icon

Ako sa aktívne zapojiť proti potratom?

31. okt 2024

Vlastne nadpis vystihuje všetko.
Mám svoje dôvody.
Kde a ako môžem prispieť k osvete?
Čo robiť?
Dakujem

biba_18
31. okt 2024

@mima172 budeme to hnať do absurdity, že mladé ženy si budú ubližovať len preto aby vôbec nemohli otehotnieť?

biba_18
31. okt 2024

@baldinka na svk nestúpajú…

apolka77
31. okt 2024

@mima172 ešte raz, žiadna normálna žena nie je bojovníčka za potraty. To čo je za blbosť!
Ale ako napísala
@viestta úplnú pointu.
Nenarodené dieťa je predmetom záujmu , akonáhle sa narodí, žene, bez finančného zázemia = všetci sa na to dieťa vykašlú.
Zrazu akoby neexistovalo.
To je tiež riadne farizejske.
Ste za život, ale v akých podmienkach ten človiečik bude vyrastať je vám už úplne jedno.
Sú to jednoznačne existenčné dôvody pre ktoré sa rozhodnú ženy ísť na potrat.
Nemajú strechu nad hlavou veľa x ...slabý príjem, pre okolie neviditeľné no zároveň odsudene spoločnosťou.
Tak pomáhajte, keď ste tak veľmi za každý jeden život. Reálne. Nie osvetou ale skutkami.

stela567
31. okt 2024

@apolka77 presne tak. ❤️🕊

dota6
31. okt 2024

Ahoj v prvom rade poviem, že som za slobodné rozhodnutie ženy. A za druhé, veľmi často tu píše jedná mladá mamička, ktorá nemá rada svoje dieťa, neznáša dobre to, že je matkou. Svoje dieťa nemá rada a jej diskusie vo mne vyvolávajú úzkosť a nepríjemné pocity. Je mi ľúto dieťaťa ale hlavne tej mladej matky. Lebo jej rodina, jej ten potrat odhovorila a napriek tomu, že ju odhovorili, jej s dieťaťom nikto nepomáha. Nevie si nájsť prácu, celkové zúfalstvo z toho ide. Tak ja apelujem na teba, prosím pomôž tejto mamičke. Oslov ju a aspoň raz za čas vezmi jej synčeka niekde von, daj mu pocítiť lásku, ktorej sa mu nedostáva, pretože je nechcený. Idem nájsť diskusie, ktoré založila a tu ich hodím. Napíš jej tam príspevok, nech sa ti ozve do súkromnej správy. Vidím, že si človek odhodlaný a správny. Pomôž tam, kde je to na spadnutie.

wolf_
31. okt 2024

Ako? Najmä prispieť akýmkoľvek spôsobom k sexuálnej výchove, hlavne mladých ľudí.

selest
31. okt 2024

Napriklad sa angazovat za pomoc osamelym matkam, viacdetnym rodicom, rodicom znevyhodnenym starajucim sa do staroby o deti tzp, za lepsiu sexualnu vychovu na skolach, lepsie podmienky v praci, skratene uvazky atd atd. Moznosti je milion co mozes urobit. Alebo sa mozes pomodlit pred nemocnicou a dufat v zazrak v kt uz dana zena neveri, alebo si rovno do nej "kopneme" nech sa spamata ta nemravnica. Nech si dieta necha a co uz s nimi potom bude? Co nas po tom...
Sama som prisla o 2 deti ale toto mi vzdy dviha tlak.

leushka1574
31. okt 2024

Tlieskam tvojmu rozhodnutiu, odvahe a odhodlaniu 😎 Môžeš sa angažovať ako Dobrovoľníčka počas národného pochodu za život, pripadne aj povedať svoje svedectvo https://pochodzazivot.sk/, potom komentovať v príspevkoch ženám ktoré váhajú. Možno pomáhať aj nechceným deťom z domova ako buddy https://tvojbuddy.sk/, Pouzivaj svoj hlas, sociálne médiá k tomu, aby si vyjadrila čo citis v 🩵 a áno súhlasím s tebou, že v dnešnej dobe a pri dostupných metódach antikoncepcie naozaj nie je nutné, aby sa deti v maternici zabíjali. Môžeš natočiť video na YouTube a rozposlať ho kresťanským spoločenstvám, ktoré sú ti sympatické - nezáleží, či si alebo nie si veriaca…možno ti to zazdieľaju. Ak zachrániš čo i len jeden život tým, že presvedčíš váhajúcu matku, tak to stalo za to 🙂

1ryba
Autor odpoveď zmazal
rozculena
31. okt 2024

@baldinka tak choď bojovať do anglicka

dota6
31. okt 2024

https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/ako-postupovat-pri-vzdani-sa-dietata/ zatiaľ som našla len túto, ale bolo viac tém v podobnom duchu, kde dumala, ako sa ho vzdať.

rozculena
31. okt 2024

na Slovensku každý rok počet potratov K L E S Á,nájdi si štatistiky
A keď sa tak strašne chceš angažovať,tak presvedč nejakú adeptku na potrat,že sa budeš starať o jej dieťa min. 18 rokov

pandorra
31. okt 2024

@azzflo toto si bravurne vystihla.

dzulli1980
31. okt 2024

Vieš, každá jedna má dôvod, pre ktorý na potrat ide ... Ty si len pozorovateľ, nie si v jej koži, v jej momentálnej situácii, či už fyzickej, psychickej, finančnej atď. ... ja nemám rada takéto teoretické odporkyne potratov ... nič nie je čiernobiele, za každým jedným rozhodnutím vzdať sa dieťaťa, je nejaký príbeh ... áno, možno mladícka nerozvážnosť, no možno aj znásilnenie, ťažké zdravotné problémy, ťažká životná situácia atď. ... a jedna rada ... nesúď, lebo budeš súdená, nemotaj sa do vecí, do ktorých nevidíš ...

rozculena
31. okt 2024

...a ešte jeden dovetok....zapovedaného chleba najväčší krajec......

bbshop
31. okt 2024

Autorka máš vôbec šajnu koľko ľudí sa ani nechcelo narodiť? Koľko ľudí preklína svoj zničený život? Koľko detí je v detských domovoch alebo v horšom prípade ešte stále v zlej rodine? Nie pre každého je život darom. Pre niekoho je trestom.

paulina291
31. okt 2024

Záleží ti na detičkách a preto si proti potratom. Dajme tomu, že nasilu docieliš, že ženy nebudú môcť ísť na potrat. Ja sa pýtam čo dalej? Tehotné tínedžerky, slobodné matky, rodiny v núdzi, rodiny s hendikepovanym dieťaťom sa teda úspešne vyhli potratu. Čo dalej?
Je okay nesúhlasiť s potratmi. Ale tliachať heslá na pochode, nadávať ženám aké sú hriešnice im strechu nad hlavou a teplé jedlo nezabezpečí.
Ja nie som fanúšik potratov. Morálne zlá vec podľa mňa. Niekedy sa ale rozhoduješ medzi morálne zlou a ešte horšou vecou. Priviesť dieťa do chudoby nie je terno. Super by bolo keby sú na nule. Ale nebudem sakra pokrytec, ktorý bude iba stáť ako šašo na námestí, kričať ale nič reálne pre tie ženy a deti v núdzi neurobím.
Pomáhaj rodinám v núdzi, podporuj hradenú antikoncepciu, sexuálnu výchovu, nevelebme vzťahy na jednu noc, zodpovedne vychovajme svoje deti. Keby toto robí každý pro life človek, tak by tých potratov bolo značne menej.

anjelicek26
31. okt 2024

Tak angazovat sa mozes, ale zhrnme si fakty, mnozstvo potratov (bez medicinskej indikacie) je uplne najnizsie za cele posledne roky, a tym zenam, co idu na potrat aj tak - ty tomu nezabranis. Bud maju v hlave vietor - alebo naopak velmi vazne rodinne dovody. Tie, ktore tam maju vietor, tie neosvietis, lebo je im to jedno a tie, ktore maju vazne dovody - tym len zle svedomie a psychicke problemy narobis (ano mozno sa ti podari ich presvedcit a pod ciarou bude dalsie dieta vyrastat s tyranom, alkoholikom, matkou zo silnymi depresiami, bez penazi v jednoizbaku 5 deti, ale tak hlavne, ze nesla na potrat...)... narodit sa je vec jedna, ale ten zivot potom...

mili2016
31. okt 2024

Veľmi ale veľmi zlá otázka, nemyslím to v zlom ale vždy tu budú dva tábory žien jedny ktoré buď o bábätko z nejakého dôvodu prišli a po bábätku túžia (tie sú samozrejme proti potratom) a potom druhá skupina ktorá je za slobodnú voľbu. Môj osobný názor je, že by žena mala mať právo voľby...

biba_18
31. okt 2024

@mili2016 ja som o bábatko prišla, napriek tomu si nemyslím že by mal ktokoľvek rozhodovať o tehotenstve inej ženy - ich rozhodnutie o ukončení či neukončení ich tehotenstva moju stratu nijak nezníži…

tiezjedna
31. okt 2024

skús vychovať uvedomelého syna, ktorý sa nebude báť zodpovednosti a ak sa mu náhodou šmykne, tak neopustí partnerku a bude sa hlásiť k dieťaťu so všetkou parádou😉 Skús to takto podať aj svojim kamarátkam a známym, pretože až desivé percento príbehov konkrétne tu je o tom, že chlap ich proste poslal do prdele🙏
ak máš/budeš mať dcéru, tak jej vysvetli, že nie každý Jožko, ktorý jej povie, že je láska jeho života, je láska jej života a že ak strelí nohy do praku, tak je fajn mať v zálohe ochranu. Alebo dobrú a obetavú mater (ako si predpokladám byť pripravená aj ty), ktorá sa o prípadné neplánované vnúča postará a pomôže👍

jozef11111111
31. okt 2024

@anjelicek26 nepracuješ náhodou v nemocnici lebo jedna osobo s podobným nikom bola veľká zastankyna potratov pri jednej téme. ...taký rok dozadu to jedna riešila..

tiezjedna
31. okt 2024

@leushka1574 daj sem svoje číslo, aby sme vedeli poradiť tým zúfalým matkám, kto ich reálne podporí, keď privedú dieťa na svet. Pretože väčšina týchto plamenných rečí končí vieš kde🙏 buď výnimka👍

raztovsetkozmizne
31. okt 2024

Môžeš sa angažovať vo Fórum Života. Ale zasa odporučím ti jednu vec. Veľa žien ide na tento zákrok lebo vie že to nebude finančné zvládať, tlak rodiny, zničená ,, kariéra,, preto ak sa chceš angažovať v tejto oblasti reálne že prílozis tuku k dielu. Oslov cez Fórum života jednu ženu, a finančné ju začni podporovať na cca 18 rokov dokým nebude mať dospelé dieťa. A spravíš väčšiu osvetu ako keby len rozdávaš letáky proti potratom. Som konverzativna osoba. 90 percent žien ide na tento zákrok nie že by chceli, ale proste okolnosti.

angeli121212
1. nov 2024

Pozri tiež nie som stotožnená s potratmi ale forma boja proti potratom tak ako to robia ľudia teraz je na dve veci.. tie pochody a spol. nepomôžu v boji proti potratom a ak tak nie v takej miere... Treba si uvedomiť, že to všetko začína oveľa skôr a to riešiť... Oveľa rozumnejšie mi príde riešiť osvetu v sexuálnej oblasti, viac tlačiť na sexuálnu výchovu ale najmä v rodinách.. čiže ty reálne môžeš urobiť to, že ak máš deti tak pred nimi nebudeš tabuizovať témy ako sex, ochrana a pod. Poskytneš im relevantné informácie a budeš ich viesť v tejto oblasti k zodpovednosti... Aj tu na MK je vidieť kopu diskusií kde autorky nemajú o kope vecí vedomosti, nerozumejú poriadne svojmu telu, sú nevzdelané v tejto oblasti a často aj nemyslia na následky... Nie bojkotovať potraty treba ale vychovávať zodpovednú a vzdelanú spoločnosť... A posledná vec aby si si nemyslela tiež som veriaca a je mi z toho občas smutno ale ja nevidím do hlavy a srdca tým ženám tak nemám pravo ich súdiť na to tu je niekto iný

katarinaschober
1. nov 2024

@azzflo velmi dobre napisane

titi22
Odpoveď bola odstránená
sunyrose
1. nov 2024

@mima172 Tak toto je skutočne trefné.. a stihli sa narodiť aj tie, ktoré zárodok považujú za zhluk buniek, či kúsok "čokolády"....

sense
1. nov 2024

@mima172 lenže to že niekto neodsudzuje potrat nemusí znamenat že je zástanca potratov......ani jeden z vás bojovníkov proti potratom sa nebude o to dieťa starať, ani tu ženu a to dieťa financovať ak sa narodí postihnuté že nebude schopné samostatného života a ani nedá tomu dieťaťu lásku ak si ho žena napriek všetkému nechá a potom ho bude týrať.....pretože veď vaša musia sa skončila žena na potrat nešla.
Nie som za to aby bol potrat ako forma antikoncepcie, ale je dobré že má žena právo rozhodnúť sa. Okrem toho nech sa žena rozhodne ako chce , vždy s týmto rozhodnutím sa bude musieť vysporiadať ona sama, nech sa rozhodne akokolvek

ivik4
1. nov 2024

Bohaca ty si riadna hrdinka
Ale komenty o tom aby si zenu ktora chce ist na potrat kt. presvedcis nech nejde, financne trvalo podporovala , uz odignorujes 🤭.
To sa Ti uz nepaci co? Uz to nieje zadarmo ako modlenie.
Ty co ides este v dalsom komente dehonestovat financne dovody 🤮. Pritom ich zivot nezijes a 💩 vies.Grcam fuj aka si hnusna osoba