icon

Ako sa vysporiadať so zamĺknutým potratom?

tamta777
20. júl 2015

Ahojte maminy, som tu nová a piatok mi zistili zamĺknutý potrat, bola som v 11tt , strašne zle to znášam a veľmi to bolí. Aj keď bábätko nebolo plánované tešila som sa naň. Mám síce len 17 ale na interupciu sme s priateľom ani nepomysleli. Je to pre nás strašná rana, kyret ma ešte len čaká. Je tu niekto v podobnej situácii? Rada by som sa o tom porozprávala s niekym kto to prežil. A budem vďačná za každú radu alebo povzbudenie.

guga79
21. júl 2015

@margarita krásny článok..... ak sa môžem opýtať, po tých troch MA si mala dve detičky?

tamta777
autor
21. júl 2015

Prosím vás ešte by som vedieť koľko ste nepili pred zákrokom? Minimálne koľko nemôžem piť?

taniellita
21. júl 2015

Myslim, ze 6-8hodin by sa nemalo jest ani pit....

a na margo toho, co si vziat, mna operovali v mojej nocnej koseli, ale kludne by mi dali aj svoju,vlozky som si vzala ,pyzamo na noc kratke, lebo bol hic ako teraz a hyg. Potreby (kefka, pasta, toal.papier, osuska a vela hygienickych servitok), jo a este nieco na prezutie....sprchac mi neodporucili,len v cistej vode aspon za tri dni sa sprchovat. Nepouzivat ziadne intimky a parfemovane vlozky a tie somarinky na intimnu hygienu ,a nekupat sa aspon dva az styri tyzdne...ak by este nieco pytaj sa ale pis ip😉

tamta777
autor
21. júl 2015

Ďakujem.... mám dosť silné bolesti v podbrušku a vodový výok , bojím sa aby som nezačala krvácať ešte dnes...mám ísť do nemocnice alebo počkať do zajtra alebo kým nezačnem krvácať? prosím poradte

guga79
21. júl 2015

@tamta777 ťažko povedať, ja som tiež večer pred zákrokom cítila podobné, pobolievalo ma podbruško na pravej strane a tiež výtok, ako píšeš.....keď tak, skús ísť na pohotovosť teda, možno si Ta tam už rovno nechajú a hneď ráno spravia zákrok a možno aj skôr.......ale ak sa ti to nepozdáva, radšej choď.

margarita
21. júl 2015

@guga79
mala som to tak, ze 2 potraty spontanne najprv, potom prvy porod, treti potrat MA, druhy porod a treti porod.

guga79
21. júl 2015

@margarita dosť divoké 😒

margarita
21. júl 2015

@guga79
hmm, ked to takto napisem v jednom riadku, je to divoke, ale to je zivot...cele to bolo rozlozene do cca 8 rokov.

tamta777
autor
21. júl 2015

Začala som mať hnedý výtok neviem čo mám robiť..bojím sa

taniellita
21. júl 2015

@tamta777 Neboj sa, mozno sa vycistis sama a ziaden zakrok nebude treba...

margarita
21. júl 2015

@tamta777
ak sa to nezhorsi, pockaj kludne do rana a chod do nemocky ako Ti kazali.
ja som toto mala pri tretom potrate, ze najprv nic, v piatok mi zistili ze srdiecko nebije, ale ze ma nebudu prijimat na vikend, mam prist az v pondelok alebo ked bude zle.
a v nedelu vecer som sa rozkrvacala tak, ze mi uz nebolo vsetko jedno, vela cistej krvi, vlozky nestihali, tak som si hanba nehanba musela normalne dat dcerkinu pampersku a rychlo na prijem.

tamta777
autor
21. júl 2015

@taniellita Práve to nechcem, viem že by som to psychicky nezvládla....

margarita
21. júl 2015

@tamta777
pre mna bolo horsie musiet ist do nemocky, ja by som si to kludne odkrvacala aj doma 😝 ale mam zlu krvnu zrazanlivost a nemuselo by to dobre dopadnut.....napr. ja som pri prvom potratila doma na wc, dodnes na to neviem zabudnut 😔
a aj tak ma hnali do nem. na docistenie.....niektore tvrdia,ze zbytocne, ale ja mojmu dr verim, ze ma netrapi zbytocne.

drzim palce, a myslim,z e zvladnes viac, ako tusis.... 😉

tamta777
autor
22. júl 2015

Ďakujem za povzbudenie 🙂 Akurát čakám v nemocnici.... uvidíme

magnumka6238
22. júl 2015

dalsie otehotnenie je ta najlepsia naplast🙂

guga79
22. júl 2015

@tamta777 drž sa, a keď budeš môcť, ozvi sa.....

tamta777
autor
23. júl 2015

Ahojte teraz ma pustili z nemocky...bolo to deprimujúce keď sa všade naokolo prechádzali mamičky... ale zvládla som to ... uvidíme čo bude ďalej

mimikas
23. júl 2015

Caute kocky, tak mne MA oznami v utorok, bol a stale to je pre mna velky sok a totalne sklamanie, bolo to naozaj nase vytuzene druhe miminko. Srdiecko prestalo bit v 11tt, predtym bolo vsetko v poriadku. Dnes idem zas na gyndu a nasledne do nemocky ba cistenie kedze miminko so uz nevyvijalo cca 2 tyzdne a u mna nie su ziadne priznaky a ani naznak ze by sa to mohlo same spustit

barushkaaa
23. júl 2015

@tamta777 Ahoj. Ja som zažila samovoľný potrat pred skoro 4 rokmi. Bola som v 6 týždni. Cca tri mesiace nato som otehotnela, mala som absolútne bezproblémové tehu. Len som ťa chcela trošku povzbudiť. Pokiaľ by si niečo potrebovala, vyrozprávať sa, alebo čokoľvek, kľudne napíš IP 😉

guga79
23. júl 2015

@tamta777 som rada, že to máš za sebou, fyzicky sa telo rýchlo zotaví...... 😵

guga79
23. júl 2015

@mimikas ahoj vitaj, to mi je ľúto..... ja som to mala asi podobné, na sone v 11+3 bolo dieťatko veľké len na 9+2 ☹ je to ťažké, verím.....spolu to tu prekonáme.....

taniellita
23. júl 2015

@tamta777 Ahoj , my zeny sme silne tvory....zvladneme aj nezvladnutelne , vzdy vstaneme, oprasime sa a ideme dalej, lebo MUSIME, neboj sa, viem, ze je to tazke, lebo to prezivam sama teraz a ziadne slova utechy nepomozu, ale mysli pozitivne , mysli na to, ze cochvila sa mozete zacat snazit o dalsie, alebo to skratka nechate na neskor a teraz si budete uzivat mladost, mas 17, najkrajsi vek, dokonci si skolu, chod na vysku, cestuj, pln si sny a plany... a potom neskor az budes na babo opat pripravena,potom si spln aj tento sen... bude fajn... len to bude dlhsie trvat.... Drz sa... 😉

mimikas
23. júl 2015

@guga79 no je to velmi tazke, clovek si uz v 11tt mysli ze uz je to v poriadku, mojmu srdiecko bilo ale prestalo o to to bol vacsi sok. Ja som sa normalne lekarke rozplakala este na koze, chvala bohu bola velmi empaticka este ma aj hladkala. Dnes som bola u nej znova, naozaj ma velmi podporila, vsetko vysvetlila objala a povedala ze sa vidime ked to budem mat za sebou. Tetaz cakam v nemocnici na kontrolu a nasledne mi daju termin kedy co a ako. Mne najvia vadi ze sa potrat nespustil sam a musim na kyret. Drzim aj tebe palce, neako to musime zvladnut a ist dalej a mozno casom mat aj dalsie deti

taniellita
23. júl 2015

@mimikas ahoj je mi to luto, co prezivas, mojmu anjelikoi prestalo bit srdiecko tiez, isla som na poradnu, este sa ma lekar pytal, ze ako sa citim a ja ze ako tehotna zena v prvom trimesti ,stale unavena.... bola som v 9+4tt, babo bolo velke 9+2tt, pravdepodobne zomrelo tiez len den alebo dva predtym, lebo lekar nevidel nejake znamky rozkladu alebo tak ... Tiez by som to vnimala asi inak keby ze sa rozkrvacam, clovek vie, ze co to asi znamena... Len neviem ci aj po takom potrate sa nerobi kyret (zavisi asi od tt)....

lucymk
23. júl 2015

@tamta777 je to strasne a velmi mi je to luto. aj ked to velmi boli ,ale ty si este mladucka a budes mat kopec dalsich deti. viem ako sa citis.nikto iny to nepochopi pokial to sam neprezije. moje babätko odyslo v 12tyzdni. vtedy som myslela,ze sa my svet zrutil . stale som si davala otazky preco prave ja.co komu som spravila.hnevala som sa na cely svet. trapili ma aj mysielnky, ze to je moja vina a pan boch ma takto potrestal,ze babo asi citilo ze ho nechcem tak samo odyslo.spociatku ale asi len dva tydne som sa hnevala na manzela . babo prislo skoro ,ale potom som sa uz tesila a povedala som si ,ze dajak to zvladnem. kupila som si uz aj supravicku pre chlapceka.po kyrete som nemohla spat,jest ,stale som len plakala,ale musela som sa niejako pozbierat ,lebo doma som mala 1 aj pol rocnu dcerku ,ktora ma potrebovala.aj ked som sa uz trosku pozbierala,vo vnutri ma to zoziaralo,tak po 4mes. od kyretu sme si spravili dalsie babo. ponom prislo este dalsie a ked pan boch mi da ,tak este v buducnosti chceme aj 4babo. neboj sa ono to boli,ale casom to preboli .drzim ti palceky aby si sa stym cim skôr vyrovnala.

mimikas
23. júl 2015

@taniellita zalezi asi ako sa vycistis, kamoske kyret nerobili a na dalsi mesiac bola hned tehu🙂, kyret je trosku drastickejsi a rata sa za porod plus ten krcok sa musi zregenerovat a pod

guga79
23. júl 2015

@mimikas držím palce, aby si to všetko v nemocnici zvládla...... 🤐

guga79
23. júl 2015

@lucymk ja som necítila žiadny hnev, na nikoho, a necítim to ani ako trest...... cítim to tak, že sa ma snaží niekto "zhora" pred niečím horším ochrániť....aj keď to znie asi zvláštne, verím, že toto bolo to najmenšie zlo, aké mňa - nás mohlo stretnúť......i keď je to ťažké srdcom prijať 😒

lucymk
23. júl 2015

@guga79 kazdy ma asi ine pocity.neviem ake ma zakladatelka tejto temy,ale ja som bohuzial mala taketo a som rada,ze je to uz zamnou.dnes sa tesim mojim krasnym 3detickam.prajem krasny dnik