icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
15. dec 2011

@maminka142 vobec nič, žiadny problem tam nevidím , a vobec nesuhlasím s tvojím manželom, každe dieta sa vyvíja inak, moja dcera vedela farby ako 4 a pol ročná a dnes je jednotkárka a nič jej nechýba, absolutne na nu netlač lebo dosiahneš opak a nebude to hovorit naschvál správne
najlepšie je učit farby na niečom čo ju baví, na babikách, my sme učili aj na lentilkách a ak povedala farbu tak ju mohla zjest ak nie tak sme zjedli my 😀 😀 😀 😀
nerieš to , toto nei je problem,v školke sa naučí aj tak všetko čo je potrebne a aj to čo neni 😀 😀 😀 😀

maminka142
15. dec 2011

@saranata jeeeeej dakujem si poklad si ma upokojila moooooooooooooc 😀 😀 😀 😀 Ďakujem ti strašne moc 😀 Už mi je lepšie psychicky 😀 😀 Ešteže ťa mam ĎAKUJEEEEEEEEEEEEEEEEM 😀 😀 😀

abriela
15. dec 2011

vsaranata nemam nastudovane grafy a mala som pocit, ze pri tehu si teplotami stale hore ako bola meatly, alebo ako je teraz backorka. Ty si nasa odbornicka a poradkyna.
@backorka cez vikend sa miesilo sa ostosest 🙂, ved sme sa nevideli 3 tyzdne 😎
@maminka142 ci bola u mna ovulka velmi neviem. Mala som mykozu, alebo nieco. Pocit mokra sice bol cez vikend,ale mohlo to ovplyvnit miesenie. Pretoze ked drahy priletel zo zamoria po 3 tyzdnoch v piatok, samozrejme, ze sme na vianocny vecierok meskali hodinu 😀 😵 🤐

Myslim si, ze malinko som uspesnost tohto cyklu pokazila tym, ze som sa rozhodla dobrat vaginalne gulicky maxmiroch, kt. su proti infekcii a kvasinkam ☹.

saranata
15. dec 2011

@abriela nie som odborník, ale ked sme sa snažili o malu tak som sa radila s jednou lekárkou a ona ma dost naučila, ale podstata je naozaj len nad líniou byt , takže tak
a videla som už také tehotenske grafy ze by som nikdy nepovedala ze z toho tehu bude a bolo

backorka
15. dec 2011

@abriela ja som sa aj minuly cyklus drzala hore a nebola som tehu, takze moje teploty zatial nic neznamenaju... ovplyvnuje mi to, ze som brala ten lutenyl...

abriela
15. dec 2011

@backorka viem. Ale preoc ma presviecas, ze niesi tehu 😀 . AJ sa uz tesim, ked od teba precitam taku spravu ako vcera rano od saranaty.
@saranata nepovazujem teploty za smerodatne, lebo posledne cykly boli take, ze teplota stupla a mrcha dosla. Je to pre mna mozno nejyk informativny udaj a vlasne pocity znamenaju viac. Ty si test nepotrebovala a vedela ze si tehu, a tak isto si asi aj bez teplot tusila kedy mas ovulku. Staci poznat svoje telo.

backorka
15. dec 2011

@abriela aj ja sa na to hrozne tesim, a moc chcem aby to bolo teraz pred vianocami, ale neda mi to tvrdit ze som tehu a potom plakat ze dosla mrcha... nejak som sa od posledneho mesiaca trochu ukludnila a snazim sa drzat v takej norme ze aj ked neotehotniem tak sa svet nezruti... ale jasne, som tehu, obcasne pocity v mojom podbrusku to povrdzuju 😀

saranata
15. dec 2011

@abriela hej to je jasne🙂
poviem ti keby som to včera ešte netušila tak dnes určtie, tak mi je zle, od rana ma len napína ☹

mattuliatko30
15. dec 2011

@backorka ahoj, aké máš pocity?v podbrušku?hm?dá sa to nejako zistiť z pocitov?

backorka
15. dec 2011

@mattuliatko30 ahoj, tazko povedat, kedze som este nebola tehotna, tak neviem co sa deje len tak a co sa moze pripisovat tehotenstvu... ale su to bolesti ako ked ma prist mrcha, niekedy pichnutie, niekedy take steklenie... ale dnes mi je napr tak divne od rana, ako keby som bola hladna ale pri tom nie som hladna, taka slabost, roztrasene ruky... moze to byt kludne z toho ze mi nesadlo nejake jedlo ale kludne si o tyzden mozem povedat, ze to bolo lebo som tehu.... preco? ty mas nejake pocity?
@saranata juuuj no to neznie dobre, ved tehu nevolnosti byvaju az neskor, nie? 😒

saranata
15. dec 2011

@backorka no ved, pri malej mi začalo byt zle az od 7 tt a teraz som 11DPO vlastne som 4TT, no čo už tak to bude zase vesele 🙂 ale nevadí , aj tak som stastná prestastná

abriela
15. dec 2011

@mattuliatko30 @backorka moj prvy priznak, aj ked som to vobec s tehu vtedy nespajala - bolo mi zle od cokolady. Mala som v ustach hnusnu chut. A par dni pred prichodom mrchy - napatie v prsiach.
@saranata moja teoria. Ak byva zle, tak pri chlapcekovi 😀 , aj ked ako pise backorka - je to skoro. ale kazdy je iny.
som zvedava co ti povedia na vysetreni stitky. Ja som pocas tehu mala problemy so stitkou.
Akurat citam, ze vyvracias moju teoriu o tom komu byva zle 😀

saranata
15. dec 2011

@abriela toto mi hovorili pri malej, milovala som stiplave a bolo mi stále zle, to bude chlapec mi hovoril každý
terazmi je nejako skor zle, neviem , ale nič som nejedla vobec nemám chut dat niečo do ust-čo sa mne teda nestáva- 😀 😀 😀 😀

a inak tá kovová chut v ustach to som mala pri obidvoch babach a aj teraz

mattuliatko30
15. dec 2011

@abriela Tak mne bolo zle a čakala som dievčatá...pri jednej 3 mesiace..a pri druhej až do piateho mesiaca 🙂 takže skôr si myslím,že to neni o tom, že či to bude dievča alebo chlapec 🙂

bleble
Odpoveď bola odstránená
abriela
16. dec 2011

@maminka142 @backorka @saranata @leann245 Dobre ranko, kde ste vsetky?

saranata
16. dec 2011

@abriela

@maminka142 @backorka @leann245
dobre ránko , no ja momentálne predýchavam , nechápem prečo mi je tak skoro zle, toto bude zaujímave zajtra na zabíjačke fakt,
žaludok na vode a to mi nejde nič do ust, hrozne..ale tešíííím
velmi vám prajem aby vám čoskoro bolo takto 😀 😀 😀 😀 😀 😀

abriela
16. dec 2011

@saranata No tak to ti nezavidim. Ja nechcem, aby mi bolo zle 😀 , nebolo mi ani predtym. Chcem, len //.
Ja som predtym kazdy vecer vyzierala chladnicku a najviac mi chutilo udene. V 4 tyzdni sa otec pytal mami, ci niesom tehu, lebo som zjedla poriadny kus slaniny a predtym mi vobec nechutila.
Ako dopadlo vcera vysetrenie na endokrinologii?

saranata
16. dec 2011

@abriela myslela som to obrazne, a toto prejde,navyše každe tehu je ine

dopadlo dobre, zlepšili sa mi vysledky ale zvyšila mi dávku hormonov kvoli tehu, ak mi potvrdí gynekolog tehotenstvo tak v januári idem na odbery, takze všetko ok
tak sa potešila ze som tehotná ze som sa až smiala 🙂

backorka
16. dec 2011

@saranata
@abriela
Dobre ranko zienky, dnes mam dovolenku. Vcera bola ta firemna party, od 16tej. Dopadla super, vsetci boli spokojni, ale skoncili sme na moj vkus dost skoro, o 21...
No so mnou to ide dole vodou, dnes zase pokles a pepino test snehobiely. http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c
Baby ale v noci som mala tak strasne krce v podbrusku, ze som myslela ze bud sa mi tam roztahuju minimalne sestorcata alebo ze sa mi v tej sekunde pusti mrcha, ale nastastie to preslo...
A mala somm krasny sen, robila som si tehu test a hned sa ukazali krasne silne // a bola som velmi stastna...
Dnes idem robit stromcek a balit darceky, perie mi uz druha pracka... presne takyto den som potrebovala 😀
@saranata ked ti je takto, neviem ci nebude lepsie aby si sa zajtra vyhovorila na chripku alebo nieco take... lebo takto svoje tehu neutajis 😉

saranata
16. dec 2011

@backorka moja tak na teba myslím že by sme to mohli dat spolu naraz, ešte stále tomu verím , peppino mi to ukazoval slabšie ako mammatest ,takze skus za dva dni a rob mammatest
teploty máš stále dobre, a tie krče kludne mohli byt zahniezdovanie tak drzím moc palce
taký volný den ti závidím 🙂
tieto nevolnosti no bud to prejde alebo to bude azse celý čas, ale pri prvom dietati mi nič nebolo tak spolieham ze to prejde:-ň
a ked to zajtra neutajím tak to bude vonku, čo už, dám si k posteli rohlík a vodu a ráno to natlačím do seba a bude dobre snád
my už odchádzame a nebudem online tak sa ozvem zajtra večer, uži si tento den , a testuj v pondelok a verím že tam niečo bude 🙂

backorka
16. dec 2011

@saranata dakujem za povzbudenie, otestujem v nedelu alebo pondelok mamatestom... ale zahniezdovanie na 12 DPO? no neviem 😀 tak pekny vikend prajem, drz sa!

leann245
16. dec 2011

@saranata @abriela @backorka @maminka142 Ahojte zienky, po vcerajsej dlheeej sluzobke mam dnes dovcu a nariadila som si veeela oddychu a trochu prace... 😀
@abriela vy ste sa museli teda neskutocne usmievat obaja na tom vianocnom vecierku 😀 😀
@saranata tak toto vidim vyslovene na chlapca, neviem ani preco, ale citala som vsetky prispevky dozadu a zrazu mi bolo jasne, ze je to chlapec 😉 Snad ta tie nevolnosti nebudu dlho trapit a budes si moct tehu aj poriadne vychutnat...aj ked akekolvek "nepohodove" pocity z dovodu tehu su podla mna tie najkrajsie 😉
Ja som mala od zaciatku priznaky ako neskutocne napäte prsia a bola som nenormalne unavena. Az sa mi chcelo v robote plakat, a zaplatila by som aj milion za pol hodinu spanku. Kedze mi ani vo sne nenapadlo, ze by som bola tehu, tak som sa trochu obavala, ci nie som nejak chora..a ked som sa potom v robote pozvracala z fasirky, tak sa mi rozbliklo 😀 🙂
@backorka robila si si test?

saranata
16. dec 2011

@backorka zlatko ono zahniezduje skor, ale to vnáranie do sliznice a zvačšovanie sa toho vačku cítiš ešte niekolko dní, ved ja to cítim teraz, také bolestive krče v podbrušku , takže to je uplne v poriadku, ked sa zahniezdi začne produkovat hcg a potom sa vnára hlbšie a hlbšie do sliznice a to je cítit, aspon niektore to cítia
takže hlavu hore
tiež prajem pekný víkend

saranata
16. dec 2011

@leann245 ahoj no ja to na prsiach necitím lebo stále kojím takže tam zmenu nevidím , ale v pdobrušku áno
chlapec nám vychádza aj podla Jonáša tak uvidíme a zle mi bolo aj pri malej tak z toho nesudim radšej pohlavie 🙂 🙂 🙂 🙂

janie80
16. dec 2011

ahojte dievcence... tak uz som doma od doki... nemam dobre spravy... folik nemame ziaden, sliznica strasne nizunka... takze zase nic z toho... bud ovula bola niekedy teraz v noci (aj teplota klesla), ale kvoli nizkej sliznici nic z toho, alebo dalsi anovulak... ☹ uz som z toho taka nestastna... PCOS nemame, skontrolovala na utz, takze toto som rada, ale na tu diabeto mam ist, nech pozru aj na zvysok... zatial mi dala toto http://www.001shop.cz/FEM-PMS-FORMULA je tam vitex jahnaci na znizenie prolaktinu... mam ho zacat brat a cca v marci na 11DC na folikulku...
takze zaver je, ze ked najdem // pod buducorocnym stromcekom, tak budem rada... uz fakt nevlazdem... takze maminkou v 2012 s najvacsou pravdepodobnostou nebudem... 😢

leann245
16. dec 2011

@saranata Ani ja nesudim pohlavie podla toho, ze ti je zle 😉 Prajem ti pekny vikend na zabijacke 🙂

leann245
16. dec 2011

@janie80 nie je to vobec zla sprava...kedze ty mas ovulku kedy-tedy-ako, tak teraz bude asi az neskor, vajko nevidela, lebo dosiahne potrebnu velkost mozno az o tych 10 dni a potom bude ovulka a mozes byt tehulka uz zaciatkom roka. Rok 2012 stihneme vsetky a basta! 🙂 Je super, ze nemas PCOS, to je naozaj vyborne, lebo to by bolo o dost komplikovanejsie, aj ked urcite nie nemozne. Hlavu hore, kazda sa tu s niecim borime, ja viem o com hovorim, moj cyklus je uz taky dlhy ze uz ho ani nepocitam, po vyvolavacke cakam na kramy...ale nesmierne sa tesim, ze podla sona som uplne OK, rovnako podla endokrinologa, takze si vazne vstupujem do svedomia, lebo vo velmi vela pripadoch je ten blok v HLAVE alebo VYCERPANOSTI. Takze sa teraz tes na vianoce, oddychneme si poriadne a potom tu nebudeme stihat ukazovat // 😉

janie80
16. dec 2011

@leann245 vraj mavam casto anovulaky a kvoli totalne rozkolisanym hodnotam prolaktinu, testosteronu a este nejakych dalsich dvoch hormonov to nejde... a ked to nebude v normale v tom marci, tak nasadi hormonalnu liecbu...

leann245
16. dec 2011

@janie80 viem, ze to cloveka nepotesi, ked nieco nefunguje ako ma, ale pozitivne je, ze presne vies kde je problem, ze tvoj mm je viac ako v poriadku a tym padom sa s tym da nieco spravit. Ak to inac nepojde, nasadia ti liecbu a budes tehulka mozno skor, ako niekto kto ma naoko super cyklus a tym padom nehlada pricinu neuspechu . Neboj, pojde to.