icon

Ako zvládať pocity po interrupcii?

Včera o 19:27

Podstúpila som interupciu. Zo strachu čo bude ďalej, teraz prišli pocity ktoré som nikdy nezažila. Je mi to ľúto. Máte to nejaká tak isto? Ako sa s tým lepšie vyrovnať? Čo vám pomohlo?

loliki
Včera o 21:30
@anonym_9ba0c5

@loliki ak žije v mojom tele, tak áno, môžem si robiť čo chcem

@anonym_9ba0c5 už to meníš ako to tebe vyhovuje. Mávaš vo svojom tele aj kúsok tela tvojho manžela a neoprávňuje ťa to s tým robiť čo chceš. Nie je to tvoje telo. Je to telo inej osoby a na to nemáš právo siahať.

anonym_9ba0c5
Včera o 21:35
@loliki

@anonym_9ba0c5 už to meníš ako to tebe vyhovuje. Mávaš vo svojom tele aj kúsok tela tvojho manžela a neoprávňuje ťa to s tým robiť čo chceš. Nie je to tvoje telo. Je to telo inej osoby a na to nemáš právo siahať.

@loliki ja nie som tehotná. Ak by som bola a nechcela by som, išla by som bez problémov na ÚPT. Samozrejme, že mám právo robiť si čo chcem so svojim telom, ja nemusím žiť podľa tvojich stredovekých hlúpostí. Ži si podľa nich ty. Nerozkazuj iným. Ty si kľudne nechaj aj dieťa s downovým syndrómom ak po tom túžiš, len sa nestaraj do cudzích.

anonym_2ef512
Včera o 21:38
@anonym_0ae247

@anonym_autor nemáme to tak isto, ja som si najprv zabezpečila istotu, zázemie a až potom dovolila mužovi má naplniť 😋 čo ti to pomôže...už len sa spamätať, život ide ďalej, hlavne sa z toho pouč, nesexuj, keď potom ľutuješ, raz po sexe, druhýkrát po potrate.

@anonym_0ae247 Nikdy nevieš, možno bola znásilnená. Nepoznáš ju, ideš komentovať...

anonym_ec0adc
Včera o 21:39

@anonym_autor No,uz nic ine,len vyzalovat sa knazovi,Pan Boh je nekonecne milosrdny,nekonecne nas vsetkych rovnako miluje.Dietatko mas uz v nebi,popros ho o odpustenie

loliki
Včera o 21:40
@anonym_9ba0c5

@loliki ja nie som tehotná. Ak by som bola a nechcela by som, išla by som bez problémov na ÚPT. Samozrejme, že mám právo robiť si čo chcem so svojim telom, ja nemusím žiť podľa tvojich stredovekých hlúpostí. Ži si podľa nich ty. Nerozkazuj iným. Ty si kľudne nechaj aj dieťa s downovým syndrómom ak po tom túžiš, len sa nestaraj do cudzích.

@anonym_9ba0c5 Máme v rodine, je zlatá. Predstav si, že je empatickejšia ako ty. Aj ona má právo na život, a miesto pod slnkom. Ty sa nemusíš ani rozmnožovať, už je dosť egoistov na svete. Mysli len na svoje telo a rozhoduj sa múdro, aby si potom neľutovala.

anonym_9ba0c5
Včera o 21:42
@loliki

@anonym_9ba0c5 Máme v rodine, je zlatá. Predstav si, že je empatickejšia ako ty. Aj ona má právo na život, a miesto pod slnkom. Ty sa nemusíš ani rozmnožovať, už je dosť egoistov na svete. Mysli len na svoje telo a rozhoduj sa múdro, aby si potom neľutovala.

@loliki to akože budem ľutovať že nemám dieťa s downom? Ak by som išla kvôli tomu na ÚPT? Ja deti mám.

anonym_6ae935
Včera o 23:13

Toto je téma, ktorá vyvoláva silné emócie, ale je škoda, že niektoré prispievateľky nedokážu byť empatické... alebo aspoň mlčať.

Je prirodzené, že ľudia chcú svojim potomkom zabezpečiť čo najlepší život a pokiaľ niekto usúdi, že ten život, ktorý dokáže zabezpečiť, je horší, než žiadny, je to jeho voľba (nie jednoduchá), na ktorú má právo.

@anonym_autor
Rozhodnutie, ktoré si urobila, je v poriadku; máš právo neposkytnúť svoje telo k potenciálnej existencii niekoho iného.

To, čo teraz cítiš, je v poriadku. Sú to proste dôsledky a následky toho rozhodnutia. Je normálne a prirodzené, že ti to je ľúto. Najlepšie je sa týtmto pocitom nebrániť, prežiť a precítiť ich aj za cenu, že to bude ťažké.

To, že ti je to teraz ľúto, ber ako ponaučenie; buď aby si sa na možnosť ďalšieho tehotenstva pripravila tak, aby si ho zvládla prijať, alebo aby si sa lepšie chránila.

Nuž a odpusti si a prijmi skutočnosť takú, aká je, pretože minulosť nezmeníš.

pr85
Dnes o 02:12

@anonym_autor vygugli si poradňu Alexis.

anonym_3ff5b1
Dnes o 02:16
@anonym_9ba0c5

@anonym_9ba0c5 No napríklad v takom Poľsku alebo v Texase by si na interrupciu určite nešla. Takže neplatí, osem si robiť so svojím telo" čo chcem, lebo ten pocaty život v tvojom tele nie je tvojou sucastou, ale má vlastnú DNA.

lili763
Dnes o 03:45

Poradňa Alexis

anonym_efcd4a
Dnes o 04:14
@anonym_6ae935

Toto je téma, ktorá vyvoláva silné emócie, ale je škoda, že niektoré prispievateľky nedokážu byť empatické... alebo aspoň mlčať.

Je prirodzené, že ľudia chcú svojim potomkom zabezpečiť čo najlepší život a pokiaľ niekto usúdi, že ten život, ktorý dokáže zabezpečiť, je horší, než žiadny, je to jeho voľba (nie jednoduchá), na ktorú má právo.

@anonym_autor
Rozhodnutie, ktoré si urobila, je v poriadku; máš právo neposkytnúť svoje telo k potenciálnej existencii niekoho iného.

To, čo teraz cítiš, je v poriadku. Sú to proste dôsledky a následky toho rozhodnutia. Je normálne a prirodzené, že ti to je ľúto. Najlepšie je sa týtmto pocitom nebrániť, prežiť a precítiť ich aj za cenu, že to bude ťažké.

To, že ti je to teraz ľúto, ber ako ponaučenie; buď aby si sa na možnosť ďalšieho tehotenstva pripravila tak, aby si ho zvládla prijať, alebo aby si sa lepšie chránila.

Nuž a odpusti si a prijmi skutočnosť takú, aká je, pretože minulosť nezmeníš.

@anonym_6ae935 nie je v poriadku. Ak by to bolo v poriadku tak by ju teraz netrápilo svedomie
Vie, že čo potrat je a čo to znamená prw dieťa. Situáciu mohla vyriešiť aj inak

Jednoducho to v poriadku nie je. Aj keď áno chápem, to je zameraj taka populárna veta, ale je to klamstvo

anonym_94f480
Dnes o 04:29
@anonym_autor

@martinka13
@anonym_5074e6
Ženy prosím vás pýtam sa len tých čo mali rovnaké pocity, nechcem od nikoho súdiť.

@anonym_autor je mi to veľmi ľúto, že si sa musela tak rozhodnúť. Držím Ti palce, aby si bola silná a prekonala to 😘

anonym_6ae935
Dnes o 04:47
@anonym_efcd4a

@anonym_6ae935 nie je v poriadku. Ak by to bolo v poriadku tak by ju teraz netrápilo svedomie
Vie, že čo potrat je a čo to znamená prw dieťa. Situáciu mohla vyriešiť aj inak

Jednoducho to v poriadku nie je. Aj keď áno chápem, to je zameraj taka populárna veta, ale je to klamstvo

@anonym_efcd4a Ako som napísala; každý má právo neposkytnúť svoje telo k potenciálnej existencii niekoho iného a z tohto hľadiska je to v poriadku.

Chápem, že tebe to nepríde v poriadku, súhlasím, že je to niečo, čo by sa nemalo brať na ľahkú váhu. Rozumiem, že ti príde nepredstaviteľné, že niekto zvolí radšej túto možnosť, než akúkoľvek inú... a to je to; predstav si, v akej situácii musí byť človek, aby to už len zvažoval. Držím palce, aby si sa nikdy do takej situácie nedostala.

anonym_efcd4a
Dnes o 04:54
@anonym_6ae935

@anonym_efcd4a Ako som napísala; každý má právo neposkytnúť svoje telo k potenciálnej existencii niekoho iného a z tohto hľadiska je to v poriadku.

Chápem, že tebe to nepríde v poriadku, súhlasím, že je to niečo, čo by sa nemalo brať na ľahkú váhu. Rozumiem, že ti príde nepredstaviteľné, že niekto zvolí radšej túto možnosť, než akúkoľvek inú... a to je to; predstav si, v akej situácii musí byť človek, aby to už len zvažoval. Držím palce, aby si sa nikdy do takej situácie nedostala.

@anonym_6ae935 Nie nedostala, v škole som dávala pozor na biológii a viem ako vzniká dieťa a ako tomu predísť. Dnes je antikoncepcia bežne dostupná, rôzne druhy a formy. Je to vec zodpovednosti

Ru žiadne dristy ako rozumiem a je to c poriadku a iné bla bla nepomôžu
Tu pomôže len osveta

anonym_969a80
Dnes o 04:57

@anonym_autor to sú blbosti, čo ti tu píšu, hlavne mu nedávaj žiadne meno, bol to len plod a nie dieťa, neboj sa čas zahojí všetky rany a ty budeš mať dieťa, keď naň budeš pripravená. A zamestnaj sa nejako a už sa k tomu nevracaj!!!

anonym_0be98a
Dnes o 05:01
@maja22

Daj dieťatku meno a popros ho o odpustenie. Ono ti ho dá, ver tomu. A potom, ako bolo povedané, ak si katolíčka, pomôže ti sviatosť zmierenia, poradia v Alexis a musíš odpustiť aj ty - sebe a tým, ktorí ti mali byť oporou a neboli… Odpustenie je tu kľúčové. Boh ti to po úprimnom vyznaní odpustí, najťažšie je odpustenie sebe samému…

@maja22 suhlasim s Tebou. Boh je milosrdny, sudime niekedy ovela horsie my ludia, a staviame sa casto nad Neho.

simsalabim
Dnes o 05:44
@anonym_3ff5b1

@anonym_9ba0c5 No napríklad v takom Poľsku alebo v Texase by si na interrupciu určite nešla. Takže neplatí, osem si robiť so svojím telo" čo chcem, lebo ten pocaty život v tvojom tele nie je tvojou sucastou, ale má vlastnú DNA.

@anonym_3ff5b1 coby nie, staci ist do ineho statu. A tieto tebe menovane to dotiahli do takej dokonalosti, ze kvoli zakonom zeny zomreli ci su zdravotne poskodene. Toto je hnus a otras, zredukovat zenu na inkubator.

anonym_16e75b
Dnes o 05:45

Ber to tak že si sa zbavila odpadu z tela a viac na to nemysli

anonym_6ae935
Dnes o 06:02
@anonym_efcd4a

@anonym_6ae935 Nie nedostala, v škole som dávala pozor na biológii a viem ako vzniká dieťa a ako tomu predísť. Dnes je antikoncepcia bežne dostupná, rôzne druhy a formy. Je to vec zodpovednosti

Ru žiadne dristy ako rozumiem a je to c poriadku a iné bla bla nepomôžu
Tu pomôže len osveta

@anonym_efcd4a
Žiadna metóda antikoncepcie nemá 100% účinnosť (dokonca ani sterilizácia).

Je skvelé, že si mala možnosť sexuálnej výchovy a že si zodpovedná. Ale to, že niekto nie je zodpovedný neznamená, že ho je nutné odsudzovať.

Ak sa venuješ osvete, tak je to záslužná práca, ale myslím si, že ak by si to robila citlivejšie, bolo by to účinnejšie.

stanislavicenka
Dnes o 06:10
@anonym_c046cd

@anonym_autor

NIKDY nepochopim, akoby si môže dať žena zabiť svoje DIEŤA. Rozum no to neberie, že TOTO NIEKTO DOKÁŽE OBHAJOVAŤ!!!

ČO je dôležitejšie ako život? Svojho! Dieťaťa!!!

???

Výhovorky peniaze, malý byt, zlý manžel,
Ale kto sa nechránil???

Bábätko za to môže??

Koľko dusiciek každý deň ide na druhý breh kvôli vlastnej matke?

@anonym_c046cd ty si skvela "pomocnicka" k teme. Asi preto reagujes ako anonym..hanbis sa za tie homofobne myslienky. Tiez by som sa hanbila

anonym_1b94d2
Dnes o 06:59

Stalo sa... vtedy si sa takto rozhodla. Brala si to ako jedinu cestu. Teraz sa s tym musis sama popasovat. Vyrovnat. Pomoze ti psycholog. Ci spominana organizacia Alexis.
Všetko chce ale čas... možno neskor budes sama schopna hovorit o tom, ze toto nie je riesenie. Co to s tebou urobilo... mozno casom to budes brat uplne inac.
Je si ale vzdy potrebne taketo kroky nie 2x ale aj 100x zvazit. Uvedomit si ze je to nezvratne. Ze to nie je len prerusenie ale ukoncenie niecoho...
prajem vela sil. Nech najdes pokoj a odpustenie. Inac sa nepohnes. Bude ta to prenasledovat.

hefo
Dnes o 07:21
@anonym_9ba0c5

@anonym_9ba0c5 Teraz máš husté reči. Možno že aj autorka si myslela, že nemá problém, a nakoniec má.
Tieto silné múdrosti o tom, kto má na čo právo, autorke nepomôžu ani v najmenšom!

anonym_3359c0
Dnes o 07:29
@simsalabim

@anonym_3ff5b1 coby nie, staci ist do ineho statu. A tieto tebe menovane to dotiahli do takej dokonalosti, ze kvoli zakonom zeny zomreli ci su zdravotne poskodene. Toto je hnus a otras, zredukovat zenu na inkubator.

@simsalabim ženy robia zo seba dobrovoľne inkubátor tým, že roztiahnu nohy aj 13 ročné dieťa vie ako sa plodia deti.

anonym_efcd4a
Dnes o 07:56
@anonym_6ae935

@anonym_efcd4a
Žiadna metóda antikoncepcie nemá 100% účinnosť (dokonca ani sterilizácia).

Je skvelé, že si mala možnosť sexuálnej výchovy a že si zodpovedná. Ale to, že niekto nie je zodpovedný neznamená, že ho je nutné odsudzovať.

Ak sa venuješ osvete, tak je to záslužná práca, ale myslím si, že ak by si to robila citlivejšie, bolo by to účinnejšie.

@anonym_6ae935 nebudem sa hrať na citlivú, píšem tak aká je realita

dayanare
Dnes o 08:05
@anonym_efcd4a

@anonym_6ae935 nebudem sa hrať na citlivú, píšem tak aká je realita

@anonym_efcd4a Nájsť v sebe citlivosť pre pochopenie toho, ako vníma svoju realitu niekto iný, je ťažké. Každý sa musí vo svojom živote popasovať s niečím iným, niekto s ľútosťou, niekto s bezcitnosťou.

anonym_efcd4a
Dnes o 08:18
@dayanare

@anonym_efcd4a Nájsť v sebe citlivosť pre pochopenie toho, ako vníma svoju realitu niekto iný, je ťažké. Každý sa musí vo svojom živote popasovať s niečím iným, niekto s ľútosťou, niekto s bezcitnosťou.

@dayanare to nie je o bezcitnosti, to je o tom, že tu na Slovensku je minim info o tom, že po interrupciách majú mnohe ženy ťažké depresie, často nevedia potom znovu otehotnieť
Nie každá žena po UPT len mávne rukou a žije si veselo ďalej
Sú ženy ako tato ktoré to potom ťaží a s tým tu takmer niekto nepracuje
Všetci tu radia psychológa, ale dajte konkrétne meno na psychológia ktorý sa špecializuje na tuto oblasť
Ani poradňa Alexis nie je úplne prw takéto ženy

anonym_656b34
Dnes o 08:27

@anonym_autor akoze co ma byt dalej? Nerozumiem. Zdravotne co bude s tebou dalej?

anonym_b52d69
Dnes o 08:38
@anonym_969a80

@anonym_autor to sú blbosti, čo ti tu píšu, hlavne mu nedávaj žiadne meno, bol to len plod a nie dieťa, neboj sa čas zahojí všetky rany a ty budeš mať dieťa, keď naň budeš pripravená. A zamestnaj sa nejako a už sa k tomu nevracaj!!!

@anonym_969a80 ..."bol to len plod a nie dieťa"...ked zabijem novorodenca tak to bude podla tvojej logiky asi tiez v poriadku v zmysle ..."bol to len novorodenec nie predskolak".... clovek to je od pocatia a ma rozne vyvojove fazy. Ale teda kto nechce chapat tak si to prekruca kadejako.

anonym_969a80
Dnes o 09:12
@anonym_b52d69

@anonym_969a80 ..."bol to len plod a nie dieťa"...ked zabijem novorodenca tak to bude podla tvojej logiky asi tiez v poriadku v zmysle ..."bol to len novorodenec nie predskolak".... clovek to je od pocatia a ma rozne vyvojove fazy. Ale teda kto nechce chapat tak si to prekruca kadejako.

@anonym_b52d69 btw v Belgicku už je povolená aj euranázia chorých novorodencov. No na tomto tak bigotne kresťansky zmýšľajúcom Slovensku to potom vyzerá tak ako to vyzerá 😱

anonym_b52d69
Dnes o 09:38
@anonym_969a80

@anonym_b52d69 btw v Belgicku už je povolená aj euranázia chorých novorodencov. No na tomto tak bigotne kresťansky zmýšľajúcom Slovensku to potom vyzerá tak ako to vyzerá 😱

@anonym_969a80 Nuz, ked si myslis ze skutocna vyspelost krajiny je priamo umerna s poctom "legalne" zabitych a usmrtenych ludi, tak to mas sakra pomylene.