V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@janie80 no teda, fakt mas ten graf divoky, ani netusim kedy by si mohla mat ovu, ale tak podla ostatnych priznakov to na sebe urcite poznas 🙂 a teraz ako dlho nemozes otehotniet?
@lucica ja chodim do medifery k dr. malickayovej, super osobka 😉
@abriela hihi, to si asi pozrela graf @maminka142 lebo ja este ani ovu nemam 😀
@cenculinka tak tam muselo byt urcite pekne 🙂 no stravu sa snazim dodrzovat, ale tento tyzden som odmietla chodit cvicit, potila som sa aj bez toho 😀
@vikad ahoj, vitaj, tak prajem aby si uz mala iba pozitivne spravy 😉
@marcela1992 ja si myslim ze je to skoro, ale kto by tym roztomilym veciam odolal, vsak? ja tiez asi nevydrzim do 20 tt ked budem tehu 😀
No som zvedava aka bude zajtra moja BT, lebo dnes ovu test bol negativny ale mala som ten ovu hlien... len comu verit? 🙂
Inak dnes som bola na kupku, taka mlada tehulka asi v 8 mesiaci sa tam vypekala na slnku, no nechapala som 😨
@abriela mrzí ma, čo sa ti stalo. viem, musela to byť strašná rana. no ja veci musím už skôr kupovať, lebo fakt nebudem mať na to naraz potom všetko pokúpiť. nemohla by som čakať až do pôrodu. aj pri prvej dcérke som mala všetko vopred zabezpečené. ono je to ťažko dopredu povedať. stať sa môže všeličo. ja by som tie veci mala kde odložiť, keby sa niečo stalo. ale ja si to nepripúšťam. viem, že v poslednej dobe je veľa takých prípadov, ale ja dennodenne zaháňam zlé myšlienky na to, že by sa niečo také stalo. a zvlášť keď má človek internet, tak zbytočne sa dozvie také negatíva, na ktoré potom iba zbytočne myslí a často si to privolá. každý ma na kupovanie vecí iný názor. každý podľa vlastných skúseností alebo podľa toho, čo počuje v okolí. ja osobne kupujem už od januára tohto roka a každý mesiac niečo. a vecičky tak asi od januára začnem. také základné. 😉
@backorka ved to,ze ked to vidim v obchodoch najradsej by som uz zacala kupovat...ale asi pockam este aspon 2 mesiace...🙂
@backorka to netusim, ako dho nemozem... s tymi hodnotami hormonov stitky, co mam sa mi to ale asi ani nahodou nepodari... ☹ ale asi radsej neriskovat, nech to nedopadne tak, ako v decembri...
absolutne netusim, ci ovu bola... ja nemavam nejake priznaky... len uz mam biely hlien a to je poovulkovy... tak netusim... z toho soku som v utorok ani doki nepoprosila, nech mi skontroluje vajko... 😝
Ahojteee... Takže dnes kupeny Alchemilkový čajik aj Mamatest (pre pripad 🙂, doma už polka Femibionu minutá, tak snad to prinesie ucinok 🙂
@b.bardyova Mne vyšiel negatívny hneď ako mi den meškali ženské a kedže som mala také divné pocity po týždni som testla zas a bola veľmi slabučká...Takže by som radila merať až keď Ti meškajú🙂
@nena13 asi tak bude ....najlepsie 🙂
dnes sa velmi tesim bola som u gyn. a povedal,ze he vsetko v poriadku a ziadny zapal tam nevidi a zaciname velmi intenzivne pracovat na babatku...za par dni mam ist na folikulometria tesime sa 🙂
@b.bardyova tak super, som rada ze sa to vyjasnilo pozitivne 🙂 takze ty uz si v takom stadiu snazenia, ze chodis na folikulometriu?
@mima1983 ja ho pijem len raz denne aj to nie kazdy den... lekarnicka jedna ma taky nazor, ze to nemoze velmi ovplyvnit otehotnenie... ale mozno spravna kombinacia vsetkeho co do seba tlacime zaberie 😉
@backorka no dnes mi ju ponukol gyn. ale kazal mi prist na 11 alebo 12 den po..a to je zrovna cez vikend..musim sa poradit so setrickou...inak mi povedal, ze vajecnik je po ovualacii a, ze maternica je pripravena...tak uvidime🙂
@b.bardyova a ako dlho po ovulacii? snazili ste sa cez nu? ja som bola v maji na preventivke a vtedy mi dokina ukazala vajko pred ovu, ale ani to nepomohlo aby sme sa trafili 😀 Teraz som nervozna, lebo som 14DC, uz 4 dni mam rovnaku teplotu a dva dni uz mam ten ovu hlien, tak cakam co ta teplota urobi kazdu chvilu, som ochotna podstupit aj ranne milovanie, lebo som citala ze v den poklesu teploty je najucinnejsie a ak ani to nepomoze tak ja uz neviem 🙂 ach len zajtra teda vstat 5:45 a odmerat ako kazde rano 😀
@b.bardyova Ahoj, mna objednal gynekolog na 31.8., ze mam prist na sono, aby videl, ako vyzera vajicko, lebo mi neveri, ze podla merania bazalky mam ovu az 18 den, ked mam cyklus 28 dni. To bude u mna 14 DC. Tym vlastne myslel folikulometriu? Ci ta folikulometria je nejake komplexnejsie vysetrenie? 🙂
@backorka no ja mam podla ovu testov 13 den ovulaciu a tak ma doktor zavolal skor...a uvidime ake vseliake vysetrenia ma pre mna pripravene,,,nieco mi spominal a to som sa zasmiala, ze by som si mala dovolenku vybrat 😀
@leann245 no to je vysetrenie vajicka ako dozrieva..a to sa pozrie kolko mas vajicok...potom ti naordinuje sex s manzelom a zas vas skontroluje..ci sa spermie dostali ku krcku maternice a ci sa vajicko opladnilo
@b.bardyova aha, tak super...podla mna ale aj tak zisti, ze tu ovulku budem mat naozaj az 18 den...ale ved uvidime...kazdopadne, naordinovany sex s manzelikom budem dodrziavat urcite ovela radsej, ako naordinovane branie liekov 😝 Tak sa teda ani nejdem pytat, ako ides dovolenkovat 😉 😀 Zaklad je, ze ti potvrdil, ze vsetko je v poriadku, to cloveka ukludni a aj psychika potom lepsie spolupracuje...
@nena13 Ja som ho začala piť len teraz, necelý týždeň a papám ten Femibion. Papala som aj na jar, vtedy sa zadarilo, ale tiež v siedmom týždni to skončilo ... Boli sme ale na inseminácii, neotehotnela som prirodzene, s pomocou lekárov na 2x ... tak teraz čakám na mršku a hned idem na USG, aby sme mohli začať s "tortúrou" ... len dúfam, že to vyjde... okolo mňa je teraz nejako veľa detí a kamarátky, ktoré čakajú bábo, tak verím, že sa zadarí aj nám 😀

@marcela1992 ak veríš poverám, tak začni kupovať až tak po 20tt. ak nie, tak si kľudne začni pomaly základné veci kupovať. neutrálne. aby si toho nemala potom naraz. je to finančne dosť náročné 😉 ja som pri dcérke mala kočík kúpený už v 16tt. no to sa išli tetky rozdrapiiiiiť na dedine (bývali sme vtedy u svokrovcov) no strach a hrôza. teraz plánujeme ísť kúpiť v januári. 🙂