icon

Používate SPF na tvár?

5. aug 2023

Neviem kde som žila doteraz, ale zistila som, že treba používať spf 50 na tvár každý deň(aj v zime). Začala som chodiť ku kozmetičke, začala som sledovať nejaké detmatologičky na ig a ževraj 80% viditeľných známok starnutia spôsobuje uv žiarenie. Vedeli ste to? Prečo som sa to dozvedela až keď mám 32rokov 😂 Ak vy už nejaký čas nežijete v nevedomosti, môžte mi odporučiť dobrý spf na tvár, ale nie Biodermu za 30€ lebo ten sa akosi rýchlo míňa. Niečo kvalitné a lacnejšie.

jablkovastrudla
22. júl 2024

Pouzivam denne SPF50 a to sme v Irsku kde nejake priame opalovanie je uplne SciFi. Moja kozmeticka mi chvali aku mam plet ale podla mna dost robi aj genetika- moja mamina mala velmi peknu plet a vsetko co pouzivala bola modra Nivea 😬

bluka2
22. júl 2024

@laurita285 pre Teba ti dám aj sciencedirect link, ak ti to pomôže na ďalšie výhody vystavovania sa slnku, je to veda z roku 2024: https://www.sciencedirect.com/science/article/a...
Aj keď to hovno mi našepkáva, že možno okrem komunikácie možno aj s porozmunim vedeckého clanku by mohol byt problém - tak som ti zvyraznila

bluka2
22. júl 2024

Tu od lekárky z knihy Wahls Protocol:

gloriadeville
22. júl 2024

Áno každý deň po celý rok spf50, už asi 4 roky. Pomer, výkon cena za mňa sú dobré od Garnier, ale záleží aký máš typ pleti. A treba dbať aj na dostatočné množstvo produktu pri aplikácii na to sa často zabúda.

mimixxxx
22. júl 2024

A tie co používate non nano zinok, (dulcia, wooden spoon .. aké máte skúsenosti?

fodorka
22. júl 2024

Ahoj, ja pouzivam od olival spf50. Cenovo dostupne a oukej 😊

autor
22. júl 2024

@bluka2 keď otvorím link tak mi žiadny článok nezobrazilo a navyše tá stránka je iba platforma pre vedecké časopisy, takže poprosím v ktorom časopise to bolo uverejnené a relevaciu ich výskumov🙂

marcellka32
23. júl 2024

@bluka2 ty máš 1 článok a ideš sa týmto oháňať? Každý scitany človek vie, že SPF neškodí pleti, neviem kde berieš články, opakujem ja sa riadim dermatológmi a to nie hocijakymi, ale svetovými....tak týmto by som uzavrela diskusiu

simca06022011
23. júl 2024

nie nepouzivam ho denne a nevidim na to dovod, ak idem vyslovene na slnko, davam si extra spf. inak mam eucerin na plet (zasadne sa snazim okrem ineho vyberat take co nie su mastne, neupchavaju pory atd), podla mna sa prave velmi pomaly minaju tieto opalovaky na tvar, ved toho sa nedava kilo :D mam 40 a ziadne vrasky, flaky :DDD tak neviem.. nieco mi tu nesedi :DDD AK by som veeelmi chcela, tak radsje siahnem po niecom s viacerymi ucinkami, cize denny krem so spf napriklad.

bluka2
23. júl 2024

Autorka, skusim ešte raz ten link: https://www.sciencedirect.com/science/article/a...

bluka2
23. júl 2024

@marcellka32 čo ti ich mám pohľadať 1000? Stačí ist na scholar.google.com ….

aweramina
23. júl 2024

NIE

marcellka32
23. júl 2024

@bluka2 to veríš jednej stranke?
Ver si čomu chces, ja mám svoje dôvody

stanzi
23. júl 2024

Autorka, ano, pouzivam SPF celorocne (i ked priznavam, v zime, v dnoch ked je cely den zamracene to trochu lajdam). Z lacnejsich SPF je dobre to od Garnieru napriklad.
@bluka2 A ty mas pristup k celemu tomu clanku co si tu dala? Lebo ja nie, viem si precitat len abstrakt, ale ani len ten nespomina hypotezu, ze by SPF kompletne blokovalo tvorbu vitaminu D...Co sa teda pise v zvysku tohto clanku? Lebo rovnako ako @marcellka32, ja som tiez citala/pocula vyjadrenia viacerych lekarov, ze to, ze SPF blokuje syntezu vitaminu D je mytus, v tom SPF sa predsa nevykupes a s najvacsou pravdepodobnostou si ani dokonalo nenatres kazdy m2 odhalenej koze...

evaachesa
23. júl 2024

@stanzi tak ja si dám radšej DeVit kvapky pár krát do roka počas zimných mesiacov ako chytať okrem vitamínu D (ktorý moje telo zo slnka možno aj tak neprijme) aj rakovinu kože. Ale tak niektoré tu budú riešiť že vitamín D je dôležitejší no. Ak sa ti podarí dopracovať k tomu článku tak ma označ. 😃

marcellka32
23. júl 2024

@evaachesa nevysvetlis, nijako ..

seahorse27
23. júl 2024

Strasne vela ludi, ktorych poznam, nepouzivaju ziadne spf na tvar, iba ked idu na kupko alebo k moru 🙈 Minule sme mali pracovnu akciu - cely den na slnku a 80% ludi malo vecer cervene specene tvare a vobec im to neprislo divne. No co k tomu - ich volba. Ja pouzivam vacsinu roka na tvar spf 50 na dennej baze, aj ked som cely den doma. V zime vymenim za spf 30, ale ked viem, ze budem vacsinou vonku a je slnecno, dam si 50-ku. Teraz pouzivam spf serum 50 od Beauty of Joseon - vyborne sa roztiera, nestipe v ociach, dobre spolupracuje s dekorativnou kozmetikou a robi glass skin 🙂

marcellka32
23. júl 2024

@seahorse27 niekomu nevadia ani specene chrbáty, ruky, dekolt, tvár ...vidím to na dovolenke, dobrovoľne sa nechávajú spiect na slnku, momentálne som v grécku je tu 38 stupňov a ľudia ležia celé dni na uterakoch 🤦🏻‍♀️ja používam denne celoročne spf50 (kórejské) a verím tomu, že v mojom veku 44 rokov by som bez SPF vyzerala inak...a nie, genetikou nech sa neohanaju, je to SPF a tretinoin

mk22
23. júl 2024

@marcellka32 my sme boli s dcérou na Cypre, obe spf 50 okuliare klobúk.. Niektoré ženy vystrete na dekach hodiny úplne lesklé.
Mňa opali, ja som sneda, v lete tmavá ale chránim sa a tvar úplne.
Tiež mam 44 a veru nemám žiadne skvrny fľaky nič.. Mam mini vrásky primerane veku..

muchotrafka298
23. júl 2024

Na specene chrbaty, tvare zhorene uplne od slnka a ludi, co lezia bez SPF cele hodiny na slnku netreba ist ani do zahranicia. Videla som to nedavno na slovenskom kupalisku. Totalne cerveni, zhoreni ludia, cele rodiny. Nenamazani, vyplesteni na slnku od rana do vecera. Ale je to kazdeho vec, nehodnotim to. hlavne treba ukazat, ze sme boli na dovolenke, to je take slovenske.....co by ini povedali, keby sme nedosli od mora opaleni?
Ja sa bohuzial opalujem do cervena, natieram sa primerane. SPF nosim aj do prace, natieram sa kazdy den po tvari.

autor
25. júl 2024

@evaachesa upokojím ťa, vitamín D začneme získavať už za pár minút na slnku a stačí mať odhalené predlaktia. Mám to od pediatričky. Naozaj sa nemusíme vypekať osem hodín na slnku bez SPF aby sme získali vitamín D 🙂

drews_beauty
25. júl 2024

@trema nechce sa mi, nemám energiu a náladu 🤣🙈 vidíš, ťahajú ma za slovíčka namiesto toho, aby logicky a kriticky uvažovali..

evaachesa
25. júl 2024

Autorka nie každý to tak má. 😉 Predtým než som začala podstivo používať SPF som trávila na slnku dosť veľa času... strávila som 2 týždne na dovolenke na Kréte, leto jednoducho stále niekde vonku a predsa som mala v závere leta nedostatok vitamínu D. Riešila som totiž kadejaké vyšetrenia keďže som nevedela otehotnieť. Takže skoro 2 roky vkuse som potom užívala DeVit Forte 2 kvapky denne a hladinu Dčka som mala v norme. Takže nie, každý jeden človek nevie prijať vitamín D z pár minutového pobytu na slnku. To len aby si bola ty v obraze že všetko čo povie lekár nie je sväté. 😘

evaachesa
25. júl 2024

@drews_beauty ani sa do toho nepúšťaj, nemá to cenu. 😃 My ostatné vieme čo je pre nás najlepše a baby čo ešte nevedia ale majú aspoň trochu zdravého rozumu si informácie odtiaľ zoberú k srdcu a zvyšok dohľadajú na nete....bolo tu toho už popísaného kvantum. Ja ruším "odber" lebo tiež nemám chuť to tu už čítať.😏

autor
25. júl 2024

@evaachesa ja tvrdím niečo iné?

evaachesa
25. júl 2024

Autorka veď píšeš "vitamín D začneme získavať už za pár minút na slnku a stačí mať odhalené predlaktia." A ja ti píšem že nie každý človek takto dokáže získať vitamín D. Ja určite nie.

bluka2
25. júl 2024

@evaachesa Tiez to tak nemam. Vies aj kolko si mala? Lebo pri hladine vit. D pod 16 sa zvysene riziko morbidity. Ja som sa teraz s tabletkami a slnkom dostala koncene na 16, co je stale polovica minimalnej normalnej hladiny, ale aspon som uz za touto hranicou... Ale ved dobre pre tych, co sa este nemuseli zaujimat o temu nizkeho vit. D

evaachesa
25. júl 2024

@bluka2 vieš čo môžem pozrieť v papieroch že koľko to bolo ale imunolog mi vtedy vysvetlil že veľmi veľa ľudí má s týmto problém. Našťastie ako som začala brať DeVit tak sa to časom ustálilo že som mala už hodnotu v norme. A to som užívala aj femibion tabletky kde bola tiež nejaká dávka Dčka. Brala som to tak potom aj počas tehotenstva a nejaký čas po pôrode sa to upravilo. V zime si zvyknem dávať preventívne.
Veru pokiaľ niekto nemusí toto riešiť tak super. 🙂

bluka2
25. júl 2024

@evaachesa Presne, aj mne vraveli, ze vacsine ludi, ktorym meraju vyjde nedostatok. Takze si myslim, ze ako sa som o tom nevedela, tak ani vela ludi tu o tom nevie....

rozkvet1
25. júl 2024

SPF pravidelne používam (v lete 50). V kozmetike je všeličo ale radšej to budem používať ako si ničiť pokožku od slnka a predcasne starnut. V zime používam bb cream kde SPF už je