icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
8. dec 2011

@leann245 zlatko asi je na mieste aby si s tým začala niečo robit pod lekárskym dohladom , a určite sa potom rýchlo zadarí 🙂

leann245
8. dec 2011

@saranata @backorka dakujem babule, ste ma nakopli, cez obednu pauzu ma zobral muz vyplatit nabytok a to je hned vedla mojho gynekologa. tak som zbehla za sestrickou a v pondelok mam prist na vyvolavacku...este, ze vas mam, inac by som sa rozhybala neviem kedy 😉 🙂 NO a po vyvolavacke ma uz zacne asi riesit..tak som zvedava.

saranata
8. dec 2011

@leann245 no super to sme radi, hned budeš mat lepší pocit a budeš tak ako aj my 😀 😀 😀 😀 v roku 2012 maminkou 🙂 🙂 🙂

leann245
8. dec 2011

@saranata paci sa mi paci sa mi paci sa mi paci sa mi paci sa mi paci sa mi 😀 😀 😀

maminka142
8. dec 2011

@saranata
@leann245
@backorka
@abriela Ahojte dievčata 🙂 Aký mi máte večer? Ja idem pomalinky robiť malej večeru 😀 B abulky chcela som sa vas opýtať, mate niekto skusenosť, alebo počuli ste niektora o biolampe? Stojí to okolo 400 eur a vraj to ma liečebne učinky na rôzne veci 😕 Používaju to vraj aj v zdravotníctvach 😅 Myslíte, že to nemôže nejako, na niečo uškodiť, myslíte že len pomaha? Či? 😅 (Dostali sme to ako predčasny vianočny darček od svokrovcov... Vraj nam to daju už teraz, ked si všimli, že ma malá nadch, vraj ju mam tym nahrievať 2x denne 😕 ) Ale mam z toho obavy 🙄 Ona ju používa už niekolko rokov a vraj pomaha, ale ja chcem si to ešte radšej niekde popreverovať, či to nemôže nejako uškodiť, lebo ja moc nie som na taketo veci 😅

janie80
8. dec 2011

caute kocice... my sme dnes po spg... mame ho uplne uzasny... 60mil spremii, 70% linearny pohyb, 30% kyvavy, ziadne mrtve ani zlepene ani nic zle... tak sa nam uz len treba dokyvat k tehu... 😀

backorka
8. dec 2011

@janie80 Ty brdo, ze 60 mil, to je uplne uzasne! My sme mali 28 mil a vraj je to priemer... ale ze pred 10 rokmi bolo normalne to co mate vy a nie my 😉 tusim pomaly vymierame 😀

backorka
8. dec 2011

@maminka142 moja svokra tiez pouziva biolampu a pochvaluje si... podla mna pri spravnom pouzivani to nemoze ublizit, ale ked sa poradis s detskou dokinou tak s tym nic nepokazis 😉

janie80
8. dec 2011

@backorka ked mi mm povedal, ze 60 alebo 70mil, tak som si myslela, ze si zo mna striela... 😀 a to mal pravdu... 😉

abriela
8. dec 2011

@backorka a ake cesto pecies? Ja som piekla falosnu piskotu a tortu som robila z 5 vajec - 3 piskoty - plech 35X26.
Marcipan som robila z cukrikov, poslem ti, mam potah este najednu tortu 😀

abriela
8. dec 2011

@maminka142 nasi maju doma tiez lampu. Puzzivaju ju na ohrievanie dutin a otcovi ju odporucala raz aj zubarka,ked mal nejaky zapal. Nemyslim si, zeby mohla uskodit.

maminka142
8. dec 2011

@backorka
@abriela Ďakujem dievčata, ste strašne zlate 🙂 A určite sa poradím aj s detskou dokinou 😉 Ešte raz díky a držte mi na zajtra palce 😉

saranata
8. dec 2011

@abriela aj ja chcem recept na marcipan ,pls posli mi ho 🙂

abriela
8. dec 2011

@saranata ale je to falosny marcipan z cukrikov mashmallow.
http://www.tortyodmamy.sk/content/marschmellows...
Z jednych cukrikov 170g - pouzila som smolkov z Lidla - vyjde marcipan na 2 torty.
Par smolkom som odtrhla hlavicky, nozicky aby som mala bielu hmotu. Svoju prvu potahovanu tortu som tu zverejnila minuly tyzden v piatok.

backorka
9. dec 2011

Dobre ranko zienky... ja uz robotkujem, ale dnes len pol dna, potom do potravin a domov robit tortu... tie korpusy budem tiez az dnes robit...
@saranata tak ako, uz ti je lepsie? ako si spala?
@abriela a aka je to faloska piskota? ja idem robit piskotu, ale neviem ci je to original alebo falosna, proste zltka a bielky zvlast vyslahat... takze ty si robila jeden plat z 5 vajec? Ja budem robit zo 4, ale mam domace vajicka, takze tie su vacsie... a nebudem potahovat marcipanom, na to som sa neodhodlala a ani to nikto u nas nema rad...
@maminka142 jasne ze drzime place, rychlo nas potom informuj co sa ti to tam deje 😀
@janie80 je to fakt pecka, tomu mojmu to radsej ani nepoviem aby nemal depku 😀 musite urobit veeeela krasnych deti, ktore budu mat takyto uzasny geneticky material 😉
@leann245 hura, som fakt rada za teba, bude to uz len lepsie, uvidis 😉

saranata
9. dec 2011

@backorka celkom dobre, ale to bolo aj včera a poobede znova ..už by to mohlo prejst, stále som na ryži, blee

idem robit segedínsky guláš, ze aké vhodne pre mna 😀 😀 😀 😀
dnes budem robit malej izbu lebo sa nedá už cez hračky chodit, idem to preriedit riadne, je tam velmi vela hračiek s ktorými sa už nehrá tak to zabalím a dam preč..
graf takto
http://www.fertilityfriend.com/home/36bfc4

a ty kde máš graf???

backorka
9. dec 2011

@saranata na mojom grafe zatial nie je nic zaujimave, ale tak paci http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c 🙂
takze dnes si uz merala aspon po nejakom spanku? noooo segedin to fakt nie je bohvie co 😀 asi len knedlu si mozes dat, kym ti travenie zase nebude fungovat tak ako ma...
Davas take hracky do nejakeho domova alebo tak? to bude mat mala radost, ked jej prerobis izbicku 😉

saranata
9. dec 2011

@backorka ona má teraz novo prerobenu , ja myslím take hračky pre uplne malinke babatká ,ona to tam všetko má v boxoch a je toho vela , na vianoce dostane kočík kuchynku a milion dalších vecí tak to nebudem mat kam dat, musím urobit miesto, j som už dala jednej rodine s detmi hračky, tieto male nechám ešte ak sa zadarí budeme mat, lebo tam su take hracie aj od fisher price a podobne tak to nebudem kupvoat zase nove ked to máme ved to je drahe jak svina

hej spala som tuto noc normálne, len som zistila ze ju musím dávat trocha neskor spat tak ešte o deviatej tu behala po byte ale potom aspon spí v noci

inak teraz mi volala moja kamoška čo som jej brucho ochytávala 😀 😀 😀 a narodil sa jej teraz nad ránom synček tak sa teším na babatko juuuuuj 🙂

backorka
9. dec 2011

@saranata tak to je radost, dufam ze porod mala bezproblemovy...
No jasne, take drahe pekne a vobec aj ostatne neposkodene si nechaj, budes potrebovat 😉

saranata
9. dec 2011

@backorka no ona už dve deti má a toto moc ako bezproblemovo nevyšlo, malý nemal už srdcove ozvy tak jej rýchlo robili sekciu ale všetko je ok, a to je hlavne, teraz to bude trochu boliet ved je ako po operácii ale hlavne že su zdraví obaja, sa tak teším

hej tie si nechám a ked to nevyjde tak to nechám pre sestru 🙂 teda pre krsniatka 😀

v pondelok ideme s detmi na vianočne fotenie tak zhánam nejaké rekvizity , sa teším ,máme prenajatý atelier s kamoškou tak sa vybláznime

backorka
9. dec 2011

@saranata tak to budu krasne fotky, to budete vy fotit?
Inak neviem ci si uz bola v Eurovei v poslednej dobe, ale otvorili tam ten naaaaaaajuzasnejsi obchod s vianocnymi dekoraciami, vola sa Krasne Vianoce a maju tam tak nadherne veci, ze by som sa tam najradsej nastahovala! 😀

saranata
9. dec 2011

@backorka hej my budeme, máme už dost dekorácii, budeme robit vianočne ale aj ine tak uvidím čo z toho bude 🙂

janie80
9. dec 2011

dobre rano, kocky... moj mm je taky vesely... od ucha k uchu... 😀 len aby nebol velmi namysleny... 😀

leann245
9. dec 2011

Dobre ranko kočky,
@saranata tak si sa nam konecne vyspala, tesim sa. Na pokazeny zaludok mi fakt velmi pomohla uz niekolkokrat pepsi kola (vraj to obsahuje neviem aku latku, aj v nemocnici mi to doporucili) 🙂 Dnes budes mat krasny den, ja by som sa tiez chcela "hrat s hrackami" 😀
@backorka dakujem, dufam, ze to tak bude. Nech ti to dnes v praci rychlo ubehne a potom drzim palce pri robeni torty. Uz teraz sa tesi na foto tvojho vytvoru 😉
@maminka142 my mame tuto lampu doma uz asi 5 rokov a myslim, ze v mnohych "neprijemnostiach" nam naozaj velmi pomohla. Sice nechapem, ako to moze fungovat, ale mam s tym len vysokopozitivne skusenosti, nemyslim si, ze to moze akokolvek uskodit 🙂 A sup nas informovat po dnesnom utz 😀

leann245
9. dec 2011

@janie80 hehe...to vies, zistil, ze ma kvalitny material tak teraz je velky seeef 😀 😀

janie80
9. dec 2011

@leann245 sak bude na nevydrzanie... 😀 ale doki kazal 3 dni pred plodnymi dnami abstinovat a potom aj 4-5 dni za sebou... 😉 ale co z toho, ked raz mam ovu na 27DC a raz na 17DC... 😅

backorka
9. dec 2011

@janie80 pozri, hlavne je, ze si vies zistit kedy tu ovulku mas... sup nakupit ovu testy alebo chodit na folikulometriu, to chce len jeden cylus spravne nacasovat a budes mega tehotna 😀
No to verim ze to musel byt pre neho uzasny pocit... este stastie, ze tam nebola nejaka neprijemna doktorka ktora by ho po tak skvelych vysledkoch poslala na kontrolne vysetrenie, ze ci sa nahodou nepomylili... ako sa mne stalo, pred rokom som bola na krvnom obraze, cholesterol, cukor a tak a vsetko som mala uuuplne v poriadku a ta blba doktorka tomu normalne nemohla uverit (kedze som taka vacsia a aj moji rodicia maju problemy s cholesterolom, ale nie nadvahu) a poslala ma na kontrolny odber, koza jedna!

janie80
9. dec 2011

@backorka ked mam povedat pravdu, este som sa z toho cisla nespamatala... 😀 a on, aky hrdina... sebavedomie ma do nebies... 😀 ak by sa nedarilo, tak kazal prist o rok zase... ja by som chcela ist k doki o tyzden, to bude 15DC, tak by tam mohlo byt cosi vidiet...

backorka
9. dec 2011

@janie80 jasne, to uz urcite nieco uvidi, ale skus si par dni pred tym urobit ovu test, ved teraz naposledy si mala ovulku skoro, nie? teraz ju mozes mat este skorej, tak aby ste nic nezmeskali... naj je ked budete snazilkovat kazdy druhy den, tak nic nepremeskate a material bude stale kvalitny 😉

abriela
9. dec 2011

@backorka robila som zo 4 vajec - lebo som sa bala, ze to nevyrastie. Korpus som rozrezala na polovicu. Robila som este jeden kolac z 3 vajec, bol vysoky, tak som ho prerezala a jednu cast dala do stredu torty. Preto som mala 3 cesta. Ale boli hrube, lebo som to nedokazala dobre rozrezat.
Ak pecies v okruhlej forme urcite stacia aj 3 vajicka. V svojej novej rure neviem poriadne upiect piskotu, ale tato sa mi vydarila.
http://www.tortyodmamy.sk/content/falosna-piskota