icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
14. dec 2011

@maminka142 hej dobre rozumieš , po tom celibáte čo sme mali kvoli malej boli tri dni po sebe 😀 😀 😀 😀

lill7
14. dec 2011

@saranata gratulujem 🙂 to je fakt super, že si to vedela aj bez testu, človek sa musí usmievať, keď číta také dobré správy 😀

backorka
15. dec 2011

@saranata Dobre ranko tehula, robila si si aj dnes test? 🙂 ja kopirujem minuly mesiac http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c ... obcas sa citim dost cudne, tak si nahovaram ze sa u mna nieco deje... este par dni mam na to narok, kym sa nedostavi mrcha... dnes mame ten firemny vecierok, tak dufam, ze to dopadne dobre... vcera som za chvilku minula vsetky darcekove poukazky, co sme dostali zo socialneho fondu 😀
Muzik to uz vie? Oslavovali ste? Inak to ste dobry, ze 3 dni po sebe, to sa nam nepodarilo 😀

saranata
15. dec 2011

@backorka ahoj hej robila, ešte bol jeden v krabičke 😀 😀 😀 😀
jasne ze sme oslavili, ale tak potichu aby dcera nepočula, tej to az na stedrý den povieme, ona chce velmi bračeka tak uvidíme čo to bude nakoniec 😀 😀 nám s mužom je to jedno, krpana nebude sama vyrastat a zahraju sa tak či onak...
zobudila som sa stastná ale hned ma už dnes napínalo od rána, takze to vyzerá ze to bude take vesele ako pri malej 😀 😀 😀 kávu zatial mozem tak uvidíme dokedy 🙂
navyše v sobotu máme zabíjačku u našich a idu aj svokrovci , tak dufam ze si nikto nič nevšimne, ešte to nechcem hovorit a neviem ako to svokra predýcha 🙂 🙂 🙂ale to mi je jedno
poukážky ani u nás nevydrzali dlho 🙂

a tie tri dni po sebe som písala ze boli tak ze nielen ze bol pozitívny ovu test ale aj chut a navyše malá tie tri dni spala dobre tak sa dalo, asi to tak malo byt 😀

http://www.fertilityfriend.com/home/36bfc4

a graf máš dobrý zatial ,. tuším že budes dalšia tehu

backorka
15. dec 2011

@saranata kolkokrat sme to uz tusili a nic... radsej som realistka aby som sa potom moc netrapila...
No tak to na zabijacke budes mat co robit aby si to utajila ak ti bude zle, hovorila si pred tym, ze ti nikdy zo zabijacky nic nevadilo nie? 🙂 a co svokra ma nejake problemy s pribudajucimi vnucatami?

saranata
15. dec 2011

@backorka ona má 4 deti a je toho názoru že dve stačia, ale ona ma neživí tak nech sa nestará, inak je v pohode máme dobrý vztah a mám ju rada

a nie nebolo mi zle, minule sme mali zabíjačku 7 dni pre porodom

maminka142
15. dec 2011

@backorka kedy ideš testovať? Grafík maš celkom pekny 😀

saranata
15. dec 2011

@backorka kedy testneš?

backorka
15. dec 2011

@saranata tak to som zvedava ako vam ta zabijacka dopadne 🙂
@maminka142 chcela by som vydrzat do soboty, aj nevydrzim, tak aj zajtra, ale ocakavam negativny vysledok...

saranata
15. dec 2011

@backorka no to som aj ja
dnes idem na piatu na endokrinologiu , tak uvidím čo somnou urobí 😀 😀 😀

držím palce, zajtra by si aj mohla testovat ak nevydrzíš 😀 😀 moc držím palce

backorka
15. dec 2011

@saranata dakujem 🙂 jaj ty beries stale lieky, ze? tak potom daj vediet co ti povedala. Moc drzim palce aby si nemala tak problemove tehotenstvo ako to predosle, aby si si ho mohla poriadne vychutnat so svojou rodinkou 😉

abriela
15. dec 2011

Dobre rano
@saranata graf na tehu nevyzera. Ale aspon si nazorna ukazka toho, ze teplota nieje smerodajna. Termin 23.8. to uz bude panna. Tesim sa s tebou.
@backorka ty mas zas ukazkovi graf tehulky. Uz len cakam kedy tu budem citat dalsiu super spravu, ze pribudla dalsie kinderka. Mati, mysli pozitivne, alebo neutralne, len nie pesimisticky.
@maminka142 u teba sa to ako vyvija?

backorka
15. dec 2011

@abriela dakujem za povzbudenie, ja stale velmi dufam, ze by to mohlo vyjst, ale na druhej strane sa snazim drzat v realite. Urcite vsak nie som naladena pesimisticky 🙂
A ty ako? Zamiesili ste minuly vikend?

saranata
15. dec 2011

@abriela podla čoho myslíš, práveze uplne v pohode, tehu graf nie je nejako udavaný podstata je aby boli teploty nad líniou viac ako 18 dní, aby sa podla merania BT mohla stanovit gravidita, nie je vobec podstatne ako tie teploty kolíšu ale to ze su nad čiarou aj v čase očakávanej mns alebo ako som spomínala viac ako tých 18 dní
mohla by som byt vlastne celý čas uplne minimum nad čiarou a mohla by som byt tehotná,tam ide od to ze teplota je zvyšená v luteálnej fáze a ostáva tak aj potom

saranata
15. dec 2011

@backorka beriem na stítku hormony a asi mi to zvyši lebo ona sa velmi zatazuje kojením a teraz ešte aj tehu, takže to upraví a zase tam budem chodit častejšie
no snád to nebude také ako naposledy lebo moc si neužijem a navyše sa musím starat o malu tak aby som to zvládla

janie80
15. dec 2011

dobre ranko, kocky... ja dnes 15DC a na ovulu to nevyzera... 😕 http://www.fertilityfriend.com/home/358820

saranata
15. dec 2011

@janie80 hm ak by si od zajtra len stupala tak ovula mohla byt ten 13DC 🙂 či? ako hlien a tak?

janie80
15. dec 2011

@saranata hlienu malo, priesvitny a vodnaty... ziadne vajickove bielko... 😕 uvidime... ved 27DC je este daleko... 😀 zajtra idem k dokine, tak chcem, nech mi mrkne aj vajko... 🙂

saranata
15. dec 2011

@janie80 vodnatý hlien je v den ovulácie a den po , potom sa už kazí, tak to potom bola ovula, snažili ste sa ?

bielko je pred ovu

janie80
15. dec 2011

@saranata hej, snazili... 7DC, 10DC a vcera, t.j. 13DC ... nejako sme to neprehanali, lebo sme ju necakali tak skoro... 😅

saranata
15. dec 2011

@janie80 tak potom super, ak budeš stupat tak ste tomu dali čo trebalo, ak pojdeš tri dni hore s teplotou tak ti aj graf vyznačí ovulu, moc držím palce
ty berieš niečo teraz? už nemám prehlad kto čo... 🙂

janie80
15. dec 2011

@saranata aj tak sa mi to zda skoro... minuly cyklus som tiez trosku poskocila, potom spadla a vtedy bola ovula... ved uvidime, zajtra sa dozviem, ci tam je folik alebo uz nie... ja beriem pekne poctivo sarapis... 😉

saranata
15. dec 2011

@janie80 no ved to uvidíš za par dní, držím palčeky, a sarapis je fajn

janie80
15. dec 2011

@saranata hlavne bude, ked to nebude 49 dnovy anovulak... dnes len 14DC, tak este casu dost... 😉

maminka142
15. dec 2011

@backorka lebo už sa teším na dalšiu tehulku, povedali sme si, že v decembri to tu rozbehneme, tak očakavaj pozitívny tehu test 😉 😀
@abriela u mňa nič nove stale štrajkujem 😠 Ovulka v nedohlade ☹ A ty? Aj ked nemeriaš, cítila si už ovulku nejako?

maminka142
15. dec 2011

@saranata Zlatko viem, že maš teraz ine starosti, ale ty si taka moja super radkyňa a chcem sa ťa niečo opýtať 😅 Prosím ťa pamätaš si pri svojej prvej dcerke, kedy začala rozoznavať farby? 😅 Poznam 3 deti vo veku mojej dcerky, ktore už pekne rozoznavaju takmer všetky farby... A mojho drobca to už učím dosť dlho a aj sa snažím ist na to pomaly, že len jednu farbu sa učíme 3 dni a ona to o par minut nevie, aka je to farba 🙄 Stale si to pletie 🙄 Som z toho akasy mimo, pretože ona je velmi šikovna a nechapem, ako si dokaže tolko veci zapamätať... Napríklad už vie, dosť slovíčok po anglicky, alebo vie vela basničiek, pesničiek... Je šikovná, niekedy až príliž, len s tymi farbami to nejde 😢 Včera mi mm povedal, že sa mu to nepáči, že môže mať iba nejake čiernobiele videnie, ako farbosleposť, alebo niečo podobne 😕 😢 Čo si o tom prosím ťa myslíš? Mam isť s ňou k lekarovi?

saranata
15. dec 2011

@maminka142 kolko má malá presne?

backorka
15. dec 2011

@maminka142 oki, budem sa snazit pri cikani 😀
@janie80 to je super ze zajtra ides na utz, urcite tam nieco objavite... ovulka uz mohla byt, ale kludne ju mozes mat este pred sebou, to ti povie zajtra doki, ta folikometria je strasne fajn, ja som na nej vzdy taka vytesena, ako keby sme uz kukali na srdiecko a nie len na vajko 😀
@saranata pozri, mozes sa spoliehat na to, ze kazde tehotenstvo je ine, takze urcite nebude take ako to posledne, horsie tiez nie, lebo taka moznost ani neexistuje, takze bude len lepsie! som prave rozhodla 😀

maminka142
15. dec 2011

@saranata vo februari bude mať 3 roky 😕 😕 😕 Čo si o tom prosím ťa myslíš?

janie80
15. dec 2011

@backorka ja som sa tiez tesila, ked som v auguste videla vajko... 😀 a neboj, aj ten drobcek bude a to bude ovela vacsia radost... 😀