icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
20. dec 2011

@leann245
@backorka
@maminka142
@janie80
@abriela
tak zienky som objednana na 27 .12. k lekárovi, kedze robí aj medzi sviatkami tak sa teším , to bude práve 6tt takze uvidíme čo tam uvidíme 😀 😀 😀 už sa neviem dočkat takze ja mám v utorok druhe vianoce 🙂

abriela
20. dec 2011

@zdenka270921 vitaj a drzim palce, nechje to tak ako si zelas - do troch mesiacov //

abriela
20. dec 2011

@saranata tesim sa s tebou. Wauu. Vyslo vam to krasne pod stromcek. Kedy to chcete povedat bambulkam?

saranata
20. dec 2011

@abriela tak malej je to šumafuk a staršej asi na vianoce, bude jeden darček navyše 😀 😀 😀

ale je to krásny darček
ja sa tak tešíííííííííím

zdenka270921
20. dec 2011

@abriela ďakujem ti krásne, no ja verím, že to tak bude 🙂)

abriela
20. dec 2011

@saranata video je uzasne. ako si to nasla???
@maminka142 @backorka @leann245 @janie80 moje suche pecivo, aj ked este mi treba zdobit medovnicky.
zazvorovniky - prvykrat som ich jedla aj robila,
kokosky s kavovym kremom,
vanilkove rozky - upravene recept - ubrane maslo, pridana nutela,
jezkovia,
lepene medovniky.
Este planujem - puncovi kolac a gastanovy zakusok

saranata
20. dec 2011

@abriela v HTC cku mám aplikáciu pregnancy kalendar a tam mi ukazuje na kazdý týžden tehotenstva dane video a ako vyzerá plod podla týždna v ktorom som , zlaté to je, je to prepojene, chodí mi to aj na mail , tkaé info o tehotenstve

saranata
20. dec 2011

@abriela krásne koláčiky, a tí ježkovia su uzasní-pls pošli recept

abriela
20. dec 2011
maminka142
20. dec 2011

@saranata tak to je naozaj zazrak, je to niečo prekrasne a dokazala by som sa na to pozerať aj hodiny 😀 Ach aj ja chcem 😀 😀 😀 😀 😀

saranata
20. dec 2011

@maminka142 a budeš mat🙂

maminka142
20. dec 2011

@abriela krasne kolačiky a tí ježkovia su naozaj užasny 😀 😀 😀

backorka
20. dec 2011

@saranata To prve video je uzasne, kukala som ho s muzikom a ten uz chce aby sme si kupili mikroskop a tiez take mohli pozorovat, sisino jeden 😀
@abriela jej krasne sa ti to podarilo a ti jezkovia su paradny 🙂 puncak som skusala raz, ale nepodaril sa mi...

saranata
21. dec 2011

@backorka že mikroskop...umrem 😀 😀 😀 zlatý
je to pekne , je vela takýchto videí od oplodnenia ako plod vyvíja a je to krásne

zle zle a zle mi jeeeeeeeeeeeeee, tieto rána budu vesele 😒 fuj
musím niečo nasilu natlacit do krku

backorka
21. dec 2011

@saranata juuuj stale ti je tak blbo? dufam ze to coskoro prejde... ja som dnes trochu stupla, tak uvidime ci sa to rozbehne dnes....
Hej, zlaty bol, ale aspon pochopil, ze aku tazku cestu musia ti jeho bojovnici absolvovat, ze to nie je len tak 😀
Inak super ze ides po vianociach uz na kontrolu, urcite uz budete vidiet srdiecko a dostanes krasnu fotecku 🙂

saranata
21. dec 2011

@backorka super a kde je graf?ešte si nedostala mns? tak to nevyzerá ešte tak zle 🙂
bojovníci musia byt pilný ale vyhráva aj tak len jeden, je to zaujímave fakt
ja som včera volala sestričke či robia medzi sviatkami , a robia takze idem , buduci týžden som 6tt takze by mohlo byt niečo už vidiet, uvidíme, tešííím sa

backorka
21. dec 2011

@saranata http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c este som nedostala, podbrusko sem tam trochu pobolieva, podla mna sa to dnes rozbehne... ked porovnas s minulym mesiacom, tak som na rovnakej teplote ako ked som minule dostala... takze nerobim si nadeje, uz som sa s tym zmierila...

saranata
21. dec 2011

@backorka strašne dlho ti to drží tu luteálku, keby si nemala lieky a bola takto dlho tak si zaručene tehu , ved zajtra máš už 18DPO , kedy si testovala?
jaj nepačia sa mi tie lieky 😒

backorka
21. dec 2011

@saranata no ja tiez nie som nadsena z vysledku... co uz... ved to vydrzim, uz sa mi tam nieco deje podla mna, dnes sa mi urcite rozbehne mrcha, na ten isty den ako minuly mesiac... test som robila v pondelok... ved ak by som nedostala, co pochybujem, tak zajtra skusim znovu.... akoze bolo by to krasne prekvapko, keby som uz nedostala 🙂 vela bab hovori ze aj pri tehu su bolesti ako ked sa rozbieha mrcha, nie? hlavne ze vsade pisu, ze najneskor do 7 dni po dobrati tych liekov ma prist mrcha... no haha 😀

saranata
21. dec 2011

@backorka je to podobný pocit aj ja teraz mám taký ako ked mi ma príst mns, to je tak, tá maternica sa roztahuje a citiš to rovnako...no bolo by to krásne prekvapko, ja už videla ine grafy, viem ze to je zufalý pokus ale moc ti to prajem , ale ak nie tak bude novoročne prekvapko🙂

idem zehlit a asi urobíme stromčok🙂
zrazu nejak nestíham , ešte ani darčeky nemám pobalene tak snád dnes poobede to stihnem
iba ten najkrajší darček je zabalený...do mna 😀 😀 😀 😀

backorka
21. dec 2011

@saranata ano, to je hlavne, ty si najkrajsie balenie 😉 ja uz mam vsetky zabalene, pobalene do cestovnych tasiek, lebo ideme k svokrovcom, je toho strasne vela, dufam ze sa napraceme do auta 😀
Dnes som sa dozvedela uzasnu novinu... kolegyna, co som ju spomynala, ze bola na umelom oplodneni, lebo jej muz ma 99,9% spermii mrtvych otehotnela po nevydarenom transfere prirodzene, upkny zazrak, fakt uzasne 🙂

saranata
21. dec 2011

@backorka tak to je zázrak fakt, aj take sa stávaju 🙂 uzasne
dnes poobede nejde mm na ryby tak bude s malu a ja to pobalím konečne
ako krásne snezí ludia, mohlo by to ostat aj na vianoce také biele 🙂

backorka
21. dec 2011

@saranata no tu v BA mozes o bielych vianociach akurat asi snivat.. vraj sa ma oteplovat... vy sa nechystate niekam na hory?

saranata
21. dec 2011

@backorka tento rok nasviatky nie, my chodíma cez jarne prádzniny v marci do tatier tak uvidím čo bude tento rok

leann245
21. dec 2011

Dobre ranko zienky 🙂
Tak ja som dnes len pol dna v praci a potom pridem az 2.1.2012, uz sa neviem dockat, jupii 🙂 Do Stedreho dna to bude u nas este riadny frmol, kedze mamina nemoze mat ani den volna, tak idem riadit dve domacnosti, robit dva stromceky, stahovat sa do noveho bytu, pridu nam dnes montovat skrine, montovat kabel a telku, musim kupit darceky, pobalit ich, este nieco napiect, uvarit...no proste len chcem povedat, ze uz nebudem mat ani minutu na zapnutie PC, takze vam chcem takto predcasne vsetkym zapriat krásne a pohodové prežitie vianočných sviatkov, nech sú nielen štastné a veselé, ale aj plné pohody a radosti 🙂
@saranata videa mi nejdu, tak si ich pozriem potom, velmi rada pozeram taketo videika. A tesim sa s tebou, ze tento rok budes mat dvoje vianoc, urcite to bude krasne, ked uz o tyzden uvidis drobceka 😉
@abriela mas krasne kolaciky a ako su ozdobene...no wau, si proste sikulka 😉 Ja som vcera zdobila perniky, unavena ako pes a v kombinacii s mojim "umeleckym talentom", takze ta ich vyzdoba je skor z kategorie "vtipna"
@backorka @maminka142

oxanka73
21. dec 2011

@backorka velmi sa tesim, ze rozmyslas takto pozitivne. Mam stryka renomovaneho asistovaneho "reproduktora" a on sa v kutiku duse - osobne Vam to nemoze povedat, hneva na mamicky ktore kvoli kariere, nedostatku financii posuvaju dieta na neskor. Sama na sebe viem, ze vsetko ked sa uz tak stane sa zvladnut a vyriesit s podporou rodiny da. Ja som sice extrem, podarilo sa mi 1. dieta v 20. ale dnes mi dcera - ma uz 18 pomoze a dokonca nam hovoria ze vyzerame ako sestry. Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. Vidim to hlavne v emocnych prejavoch, ovela viac lasky a emocii viem dat detom, ktore som mala neskor. Som o hoooooodne trpezlivejsia a laskavejsia. Ale zasa nocne vstavanie a chudnutie po porode mi slo lahsie ked som mala 20 😀. No a s tym otehotnenim 3x som otehotnela ani som nevedela ako. Posledny krat to bolo ked som mala 31. Mame 3 dievcata, teraz si strasne prajem otehotniet, mam 38, chceli by sme chlapceka a nejde nam to. Takze naozaj to netreba odkladat. Mam aj vypocet od Dr. Jonasa. A nedari sa.

oxanka73
21. dec 2011

@backorka priprav sa ale nato, ze ti urobi taky vypocet, ze realna sanca otehotniet podla neho bude len mimo ovulacie. co tu tuto temu sledujem o nom, viacere sa nato stazuju. Vcera som mu pisala, ze od maja 2011 som az teraz prvy termin mohla vyuzit a aj to bolo v prvy den menstruacie a mam pocit ze nic z toho, kedze ta mrcha bola velmi silna. Ale myslim, ze toto co ti tu pisem plati len pri velkom vypocte. Ked sa zelene dni teda prirodzena ovulacia nesmu krizovat s jeho cervenymi dnami, teda jeho vypocitanymi plodnymi dnami. A po pravde v tvojom veku ked nebudes nato mysliet ci otehotnies alebo nie, urcite do 3 mesiacoch ked sa budete milovat z chuti a bez stresu otehotnies. Drzim palce. A inak najstarsia som tu asi predsa len ja 😎

backorka
21. dec 2011

@oxanka73 ahoj, tak si tu nova, s tvojim vekom sme doteraz neratali 😀
Dakujem, ja som to pochopila tak, ze u Jonasa ide prave o to, ze jeho plodne dni su inokedy ako ovulacia, v dni ked sa pary az tak nesnazia, zanedbavaju ich... a ked to skusia vtedy, podla Jonasa, tak sa zadari... ved keby sa jeho vypocet rovnal nasej ovulacii, tak by ho nikto nepotreboval, proste by sme si merali teplotu alebo robili ovu testy a vsetky by sme boli tehotne... 3 dievcata, to mate doma riadny babinec, drzim palceky aby sa vam podaril este jeden chlapcek...
@leann245 dakujem krasne, ja ti prajem tiez krasne sviatky, aby si sa nescvokla z tolkych povinnosti, aby si to zvladla a aby si si nakoniec konecne aj oddychla! a popri tom vsetkom nezabudni aj na seba, na svojho muzika a snazte sa! 😉
@saranata a to zvyknete aj lyzovat v marci, ci to je uz viacmenej turistika?

saranata
21. dec 2011

@oxanka73
@backorka
Jonášová metoda je postavená na iných principoch ako fyziologická ovulácia, on tvrdí ze v tele zeny prebieha aj iný cyklus ktorý je daný v den a moment narodenia zeny, takže z hladiska niekoho kto sa prieči tomu uverit ide o niečo ako horoskop , tiež mu niekto verí a niekto nie....preto je taká diskutabilná celá tato jeho metoda, poznám osobne 6 žien ktorým to vyšlo vdaka jeho vypočtu a z toho jedna je moja sesternica ktorá sa už zmierovala ze bude mat len jedneho syna a má vytuženu dceru , všetky išli podla jeho pokynov a maju deti nielen zdrave ale aj dane pohlavie ktoré im vo výpočte uvádzal....určite nejde to prirovnávat k biologickej ovule pretože tam su určite zákony a mimo nej sa otehotniet nedá , takže toto je naozaj vo hviezdach , pretože podla ich postavenia sa tento vypočet robí.
dala som si ho zo zaujímavosti a či sa nám podarilo ten den podla JOnáš alebo na ovulu to už sa asi nedozviem .
ako hovorím niekto verí niekto nie, ale sesternica mala termín 5 den menzesu skusili a bola tehotná , počula som o vela zenách ktore mimo Jonáša otehotneli práve bud testne po alebo ešte aj v posledných dnoch menstruácie, takže také nezvyčajne to neni ani podla lekárov

@backorka zatial sme sneh mali vzdy, ale minulý rok som nebola lebo som bola tehotná