V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@abriela vela žien má dlhý cyklus a ani netuší že má problemy so stítkou, alebo hormonálnu poruchu a nerieši to, podla mojej endokrinologičky je normálny cyklus od 25-35 dní, ak to presahuje tak to signalizuje nejaký problem
ja som to tiež neriešila a mala som 35 dnový cyklus, a vidíš, v tehotenstve mi zistili poruchu stítky
ked som brala sarapis tak som hned mala 28 dnový, ale len jeden mesiac, lebo som další otehotnela
ale vzdy hovorím radšej dlhý cyklus a upravit ho , ako mat krátky , ten sa ťažko normalizuje
a seba neriešim , ja to mám uplne mimo ale má to svoj dovod
@saranata ja mam tiez vdaka tehotenstvu podchytenu stitku. Mala som nejake nizke hodnoty AFP? (asi), co vraj u tehotnych byva opacne. Po ukonceni tehu je to v norme, ale aspon je to podchytene a o rok idem na kontrolu, aj ked dovtedy uz budem zas tehu 🙂.
A podla toho co pises, cyklus mam v norme aj ked mam pocit, ze vplyva na to aj pocet milovani.
@backorka aj ja chcem taku nugetku z ktorej sa chudne 😀
@saranata dobre ranko, prosím ťa kukla by si sa na môj graf? Som ešte len na začiatku tento mesiac, som dnes len 10 DC, ale mam stale rovinu 😕 Už som si mylsela, že mam pokazeny teplomer, ale funguje 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4 Ďakujem 😉
@maminka142 zaujímave že v jednej rovine , ale to vobec nevadí a 10DC cyklu ešte nemusíš mat ziaden vykyv, ked to budeš mat takto tak ovulu pekne uvidíš 🙂 🙂 🙂 zatial pohodka, meraj dalej, aký máš teplomer? dvojdesatinkový?
@saranata Teplomer mam digitalny, ale dvojdesatinkovy to asi nie je 😕 Ale tento mesiac prvy krat si davam budík každe rano, aby som merala vždy v presne rovnaky čas 🙂 Vždy predtym som si merala, vždy ked som sa zobudila a tam bol aj pol hodinovy, až hodinovy rozdiel 😕 Tak teraz meriam presne, ako nikdy, tak možno to môže byť aj tym... Ja len dufam, že to nebude nejaky mimoovulak 😕 Tento mesiac som užívala prvy krat clostil... Ved uvidím ako to bude pokračovať 😅 Ďakujem 🙂
@saranata mozno mas pravdu, ale aj ked to mozno nema vplyv, zda sa mi, ze u mna ma na tu poovulacnu dlzku cyklu.
@backorka schudla som, ked som zacala pit viac vody a najviac asi po dovolenke all inclusive, ked sa potom znizil prijem stravy. Ja som sice pribrala len 1kg a schudla 3kg. Priatel pribral 4kg a schudol 6kg.
Dobre ranko, kocky...
http://www.fertilityfriend.com/home/358820
K teplomeru: mám teplomer THERM RAPID FLEX - vraj najlepsi (vyhral dake testy) aj ked nieje urceny specialne na meranie bazalnej teploty, ale staci ze odmeriam teplotu este raz, napr o 5 minut a uz je tam zobrazene ine ciselko (aj ked rozdiel je desatina)
@backorka, @janie80 tiez dnes klesam http://www.fertilityfriend.com/home/356a0c
Hmm, rozdiel je. Aj ked asi je to ovplyvnene aj tym, ze ked teplomer pipne, meriam este kym nenaratam do 5 🙂
@saranata @backorka @janie80 Ahojte baby, prikladam svoj graf a fakt neviem...zeby ovula dnes??? Je mi dost divne, ze sa u mna neobjavil ale absoluuutne ziadny hlien tento cyklus a to som bola minuly mesiac ako slimak 😒
http://www.fertilityfriend.com/home/35e10e
@backorka si super, 6 kilo dole to uz je krasny vysledok...uz to na tebe musi byt aj vidiet...len tak dalej 😉
@abriela @backorka @saranata vcera som tu vecer nebola, tak k tym znameniam som len tolko chcela, ze ja som blizenec..hehe...a mozem povedat, ze niektore charakteristiky (tak ako na ine znamenia) sedia uplne a niektore vobec. Dve tvare urcite nemam, skor ten vnutorny nepokoj a vnutorne boje obcas zvadzam. Znamenia vsak hovoria len o velmi hrubych crtoch a vlastnostiach...keby sme chceli vediet o konkretnom cloveku presne aky je, tak treba zohladnit presny datum, cas a miesto narodenia - astrologia, meno - numerologia, datum narodenia - numerologia, cinske znamenia, prostredie kde vyrasta, vychova, geny po rodicoch.....aaaaaaa tak dalej 🙂
@janie80 ty mozno, ale ja uz asi nie, ak som mala ovu 16DC tak som teraz 10 DPO... 😉 tri dni mi je uz dost divne, ak to nie je tehu a bude mi tak kazdy mesiac, tak neviem neviem 😀
@abriela ja som tiez chcela merat aj po pipnuti ,ale neviem ci ten teplomer vtedy meria, alebo sa proste po chvilke vypne... na poste ma caka novy dvojdesatinkovy, tak snad si zajtra stihnem ist pren... ale naj by bolo keby som to mala ako @darinkazv, ze ked jej prisiel, tak zistila ze uz ho nepotrebuje 😀
@leann245 aj ff mi ovu oznacuje na 21DC, ale ja si podla hlienu a bolesti vajecniku stale myslim ze bola 16DC, a hlavne, tento mesiac beriem aj sarapis, tak sa mi nechce verit, ze by sa mi az tak vlemi posunula, ked doteraz som mala pravidelnu ms (asi rpeto, ze som brala HA), akurat posledne dva cykly som mala dlhe.... sakra, ale ked kukam na ten svoj predosly cyklus, ktory trval 34 dni, tak to znamena ze ovu bola okolo 20DC, to som si doteraz vobec neuvedomila... tak to je v keli, teraz sme sa okolo 21DC ani moc nesnazili ☹ a to dokedy budem cakat na mrchu, aaaaaaaaaa @saranata
@misicka3 tak drzim palceky! ale ver tomu, ze ked budes v tejto teme tak to nevydrziz neriesit do decembra 😀
@maminka142 to je fajn, len príklad je už rozdiel ked sa nameria napr.36,30 a 36, 39 a to ti ukáže práve dvojdesatinkový 🙂
@backorka neboj, ja som ta chcela prave ukludnit, ze ak by si nahodou robila test 10 den po ovu, tak to moze byt len 5ty den po skutocnej ovu (ak bola 21DC), a teda aby si nebola sklamana...a to, ze ste sa nesnazili okolo 21. dna nevadi, ved spermiky vedia prezit aj 5 dni som citala 😉 Takze teraz len pozitivne vplyvat na vajko a bude to super 😉
@saranata snazenie nezanedbavame...prave mame Jonasove cervene dni, tak som dnes rano skoro zmeskala do prace 🙂 Uz citim take vselijake pocity v podbrusku a v nedelu a pondelok ma riadne pichalo v pravom vajecniku, ked som si sadala tak som obcas az zviskla...a to si myslim, ze sa uz pripravoval na ovulku...len ma porazi, ze ak sa mi nepredlzi cyklus, tak snad nebudem mat LF 6 dni 😒 A este mi vobec nesedi ten hlien.
@saranata @backorka Myslite, ze je mozne mat ovu aj bez hlienu? Najmä, ked som ho doteraz mala a zrazu voooobec nic?
@abriela no tak si niekde kup taký, maju ho aj v lekárnach ale bohužial nie v každej, ja som pred rokom kupila si tri teplomery v Lidli, pekne farebne a dvojdesatinkové, teraz ich tam už dlho nemali , ale su uplne kvalitne, alebo pohladaj na nete ako @backorka
ako som písala vyššie je tam rodziel aj v grafe potom , ked sa meranie uvádza na dve desatiny

Inakkkk, nugeta je uz zabudnuta, mam minus 6 kiloooooooo 😀 😀 😀