V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@henrietad ahoj, podla mna ten hlien pocas menstruacie moze poukazovat na to, ze prave vtedy si najviac plodna. Mozno to pre niekoho znie ako uplna blbost, ale vela zien uz tak otehotnelo. Napr. aj podla Dr.Jonáša, ktory pocita kedy je zena najviac plodna z datumu narodenia, moze byt zena najplodnejsia prave pocas menstruacie. Mnoho zien, ktore roky nemohli otehotniet a dali si spravit ten vypocet, aj ked predtym sa o babo nikdy pocas mnzs nesnazili tak po doporuceni Jonáša isli na to prave pocas mnzs a veru ze sa zadarilo takmer hned...aj napriek tomu, ze roky sa o babo pokusali marne. Takze mozes byt prave takyto pripad...mozno treba skusit prave tymto sposobom a uspech sa dostavi...drzim palce 😉
@maminka142 práveže mohla byt 12DC podla teplot, a máš už dvojdesatinkový teplomer, lebo takto je ten graf nepresný
@saranata nie, ešte nemam dvojdesatinkovy teplomer 😖 12 DC? Prečo si to myslíš? 12 DC som mala teplotu len 36,6 a folik mal len 19, 20 mm... A pri ovulke sa teplota zvýši nie? Ja som mala vtedy najnižšiu... 😉 A minuly mesiac mi folik praskol až ked mal okolo 26 mm (teda myslím 😅 ) 😉
@maminka142 teplota pri ovulácii sa uplne prepadne dole a nasledne vyletí hore, čiže na grafe je vidiet silný pokles a hned vzostup a to signalizuje ovuláciu, prepad teploty može u merajucej ženy, ktorá si sleduje svoj cyklus presne nazančit že prebieha ovulácia, preto su doležite tie teploty a grafy, lebo nie len nárast samotný ale ten pokles pre tým znamená ovuláciu
@saranata vždy som si myslela, že ovulacia znamena stupanie teploty 😖 Tak som zasa niekde na začiatku zo znalosťami o ovulke 😖 Ale doktor mi tvrdil, že ovu ešte len bude (folik nemal dostatočnu velkosť) a merala som ten piatok o dve hodiny skôr ako zvyčajne, lebo som išla na folikometriu... Takže podla teba najplodnejší deň som mala vo štvrtok 11 DC?
@maminka142 ved hej,ked sa uvolní vajíčko tak stupne teplota ale predtým o dost klesne a práve ten pokles sa označuje ako ovulácia , pretože ked je teplota už hore uvolnenie vajíčka už prebehlo
vid grafy, čiary prelínaju den poklesu a nie vzostupu
http://www.fertilityfriend.com/home/36bfc4
za plodne dni sa označuju 4 dni pred a dva dni po ovule, nakolko nikdy nevieš na hodinu presne kedy prebehla
ale ak si merias a vieš cca kedy tak ja považujem za najplodnejšie dni pred ovu
@saranata tak som to zasa tento mesiac premeškala 😢 Ja sa stale spolieham, že ešte len ovulka bude 😖 Ked som mala 12 DC folik ešte len 19, 20 mm Kašlem asi aj na cele meranie a všetko, aj tak som stale na tom istom bez ohladu na to, či teplotu meriam, alebo som si nemeriavala... ovulu viem približne tyždeň hore dole, či meriam alebo nemeram... Takto ma to meranie skôr iba stresuje 😢
@maminka142 nestresuj, ja nehovorím že určite bola,. len že by mohla byt ale aj tak je to skoro, uvidíš ako ti pojdu teploty v najbližších dnoch, preto som sa ta pýtala či si mala hlien ak by bol mohlo to byt ale ak nie tak teploty ukážu v najbližších dnoch čo a ako, takže ešte len može byt, a najlepšie je aj napriek tomu že merias , mat v strede cyklu sex obden , ako som ti už písala vyber v strede cyklu desat dní a tie sa snažte každý druhý den, potom je nemožne aby ste minuli ovulu
treba sa riadit aj trochu podla seba, hlien a bolesti a popritom pozriet na teploty
meranie BT má byt práve na odlahčenie nervov a nie na stres, to su skor ovu testy 🙂
hlavu hore a meraj dalej 🙂 🙂 🙂 🙂
@maminka142 Meraj dalej, ved je krasne ked sa potom podelis s nami ako na tom si a este sa aj nieco nove dozvies. Doteraz som sa riadila pocitmi tela - poznam sa, pridala som teplotu, docitala osm sa tu o krcku. Aj vedomosti zvysuju sancu na tehotenstvo. Lekarskymi meraniami by som sa az tak nedrzala, nikdy nezmeraju velkosti presne. Ved aj pri tehu, velakrat pred porodom povedia, ze dietatku bude male a opak je pravdou.
@saranata ved prave uvažujem, nad tymi ovu testami, tam by som aspoň vedela, že do tych 36 hodín ovula ešte len nastane a pri meraní BT, sa akurat tak dozviem, že už nastala a to je na figu 😖 Už meram BT štvrty mesiac a nič mi to nedalo, absolutne neviem na čom som 😕 A prave preto som s toho trocha nervozna, lebo som očakávala, že za ten čas mi to niečo da, ale prave naopak 😖 V piatok mi doktor hovoril, že sa mam snažiť cely vikend a až do utorka a ja som urobila opak, snažili sme sa v piatok a potom až obdeň a to je v nedelu 😖 A nakoniec podla BT to nakoniec, už prebehlo ešte predtym ako som bola u lekara 😖 Tak preto som v malom strese 😅 Ale, už kašlem na to a určite ďalší mesiac, popri všetkom dokupim, aj ovu testy 😅
@maminka142 ale ved ti píšem že to nemusela byt ovula ešte, počkaj tak dva tri dni ktoré namerias a uvidíš 🙂
@abriela ano jasne, že budem merať, ďalej, aj ked mne osobne to nič nedava, ale snad už len pre ten lepší pocit 😅 A čo sa tyka hlieniku, tak ja to mavam vždy opačne, takže tym sa ja riadiť nemôžem 😅 No čo tak možno môj mesiac bude oktobrovi 😉
@saranata Ale, na buduci mesiac to urobím presne, ako si mi napísala, budeme sa snažiť aspoň dva tyždne každy druhy deň a tak nebudem, ani nervozna, že som niečo premeškala 😉
@b.bardyova ahoj, ako si dopadla na tej folikometrii? 😉
@saranata @leann245 @maminka142 @janie80 Hmm, tu sa nic nedej? Kocky co robite? Azda ste vsetky vonku?
@saranata a zase odznova.. dnes nečakane bez bolesti prišli ☹
@veroniduri hlavu hore...ide sa odznova 🙂 🙂 🙂
@saranata 🙂 Čo nám je súdené, to príde 🙂
@veroniduri tak tak 🙂
@maminka142 tak ovulaciu som mala v sobotu alebo v nedelu...doki potvrdil, ze vajicko odcestovalo a teraz treba cakat ale aj tak idem na krv kvoli hormonom a este nejake vysetrenia ma cakaju.... 😀
@b.bardyova ahoj tak dnes bola oprava vajko som mala na lavej strane ..a ovulaciu som mala cez vikend a teraz budem len cakat 😀 este ma caka nejake to vysetrenie ale posuvame sa dopredu
Ahojte zienky, tak vas vsetky zdravim z uzasnej Barcelony 🙂 je tu krasne, strasne vela sme ssa dnes nachodili a zajtra pokracujeme, chystame sa k moru 😀
@saranata tak ja dnes takto http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c, merala som o siedmej po 5 hodinovom spanku, zajtra uz odmeram presnejsie 😉 ja nastastie nie som pazrava, snazim sa stravovat pravidelne a po menej aj tu, aj ked pri panvici plnej uzasnej paelly sa to moc neda 😀 😀 😀
@b.bardyova tak super super, dufam ze ste vikend naplno vyuzili 😉
@abriela a aku mas robotu ak sa smiem opytat?
@maminka142 ahojky, to ma mrzi ze z merania si viac pomotana ako mudra, ja som to tak tiez mala tento mesiac s posunutou ovulou, ale tak snazili sme sa kazdy druhy den, mrcha ma prist v sobotu, tak sme v ocakavani ci sa zadarilo 😀 musis byt esste par dni trpezliva, potom ti graf vyznaci, kedy si mala ovulu 😉
Jaaaj a pripajam jednu fotecku, trochu tmava, ale aspon som ikognito na verejnom fore 😀 😀 😀
@backorka Ahojkaj, jeeej fotka je krasna, aka kočka 😀 Ďakujem, za povzbudive slova 😉 Bola som len s toho smutna, že 3 mesiace mam ovulu 16-18 DC a ked sa na to spolieham, tak ovula si príde skôr a ja ju prešvihnem ☹ Ale neva, ak sa nezadari teraz, tak snad už nabuduce to vyjde 😉 Ty si to tam riadne uži a držim ti palčeky, aby mrcha, už ani neprišla 😉
@backorka Ahoj. Ty si na nete, este aj pocas dovolenky? 😀 . Drzim palce, nech teplota neklesne, ked niektorým uz klesa, alebo dosla dokonca mrcha 😒 . Pracujem na univerzite, takze teoreticky moje pracovne povinnosti sa daju zhrnut do 24 tyzdnov v roku. Ale len teoreticky, pretoze skola nieje len o uceni.
Paelu si daj,. Ved nezijeme preto, aby si si nedopriali jedlo 😉 . Ja som akurat dnes oprasila recept, pretoze sme cez vikend kupili morske plody a ked pride moj drahy na predlzeny vikend, tak sa ju chystame spravit. Mnam, mnam.
@backorka
ahoj, krásna fotka a dobre tam vyzeráš , rada by som povedala že tak tehotno 😀 😀 😀 😀 🙂 sagrada familia je nádherná , užite si to tam
teplotky dobreeeee,
ja som včera klesla, dva dni ma bolí hlava a včera som mala typické krče takže som už čakala že to príde a ništ, kto sa v tom tele teraz vyzná, je to iné ked kojím a sučasne aj tá žlaza, neviem sa tak definovat presne ako predtým 😀 😀 😀 😀 dnes mi vyletela tam kde bola takže možno len taký záchvev a príde to 😉
http://www.fertilityfriend.com/home/36bfc4
ja dnes takto baby
@abriela
@maminka142
@janie80
@leann245
@saranata Tehotno asi nie, ja dnes takto http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c a muz mal v noci zvysenu teplotu takze som na prasky, neviem co mam robit. Ci ho mam donutit dnes lezat na hoteli alebo tahat po meste s tym ze mu zajtra bude este horsie ☹
@saranata že by uhniezďovanie? 😀 😉 Ja si ešte musím počkať asi take 2-3 dni, aby som vedela, či mi teplota ešte stupne, ako predtym, alebo nie 😉 Ja som uplne zabudla, že som prvy krat uživala clostil+ duphaston a to mi mohlo cele "telo" (na ktore som bola zvyknuta v 3 mesiacovom meraní) poposuvať 😕 😅 Ale aspoň budem pripravena, čo ma čaka o mesiac, teda samozrejme okrem pregnylu, ten si už pichnuť nedam 😅 😉

@saranata no neviem, podľa teploty asi nie 😅 http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4 Mávam teploty, ked je ovu 37-37,1 😅 Ale je pravda, že tento mesiac meriam prvy krat, na minutku presne 😉 Ale aj tak si myslím, že ešte ovu nie je 😕