Strieška kombinovaných kočíkov Jané Kawai a Easywalker Rudey - názor, porovnanie? Sú to vhodné modely pre 165cm mamu?

Zodpovedané
15. feb 2021

Ahoj.

Chcela by som poprosiť o radu pri vybere kočíka. Páčia sa mi tieto dva, ale podľa tvojich recenzií som zistila, že je trocha problém v strieske. Ktorý kočík ju má dlhšiu? A keď je podľa teba kratšia, znamená to, že pri spánku úplne v ľahu bude svietiť slnko do očí...? Určite závisí aj od toho, či slnko vychádza alebo zapadá, ale či to je problém? Mala som predtým Britax B-Motion a tam bola strieska super. Tak neviem, čo s tým. A ak clonu, tak akú... A mám výšku 165, sú to vhodné kočíky?

Ďakujem za tvoj čas.

Ahoj,

problém v strieške je taký relatívny. Pre mňa osobne naopak problematické až tak nie sú, ale treba brať do úvahy, kto a čo očakáva a na čo je zvyknutý, ako jazdí a ako oblieka dieťatko (aké veľké) a či požíva fusak.

V úplnom ľahu a hlavne doobeda sa nám stávalo, že slniečko svietilo do očí v niektorých uhloch, a to aj pri iných kočíkoch/značkách. Až tak som to neriešila a buď sa otočila a kočíkovala na druhú stranu, alebo dokúpila clonu. Tie sú zasa rôzne, od Dooky (obľúbenej visiacej) cez pevný dlhý šilt typu Diono Shade Maker, po také z DMky, kde len (najmä v protismere) dlhú látku pripevníš u rukoväť a máš tam celú “markízu”. Skôr ide o to, či napr. v lete chceš a potrebuješ (niektoré maminy áno), aby strieška kryla čo možno celé dieťatko (aj telíčko), a to pri týchto normálne dlhých a kratších strieškach nie je šanca. Tak možno to si rozmysli.

Skôr maminy riešia, že tá predlžovacia časť je sieťovaná a boja sa buď prefukovania (toto naozaj rieši fusak, ak máš dobrý), alebo, že cez ňu práve to slnko v niektorých uhloch zasvieti na detskú hlávku. No, vtedy by som to ja akurát zapla, to predĺženie, keby to znamená, že slniečko je vysoko a svieti zhora. Ono, vynájdeš sa, ale na druhú stranu, ak cítiš, že takto to nechceš a využívaš to inak, vtedy to môže byť pre teba obmedzujúce. Pre mňa akosi nebolo.

K tvojej výške u Easywalker Rudey si nie som istá, keďže ten má konštrukciu širšiu a aj podvozok má rukoväť skôr vyššie 165 nie je úplné drobátko takže nejaký problém to nebude, ale môže byť, že o kúsok nižší kočík by si privítala (bude ale menej terénny).

Easywalker Rudey

Jané Kawai tiež nie je najnižší, ale asi ti ako trošku menší kočík (aj šírkou) sadne skôr. Sedák je tam ale tiež menší.

Jané Kawai

Keď tak ti skôr poradím Jané Muum, ak by si chcela k svojej výške čo najlepšie sediaci.

Jané Muum V2

Alebo kuk Gesslein FX4, kde si nastavíš výšku nadstavby (samozrejme aj rúčky).

Gesslein FX4 Life


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli