Ste za to, aby očkovanie detí bolo dobrovoľné?
Ste za to, aby vsetky ockovania boli len odporucane a rodicia sa mohli rozhodnut, ci ho daju zaockovat. Napiste ano alebo nie. V pripade, ze chcete pridat aj vysvetlenie, napiste najskor ano alebo nie a az za tym zdovodnenie.
ANO
ANO, kedze vakciny maju neziaduce ucinky, malo by to byt dobrovolne.
ANO, kazdy rodic je zodpovedny za svoje dieta, keby sa prejavil neziaduci ucinok vakciny prave na mojom dietati, zase by som bola zodpovedna ja, nikto iny by zodpovednost za to na plecia nevzal, hoci som pri tom nemala na vyber. V mojom okoli poznam minimalne 3 ludi, ktorym ockovanie zavazne poskodilo zdravie deti! V mnohych krajinach je ockovanie dobrovolne a cuduj sa svete, nie su tam ziadne epidemie chorob, proti ktorym sa ockuje
ANO
ANO
Kazdy ma pravo na svoj nazor, ale nutit niekoho ockovat len preto ze ja sa bojim a chcem celoplosne ockovanie je vrchol. Keby ktokolvek bol v kozi mamicky ktorej dieta je trvale postihnute po ockovani alebo nebodaj o dieta prisla tak by si nedovolil napisat ze suhlasi aby bolo povinne ockovanie a urcite by nechcel aby prave jeho dieta patrilo medzi tych par ktore mali smolu.
V roznych krajinach je ockovanie odporucane, kedy lekar odporuci podla neho dolezite ockovania a rodicia sa mozu slobodne rozhodnut. Kto ma strach z chorob a veri ze vakcina chrani moze dat seba aj dieta zaockovat ale ak ma niekto zle skusenosti alebo povazuje riziko z vakciny za vacsie ako uzitok nech ma moznost neockovat.
Som jednoznacne za moznost slobodnej volby takze ANO.
Urcite nie. Vsetci pisete o EU krajinach, kde je slobodna volba, tak ked sa vam to tak paci, chodte tam porodit, zite tam podla ich pravidiel. Mozno by sa mal ten ockovaci kalendar prehodnotit, ale nieco musi ostat povinne. Vy sa nebojite tetanu? Ja ako zdravotacka sa bojim zltacky. Moje dieta ma vsetky zakladne ockovania plus jedno navyse. V dnesnej dobe sa vela cestuje, nebojite ze si "donesiete" nieco z dovoelnky, alebo z letiska? Bola som na preockovanie proti tetanu, vy nie? Nemozeme ist predsa z jedneho extremu do druheho ☹
preboha ja ako rodič si mám zobrať na seba takú zodpovednosť a rozhodnúť sama s manželom o očkovaní 🙄 a načo sú nám školení ľudia , ktorí sa celý život tomuto problému venujú 😠 Myslím si že lekári a ľudia na vyšších miestach musia lepšie vedieť, či je to aké očkovanie nutné alebo nie a tak rozhodnú za nás rodičou a verím ,že v prospech detičiek
urcite nie
Vysoka preockovanost je nieco, co chrani populaciu ako celok ... a ked som uz dala dieta zaockovat a ziadne ockovanie nie je 100%, je v nasom zaujme aby boli zaockovane aj deti rodicov, ktori o ockovani nevedia ci sa o nom dozvedia mylne informacie, aby sa tie choroby nesirili. Teoreticky idealny stav by bol kebyze su zaockovani vsetci ludia a zvierata okrem mna a mojej rodiny, vtedy by nam nehrozili choroby proti ktorym sa ockuje, ani vedlajsie ucinky. To je vsak situacia jednak krajne egoisticka ale aj nerealna.
Treba samozrejme poriadne sledovat bezpecnost vakcin a pripadne vyradit tie, ktore uz moju byt zbytocne (tbc)
Nie som nadsena z ockovania, hlavne z prveho som bola dost vydesena a citala som si o tom vela informacii. Nakoniec som nasla seriozne informacie skor na strane oficialnej mediciny aj ked aj tie neberiem nekriticky automaticky za pravdive. Na strane proti-ockovacich skupin je to zial casto divna zmes polopravd poprepletanych s ezoterickymi predstavami, ktore vo mne rozhodne nevzbudili doveru.
Jednoznačne áno. Možno pred pár mesiacmi by som odpovedala inak, ale po zlej reakcii môjho syna na hexu+prevenar som sa začala o očkovanie zaujímať, a preto hovorím ANO. Kto to nezažil, nepochopí...
jednoznačne nie - verím lekárom, verím, že študovali preto, aby o tom, čo je prospešné a čo nie niečo vedeli a ja ako laik by som si nedovolila ohroziť svoje deti tým, že odmietnem odporúčané očkovanie.
Áno, som jednoznačne za slobodnú voľbu. Bol tu raz jeden režim, ktorý povinne nútil určitým ľuďom určité zdravotné zákroky (či skôr experimenty) a volal sa nacizmus. A krátko po ňom prišiel iný režim, ktorý s ním mal mnoho spoločných čŕt (túto nevynímajúc) a volal sa komunizmus. Jedno aj druhé boli brutálne diktatúry. Ak nechceme, aby sa do našej krajiny zavliekli ďalšie a ďalšie nacistické praktiky, mali by sme akékoľvek povinné zdravotnícke zákroky rázne odmietnuť. Preč s vakciNacizmom! Treba tiež podotknúť, že pred očkovaním sa prakticky nikdy nerobia dôkladné testy imunity a iných dôležitých zdravotných parametrov, takže v zásade nikdy ani srnky netušia, ako očkovanie dopadne. To znamená, že očkovanie má prakticky vždy povahu experimentu, je to v podstate ruská ruleta. @mandragora Petícia je už vyše roka na svete: http://www.slobodaVockovani.sk/peticia @trinka podľa údajov Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky je v rómskych osadách zaočkovanosť smiešnych 25%-35% a nejdeme sa z toho zblázniť. Všetci ostatní, čo máte strach z cestovania, uvedomte si, že v Nemecku či Veľkej Británii je cestovný ruch oveľa čulejší než u nás, je tam mnohonásobne viac prisťahovalcov než u nás, očkovanie je tam plne dobrovoľné a nejdú sa tam zblázniť z prenosných ochorení. Je mi ľúto, ale podľahli ste farmaceutickej propagande. Fakty svedčia o opaku.
Jednoznacne ANO...
Ano,ano ano.
Prečo sa majú povinne očkovať malilinké detičky,aby sa nešírili prenosné choroby od neprispôsobivých občanov a asociálov? Preboha!!! Veď nech sa očkujú a liečia choré a ohrozené osoby a nie cpať chémiu do maličkých telíčok. Ja nemôžem niesť zodpovednosť za svoje dieťa, pretože je medzi nami kopa nezodpovedných rodičov? To kde žijeme?! Veď nech sa úrady a sociálny pracovníci konečne začnú starať o to,čo prináleží ich práci a tak môžu brániť prenášaniu a šíreniu chorôb.
Nikdy nebudem slepo veriť niekomu len preto, že je študovaní a tým pádom aj "určite" spoľahlivý. Farmakologické lobby je silné a nie všetci lekári vedia, čo a prečo očkujú. Skúste sa svojho lekára spýtať na zloženie vakcíny a nežiadúce účinky a uvidíte koľkí z nich vám odborne odpovedia.
Ľahko sa tu niektorým ženám tvrdí,ž e treba naďalej bezhlavo očkovať, pokiaľ so svojimi vlastnými deťmi nepreskákali to čo mnohé z nás.
Tvrdiť, že moje nezaočkované dieťa môže nakaziť iné je predsa úplný blud. Zdravé dieťa nikoho nakaziť nemôže. Chválime sa ako sme "vyhubili" mnohé nebezpečné choroby,t o je síce super, ale na druhej strane zamýšľa sa niekto , koľko nových, rovnako strašných a smrteľných, ochorení u detí pribudlo? A práve v súvislosti s autoimunitnými ochoreniami!
ano, ale v takom pripade by som zakazala dat dieta do kolektivu.
je to rizikove pre nezaockovane dieta, napriklad v USA to tak funguje.
ja som za ockovanie,mozno by sa mohlo nejake prehodnotit,ale nesuhlasim,aby bolo dobrovolne,budme radi,ze nezijeme niekde v Afrike,kde zomieraju tisice deti na choroby,ktore vdaka ockovaniu ani nepozname...
ano, som za dobrovoľné očkovanie
To že by bolo dobrovoľné, ešte neznamená, že všetky deti by boli neočkované. Veľa rodičov by určite aj napriek dobrovoľnosti dali svoje deti očkovať, tak nevidím dôvod prečo to nenechať na ich rozhodnutí
Jednoynačne ÁNO!!!
Všetci čo odpovedali "NIE" by také niečo nikdy nenapísali ak by práve ich dieťa utrpelo vážne poškodenie následkom očkovania. Ako mi niekto chce diktovať a vziať právo v rozhodovaní za moje dieťa a pritom za to neniesť žiadnu zodpovednosť?
ano
Áno. Súhlasím s @eridani, ako to opísala. Očkovací kalendár ponechať, rodičov predvolať a opísať klady a zápory. Na vlastnú zodpovednosť, čoho sa bojím viac...
Dôvody, prečo nie, ma nepresvedčili. Vysvetlím prečo:
@zuzanalv , @pici , @trinka , @liviana1, @andrejka1974 , @bianca, @janka_pn , @stanislavao , @kvojtanikova, @lea123321, @zuzin78 , @macka23, @henulienka , @anelehka - dobrovoľnosť neznamená zákaz očkovania. Ak sa obávate niektorých chorôb, stále budeš mať možnosť seba aj svoje deti zaočkovať a tak ich chrániť. Ak veríte, že očkovanie pred chorobou 100%ne ochráni, choroby u iných sa nemusíte báť. Som za to, aby naďalej poisťovne vakcíny plne hradili, len nechali na rodičov, či to chcú alebo nie. Ak neveríte, že očkovanie vaše deti ochráni, je otázne, načo mu ho vôbec dávať...
@yennn - správny rodič robí presne to, čo ty - hľadá informácie, ktoré mu pomôžu pri výchove a ochrane zdravia vlastného dieťaťa. Očkovanie však zasahuje človeka na dlhý čas a pštrosia politika sa nemusí vyplatiť. To, že za nás rozhoduje niekto iný neznamená, že za nás rozhoduje správne. Druhá vec je, že síce rozhodne, ale zodpovednosť za to nenesie. Ak by dieťa po očkovaní ochorelo, ty sa o neho musíš postarať, doplácaš na lieky, kupuješ špeciálnu stravu, hľadáš odbornú pomoc, ústretové škôlky, varíš oddelene a pod. Je smiešne napr. 3 mesiace vyberať značku a farbu kočíka, ale zásah do zdravia nechať na iného... (to nepíšem priamo tebe, ale sú takí rodičia...) Lebo pri očkovaní nejde o liečbu choroby, ale o prevenciu pomocou liečiva s množstvom nežiaducich účinkov.
@jaaty - deti v rozvojových krajinách umierajú stále. Ak aj umrú na následky očkovania, ťažko sa o tom dozvieme, lebo však niekde sa tie očkovacie látky skúšať musia. Výroba jednej vakcíny stojí toľko, že nepredať ju by znamenalo možno aj krach firmy, ale minimálne by to mnoho ľuďom seklo s vysokým platom... Možno ľudia v Afrike neumrú na osýpky, ale na niečo iné, lebo podstatné je to, že nemajú dostatok pitnej vody, sú vyhladovaní, podvýživení, bez vitamínov. Toto treba riešiť ako prvé. Nikto nechce vlastnému dieťaťu ublížiť, ani ja nechcem, aby sa moje niekde niečím nakazili. Ale žiadna vakcína mi 100%ne nezaručí, že chorobu určite nedostanú, tak načo im do tela dávať toľko zbytočnej chémie. Treba medzi vakcínami pozorne vyberať...
@monika15 - je dosť rodičov, ktorí plačú potom, ako svoje dieťa zaočkujú... Žiaľ...
@m.i.r.i - trestať niekoho za to, že ochorie, neviem, to sa mi zdá dosť kruté... Netrestáme ani tých, ktorí si chorobu zavinili sami, ako sú napr. narkomani a fajčiari, liečime ich ako všetkých... Tomuto argumentu skutočne nerozumiem... Keď dieťa ochorie na následky očkovania, tam si náklady na starostlivosť a liečbu hradí kto?
@maattoo - určite sú lekári, ktorým ide o dobro pacienta. A sú i takí, ktorí to berú len ako zamestnanie a nie ako povolanie. Mne jeden lekár povedal, že je zbytočné dojčiť ročné dieťa. Ja to za zbytočné nepovažujem, keď mám mlieko vlastné, nebudem kupovať umelé alebo kravské... Proste, lekári sú študovaní, ale občas zapojíme aj vlastný rozum a rozhodneme podľa inštinktu...
@kvetinka211 - máš pravdu, ezoterike neverím ani ja. Očkovanie však ezoterikou nie je a nežiaduce účinky má, to je nevyvrátiteľné.
@opica - príkaz nahradiť zákazom, to už má aký zmysel, tomuto tiež nerozumiem...
Zdá sa, že očkovaním sa mnohé choroby eliminovali. Či to bolo očkovaním, alebo zvýšením životnej úrovne stojí za zváženie, nakoľko jednoznačné to nie je. Prejavujú sa však mnohé iné choroby, ktoré boli kedysi ojedinelé. A to stojí za zváženie dupľom. Hľadať súvis a spájať si to a to...
ANO,na jednoduchu otazku,jednoducha odpoved 😉
ANO
ANO
Očkovanie malo určite svoj význam na vyplienenie niektorých chorob, ale dnes máme omnoho vyššiu živ úroveń, žijeme zdravšie - máme dostupné zdravé potraviny, dostatok slnka a odpočinku. Mám pocit, že by sa už ľudia chceli pomaly očkovať proti všetkému.... A to nejde. Doležitá je prirodzená imunita, navyše, prekonanie choroby chráni do konca života, toto vakcíny nezaručujú - viť epidémiu mumpsu v severných Čechách..... Považujem ( po osobnej zlej skúsenosti a následného štúdia) za veľký hazard vpraviť do 3 mes miminka naraz hexavakcínu + pevenar.... Ten zmatok v imunite, tá záťaž pre dieťa a jeho nervový systém je úžasná.... Tak ako tu niekto múdro napísal už predo mnou - keď sme schopní vyberať kočík a výbavičku pre miminko aj pol roka dopredu, prečo nie sme ochotní aspoň toľko času venovať štúdiu o očkovaní? A ano - to že niekto rozhodol za nás, neznamená, že rozhodol správne - toto sme tu už tuším v minulosti zažili.........
@opica - ako može byť očkovaný kolektív nebezpečný a rizikový pre nezaočkované dieťa?
NIE
Ano
Ja mam zdrave deti vsetky boli povinne ockovane a nemali sme ziadne nasledky,ani zatial nebadam nic, dokonca ani teplotu nemali,teda dcera mala ale to uz je takmer 8 rokov. Syn je astmatik od 4 mes. ale ze by to suviselo s ockovanim to asi nie........... Teda aspon som nad tym este nepremyslala a ani som si o tom nic nevyhaldavala a ani nahodou som na to nenarazila.
Napriek tomu si myslim ze by sa mal kazdy rozhodnu dobrovolne,aj ked je tu ista moznos,ze by niekore matky nedali zaockovat dieta len preto,lebo maju paniku z toho, ze dietatko pichnu..a tam sa zase nuka dalsia otazka,lebo pochopim ked ma niektto zlu skusenost ci uz priamo alebo v okoli a ma strach,ale myslim ze by sa to dost vyuzivalo,a tym by vznikla moznost nakazy chorobami o ktorych uz ani nechyrovat.................
Je to dost diskutabilna tema,myslim ze vsetko ma svoje pre a proti a ak by doslo k tomu, ze rodicia sa budu moct rozhodovat ci daju svoje dieta zaockovat alebo nie, mal by byt pre to vypracovany nejaky podrobny plan, aby sa to nezneuzivalo a nedochadzalo k sireniu nakaz. Ale aky? Nechcela by som byt v kozi na toto kompetentnych🙂
Áno, som za to, aby o tom rozhodli rodičia.
ano.
ale potom nech su si rodicia vedomí aj prevzatia zodpovednosti za toto rozhodnutie
ANO,syna sme sa rozhodli dobrovolne neockovat,ked prekona vsetky detske choroby budeme radi,pretoze maju svoj vyznam.A ked sa ma ockovaci spytaju ci sa nebojim tubery,cierneho kasla,zltacky a pod.Nie nebojim a nerozmyslam o nich.Neockovane deti su zdravsie.
Ludstvo na zemi prezilo tisicrocia bez ockovania,a zili v ovela tazsich podmienkach ako my dnes.
A prestante sa triast ludia,ze su otvorene hranice akoby ich otvorili len vcera!Mala by sa vymysliet vakcina proti strachu a blbosti,aby konecne ludia zacali pouzivat svoj rozum a nechovali sa ako stado,ktore si necha diktovat od skorumpovanych pandrlakov.... 😠 ...ale to by vsetky tie farmafirmy,ktorym ide len o nase zdravie,skrachovali!
ano!

NIE