Vhodný všestranný kočík pre prvorodičku bez skúseností

Zodpovedané
20. nov 2018

Ahoj, chcem sa spytat na vhodny kocarik pre babatko. Byvame na dedine, no urcite sa s kocikom pojde aj do hor ci do mesta. Rada by som mala vanicku prakticku, velku, lahko spratnu do auta a s tym, aby sportova cast bola naozaj dobra, nech nemusim po pol roku kupovat novu. Moc sa kocarom nerozumiem... co vsetko by som od nich mala cakat.. urcite aby sa dobre ovladal, myslim kolieska otacave, nech nie je az moc tazky a tiez aby vajicko bolo z tych lepsich. Cenovo by sme sa chceli zmestit do tych 700€ - to je naozaj strop. Dakujem 🙂

Ahoj,

prvý kočík, ktorý mi prišiel na myseľ, je Casualplay LOOPi. Tým, že mu môžeš vymieňať spodnú dokúpiteľnú nápravu, ho využiješ aj ako mestský LOOPi City, s nafukovačkami terénny LOOPi Allroad či v prípade potreby aj bežeckú trojkolku LOOPi Running. Nie je pritom drahý, spĺňa aj kvalitné vajíčko a vanička je dostačujúca. Čo sa mu dá vytknúť je neotočné sedadlo, no nemyslím si, že je to väčší problékm - záleží od tvojich osobných preferencií.

Casualplay LOOPi City


Casualplay LOOPi Running

Všestranným neotočným riešením by mohol byť aj Britax B-Motion 4 Plus s vaničkou (či vložnou taškou) a autosedačkou.

Britax B-Motion 4 Plus

Za zmienku stojí aj Jané Crosswalk či ďalšie modely značky Jané - Jané Rider, Jané Trider či Jané Epic, ak na ne nájdeš dobrú cenu. Pre väčšiu vaničku však zvoľ niektorú zo skladacích, nie autovaničky (tie sú priestorovo pomerne malé). Vajíčko si tiež môžeš zaobstarať bazárové a ušetríš nejaké tie peniažky.

Jané Crosswalk


Jané Rider


Jané Trider


Jané Epic

Možnosťou je aj Cybex Balios M, GB Beli 4 či Cybex Balios S - nie sú vyslovene terénne, ale terén prejsť zvládnu. Pomer cena - výkon je u týchto kočíkov veľmi priaznivý.

Cybex Balios M


GB Beli 4


Cybex Balios S

Ak ti nevadí vyššia váha, zvážila by som aj ABC Design Viper 4 či Gesslein Trend.

ABC Design Turbo 4 2017


Gesslein Trend


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli