icon

Ako zvládnuť obavy pred interrupciou?

30. okt 2025

Ahojte, viem ze to nie je vhodna tema na MK ale caka ma tento zakrok a mam obavy ako to celé prebehne. Dieta si nechat nemozeme kvoli financiam. Cela sa trasiem ked na to len myslím, mam sa bat ?

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@cyneric Keď dôjdu rozumné argumenty, začne sa pokus o diskreditáciu, všakže? Podporujem tých, ktorí to naozaj potrebujú a nie tuná rodinku, ktorá sa rozhodla pre tento krok len preto aby nemuseli riešiť dilemu, či dieťaťu zaplatia jeden krúžok alebo dva alebo nebodaj sa dočasne uskromniť.

@anonym_b4fadf tak si adoptuj jej dieta ty a môžeš ty potom drat hubu, ked je tonpre teba len chvíľu sa uskromniť🙂 možno su uz uskromneny teraz ;)

anonym_b4fadf
30. okt 2025
@mandzula

@anonym_b4fadf Vychova dietata do 18 stoji v priemere 100 000. Aj ty chces cislo jej uctu? Ak nie, neries inych.

@mandzula A to je dôvod na to zbaviť sa ho???

anonym_b4fadf
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_b4fadf tak si adoptuj jej dieta ty a môžeš ty potom drat hubu, ked je tonpre teba len chvíľu sa uskromniť🙂 možno su uz uskromneny teraz ;)

@anonym_7af42d Ona ho ale porodiť nemieni, ty adopcia.

mandzula
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@mandzula A to je dôvod na to zbaviť sa ho???

@anonym_b4fadf samozrejme, ak sa na to necitia, a je jedno, z akeho dovodu. Ty im ho nevynosis, neporodis, nebudes k nemu v noci vstavat, riesit jeho choroby, strojceky, okuliare, kruzky... nic. Vies len teoreticky zvastat.

anonym_b4fadf
30. okt 2025
@mandzula

@anonym_b4fadf samozrejme, ak sa na to necitia, a je jedno, z akeho dovodu. Ty im ho nevynosis, neporodis, nebudes k nemu v noci vstavat, riesit jeho choroby, strojceky, okuliare, kruzky... nic. Vies len teoreticky zvastat.

@mandzula Samozrejmé ako pre koho. Ďakujem, vynosila, porodila a starám sa o svoje deti, momentálne aj v čase choroby. To len na margo tých žvástov teoretických.

mandzula
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@mandzula Samozrejmé ako pre koho. Ďakujem, vynosila, porodila a starám sa o svoje deti, momentálne aj v čase choroby. To len na margo tých žvástov teoretických.

@anonym_b4fadf presne tak, staraj sa o svoje, tak to ma byt. Inym nechaj slobodnu volu rozhodnut sa.

anonym_d8cc84
30. okt 2025
@drahomirrra

Pockat, pockat. Ty dve deti mas, mas zazemie, normalnu rodinu, muza. Cakas tretie a tvoj dovod na potrat je znizenie zivotnej urovne, dobre chapem?

Ty kokos, s tymto svetom to zle dopadne.

@drahomirrra Asi tak, moja rec...brutalne dovody...znizenie celkom fajn urovne, na menej fajn uroven, pricom to nemusi byt finalna uroven.

ivik4
30. okt 2025

Mne je luto v tejto situacii len to, ze si nedavali pozor .
Ja dieta nechcem takze robim vsetko preto aby som sa nikdy do takejto situacie nedostala. Je to velmi nezodpovedne. Mate poucenie

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@anonym_7af42d Ona ho ale porodiť nemieni, ty adopcia.

@anonym_b4fadf aj keby nevezmes si ho :D je jednoduché moralizovat ked niesi v jej koži. Keby sa tak každý staral sam o seba, svet by bol hneď krajší ;)

anonym_b4fadf
30. okt 2025
@mandzula

@anonym_b4fadf presne tak, staraj sa o svoje, tak to ma byt. Inym nechaj slobodnu volu rozhodnut sa.

@mandzula To ani nie je v mojej moci zobrať niekomu slobodnú vôľu🙂 To ani pán Boh nerobí.

rachel36a
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@anonym_477c7d je to sebecke toto napisat. Co na to povedia druhi? 🤔 ja som takto chodila a o dietatko som prisla zomrelo, myslis ze som riesila co na to povedia druhi. Co je lahsie zabit dieta vlastnym pricinenim a nikdy ho nevidiet alebo zit s vedomim ze mu dam sancu aby mohlo zit ale u niekoho druheho? Vies ze nasledok potraru je aj riziko, ze nebude mat uz nikdy deti? Ak ma dieta a tomu sa ni3co stane uz nikdy nemusi mat dalsie, potom bude riesit adopciu? 🤔 cudzie mozu dat na adopciu no ona nie? 🤔 alebo ak nema este deti? Potom zas adopcia? 🤔

@anonym_bf0ec3 no určite je ľahšie ísť na potrat. Ako dieťa donosit a dat ho preč, nevedieť kde je, ako žije. Ja osobne som proti prerušeniu, sama som roky nemohla mať deti, 5x smo potratila alebo dieťatko zomrelo, ale cez to všetko je na každého uváženi ci tehu preruší, alebo je tak silná ta žena ze sa ho dokáže vzdať...a tých je podstatne menej..

anonym_b4fadf
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_b4fadf aj keby nevezmes si ho :D je jednoduché moralizovat ked niesi v jej koži. Keby sa tak každý staral sam o seba, svet by bol hneď krajší ;)

@anonym_7af42d Zobrali by si iní, a že ich nie je málo. Hoci je to v tomto kontexte absolútne bezpredmetné a využité len na obyčajné útočenie.Moralizuješ aj ty, hocikedy keď poukážeš na niečo čo sa ti nepáči, takže s dovolením budem aj ja.

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@anonym_7af42d Zobrali by si iní, a že ich nie je málo. Hoci je to v tomto kontexte absolútne bezpredmetné a využité len na obyčajné útočenie.Moralizuješ aj ty, hocikedy keď poukážeš na niečo čo sa ti nepáči, takže s dovolením budem aj ja.

@anonym_b4fadf čím moralizujem? Ze som napísala, ze je to autorkina vec ? Porušuje tým zákon??

mandzula
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_b4fadf čím moralizujem? Ze som napísala, ze je to autorkina vec ? Porušuje tým zákon??

@anonym_7af42d kon je velmi dobra ukazka toho, ze ked niekto zacne do tychto ten tahat Boha, nema vyznam riesit to s nim. Odvolavaju sa na Boha a samy sa citia jeho zastupkynami na zemi.

beronsche
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7af42d presne ale skoda vysvetľovať nieco ...uz teraz je jedno dieta finančné náročné...a to ze niektoré maju aj 4 je ich vec ...je to nase rozhodnutie ...a netvarme sa na Slovenskú, že štát dieta výchova ... rodičia maju vychovať a ja som si vedoma toho ze by sme robili len na deti aby mali aspon zaplatené povinné veci

@anonym_autor vôbec si nemala písať dôvod, nie si povinná nikomu nič vysvetľovať - tvoj život, tvoje rozhodnutie, (našťastie ešte vždy) tvoja maternica..
Teraz dostaneš x príspevkov o tom, aká si hrozna osoba a x+1 pro-life presviedčani a sudenia.
Otázka je, čo to naozaj chces riešiť takto. Ak si nie si istá, vyhľadaj pomoc. Lebo tebou itnterupcia môže riadne zamávať. Ak si istá si, kona vypni...

beronsche
30. okt 2025
@anonym_d3e751

@anonym_autor ako sa ti ako matke hovori "radsej ho dam prec". Nechces radsej dat prec to starsie? Vyjde ta to lacnejsie

@anonym_d3e751 toto je reakcia za milión..
Daj preč staršie..
Toto je taký zvast, že to nemá obdobu..
Hovorí ti niečo citová väzba?

mandzula
30. okt 2025
@beronsche

@anonym_d3e751 toto je reakcia za milión..
Daj preč staršie..
Toto je taký zvast, že to nemá obdobu..
Hovorí ti niečo citová väzba?

@beronsche Tymto typom skor ide citove vydieranie, v tom su majsterky.

martinka13
30. okt 2025
@anonym_477c7d

@anonym_bf0ec3 lebo 9m chodit s bruchom pred rodinou, susedmi, kolegami, a potom babo dat prec, je uplne lahucke, to nezanecha nasledky

@anonym_477c7d no urcite menšie ako zabiť vlastné dieťa.

anonym_b4fadf
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_7af42d Ako som napísala: "hocikedy, keď poukážeš na niečo čo sa ti nepáči" Nie v tejto téme ale napr. vždy keď sa vyjadríš, odsúdiš hocijaké iné zlo, odsúdiš zlodeja, vraha, tyrana ... Vtedy je to v poriadku?

beronsche
30. okt 2025
@mandzula

@beronsche Tymto typom skor ide citove vydieranie, v tom su majsterky.

@mandzula samozrejme...
A pritom nema väčšina tých moralistiek ani toľko odvahy, napísať svoj jedovatý príspevok pod vlastným nickom.

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@anonym_7af42d Ako som napísala: "hocikedy, keď poukážeš na niečo čo sa ti nepáči" Nie v tejto téme ale napr. vždy keď sa vyjadríš, odsúdiš hocijaké iné zlo, odsúdiš zlodeja, vraha, tyrana ... Vtedy je to v poriadku?

@anonym_b4fadf na Slovensku je inerupcia dovolená, pokiaľ viem kradnúť, vraždiť a týrať niekoho nie

mandzula
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@anonym_b4fadf vrazda, kradez aj tyranie su legislativne ukotvene trestne ciny, interupcia je povolena, to je ten zasadny rozdiel.

anonym_b4fadf
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_b4fadf na Slovensku je inerupcia dovolená, pokiaľ viem kradnúť, vraždiť a týrať niekoho nie

@anonym_7af42d Ale je to morálne dobrý skutok?

janettdamian
30. okt 2025

@anonym_autor nechápem načo si tu vlastne písala, tieto svoje obavy ohľadom zákroku si mala konzultovať priamo so svojím gynekológom

mandzula
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@anonym_b4fadf To je na svedomi konkretneho cloveka.

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@anonym_b4fadf nie nieje to morálne dobrý skutok. Tiež teraz tvrdím, žeby som v živote na potrat nešla ale ja neviem co mi život ešte prinesie. Lenze ako sa ja ci ty rozhodujeme za seba, tak sa rozhoduje aj autorka. A nepomáhajú jej take zvasty, ze si ide zabiť dieta, alebo nech zabije staršie, alebo ze to bude ľutovať. Každý sme si tvorcom vlastného šťastia, ak sa ona a jej manžel necítia na to tretie dieťa, je jedno aký na to maju dôvod, tak to môže proste ukončiť.

beronsche
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@anonym_b4fadf existuje aj morálne zlý skutok?
Každopádne, to už nechaj na každého svedomie, ako sa s tým vyrovnať.

cyneric
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@cyneric Keď dôjdu rozumné argumenty, začne sa pokus o diskreditáciu, všakže? Podporujem tých, ktorí to naozaj potrebujú a nie tuná rodinku, ktorá sa rozhodla pre tento krok len preto aby nemuseli riešiť dilemu, či dieťaťu zaplatia jeden krúžok alebo dva alebo nebodaj sa dočasne uskromniť.

Inými slovami, podľa teba dôstojný život a pekné detstvo dieťaťa 1 a 2 nemajú vyššiu váhu než existenciu zhluka buniek ktorý sa môže potenciálne zmeniť v dieťa pokiaľ tehotenstvo prebehne v poriadku? Autorka sa rozhodla pre tento krok, pretože z dlhodobého hľadiska nemá lepšie východisko z tejto situácie. Netancuje tu na stole že "haha hihi idem na potrat ja sa tak strašne teším", potrat nie je ani psychicky a najmä nie fyzicky jednoduchý.

anonym_bb556c
30. okt 2025

Keby každá jedna žena, ktore je zásadne proti interrupciám, za svoj život pomohla aspoň jednému dieťaťu v núdzi (materiálnej, citovej,..), svet by bol lepšie miesto..
Ale zvyčajne záujem konci narodením.
Taaak, odklepnute, život zachránený a ďalej I don't give a shit...

cyneric
30. okt 2025
@anonym_b4fadf

@anonym_b4fadf Je morálne dobrý skutok vedome priviesť dieťa do zlých majetkových (a iných) pomerov, s tým že to negatívne ovplyvní ostatných členov domácnosti?