Koženková strieška na kočíku, má negatíva?

Zodpovedané
26. feb 2019

Ahoj,

chcela by som poprosiť o radu. Mám vyhliadnutý kočík, no strieška na hlbokej časti je koženková. Máte nejaké skúsenosti ohľadom tohto materiálu? Termín mám na jún... a poteší ma každá rada, a vaše skúsenosti čo sa týka napr. toho, ako sa správa takýto materiál v lete pri vyšších teplotách, či to nevytvára skleníkový efekt vo vnútri kočíka, a naopak čo v zime, či nepraská a podobne. Samozrejme na predajniach alebo e-shopoch kočík vychvália do neba v rámci predaja, takže prípadné nedostatky sa nemám šancu dozvedieť... konkrétne ide o Bebetto Nitello 2019 - kočík nádherný, no trošku ma odrádza ten materiál, nemám s ním žiadne skúsenosti.
Ďakujem

Ahoj,

koženková strieška ako má Bebetto Nitello je u tohto typu pomerne častou. Ak aj nie je koženková, je minimálne pomerne hrubá a mohutná. Materiál či hrúbku v tomto prípade nevidím vôbec ako problém - aspoň neprefukuje. Čo však je dôležité, najmä teda v lete, je jej farba (samozrejme, že čierna a napríklad hnedá, tmavomodrá budú priťahovať slnko a držať teplo viac), ako aj možnosť odvetrávania.
U modelu Nitello je na výber viacero farieb, plus sú pomerne lesklé (čo slnko odráža) a vetraním je vybavená tiež. Pridaj nejakú prípadnú priedušnú podložku a leto zvládnete bez problémov.

Bebetto Nitello

Čo sa praskania týka, ak je koženka príliš namáhaná, vystavovaná nepriaznivým podmienkam (ako hodiny na slnku, vo vetre či daždi), tak môže popraskať. Pár popraskaných kočíkov som už stretla. No rovnako aj látka sa pri nevhodnom zaobchádzaní môže znehodnotiť, vyblednúť, a tak podobne. Napriek tomu, že ja preferujem textílie, nebála by som sa tej koženky priveľmi. Len sa k nej správaj ako k topánkam či kabelkám - nenamáhaj príliš, kočík zaparkuj v tieni (to inak platí pre každý typ materiálu), očisti len mokrou handričkou, občas môžeš ošetriť prípravkom na koženkové produkty.

Myslím, že obávať sa určite nemusíš a ak je to to, čo sa ti páči, kľudne do toho choď.


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli