icon

Ako prebieha umelé prerušenie tehotenstva?

28. apr 2024

Som v 10tt rozhodla som sa pre upt, cez týždeň mam ísť pre žiadosť, aký je potom postup? Krv mi chce brat môj gynekolog a kedy ma potom pošle na kliniku?

erikavesela
28. apr 2024

@fineta preco by som mals opisovat seba...ale ty si sa odprezentovala bravurne

katarinka289
28. apr 2024

@erikavesela ty vies,v akej si teme a na zaklade coho som to napisala? Teraz by nemala problem svoje dieta zabit a celu vec zlahcuje,akoby to bolo vyhodit derave ponozky...takze ano,prajem jej,aby nikdy potom ziadne nemala

simihu
28. apr 2024

@ami134 Krásne napísané povzbudenie🙂))!!

fineta
28. apr 2024

@erikavesela S tym musím len súhlasiť. Lepšie a viac si už nenarodené deti zastať neviem. 😊 Chápem, že liberálnym potratarkam taký názor nevonia. Vieš, mňa absolútne tvoja analýza môjho ja nezaujíma, pretože stále mám v reálnom živote ľudí, ktorí dokážu niesť zodpovednosť za svoje konanie a reálne bojujú za život, nie proti nemu. Takých si vážim a viem, že je to vzájomné. Takže ak si myslíš, že sa ma na fóre dotkneš svojimi vyplodmi, si na omyle. Ale aspoň si sa pokúsila, že....

erikavesela
28. apr 2024

@katarinka289 je jedno, kto co pisal, ako co myslel a k akej teme sa vyjadruje...zelat niekomu, aby nemal dieta, aj chcene je totalne nechutne dno...

misiak7777
28. apr 2024

@drahomirrra pre teba je ok nazvať človeka s iným názorom napisanym slušne chudatom??

fineta
28. apr 2024

@misiak7777 je to poľutovania hodné, pretože musí z niečoho tento hrozny názor pramenit. Život je to najcennejšie. A keď si myslíte, že máte právo zabit ho, tak je to žalostné. Nevidím na tom konstatovaní nič hrozné. Naozaj. Nepoužila som žiadnu nadávku. 😊

katarinka289
28. apr 2024

@erikavesela kto si co nevazi,to si ani nezasluzi. Dieta nie je vec,ze teraz nechcem, zabite ho. Uplne dno je to,ze to obhajujes

erikavesela
28. apr 2024

@katarinka289 bavime sa o embryo z nie o dietati...ty nevies, co ja obhajujem...za to, ty neprajes zene mat dieta, naozaj v tom nevidis rozdiel???

katarinka289
28. apr 2024

@erikavesela a z toho embrya,ktoremu uz v 10tt vidno bit srdiecko by bolo co? Zemiak??

katarinka289
28. apr 2024

@erikavesela a okrem toho v 10tt uz to nie je embryo,ale plod

erikavesela
28. apr 2024

@katarinka289 ja som sa o 10 tt nebavila, ja som pisala vseobecne a ano, nie je to dieta, ked mame byt presne, je to plod

slavomira236
28. apr 2024

Neviem ako to funguje tu. Ja som bola v uk ma sukromnej klinike v rannom stadiu hned ako mi vynechala ms. Mne zaviedli tsbletku na dalsi den som dostala krce a uz to slo. Bola to bolest silna dost. Potom som bola este na kontrolu. Vsetko ok predtym som uz mala 1dieta s po tom dalsie 2deti. Nemala som ziafne vycitky. V danom momente som sa rozhodla spravne

30katrusa40
28. apr 2024

@fineta ja s tebou súhlasím. Aj keď si napísala že odchadzas z diskusie. Podľa mňa by ale nemal.byt názov prerušenie. Lebo keď niečo človek preruší môže sa k tomu vrátiť. Potrat je ukončenie tehotenstva.

misiak7777
29. apr 2024

@fineta nie je to nadávka ale urážlivé, hádam sa nebudeš tváriť že nie, je to evidentné. Stojím si za svojím, že svoj jednoznačný názor si mohla zvládnuť prezentovať na úrovni a slušne ako matka detí. Chápem že je to dosť polarizačná téma, ale vždy sa dá rozprúdiť debata inteligentne a slušne.

drahomirrra
29. apr 2024

@misiak7777 Slovo "chúďa" určite nie je nadávka, ani urážka. Je to proste poľutovanie. Takže byť tebou, dám si spiatočku s múdrymi rečami typu, že to niekto nemá v hlave v poriadku. Práveže názor @fineta bol prezentovaný inteligentne a veľmi slušne. Keby ti napísala, že si vrahyňa, alebo podporuješ vrahyne, to je urážka a nadávka.
@zuzanockamt
Toto mazanie komentárov má nejaký hlbší zmysel?

mondolina
29. apr 2024

@drahomirrra
a to že si má dať facku je čo? 🙈

fineta
29. apr 2024

@drahomirrra ďakujem.

misiak7777
29. apr 2024

@drahomirrra si robíš srandu že to nebolo myslené urážlivo?? Joj vy empaticke a citlivé ženy

kris_tin257
29. apr 2024

Nečítala som komentáre predtým tak ak sa opakujem tak sa ospravedlňujem 😊 gynekológ ti dá papiere do nemocnice kde prídeš (rozdiel je štátna a súkromná - súkromná je jednodňová prídeš ráno urobia všetky vyšetrenia zákrok a poobede ideš domov), v štátnej ti dajú termín upt s tým že dovtedy musíš absolvovať predoperačné vyšetrenia a výsledky doniesť v deň zákroku, ráno prídeš na hospitalizáciu a poobede ťa pustia domov ak bude všetko ok

fineta
29. apr 2024

@misiak7777 nie, nebol úmysel uraziť Ťa. Ak by som Ťa chcela uraziť, napísala by som Ti úplne iné slovo alebo vyjadrila jedným emotikonom. Mne Ťa prišlo naozaj v tom danom momente ľúto, nič viac. Ale k tomu sa neznížim na fóre a aj v osobnej komunikácii, aby som tak vystupovala. Za to ty sa o to pokúšaš odvčera. Vieš, správanie človeka vypovedá o jeho dôstojnosti. Ende 🙋‍♀️

misiak7777
29. apr 2024

@fineta tebe by trebalo napraviť čakru 😉 ende 😉

drahomirrra
29. apr 2024

@mondolina Ja som sa vyjadrila k slovu chuda. Thats all.

zuzanockamt
29. apr 2024

@drahomirrra Áno, má, vládne tu šikana.

any_soj
29. apr 2024

Ahoj. Musíš si zistiť na klinike, ako prebieha, niekde robia predoperačné vyšetrenia priamo tam (to nie je len krv), niekde musíš prísť už s hotovými, od internistu a anestéziológa. Každopádne zváž prosím ešte kontaktovať poradňu Alexis...

medda_beda
30. apr 2024

@fineta Tvoje deti sú ešte stále deti a neriešia hypotéky, prácu a partnerský život.
Stavím sa, že ešte žijú u teba v detskej izbe a o realite nemajú ani páru.
Takže nepirovnávaj zmýšľanie dospelej ženy ktorá je zodpovedná sama za seba so zmýšľaním tvojích detí ktoré sa neocitli ešte v žiadnej životnej situácií.

Aby si raz nebola prekvapená keď spanikária pri nečakanom tehotenstve.

medda_beda
30. apr 2024

@katarinka289 Nemá nervovú sústavu a podobne s bijúcim srdcom vyzerá viacero cicavcov.To len na objasnenie, že to embryo nevníma a necíti.
Interupciu neobhajujem, ale nesúdim.
My ti tu všetky prajeme aby si počala ešte aspoň 5krát a najlepšie po 50tke.
Či by si tak mudrovala aj keby všetky neboli zdravé.
Či by si zvládla postarať sa o postihnuté deti kedže v žiadnom prípade interupciu neschvaľujete.

Dobré sa hovorí keď máš všetko tip top však?

ami134
1. máj 2024

Nenarodené deti sú ľuďmi, aj veda sa zhoduje v tom, že ľudský život začína počatím, viďte na: https://dennikn.sk/blog/239731/veda-ludsky-zivo...
Odporucam precitat az do konca, je tam dost dokazov, su tam uvedene aj zdroje.

lolita555
1. máj 2024

Ja nesudim ,len nemôžem pochopiť čo musí byť v tej žene že vedome dá preč svoje dieťa.je jedno že plod embryo je to proste dieťa teda bolo by.

katarinka289
1. máj 2024

@medda_beda predstav si,ze pri mladsej som mala riziko downa.Odmietla som odber plodovej vody,kedze som vedela,ze nech by bol vysledok akykolvek,na potrat by som nesla