky sikovny, ze za 10 minut to mal vybavene 😀 sice sa mu podarilo zo seba vymacknut menej ako zvycajne, ale to vobec nevadilo... ze tam bolo aj video, ale to nepouzil, ze len nejaky casak si pozrel 😀
@saranata no davam mu uz druhy mesiac taky vitaminovy komplex, co mi tu poradili, selezin ACE a tam je aj Ecko, takze by mu to mohlo pomoct... aj ked, ta doktorka sa vyjadrila, ze ta rychlost sa neda vlemi ovplyvnit... inak sa v tych vysledkoch moc nevyznam, ze 30% mame nemotilnych, to je asi tych nepohyblivych, ale ze to je ok az do 60% ale potom je tam ze patologia a to mame 85%, aj ked za dobre sa povazuje do 95%... no neviem...
Dobre ranko baby. Na vychode je zima ako v chladnicke. O 6tej bolo -7, teraz je uz -8. Blaaa 😝
@saranata @janie80 @backorka pocula som, ze pre chlapa je dobry aj B-komplex forte. Ked som minuly rok neplanovane otehotnela, drahy ho uzival.
@maminka142 pozri na graf 😀 . Som po druhej ovulke. Ty ako? http://www.fertilityfriend.com/home/356a0c
@backorka ked je to raz priemer tak to nebude zle, neboj, daj si Jonáša, pretan stresovat a podarí sa, nie si tlačená termínom , ani vekom tak sa neboj, to príde ani sa nenazdaš a zachvílu ti budu behat deti po byte , to tak rýchlo utečie, že spatne siuvedomíš že najkrajšie bolo to čakanie 😉
@abriela
@saranata
@backorka
@leann245 Dobré ránko dievčatá 🙂 Tak ja už som sa dnes testila a test snehovo biely ☹ http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4 Na jednej strane som strašne smutná ☹ Ale na druhej strane aspoň pôjdem konečne na rengén (ospravedlňujem sa, ale nechce sa mi rozmyšlať, ako sa píše O s dvoma bodkami 😅 tak som to napísala, ako sa to číta 😅 ) Lebo som to stále odkladala v nádeji, že som tehotná, ale kludne môžem ísť 😅 Tak snad to moje dieťatko sa tiež rozhodlo, ako tie vaše, že chcu byť pod stomčekom 😉
Inak vždy ked si najdem negatívny test, tak ma chytí, strašna bezmocnosť a vždy si spomeniem, kolke ženy ( nie len cigánky) nechcu tehotenstvo, alebo popri fajčia, piju, droguju a maju x detí 😠 A obyčajný človek, ktorý sa snaží, nefajčí, nepije, uživa vitamíny, tak sa morduje roky, aby sa ako tak dopracoval k svojmu vytuženemu dieťatku 😖 Je to všetko, take nespravodlive ☹ No idem ja už variť, lebo o chvílku tu mam synovca, ktoreho idem baviť 😀 Tak ma aspoň rozptýlia, aj s mojou malou 😀 Pekný dník vam prajem 😉
@maminka142 ty ešte nikam nechod, ved 10DPO sa nemusí vobec zobrazit na teste, radšej počkaj kým nedostaneš mns a potom chod, rtg je velmi zle ak by si bola tehu
tu druhu čast tvojho textu nekomentujem , lebo nad týmto sa rozčulujem stále, ale to je tá svetská spravodlivost
@maminka142 no ty testujes tak skoro ako ja, ale ja aspon viem ze test bude biely a nie som taka sklamana, takze aj ty sa prosim ta ukludni a zase to skus o dva alebo 4 dni, taketo skore testovanie by ti naozaj nemalo tak velmi kazit naladu!
@saranata no ja mam take iste myslienky, co sa tyka toho ze ktora nechce otehotnie, vid moja svagrina.... ale ja nestresujem, tento mesiac sa budeme snazit a od noveho roka pojdeme podla jonasa, bez stresu, necham to tak, prihlasim sa na nejaky kurz alebo co 😀
Inak vcera sme boli na Twilighte, bolo so supeeeerrr... uz sa neviem dockat tej poslednej casti!
@maminka142 ty si robila test? A naco, moja. Ved teploty su divoke 😀 . A ako ti pisu kocky, s rongenom pockaj, ved v pondelok mame 28 den a to uz budeme vediet na com sme.
@saranata ja viem, ze ziadna ovulka nebola a tehu graf asi vyzera trosku inak. Aj ked moj je vynimocny prave tento mesiac 😀
@abriela a možno práve preto je vynimočný sbudeš tehu 😀 😀 😀
@backorka nádherný film to bol
@maminka142 nemusí vobec ukazat ducha to nie je pravda, niekedy až 15DPo ukáže len slabučkeho ducha, tak čakaj
baby idem k svokrovocom , poobede mrknem čo je s vami, a dnes mi dovezu plazmuuuu, tešííím
@saranata ja beriem sarapis soju uz od jula, a teraz od oktobra aj gynex. a popri tom si cez den dam obcas vitamin B6+magnezium, ale to je len naozaj vitamin. A najviac ma prekvapuje to, ze cim dlhsie beriem ten sarapis, tym mam horsi cyklus...cim urcite nechcem povedat, ze to mi zhorsuje on, ale skor to, ze asi na moje nejake vykyvy/hormony/cokolvek nestaci ☹
@abriela dakujem ti za tvoju krasnu myslienku obetovat niektore vase teploty za upravu mojich grafov, velmi si to vazim 🙂 🙂 🙂 Tvoj graf vyzera uplne super, ty si uz aj stihla zahniezdit, kym ja mam ovulu? 😀
NO a ku mne...to je dobra otazka. Ja som sa k 1.julu stahovala z BA do BB, cez leto sme byvali v byte mojej krstnej sami s muzom a na konci augusta sme sa prestahovali k mojim rodicom. Na konci jula sme zacali prerabat byt (co trva dodnes, a miestami som uz na vyvrtku), cize sa mi uplne zmenil "zivotny styl" a cely ten cas okrem prace len behame po baumaxoch, merkury marketoch, kachlickovych obchodoch, spotrebicoch a proste vsetko co suvisi s prestavbou. Uplne som vynechala masaze, nestiham cvicit...Okrem toho som na konci jula zacala brat sarapis soja. Takze neviem, co z tohto mohlo mat taky vplyv. Predtym som 10 rokov brala HAK a este predtym som nikdaaaj nikdy nemala pravidelny menzes (bud som nan cakala aj 50 dni, alebo mi pichali vyvolavacky, alebo duphaston, mercilon atd, potom mi nasadili HAK). Prave preto ma tie dva 28-dnove cykly sokovali a uz som si myslela, ze sa mi to po kratkom tehu nejak upravilo...ale hold....som tam kde som bola pred 14 rokmi. Co si o tom myslis?
@leann245 fuha. Stres, vypatie a lieky. Fungujes na plne obratky a asi aj preto, reaguje tvoje telo, tak ako reaguje. Sarapis, HAK, nepravidelny cyklus - vsetko mi je cudzie. Mozno o tom vie viac nasa odbornicka @saranata. Je mozne ze tie 28 dnove cykly boli len nasledkom toho co bolo v aprili. Ja som v maji mala 14-18 dnove cykly. Preto mi na mesiac maj vysli az 3 mrchy.
Prerabka bytu - to dobre poznam. Kupila som byt, snivala, ze o mesiac budem byvat. No prerabka trvala 3 mesiace. Fungovala som asi tak. Praca - povinnosti, resp. ucenie, byt - je to 12 minut od prace, zas praca a vecer o 20tej som dosla domov a pripravovala som sa do prace. V spominane obdobie som dostala prednasat 2 nove predmety.
V byte este stale nieje vsetko. O tyzdne by mi mala dojst kuchyna. Kedze som mala super odbornikov, kt. mi dvihli kachlicky az do vysky 72cm, teraz ich davam dole a ide to katastrofalne. Ale aspon uz na to niesom sama.
@maminka142 @saranata @backorka @leann245 Dnes sa ma kolegy spytala, ci niesom tehotna. 😀 😀 😀
Prisli sme z obeda a mam vypuklejsie brusko. U mna je to nezvycajne, lebo moje brucho je ako doska. Aj ked predtym do 4 mesiaca o tom v praci nik ani netusil.
Ale paci sa mi myslienka, a aj vase nazory, preco je tento cyklus iny, ako boli vsetky ostatne. 😵
@leann245 sarapis vačšinou sposobí opak, nie každemu to zaberie hned, mne vtedy lekárka povedala že do pol roka sa trocha upraví a neskor sa ustáli, mne to zabralo hned prvý mesiac, ale podla nej je to skor vynimka
skus trocha zvolnit, brat iba jeden prípravok a jedny vitamíny a nechat to posobit
@abriela tak tomu začni verit aj ty 😀 😀 😀 držím palčeky a tri krát na teba plujem 😀 😀 😀 😀 pre stastie samozrejme 😉
@backorka, tak všetko sme stihli, aj svokrovcov aj mobil mi konečne vyreklamovali aj plazma je doma, muž aj dieta mi spia tak mám chvílu pre seba, kavička a nohy na stol 😀 😀 😀
@abriela no teda, tak to si si riadne "uzila" s tym bytom...teda stale si uzivas. Dufam, ze ked ti o tyzden pride kuchyna, tak uz to budes mat podla predstav a budes sa moct z bytiku naplno tesit...nam to este par tyzdnov potrva, ale uz to nejak vydrzim 🙂 Mala si vtedy take sialene obdobie ako mam ja teraz. Ja preto teraz nic nesilim a nechcem ist ani k dokimu po lieky, lebo viem, ze tento rok bol u mna sialeny a od februara som v jednom kolotoci: tehotenstvo, koniec tehotenstva, pripravy na svadbu, svadba, stahovanie z BA, dalsie stahovanie v ramci BB, prerabka bytu, stres v praci, kazdotyzdnove cestovanie...proste musi sa to ukludnit a potom pojde vsetko tak, ako si prajeme 🙂
@backorka no teším sa, mám tu dlho film Voda pre slony a ešte som ho nevidela
a stiahla som ti Twilight breaking dawn tak si potom pozriem aj to 😀 😀 😀 zase
ešte to treba navrtat a zavesit na stenu, kupila som si v Tchibe ten obrus , aj taký uzky na stred stola, a aj prestieranie, tak to mám vybavene🙂
@leann245 a co to je- skenar? Nepocula osm este take slovko.
@saranata ja som kupila orgazmu. Moj alternativny stol v obyvacke je len vrchny diel skrine, bude prikraty bielym obrusom a v stede bude pas - bielo prisvitnej orgazmi s striebornymi cikcakmi. Do obrusu zatial tak vela neinvestujem, kedze o rok snad bude aj nova obyvacka.

@maminka142 to sa možno len zle vyjadril, že plod má toľko. to skôr myslel veľkosť vačku tie 2mm. lebo v 4tt ešte nevidno plod. ja som sa niečo nachodila po utz, takže viem, kedy začalo byť vidno až plod. chodila som každý týždeň na sono. 😉 plod bolo vidno až v 6tt. dovtedy len vačok.