Váš názor na piate tehotenstvo v 38. rokoch
ahoj babenky chcem sa opytat myslite si že vek 38 rokov je vela na posledne piate dietatko?velmi nad tym uvažujem otehotniet ešte raz ale tych pre a hlavne proti je vela ....rada by som počula aj vaš nazor hoci ma nepoznate .....zakaždy prispevok vopred velmi pekne dakujem Ivana
@babyxl ja sa ti snazim ukazat,ze tu cestu musis najst sama.vsetko je na tebe.v tom ti poradit nemôzeme 🙂
@babyxl Reagujem na tvoj koment ohladom manzelovho zdravia.... Moj otec nemal v rodine ziadne choroby, ci dedicne, alebo ine... a zomrel v 38 rokoch na rakovinu ☹ Nechal tu mamu so 6 detmi. Ja som najstarsia, mala som vtedy iba 18.... A ZVLADLA TO!!! Za co ju velmi obdivujem 🙂 Chcela som tym len povedat, ze cloveku sa moze stat cokolvek... ale chcela som ta povzbudit, kludne maj piate dietatko... velmi sa mi paci vela deti. Aj ked ti poviem nazor aj z druhej strany - tym, ze som bola najstarsia, musela som velmi rychlo "dospiet"... rodicia na mna nemali skoro nikdy cas, lebo vzdy tu bol niekto mladsi... Vzdy som musela byt ta "rozumna, zodpovedna"... Dobra skola zivota, zehlila, prala a varila som od 14tich... A po otcovej smrti ziadna vysoka skola ale sup sup do prace kvoli peniazkom... Takze detstvo skoro ziadne. Ale je krasne mat vela surodencov, teraz, ked sa vsetci stretneme so svojimi rodinami a detmi na vianoce u mamy, je to krasne 🙂
@babyxl jedno nie, vzdy som chcela tri deti, aj ked viem po prvom co ma caka, tazke tehotenstvo, probelmy atd. mam rada vyzvy 😀 len sa bojim, ci to zvladnem, mas moj obdiv za tolko deticiek, keby som nemala problemy a mala priestor , kde ich poskladat:D mat velku rodinu je krasne🙂
@dadulkadanulka ano viem som rada za všetky a dakujem vam velmi pekne že ste sa mi tu vobec ozvali a velmi si cenim všetky vaše pismenka ...pretože nemam sa s kym o tom porozpravat dcera je v zahraniči ,kamošky vela nemam a aj tie čo mam su dost vytažene a najlepšie na tom je že mi to navrhla moja maminka ktorej vek taha ku 70ke
@zeytin som dost citlivka takže pri tvojom prispevku sa mi tisnu do oči slzy ..si velmi silna osobka a myslim že ti to aj zmenilo zmyšlanie na rodinu na život ale citim že si nezatrpkla to sa mi pači ....a maš velku rodinu neviem kde sa to vo mne zobralo ja som bola najmladšia a mam brata a sestru nevlastnych ale neudržiavame žiadne kontakty moj otec sa s maminou rozviedol ked som mala desat rokov odvtedy som ho nevidela ani neviem či žije takže som ostala sama s mamou v mladosti som bola riadny kvietok nikdy by som nepovedala že budem mat dieta a nie ešte 4 ale narodenim prvej dcerky som sa uplne zmenila akoby som sa stala inym človekom 🙂
pod sem tu tvoja otazka nebude divna budes normalna a budeme sa moct navzajom vykecat https://www.modrykonik.sk/forum/starostlivost-o-dieta/cakate-niekto-4-dieta-alebo-aj-viac/ pridaj sa si vitana
to nie je o tom, čo si myslia iní......to je o dohovore s vašim lekárom/lekármi- s gynekológom a všeobecným lekárom, ktorý na základe vášho zdravotného stavu zvážia, či je alebo nie je vhodné mať v tomto veku dieťa...........sú ženy, ktoré hravo zvládli tehotenstvo aj vo vyššom veku a narodili sa im zdravé deti a sú ženy, u ktorých aj v mladšom veku je ďalšie tehotenstvo hazard................ak ste rozhodnutá mať ďalšie dieťa, treba najprv hodiť reč s gynekológom, obehať lekárov, porobiť si preventívne prehliadky (dôkladné preventívne prehliadky, nie len klasické lekárske "šup-šup" !) a až keď budete mať požehnanie doktorov, potom môžete uvažovať nad ďalším potomkom. Samozrejme treba zvážiť aj fakt, že s vyšším vekom sa zvyšuje aj pravdepodobnosť, že dieťa sa nenarodí celkom zdravé, a preto sa treba zamyslieť nad tým, či ste s manželom ochotní prijať aj hendikepované dieťatko. 😉
ŽENIČKY MAMIČKY VELMI PEKNE VAM DAKUJEM ZA CELU TUTO DISKUSIU SOM RADA ŽE STE MI NAPISALI ČI TEN ALEBO ONEN NAZOR DAKUJEM ŽE SOM SA MOHLA VYROZPRAVAT PORADIT A ZAMYSLIET SA NAD VŠETKYM ČO MA TRAPI .....aj tak to rozhodnutie zaleži hlavne na mojej rodinke tak ako som už napisala dam vam vediet ako som sa rozhodla a ako to dopadlo dakujem dakujem pekne a lučim sa s pozdravom ....Vela štastia zdravia lasky a Božieho požehnania do noveho roku vam zo srdca prajem
ja by som na všetky názory proti hodila za hlavu a urobila podla svojho pocitu ... mam kamku ktora je moja spolužiačka a jej mamina mala 3tie babo v 39 rokoch 🙂 a je to krasne podla mna ma ti kto pomoct a maš dospele deti takže ti budu napomocny vo všetkom 🙂 držim palce nech sa spravne rozhodnes 🙂
Vykasli sa na ostatnych. Ja mam 25 a aj tak je vela ludi proti. A preto tu nemam ani fotku svojej tvare. Vzdy sa najdu ludia co budu rypat. Ale oni predsa s tebou zit nebudu. A vacsina tych co sa do kazdeho stara ma svoje komplexy ktore si riesia tym ze riesia inych. A hlavne u nas na slovensku. Tu nemozes mat stareho, mladeho,cernocha, nemozes to a tamto...V zahranici su aj starsie rodicky a vsetko je v poriadku. Mozno budes mat viac vysetreni ako ine maminky ale to je tak vsetko. A ked nenajdes podporu inde,skoc aj tu. Ja sa tu odreagujem ked moji znami neakceptuju moje rozhodnutia tak sa nemozem kolkokrat ani koho spytat na urcite veci. Kludne maj aj piate ci sieste hlavne ber ohlad na to co chces ty
vo veku nevidim problem.........................ja osobne som porodila v 40tke...... 😉
...skor vidim "problem" inde...... mas uz 3 skoro dospele deti a jedno male dievcatko...a toto male dievcatko malo zastresit tvoju tuzbu mat este "na stare kolena" jedno dietatko....Lenze neviem nic o tvojom manzelstve... ci vsetky deti su s jednym partnerom, alebo mas noveho a chcete spolocne dieta........ alebo ake su dovody preco ta neuspokojuje 3 rocne male dieta a este chces dalsie.....Neviem nic o tvojej financnej a bytovej problematike.......Takze z aspektu veku je to OK.....ale ty sama vies, ci je vhodne mat este mimino.......

@denca76 super 🙂