V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@dadkak ja som sa minuly mesiac, ked prisla mrcha rozhodla, ze sa na to nebudem az tak strasne sustredit... len tehu a tehu a tehu... 😔 zacala som merat BT a dolezite bolo pre mna zistit, ci vobec ovulujem... ideme po malych krocikoch... sice ovu bola az na 27DC, ale viem, ze je... tehu bude len nadherny bonus... 😉 uz mam doma aj femi kvapky, nech si upravim cyklus, aby ovu nebola az tak neskoro... cize dalsi maly ciel je, posunut ovu... a tak pomalicky az kym sa nedopracujem k tehu... 😉
@katus193 ja som nastastie na kyret nebola, tak sme sa mohli zacat hned... ale mam podozrenie, ze som mala aj cykly bez ovu... kedze sme sa s mm snazili 4x do tyzdna a nic, cykly som mala 35-40 dnove, ziadne poovu priznaky, tak moze byt, ze ani nebola... ale teraz ju mam potvrdenu teplotami, tak som rada... 😉 ale nechale na seba cakat, princezna jedna... 😀 az 27 DC, co som uz stracala nadej... 😅
@dadkak takze potom sa vam podarilo a vsetko bolo ok pri dcerke?U mna je to asi preto take intenzivne,lebo sme sa snazili len dva krat a cakam uz treti mesiac kedy sa mozeme zase a neviem sa dockat a myslim len na to ze to vyjde na prvy sup a ze druhe babo bude ok,ja som celkom v pohodicke asi bolo aj dobre ze sme sa nemohli snazit,lebo ked som dostala mrchu tak taka depka a plac ze koniec,takze si myslim ze cas to trosku poriesil a uvidime teraz ako to bude ak sa hned nepodari
@janie80 ja som kyret absolvovala. ☹ bolo to strašné obdobie. doteraz moje najhoršie. vtedy sa nám na prvý šup malé podarilo. no týždeň pred vianocami som vtedy potratila. dva dni som ležala v nemocke, malé ešte aj dáky milimeter narástlo, no nakoniec už na sone nebolo a šla som na kyret. ☹ my sme museli čakať polroka, kým sme sa mohli znovu snažiť o bábo. 😒
čo sa týka cyklu, tak ja ho mám cca 34dňový. ale posledne mi prišla mrcha až po troch týždňoch ako mala. no už som si myslela, že som tehu, aj keď testy všetky negatívne. no potom mrcha prišla, mala som ju tri dni, potom dva dni nič a potom znovu tri dni. bolo to čudné, ale testy sú negatívne. takže teraz počkať, kým príde začiatkom júla mrcha a potom počas dovolenky šup šup na to 😉
@janie80 tak to je super ze ta necistili,len predca je to zasah do maternice,tiez som mala pocit ze po tom sa mi to nejak zmenilo,ziaden hlien som nemala ale na druhy mesiac uz bol tak neviem,ja som si kupila ten mikroskopicky tester ale myslela som ze je to somarina lebo to nejak nic neukazovlo ale az teraz som zistila ze som to zle pouzivala 😀 takze tento mesiac tiez budem sledovat ze kedy bude ovu ale budeme skusat kazdy druhy az treti den cez ovu kazdy druhy a tiez to chcem brat tak ze ked sa nezadari tak sa nic nedeje
@katus193 po troch mesiacoch dennodenného snaženia sa nám podarila dcérka. ale ja mám taký rozhádzaný cyklus, že sa ani nedivím. a vtedy som si ja ovu nesledovala. 😝 a tehotenstvo som mala bezproblémové pri dcérke 🙂 žiadne ranné nevoľnosti, ešte som aj schudla 9kg. 😀 len som bola chudokrvná a mala som furt nízky a tlak. a nakoniec sme zistili že aj nejaký syndrom hornej či dolnej dutej žili. proste keď som stála na jednom mieste dlhšie, tak som šla odpadnúť, nemohla som spať na chrbte, lebo sa mi zastavovalo dýchanie. ale to sa dalo všetko prežiť. vpodstate to bolo bezproblémové tehu. nie ako niekto, že ranné nevoľnosti do neviem kedy, vysoký tlak a puchnutie nôh a tvrdnutie bruška alebo čo. proste super. dúfam, že aj druhé tehu bude také fayn 🙂
@dadkak tak to je super ako sa vam to podarilo pri tvvojom cykle,ja mam nastastie celkom ok kazdych 28 niekedy 30 dni a ovulka sa celkom hlasi a vtedy sa snazime najviac tak verim ze do jesene bude uz brusko,ja si nemeram ani BT ani ovu testy nechcem aby som sa na to moc neupla ale tak uvidime ako to bude
@katus193 my sme styri mesiace isli na to tak, ze kazdy druhy den, az som mala pocit, ze mi z toho preskoci... normalne som si uvedomila, ze ked to bude takto trvat dalej, tak budem potrebovat pomoc psychologa... tak som radikalne zmenila myslenie, milovali sme sa, len ked sme chceli a nie ked sme museli (aj tak to bolo kazdy druhy den... 😀 )... a citim sa ovela lepsie... ideme na dovolenku, oddychneme si a hadam prideme traja... 😀 ja som tiez nechcela merat ani testy robit, ale ked sa tak dlho nedarilo, tak aspon mam teraz pocit, ze situaciu riesim, zistujem a podla toho sa zariadim... jednoducho, ze to nenechavam na nahodu, ale zistim ako, a ci vobec fungujem... 😉
@janie80 ti verím, ja tiež stresy v práci. aj sa toho bojím, keď budem tehotná, aby to zle nevplývalo na bábätko ☹ držím palčeky. my dovolenku až od 22eho júla. k moru nepôjdeme tento rok, len nejaké denné výletíky, návšteva priateľov na víkend a tak. hlavne, že bude kľud, rodinná pohoda a bez stresov z práce 🙂
@dadkak stresu v praci pocas tehu sa neboj... vies, aka ja som bola pokojna? a to sme mali pred Vianocami najhorsie obdobie, vsetci nervozny, len po nas chodili vrieskat... a ja pokojna, kludna, nic ma nevynervovalo... len kvoli sebe to neviem, ale uz ked bol v brusku drobcek, nemala som problem... 😵
@janie80 no, veď aj u nás to bude des pred vianocami. už od oktobra to začne. ešte teraz cez leto ako tak, ale potom..... ale oni si furt niečo nájdu, aby sa po ľuďoch povozili. ja viem, že ma budú musieť preradiť, keď budem tehotná, tak tam už nebudem mať toľko stresov. a aj sedieť budem môcť 😀
ja som v tehu tiež bola taká vyrovnaná, kľudná. každý mi vravel, aká som krásna. to z človeka vyžaruje 😉 to len teraz som taká hŕstka nervov 😝 dúfam, že sa nám to podarí na prvý šup. nech je moje tretie tehu tak rýchlo, ako pri prvom, ale nech dopadne tak super, ako druhé tehu. 🙂
ahojte maminy aj buduce maminky... 🙂 mozes sa pridat vyzera to tak ze som tehu...3 testy pozitivne zajtra termin mrchy teplot vysoko 🙂termin februar zajtra idem na krv dufam ze vsetko bude dobre......a Vam co ste tehu stastne tehulkovanie ezdrave babatka a tie ktore sa snazite aby ste coskoro na testikoch nasli vytuzene // 🙂
@dadkak aj mne vraveli, ako som cez tehu opeknela... taka spokojna a vyrovnana som bola... 😉 najviac ma dorazila sefka, ked som prisla po marodke do prace, ze aka som krasna, ci nie som znovu tehu... a ja som taky plac spustila... ved to bolo 2 tyzdne po potrate... 😢
@sasena033 vitaj medzi nami... zo srdiecka blahozelam a prajem krasne tehulkovanie... 😉 nech ciarky silneju a babenko sa poriadne drzi maminky... 😉
@katus193 ahoj aj ja mam ten tester aky mas prosim ta ked sa mozem spytat? ja mam ten donna no zaital som nejako z toho vulll , nejako sa mi to nepodoba ani na jeden z tych troch obrazkov co opisuju to obdobie plodne neplodne...ako sa to da pouzivat nespravno? a fakt uz tam vidis aj neco co sa podoba na to ze sa to v tych slinachmeni? ja tam mam len ani neviem co xixixi vdaka ...necham sa rada poucit mozno to pouzivam aj ja zle a som si myslela ze osm vyhodila kes len tak von oknom🙂))

@janie80 tak nam sa podarilo presne na Silvestra,ale ja mavam problemy zo zapalmi a presne v tedy som dostala aj zapal po splodeni a dost silny,ja som otratila 26.1.zacala som krvacat a museli mi robit kyret bola som v strasnych bolestiach,odpadavala som,tiez moje najhorsie obdobie v zivote,myslim ze mohol za to ten zapal.Nam sa podarilo na druhy sup,snazit sme sa zacali hned ale len dva mesiace potom som dostala zase zapal a brala som ATB takze som sa musela liecit no a teraz mam mrchu a hned po nej zaciname a verim ze tento rok sa zadari a ze na Vianoce budeme s bruskami 😉