Dávate očkovať proti rotavírusom?

natinka86
26. okt 2013

Naozaj je to pre dieta lepsie?

kristina39
26. okt 2013

ja som dala a som spokojna a moje deticky nemali s vakcinou ziadny problem... a dam ockovat aj teraz...

cerez
26. okt 2013

Dala som druhé dieťa očkovať a neľutujem. Vedľajšie komplikácie sme nemali.

bea13
26. okt 2013

my sme nedali, nestihli sme to a nic sa nedialo, v jasliach sme dokonca 1xrotavirus chytili, ale nakolko sme sa dlhodobo kojili malo to uplne mierny priebeh, asi len 1 den hnaciek, vtedy som zo srdca dakovala za to kojenie

dasaa
26. okt 2013

ja som dala tiez ockovat a nemali sme ziadne komplikacie

ewisam
26. okt 2013

nie a nic sa nedialo.... Moj nazor, ide viac menej o biznis...lebo to absolutne negarantuje, ze rotavirus nedostane

brnka
26. okt 2013

starsieho som nedala a mladsieho ano - doporucila mi to aj dr., kedze starsi zacal chodit do skolky a dovliekol odtial uz vselico.

mmmj
26. okt 2013

nie, nedavam, suhlasim s bea13, ze kojenie je asi lepsia pomoc, pokial teda sa da kojit

zuzanockamt
26. okt 2013

dala som, bez problemov vsetko, ziadne vedlajsie ucinky ... len treba byt opatrny po ockovani niekolko dni, lebo dieta ma infekcnu stolicu .... ockovanie nelutujem, syn ma 3 roky a ziadne zaludocne a crevne tazkosti doteraz ... iba 2-krat vracanie, ktore suviselo s chorobou a jedenkrat mierna hnacka ... ale ziadne opakovane vracanie a hnackovanie u neho nepoznam

alikaa
26. okt 2013

Nie, ziadna chemia navyse nie je pre dieta lepsia. Navyse pre kojene dieta je toto ockovanie bezpredmetne.

zajaciq
26. okt 2013

moja dcera ma 3,5 roka od 2,5 je v skolskom kolektive a zatial sme nemali ziadnu hnacku ani len teplotu viralneho povodu. dbam na hygienu, bola kojena, stravujeme sa zdravo, dbam na vytvorenie prirodzenej imunity. ockovanie je cisty biznis , obchod so strachom. ja sa nebojim

eva76
26. okt 2013

tiež sme dali zaočkovať a malý má už 2,5 roka a všetko je ok

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iwesska
26. okt 2013

Nedali sme hned po tom, co som sa dozvedela, ze ucinnost vakciny je len 2r. takze dietatu v skolke je uz prd platna...

sssimi
26. okt 2013

Nie. Suseda dala a malý už jej ležal 3x s rotavirusom v nemocnici na dehydratáciu. Očkovacia látka chráni tuším len pred 28 druhmi z 50tich.... A za prípadné zničenie imunity, zdravia či ešte niečoho horšie by mi táto vakcinácia (a vlastne žiadna) nestála....

senta_sofia
26. okt 2013

uz tu inak taka otazka bola par dni dozadu, ale odpovedam, vakcina obsahuje protilatky len proti najcastejsim typom rotavirusov a nezarucuje ti, ze dieta nedostane ziadnu rotavirusovu hnacku, ci infekciu... my sme mali aj hnacky aj vracacky, do 3 dni to preslo a najviac pomohlo malemu to, ze bol kojeny.

danar13
26. okt 2013

Ano,nemali sme chvalabohu ziaden problem aj ked sme boli v nemocnicu a okolo nas deticky dostali rotavirus,nas to minulo.

dika
26. okt 2013

po skusenosti s rotavirusom u dcery, som syna dala zaockovat a vsetko je zatial ok.

bbarboraa
26. okt 2013

ano my sme dali a ziadne NU a
@ewisam 🙂 ockovanie nebrani nakaze ako takej ale jej vaznym komplikacia... tak si osobne myslim nez zacnes davat rozumy o ockovani tak si prosim co to nastuduj.. 😉

katren
26. okt 2013

ano, vsetkym trom som dala

ssussie
26. okt 2013

dali sme 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ani3012
26. okt 2013

pokiaľ sa nezačalo očkovať na rotavírus, tak sme ani nevedeli, že nejaký existuje.
Starší syn očkovaný nie je(bude mať 10 rokov) a ani nemal nikdy infekčnú hnačku.
Pri malej (4,5 roka) sa vo veľkom začalo na rotavírus očkovať, nedala som, hnačku dostala ako 1,5 ročná a trvala cca 7 dní, zvládli sme to doma.

Pokiaľ sa nezačalo očkovať proti pneumokoku, tak taktiež sme nevedeli, že nejaký existuje... syn relatívne zdravý, videla som reklamu, kde nás varovali pred touto infekciou, pamätám si hluchého chlapčeka. Zľakla som sa a za poplatok 3200sk , som ho dala dobrovoľne zaočkovať.
Po cca 3-4 týždňoch dostal pneumokokovú infekciu, problémy s uškami, sople, priedušky... moja prvá myšlienka: "ACH , ako dobre, že je zaočkovaný! Sa oplatilo tých 3200 korún" 😅 (lebo kto vie, ako by to dopadlo, keby očkovaný nebol,že? )
Neskôr som na to prišla: dostal by ho vôbec, ak by som ho tým pneumokokom nenaočkovala???? 🙄
možno áno , možno nie....a možno by ho zvládol oveľa lepšie ako keby som mu s tými prídavnými látkami z očkovacích látok nepodkopávala imunitu

bralilienka
27. okt 2013

ozývam sa k otázke ako o generáciu staršia. v čase skorého detstva mojich detí sme choroby volali: prechladnutie, sople, zápal stredného ucha, chrípka, hnačka. nikto nás nestrašil hemofilom, pneumokokom, rotavirusom. ono takýto názov vyvolá rýchlejšie strach. a strach predáva.

prečo nás nestrašili týmito chorobami? nebola vakcínka. lekárka nemala potrebu nás strašiť dehydratáciou, povedala, že máme dávať čierny čaj po lyžičkách, banánik, a ryžu...soplíky sme nezisťovali, či majú v sebe taký či onaký bacil, dali sme na radiátor mokré uteráky, varili sme v hrnci v miestnosti bylinky, a sople sme fúkali, nie že sme ich ťahali vysávačom, na hrudníček sme dávali bravčovú masť, na bruško vetrovú masť a naše deti sa tešia zdraviu.
študovali či pracovali v československu kubánci, rumuni, bulhari, ukrajinci, vietnamci,rusi bohvie v akých oblastí, rómovia neboli od tých dnešných čistotnejší. takže boli tu aj prisťahovalci.

neviem, ale kedysi boli pediatri pediatrami a nie zastrašovačmi. nepotrebovali prístroje na určenie diagnóz, vedeli diagnostikovať oveľa lepšie. dnes mám pocit, že napriek "pokroku" lekári tipujú diagnózu. česť výnimkám. toť môj pocit.

takže k otázke, moji chalani neboli zbytočne očkovaní proti bežným chorobám, sú tu, v plnom zdraví a k lekárovi sme chodili raz za čas na rady a nie na vakcíny s následným liečením chorôb, proti ktorým sa očkuje, či tým, ktoré získali zlou imunitou po chémii, ktorú na každom kroku do detí máte potrebu pchať.

lencika
28. okt 2013

Ahoj ja som dala, dcera ma tri roky a nic a v rodine mame skusenost sesternica tiez dala zaockovat dceru a ona hnacku dostala takze, ci je to dobre fakt neviem

larnaca
16. nov 2013

ahojte, ja som za toto očkovanie, ako malá som infekčnú hnačku prekonala dosť nepríjemne a práve preto, že lekárka ma liečila ibalginom a čiernym uhlím som tu už teraz nemusela byť - viac ako mesiac na infúziách a sanitka prišla za 5 minút 12.

cuculiatko88
16. nov 2013

dali sme ockovat,lebo maly v 3 mes.mal rotavirus tak sme potom ked ho prekonal dali zaockovat 😉

sveta27
16. nov 2013

Ja som uvažovala nad týmto očkovaním. Stálo by ma €100 (dvojičky). Uvažovala som nad ním iba dovtedy, kým som si na internete neprečítala príbalový leták vakcíny. Presvedčil ma, že NIE! Lekára som sa pýtala, aké doplnkové očkovania odporúča, povedal, že skôr proti žltačke-takže toto mi neodporúčal. Áno, pri rotavíruse ide o vážny zdravot. stav, ale môže ho spôsobiť už samotná vakcína.

zuzulienka1973
16. nov 2013

Ja som dala ockovat proti rotavirusu.A aj tak som s malou bola v nemocnici,chytila hrozne hnacky.Tri tyzdne sme sa trapili.Stale na infuziach.Takze k comu to bolo?

1177
16. nov 2013

Ockovali sme a sme spokojni 🙂

nicky07
16. nov 2013

Neočkovala som, rotavirus sme mali 2x. prvykrát sme hnačkovali 3 dni hlieny s krvou, druhýkrát sme chytili v nemocnici ked sme boli po operácii vtedy to bolo dramatickejšie aj 15x za den vodnate hnacky trvalo to 6 dni zvládli sme to doma na diete a kulíškovi, nosila som moč k lekárke vždy bol v poriadku tak sme nemuseli do nemocnice. Neľutujem že som očkovať nedala, myslím že detičky majú dosť čo robiť so všetkými tými povinnými injekciami a nie ešte dodávať dalsie hoci ja zas zvažujem očkovanie proti tbc - no mám strach dať očkovať ale zároven aj mám strach že ho očkovať nedám...