Gesslein Indy Sport/Comfort, Emmaljunga NXT90, ABC Design Salsa 4 Air. Stojí vyššia cena za kvalitu?

Zodpovedané
13. jún 2019

Milá Eli,

včera sme boli pozerať kočíky a zaujali nás vyššie uvedené typy. Chcela by som vedieť tvoj názor, kedže ide u Gessleinu a Emmaljungy o dosť drahšie modely - či je ozaj až taký rozdiel od napr ABC Design Salsa 4 Air. Potrebujeme vyšší kočík, jednak na asfalt, ale aj do terénu. Predavačky nás presviedčali, že sa kvalitou nedá porovnať ABC Design s Gessleinom.

Mali sme pocit, že najviac uprednostňovali Gesslein - hlavne nový typ Indy (vraj je to vylepšená F6). Tam je ale na výber - pre nás myslím, ak ho chceme aj do terénu, tak najskôr medzi Comfort a Sport 9 s tým, že sa dajú dokúpiť predné terénne kolieska). Sport má to športové sedenie akoby nie úplne napevno a trochu to hojdá, vraj je to lepšie na tlmenie nárazov. Myslíš, že je to bezpečné pre dieťa a dostatočne stabilné? Navyše oproti Comfortu nemá akoby tú oporu na nôžky. Predavačky nám tvrdili, že to nie je treba - aby si dieťatko podopieralo nôžky, že je to jedno. Že je skôr potom problém, keď je dieťatko väčšie a nôžky prevísajú, a tá opora tlačí na achilovky.

Oproti Emmaljunge je Gesslein neskutočne ľahučko ovládateľný a spratný. Navyše v prevedení Sport sa dá zložiť vcelku, netreba športovú časť odoberať. Ale Emmaljunga pôsobí nezničiteľným dojmom, jednoducho tie materiály vyzerajú veľmi veľmi odolné, ale zase je ťažšia a robustnejšia - neviem, akoby som ju sama vedela manipulovať. Taktiež predavačky tvrdili, že keď si vezmeme Gesslein Sport, tak nebudeme potrebovať golfový kočík, že spĺňa aj túto funkciu.

Na internete sa neviem dopátrať skutočných recenzií od mamičiek k týmto modelom, preto budem veľmi vďačná za tvoju radu. Cheme kúpiť spoľahlivý a kvalitný kočík, ktorý by sme radi mali aj pre prípadne druhé dieťatko. Ale chceli by sme sa utvrdiť v tom, či je ozaj rozdiel v kvalite ozaj až taký markantný, ako je to dané cenou.

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
Betka

Ahoj,

kvalita prevedenia a použité materiály sa v cene odrazia. Je tam ale príplatok aj za značku, design. Spája sa toho veľa a výsledná cena tak môže byť naozaj veľmi rôzna.

Čo sa týka ABC Design Salsa 4 Air - ten spája veľmi príjemnú cenu a super funkcionalitu. Sú to pevné, dobre spravené kočíky, ale samozrejme nižšiu cenu niekde uvidíš. Za mňa je to jednoducho v menej prepracovaných detailoch - napríklad páčka polohovania je veľmi jednoduchá, vyššie modely to majú prepracované krajšie. Sú to ale detaily a celková funkčnosť, vrátane obrovského koša, XXL striešok a dostatku priestoru naozaj stojí za to. Ak uprednostňujete skôr ušetriť, lepší pomer cena - výkon len ťažko nájdete.

ABC Design Salsa 4 Air

Emmaljunga NXT90 je “nezničiteľný” kočík, čo vydrží aj X detí. Emmaljungy sú známe aj pre dobrú ovládateľnosť, tak neviem prečo sa ti ťažšie ovláda. Možno to bude tou váhou. Ak je váha/prílišná robustnosť problém, Emmaljunga NXT60 je o viac ako 2 kg ľahšia a celkom o čosi menšia, pričom výkon ponúka prakticky totožný (nie je to nižší model).
Ak sa ti páčila NXT90-tka, 60tka je mierne odľahčenou možnosťou s rovnako výbornou kvalitou. Ja osobne by som tento model určite veľmi odporúčala, najmä ak hľadáš niečo s dlhou životnousťou.

Emmaljunga NXT90 Ergo


Emmaljunga NXT60 Ergo

A Gessleiny - áno, ide o veľmi dobre manipulovateľné kočíky. U Indy série je dosť dôležitá aj pomerne vysoká cena a fakt, či ju ste ochotní zaplatiť. Podľa mňa je tam aj kvalita, ale pravdupovediac, nie každému všetko na týchto kočíkoch sadne.

Indy Sport verzia je určite výborná, najmä pre staršie dieťatko. To akoby “uvoľnené” sedadlo je fajn z pohľadu absorbovania otrasov a určite to nie je na závadu, ale nie každý túto vlastnosť preferuje. U menšieho dieťatka ti môže chýbať možnosť otočenia kočíka smerom k sebe a za mňa by mohol kočík mať aj dlhšiu striešku.

Gesslein Indy Sport

Gesslein Indy Comfort využíva klasické Gesslein sedadlo, teda ho môžeš otočiť aj k sebe. Zaberie však po zložení logicky viac miesta - ak hovoríme o kombinácii od narodenia, tak ja by som preferovala skôr túto variáciu.

Gesslein Indy Comfort (Classic)

Nezabudni aj na fakt, že je možné, že pre staršie (1 a pol, 2 roky+) dieťatko budeš možno vyžadovať už len niečo ľahšie typu golfky alebo príležitostný či cestovný kočíar - je to naozaj časté.
Preto zvážiť, či Salsa ako lacnejšia variácia + niečo ľahunké na neskôr nie je praktickejším riešením. Rovnako či investícia do Emmaljungy ako ultraodolného kočíka nie je, najmä pri viacerých deťoch, tou lepšou voľbou.
Indy je kombináciou všetkého z toho, + sa snaží o efektný štýl, ale nič z toho pre mňa tak úplne “nevyskakuje” z radu.


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli