V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@backorka no moj otec je blázon , my sme už zabíjali aj tri v jeden den, ale ked sa zabijaju dve, tak ti poviem že o jednej po obede nie je čo robit, maximálne sa ešte oškvarky robia a umývaju sa hrnce, vzdy je tam tolko ludí a každý už vie čo robit, moja starost bola od malička chytat krv ked ju zarežu, tuším aj ked som bola tehotná som to robila, nikto to nechce robit xixi, len otcova mama ked zila a ja teraz, a pritom krvavnice neznášam a nikdy som to nejedla, teraz ide otec aj klobasočky robit ale to az neskor, tak sa tešííím lebo tie milujem , my sme taká masozravcova rodina 😀 😀 😀 a aj svokor robí všelijake udeniny , ešte aj párky ...sme sa našli s mužom 😀 😀 😀
kocky pozrite moje nick bodka sk 😉
@saranata my robime len klobasy, hurky, slaninku dedko nasoli, oskvarky a tlacenku... krvavnice sme nikdy nerobili, ja som to este nikdy nejedla... no nas je tam vzdy minimalne 4 chlapi a 3 zeny ale aj tak nam to trva minimalne do 17tej, slanina sa topi az na druhy den... my sme nejaky pomali 😀 😀 😀
@abriela ahaaaaaaaaaaaaaa, aká šikovnica a ja že aká veštica je s teba 😀 😀 😀 A ty ako pokračuješ? 😀
@maminka142 dakujem. Vies kedysi som snivala o svojej modnej znacke - vezmem latku, noznice, kriedu, meter a striham, sijem (bez strihov). Potom, ze vydam knihu svojich receptov, alebo si otvorim cukraren. Tvorivost mam asi v krvi, ale chyba mi chyba trpezlivost.
Kedysi ked sa piesok lial a sypal vodopad - mi dali na vyber - venuj sa sportu alebo chod na umelecku. Vybrala som si to prve a mozno to bola nespravna volba.
Moj graf? No taky poovulacny, alebo ako to vyhodnocujem v praci - taky s vymyslenymi cislami, pretoze skacu 😀
http://www.fertilityfriend.com/home/356a0c
Chvalim sa 😎
@maminka142 @leann245 @saranata @backorka
Moja davna tvorba na mojej kolegynke. Tie kvietky dali zabrat, kazdy je vystrihnuty z 2 kusov latky a opalovany nad ohnom.
@abriela krasne 😀 😀 😀 Teba by som chcela mať na blízku, kvôli tym tvojím tvorbam a inšpirácii 😀 😀 😀
@backorka
@saranata
@abriela Dobré ránko dievčatá 😉 Aký mi mate víkendík? My ideme cely víkend po oslavach z mm strany a taaaak sa mi nechce 😅 Ozi baby, čo to už ff dava za grafy? To tu 1 z druhej strany mam akože očakavanu ms? http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4 Dnes test zasa negatívny, tak nech už je tu ta mrcha až nech sa môžem posnažiť na tom darčeku pod stromčekom 😀
@maminka142 Dobre ranko. Ja som dnes merala v polospanku vo zvycajny cas a potom ked som sa zobudila, ale bolo o hodina a svietilo tam 37,1 😀
Prajem krasny vikend a oslavy.
@abriela wau krasne teplotky, ty tehulka naša 😀 😀 😀
@maminka142 ale kdeze, napisala som tu prvu nameranu - ta bola merana v norm. case. Teraz teplotami vedies ty. Ja mam dnes, vcera rovnu ciarku 😖
@abriela Ale ved to nevadí, že maš rovnu čiarku 😀 Chybaju ti kopce? 😀 😀 😀 už iba ty jedina môžeš začať ešte tento mesiac s tehulkovaním 😀 A dufam, že ma nakaziš s tehu bacilkami 😀 😀 😀
@maminka142 vies, uz mam pocit, ze tehu su len tie co to nechcu. A pred rokom to platilo aj pre mna ☹
Pozerala som grafy - tehulky take grafy ako mi nemaju 😠
@abriela No ja to mam iste, že tehu nie som 😖 Ale, ty ešte maš nadej 😉 A čo sa tyka tych grafov, tak su tehu grafy aj take ako mame my a dokonca aj horšie a su tehotenske, čomu som sa čudovala 😕 Ved nedavno aj
@saranata tu davala taky graf, ktory vôbec nevyzeral, ako tehotensky a bol to tehotensky 😕
A čo sa týka tych, čo ani nechcu byť tehu a su tehu, tak o tom som tu písala minule a to je fakt na dlhšiu debatu... Je to strašne nespravodlive v niektorych veciach 😔
@abriela veru šikovnica si, velmi pekné sú tie tvoje výtvory 🙂
Inak aký graf by mala mat vlastne tehulka? Ja pridávam môj, už teraz viem tipnúť zajtrajšiu teplotu 😀
http://www.fertilityfriend.com/home/39245e
@maminka142 ahoj , no ja som včera pozerala filmy takže som ani na pc nebola, a aký máme víkend?? na prd, včera som mala pokazený celý den , ked som bola v lildi na nakupe, a dávala som malej dole čiapku tak jej odletela naušnica a nikde jej nebolo, hladali sme to hodinu, tak ma to mrzí , dostala ich od nás na krst, čo narobíme......musím jej také objednat....
dnes je tu sestra , tak žehlím a poobede pečem tie koláčiky na vianoce, takže tak viacmenej pracovný víkend, včera som robila poriadky
@saranata fuha, tak to mi je luto, tej naušničky 😖 Tak nech aspoň poobede maš lepší dník, pri vypekaní vianočnych koláčikov 😀 To už budeš mať vianočnu atmosféru 😉
Ahojte zienky, tak ja vikendujem tradicne pracovne na byte, vcera som bola s maminou v obchodoch a kupovali sme vsetko potrebne na zariadenie kuchyne, mm medzitym osadzal lustre a montovali prahy a tak. Dnes este pojdeme na byt podokoncovat co treba a potom mame oslavu u ocinovej tety.
mne sa vam do rana snival taky neskutocne realny sen, ze som stala akoby pri veeelkej stvorcovej vani (taka mala nadrz) a tam plavali krasne ryby (vyzerali ako akvariove ale boli ovela väcsie). A zrazu zacala ta nadrzka pretekat, tak som zastavila vodu, vytiahla stopel a zopar ryb mi uslo dolu odtokom. Tak som to zas zapchala, vedrom odcerpala vodu a ked som opät otvorila ten odtok, tak voda neodtekala ale sa vratila spät aj s tymi rybami a ja som bola velmi stastna 🙂 Kedze ten sen bol nenormalne zivy a aj sposob prebudenia z neho bol neskutocny, tak som si pozerala vyklad a ze ryby znamenaju babo v rodine...no ci aj v takomto cudnom snovom prevedeni, to uvidime 😀 🙂
@maminka142 ja som vcera nastudovala ako sa robia papierove kabelky. Su nadherne a podarilo sa mi dat dole v kuchyni zo stien lepidlo po kachlickach bez ujmy dalsieho radu. Davali sme dole jeden rad, lebo som mala takych sikovnych majtrov, kt. mi nepovedali, ze vzdialenost hornych a dolnych skriniek byva 50-60 cm. A bez problem dali pas dlazdiciek na vysku 72cm. Ved aspon viac zarobili.
Dnes sa chystam vyjst aspo von, lebo uz 2 den som nevysla z bytu a som tu sama.
Ako teploty? Ja uz klesam 😖 .
@saranata skus zajst este do Lidlu, ci nausnicu nenasli. Ja som raz stratila na chodniku pred pracou a nasla som ju asi po 3 tyzdnoch na vratnici. Chudak mala - bol plac, ze? A aj ty - stres a nervy. Viem si to predstavit.
Prajem nech sa ti kolaciky vydaria.
@leann245 tak to si mala fakt zaujímavy sník 😀 A rybky naozaj znamenaju babo, tak sa maš na čo tešiť 😀 😀 😀
@abriela no ty si naša šikovnica 😀 Neboj klesanie, ešte nič nemusí znamenať 😉 Ja som dnes ani nemerala, lebo som si zabudla zobrať teplomer zo spalne do obyvačky, lebo tuto noc som s malou asi po roku spala v obyvačke 😀 😀 😀 Ved možno začnem merať zasa až ten ďalší cyklus 😀
ahojte kočky.. www.fertilityfriend.com/home/38682d keďže tu píšete,že po ovu má byť teplota hore,tak asi z toho zase nič nebude,že?
@gebrlinka Preco si to myslis, ved si este len kratko po ovu, dolezitejsie budu tie teploty o tyzden 😉
@maminka142 ziadny dalsi cyklus uz nebude 😉
@leann245 no tak to bol velmi zvlasty sen,p prajem ti aby znamenal to co si si precitala 🙂
@saranata no to ma mrzi tej nausnicky, budete musiet dat urobit druhu... a ake filmy si pozerala. My sme teraz u nasich, tiez sme piekli perniky, z kupeneho cesta, ale je velmi chutne...
Inak uz sa mi asi blizi ovulka... ty mas ake teplotky?
@gebrlinka graf maš pekny... 😉
@backorka ahojte, no mna to mrzí tiež , bola som v lidli hodinu aj predavačka mi pomáhala to najst, ono ako som jej dávala dole čiapku tak sto zachytilo a odletelo rovno do tých cukríkov a čokolád takže to bolo o ničom , všetko sme povytahovali , všetky krabice a nič, čo už, ked ju najdu daju mi vediet ved tam som každý den, a už som pozerala a idem objednat druhe len ich nemaju lebo su vo vyrobe, tak musím počkat, čo už.....
už mám dopečene ,teraz som skončila , zajtra len tie jedny naplním a konec, možu príst aj vianoce už 😀 😀 😀 😀
teploty som nemerala iba včera a dnes a su dole zatial , najlepšie je ze mám dnes ovu hlien, ale nedávam tomu teda nejaký vážnejší dovod, uvidíme
malu dávam neskor spat takže ráno taká aj do osmej tak tie teploty budu tearz asi trošku ine, kedze doteraz som merala o siestej....ja rátam ovulu tak 2-3 dec ako vzdy na začiatku mesaica, Jonáša sme využili už predtým ta teraz ešte toto a už sa bude čakat na vianocne darečky 😀 😀 😀
@gebrlinka prečo by nebolo, teplota aj po ovule stupa a klesá hlavne pri zahniezdovaní a podobne, podstata je aby neklesla teplota pod líniu grafu, takže zatial to máš ok. , ale aj tak si len 5DPO takže tam sa ešte vela čítat nedá, rozhodujuce su dni po 10DPO, potom treba odčítavat kde je teplota nadalej...držím palce

@saranata my sme tusim este ani raz nezabijali dve naraz, uz aj s tou jednou je to fuska na cely den, ale mnam, najradsej mam tu hurkovu zmes este pred naplnenim taku horucu vo valove 😀 😀 😀
Tak ale vas bude dost, to zmaknete lavou zadnou 🙂