Ako prebieha spontánny potrat?
Ake su najcastejsie priciny spontannych potratov v rannom stadiu tehotenstva? Ako to prebieha?
@pininka ako vravis ..nezabudnem na pohotovosti v nedelu ked som bola ..zakrvacala som jasne ze sa zlaknes utekas tam...od toho to je..prides na radu...a lekar akoby si bola na beziacom pase..ano no zakrvacale ste ze ci to nemohlo pockat kukam nanho ci sa mi sniva..je nedela lekarka ordinuje az v utorok..on uplne ako nic no mohlo to pockat ideme dalej..vysetrenie ma tak bolelo a uplne bez citu no je to potrat dva tyzdne budete krvacat kukam nan no ja chcem byt tehotna..on no to verim..este daco sa ma spytal nevnimala som..ziadna utecha ziadne co mas robit ked budes mat bolesti ziadne rady nic proste....u mojej zastupovala ina..to bol anjel vsetko ju zaujimalo..rozpravala sa stebou..poradila..utesa ma...ako niektory lekar otras....no dufam ze to pojde samo.....ach..nech uz to mam za sebou
@mimiqa urcite ano, ja som potom aj s muzom isla za kamaratom gyynekologom a on nam vsetko vysvetlil,aj povedal ze sa nedozvieme preco sa to stalo,jedine ze sa to bude opakovat a ze lepsie takto,lebo ze ked je to tak skoro,znamena ze bol nejaky geneticky problem a dieta by sa len trapilo
Ahojte baby. Len by som sa chcela opytat, som po druhom spontannom potrate (20.06). Krvacacala som v podstate len v ten den a na druhy den rano. Odvtedy skoro vobec len sem tam trosku krvy. Myslite, ze je to normalne?
@vrds
@pininka
@anicka245
Bola som v 15tt. Predtym v 9tt a to ma takisto necistili. Vraj sa cistim sama pekne. Z prveho tehotenstva mame pomaly dvojrocneho synceka. Po porode som krvacala cca 2 tyzdne, po prvom potrate skoro tyzden. A po tomto ledva celych 24h. Lekarka mi povedala, ze pokial z vas "vsetko vyslo von" ako ste povedala, tak co chcete este cistit? 😠 cize naozaj neviem co si mysliet uz.
Bolesti nemam ziadne. Mala som iba pri zacinajucom potrate (par hodin) odvtedy nic.
ja som potratila 3x a všetky tri ukončili čistením v nemocnici..potrat som prežila 9tt proste som sa rozkrvácala v autobuse nasledovali silne bolesti v podbrušku,ale nie take,že sa nedali zniest,,hned som išla do nemocnice,koli krvácaniu,potom ešte dva tyždne akoby menštruácia,už bez bolestí...iný som mala bez krvácania,len bolesti brucha,take krče-13tt
automaticky som išla do nemocnice,kde po ultrazvuku nasledovalo čistenie v narkoze
@krissmac no podla mna po dvoch potratoch a takom kratkom cisteni by ta mali oni precistit. Kde berie doktorka istotu ze ti tam nic neostalo. Isla by som asi za inym doktorom
Ja som poriadne krvacala pri potrate ale doktor mi hned povedal ze pre istotu ma vycistia poriadne. Trvalo to 5 minut, radsej tak ako potom zas zle.
@anicka245 uz dost velky, videla som ho na vlastne oci ☹ urobila utz, ktory trval podla mna ani nie 30s, povedala, ze cistit netreba, pozostatky tam nie su a ostatok sa vyplavi krvou.. lenze ta krv akosi nie a nie prist 🙂 a kedze som jej to povedala odpovedala mi vlastne tak, ze co dalej chcem teda cistit.. tak som sa jej spytala, ci je normalne krvacat ani nie 24h? A ona mi na to povedala, ze v gynekologii sa neda urcit co je normalne a co nie.. 😕 uz som objednana na dalsi utz..
Babo malo uz nieco cez 9 cm 😢
@krissmac inak moja ved to babo uz bolo velike..je mi to luuto..no podla mna to este len pride krce a krvacanie a urcite by si citila ze daco z teba ide...ja by som niektorych lekarov nakopala do riti....ja tiez sama doslova zobrem vysetrenia a vyzadujem ultrazvuk..radsej si ho aj platim..chcem mat istotu..este pacient aby sa liecil....
@mimiqa to je to 🙄 ze clovek "pacient" sa musi doslova doprosovat o viac informacii, pytat sa co ma robit, ci to je normalne atd.. sami od seba ti odpoved nedaju.. pri prvom potrate som sa cistila podobne ako ty teraz ale pri tomto sa mi to nejak nechce zdat.. no vraj je vsetko v poriadku, ze pri spusteni potratu som krvacala, pocas potratu a chvilu po.. takze co akoze viac chcem 😠 ze co si chcem este cistit?! A po porode sa mi co cistili kriste 😠 ked som babo mala zive a zdrave uz v naruci? Jasne ze sa ma co cistit a toboz po potrate. Uvidim.. citim sa po fyzickej stranke dobre, teraz ma sem tam pichlo v lavom vajecniku tak dufam, ze sa to aspon na par dni este rozbehne.. bolo uz dost velke 😒 take do dlane.. bola by som radsej keby som v tom momente nevidela alebo aspon nevnimala
@krissmac moja bude dobre.mrzi ma ze uz dva...ja som bola ok ani bolesti nic no vcera som myslela ze umrem od bolesti..dnes uz lepsie.... este ona sa cuduje.och boze .. mne stacila pohotovost..lekar mi kludne povie do ksichtu ci to nemohlo pockat reku sa mi sniva..prides tam s krvacanim..kurnik od coho tam su..ked ho to nebavi nech ide kopat kanal...a ako keby som bola len material z pasu...je to potrat dva tyzdne budete krvacat potom nejaky kus vacsi moze sa stat ze vyjde...ja kukam o com toci...namiesto utesenia dajakej rady..mu vravim ja chcem byt tehotna.. uplne nic ze nic....a zobral dalsiu....drzim ti palec...a chod k inej...alebo zas svojej a vyslovene vyzaduj ultrazvuk....
@mimiqa ahoj ano bola som dnes u svojej, urobila mi kontrolny utz a nevidela tam uz nic 🙂 ze je vsetko v poriadku a kazda zena je ina.. rozmyslala som ale ze sa pre istotu objednam este do nemocnice na utz aby som si bola 100% ista 🙂 kazdopadne ma nic neboli len dnes som mala take tlaky v podbrusku ako pred menzesom ale pripisujem to este ku stahujucej sa maternici atd.. a ty co s tym hcg? 🙂
@krissmac zas sa trochu ze zvysilo....no dnes mi brali zas krv podla toho sa lekarka ze zariadi...do soboty som krvacala tak dufam ze uz je vsetko ok...v stredu ked som bola na ultrazvuku ze je vsetko ok..pekne sa cistim...vylucila mimomaternicove..no a dnes lekarka zajtra volam .... no tak nemchapem...tebe mozno prebieha ovulka nie??? Po potrate som citala ak si nebola na kyret.vela zien otehotnelo..este ani prvy menzes im neprisiel..aj sa odporuca ze hned otehotniet..maternica je vtedy ze pripravena...samo nie tym co boli na zakroku....takze jaaa len cakaaamm 😉
@mimiqa je to mozne, aj ja som nadtym uvazovala, ci to nemoze byt ovulka.. pretoze ma pobolieval lavy vajecnik, plus som mala slaby vytok 😕 zda sa mi to ale cudne kedze som poriadne nekrvacala a som len tyzden po potrate.. zaujimave, ako to telo reaguje inak, aj ked sa deje to iste, teda udialo.. takze sa planujete snazit coskoro?
@krissmac mne pov3dala ze je vsetko ok a hned po prvej menstruacii mozem.....a ja neplanujem..je mi fajn..partnera som potrebovala viac ako inokedy tak to milovanie muselo byt...a nebudem uz riesit kedy a ako a ratat....necham to na prirodu a hlavne klud...nech sa telo a hlavne hormony daju do poriadku...predsa je vsetko o psychike....verim ze vsetko bude dobre....aj tebe to prajem....😘

@pininka ahoj..tak bola som znova na odbere..lekarka mi povedala len tolko ze veri ze sa vycistim sama aby som nemusela ist do nemocnice...preco mam vyssie hcg vobec ani slovo...hmmm...ideme na vikend s polovickou na chatu si oddychnut..teda ja urcite...