Ako zvládnuť obavy pred interrupciou?
Ahojte, viem ze to nie je vhodna tema na MK ale caka ma tento zakrok a mam obavy ako to celé prebehne. Dieta si nechat nemozeme kvoli financiam. Cela sa trasiem ked na to len myslím, mam sa bat ?
@anonym_autor Ja napr. vobec nechapem ako moze jedna zena-matka takto vobec uvazovat ked vyslovene netrie biedu. A presne, situacia sa Vam moze o rok dva tri pat vyrazne polepsit. Mozte byt uplne inde a pritom aj s dalsim dietatkom, ktore Vam prinesie radost (samozrejme aj starost, tak to uz byva v zivote).
@anonym_d8cc84 a ked by sa zhorisila? Potom co budes mi tu pisat ako som nemala mat ďalšie dieta?my vieme ako chceme zit a nie prežívať..
@anonym_b4fadf Dúfam že tým malým človiečikom raz za čas hodíš mincu keď ich vidíš žobrať ako dospelých. A že prispievaš pravidelne na dobrého anjela alebo do inej organizácie. Nie všetci čo skončia na ulici sú dezolé a môžu si za to sami.
@cyneric Tieto trápne apely na môj morálny kredit. Ale áno, prispievam, kde sa len dá a podľa možností, zvlášť tým na ulici, ktorých tu spomínaš. Ale táto téma o tom nie je.
@anonym_d8cc84 je pravda ze situácia sa môže zmeniť. Môže sa však zmeniť aj k horšiemu, lebo tam len smerujeme.
@anonym_7af42d Pozri, je to vzdy 50 na 50. Su veci ktore vie ovplyvnit (v niecom sa zdokonalovat, pracovat na svojej kariere a pod.) a su veci ktore zmenit nemoze (nahla nehoda, uraz, strata prace a pod.). Ale, ked si autorka, dieta nenecha, ostanu tak ako su a jej sa teraz vyrazne zhorsi situacia (muz napr. pride o pracu). Co urobi ? Da zabit jedno zo svojich detí ? Lebo by to neutiahli ? Jasne, ze nie. Proste sa prisposobia na cas situacii a budu sa snazit z nej vyhrabat. A tak by to bolo aj s tym dalsim dietatom.
@kiki68 určite nie radsej ho dam prec kym je jednoduchšia cesta
@anonym_autor ako sa ti ako matke hovori "radsej ho dam prec". Nechces radsej dat prec to starsie? Vyjde ta to lacnejsie
@anonym_d8cc84 a ked by sa zhorisila? Potom co budes mi tu pisat ako som nemala mat ďalšie dieta?my vieme ako chceme zit a nie prežívať..
@anonym_autor Furt moze byt keby keby...takto uvazovat ...aj teraz sa ti moze zvrtnut zivot. A co urobis ? Stale sa moze zvrtnut. Ale aby mal zivot dietata mensiu vahu ako financie. Pises ze prijmy mate faj. Tak nie ste uplne zle na tom. Trochu sa uskromnit...no, vravim, mne to rozum neberie...ale tak kazdy to mame v sebe inak.
Velmi vela z nas ma za sebou kyret, toto ine nebude... len ta psychika bude ina... nasmu babu prestalo bit srdiecko v 14.tyzdni, zakrok bol rychly, hned na druhy den, zotavovanie asi tyzden, mierne spinenie... zavisi ako zvladas narkozu vseobecne, mozu ta trochu boliet svaly a unava, neviem, ci ta vypisu PN, ja som bola dva tyzdne, ale to kvoli psychike.
@anjelicek26 Ja som v 13tt po týždňovom čakaní na zazrak..psychicky som to veľmi zle znášala a bolesti som mala ako porodné.V restike ma zaliala krv tak,že som nevedela zájsť domov. Našťastie muž prešiel pre mna a nakoľko som nemala hotove predoperacne nepichli mi ani narkózu nič. Bolo to strašné. Pri kyrete kvôli poškodeniu plodu to ank neviem, že bolo..zobrali ma,uspali,narkózu som zvládla a poobede domov.
@anonym_autor Držím palce,hlavne psychicky je to náročné.
@anonym_7af42d Pozri, je to vzdy 50 na 50. Su veci ktore vie ovplyvnit (v niecom sa zdokonalovat, pracovat na svojej kariere a pod.) a su veci ktore zmenit nemoze (nahla nehoda, uraz, strata prace a pod.). Ale, ked si autorka, dieta nenecha, ostanu tak ako su a jej sa teraz vyrazne zhorsi situacia (muz napr. pride o pracu). Co urobi ? Da zabit jedno zo svojich detí ? Lebo by to neutiahli ? Jasne, ze nie. Proste sa prisposobia na cas situacii a budu sa snazit z nej vyhrabat. A tak by to bolo aj s tym dalsim dietatom.
@anonym_d8cc84 ked jej muž príde o prácu tak he ona stale pracujúca, kdežto napr na materskej nebola 🙂 ja si myslím, ze autorka uvazuje velmi triezvo. Radšej mat 2 deti o ktore bude postarané ako mat 3 a len tak tak vyžiť. Keďže ako sa opakujem, oni vedia ako to maju s financiami. Ja mam 1 dieta, som sebecká, ked nechcem ďalšie? Žijeme z čoho mame, pri predstave ďalšieho dietata, by som da naozaj bála ako by sme to zvládli. 🙂
@cyneric Tieto trápne apely na môj morálny kredit. Ale áno, prispievam, kde sa len dá a podľa možností, zvlášť tým na ulici, ktorých tu spomínaš. Ale táto téma o tom nie je.
@anonym_b4fadf
Ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva. Rovnako ako ty moralizuješ nad tým že nenarodené deti by mali mať právo rozhodnúť o tom či chcú žiť, tak ja podotýkam že tento prehnaný záujem o ich zdravie opadne v momente keď sa narodia a potom zrazu je na vine matka pretože si spravila dieťa bez zázemia.
@anonym_d8cc84 ked jej muž príde o prácu tak he ona stale pracujúca, kdežto napr na materskej nebola 🙂 ja si myslím, ze autorka uvazuje velmi triezvo. Radšej mat 2 deti o ktore bude postarané ako mat 3 a len tak tak vyžiť. Keďže ako sa opakujem, oni vedia ako to maju s financiami. Ja mam 1 dieta, som sebecká, ked nechcem ďalšie? Žijeme z čoho mame, pri predstave ďalšieho dietata, by som da naozaj bála ako by sme to zvládli. 🙂
@anonym_7af42d Tak ale uznas, ze je rozdiel chranit sa pred otehotnenim a ist na interupciu ked uz zivot nosis pod srdcom.
@anonym_7af42d Tak ale uznas, ze je rozdiel chranit sa pred otehotnenim a ist na interupciu ked uz zivot nosis pod srdcom.
@anonym_d8cc84 očividne ochrana zlyhala.. to sa stáva
@nicoletta98 Moralistky sa starajú o svoje deti, ktorým dali šancu na život a prebrali zodpovednosť za svoje činy a nevyhovárajú sa trápne na peniaze a že pomaly by im dieťa umrelo od hladu (dve by ešte prežili ale to tretie skrátka smola🙈).Poukázať na zlo sa hádam môže, či? Skutok je zlý sám o sebe, bez toho či ten, ktorý na to poukáže, si nejaké deti sám adoptoval alebo nie.
@anonym_b4fadf a prečo ste sa nerozhodli radšej pre adopciu, ako mat vlastne deti? Veď toľko deti čaká.. či to už by nebolo ono? 🤔
@anonym_b4fadf
Ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva. Rovnako ako ty moralizuješ nad tým že nenarodené deti by mali mať právo rozhodnúť o tom či chcú žiť, tak ja podotýkam že tento prehnaný záujem o ich zdravie opadne v momente keď sa narodia a potom zrazu je na vine matka pretože si spravila dieťa bez zázemia.
@cyneric Autorka diskusie, zazemie ma, tiež nezažíva zjavne skutočnú chudobu. A čo je to uskromniť sa 2-3 roky kym pojde dajme tomu do prace oproti dalsim xy rokov ked budu zarabat obaja.
@anonym_d8cc84 očividne ochrana zlyhala.. to sa stáva
@anonym_7af42d No hej, ochrana zlyhala, tak pojdem na interupciu ? Fuu, no vravim, kazdy to ma v sebe inak. Ja by som nemohla.
@anonym_7af42d No hej, ochrana zlyhala, tak pojdem na interupciu ? Fuu, no vravim, kazdy to ma v sebe inak. Ja by som nemohla.
@anonym_d8cc84 určite to nieje jednoduché ani pre autorku. Nevrav hop, nevieš co teba v živote postretne
Autorka, v prvom rade myslí na svoje už živé deti, ktoré majú svoje potreby, povinnosti a záujmy pre ich rozvoj. Zvyšok tu myslí na zhluk buniek. Rozdiel medzi vami a autorkou je ten, že ju trápi, čo bude potom, keď budú o jedného naviac a vás trápi len to, aby sa porodilo - potom už neriešite. A potom to tu aj tak vyzerá, že každá druha rodina trie biedu.
@anonym_autor nemusíš sa báť. Prídeš, uspia ťa a odídeš. Hneď môžeš normálne fungovať. Z racionálneho hľadiska je to plod, ktorý nemá žiadne vedomie, necíti bolesť, nevie o sebe. Nesposobis mu žiadnu bolesť, o ničom nebude vedieť. Ty máš zodpovednosť za svoje deti, o ktoré sa musis postarať. Ak ďalšie dieťa nechcete či nezvládnete, je to správne rozhodnutie. Samotný zákrok je rýchly, bezpečný, legálny a bezbolestný. Je to tvoja vec a nikto to nemá do toho čo kecat. Absolútne nie nejaká náhodná diskutujuca na modrom koňovi, ktorá má iný názor. Jej názor je pre teba úplne zbytočný a bezpredmetný.
Ja nechápem, čo sa tu rozčuľujete. Denne ide x žien na potrat. Je to jej vec,jej svedomie a jej život. Ona s tým bude žiť do konca,nie vy.
@anonym_d8cc84 Nevieme ich rodinné podmienky, nevieme v akom veku sú deti, nevieme ich zdravotný stav. Rovnako nevieme či toto nenarodené dieťa je zdravotne v poriadku, ako je na tom autorka a jej partnera, ich vek. Udivuje ma že všetci moralisti predpokladáte že autorka je mladá, perspektívna, že tam predpoklad kariérneho rastu pre partnera a vlastne jediné čo jej chýba ku šťastiu a rozprávkovému životu je porodiť znova.
@anonym_d8cc84 Ďakujeme za tento názor. Sme radi že by si si zariadila svoj život inak, ako niekto kto má iné životné podmienky než autorka a predpokladám aj iného partnera a socioekonomické zázemie.
@anonym_autor neboj sa autorka, to zvládneš. Keď je to plánované, môžeš sa pripraviť psychicky. Určite to dáš,je to zakrok v anestéze. Keď si dala dva pôrody, toto zvládneš ľavou zadnou. A pamätaj ľudia sú zlí, nie každý má dobrý úmysel. Určite to zvládneš.
Pockat, pockat. Ty dve deti mas, mas zazemie, normalnu rodinu, muza. Cakas tretie a tvoj dovod na potrat je znizenie zivotnej urovne, dobre chapem?
Ty kokos, s tymto svetom to zle dopadne.
@anonym_b4fadf
@cyneric Radšej budem moralistka ako zástanca a obhajca zabitia tých najbezbrannejších ešte v lone matky. Btw autorka nejde podstúpiť potrat kvôli zdraviu plodu ale kvôli peniazom. Nie je ani v hraničnej životnej situácii, iba by sa museli uskromniť, to len ty tu predostieraš ďalšie možné "legitímne dôvody" ako to obhájiť a podporiť.
@anonym_b4fadf a prečo ste sa nerozhodli radšej pre adopciu, ako mat vlastne deti? Veď toľko deti čaká.. či to už by nebolo ono? 🤔
@nicoletta98 🙈
@cyneric Radšej budem moralistka ako zástanca a obhajca zabitia tých najbezbrannejších ešte v lone matky. Btw autorka nejde podstúpiť potrat kvôli zdraviu plodu ale kvôli peniazom. Nie je ani v hraničnej životnej situácii, iba by sa museli uskromniť, to len ty tu predostieraš ďalšie možné "legitímne dôvody" ako to obhájiť a podporiť.
@anonym_b4fadf Tak si pekne vypýtaj číslo účtu a prispej každý mesiac autorke tých 200-400€, keď máš záujem ochraňovať konkrétne toto nenarodené dieťa. Tým pádom vyriešiš autorkinu dilemu a nebude musieť ísť na potrat. ☺️
@nicoletta98 🙈
@anonym_b4fadf ďakujem, len si mi potvrdila to, čo si myslím
@nicoletta98 peniaze su len vyhovorky vsetko sa da ked sa chce.
@anonym_bf0ec3 autorka, tuto pani si od teba prosi cislo uctu, ze ti bude pravidelne posielat.
@anonym_b4fadf Tak si pekne vypýtaj číslo účtu a prispej každý mesiac autorke tých 200-400€, keď máš záujem ochraňovať konkrétne toto nenarodené dieťa. Tým pádom vyriešiš autorkinu dilemu a nebude musieť ísť na potrat. ☺️
@cyneric Keď dôjdu rozumné argumenty, začne sa pokus o diskreditáciu, všakže? Podporujem tých, ktorí to naozaj potrebujú a nie tuná rodinku, ktorá sa rozhodla pre tento krok len preto aby nemuseli riešiť dilemu, či dieťaťu zaplatia jeden krúžok alebo dva alebo nebodaj sa dočasne uskromniť.
@cyneric Keď dôjdu rozumné argumenty, začne sa pokus o diskreditáciu, všakže? Podporujem tých, ktorí to naozaj potrebujú a nie tuná rodinku, ktorá sa rozhodla pre tento krok len preto aby nemuseli riešiť dilemu, či dieťaťu zaplatia jeden krúžok alebo dva alebo nebodaj sa dočasne uskromniť.
@anonym_b4fadf Vychova dietata do 18 stoji v priemere 100 000. Aj ty chces cislo jej uctu? Ak nie, neries inych.
Autorka uz je tvoj prispevok v skupine Veriace mamicky. Dokonca tam autorka prispevku pisala ze by si jej dieta vzala.
Ach ako ja nemam rada tie moralistky. Je to autorkino rozhodnutie.
Sú aj organizácie , myslím aj Alexis poskytujú finančnú pomoc a určite dnes prebytok toľko materiálnych veci , že oblečení , že stále niekto chce darovať.
No aj psychika stojí niečo , môže napríklad ovplyvniť celkový zdravotný stav človeka, čo tiež stojí niečo , alebo ohroziť staranie sa o ostatné deti alebo aj ďalšie riziko je rozpad rodiny. Lebo sa pár cez to nedokáže preniesť . Tiež sa finančná situácia všetkých zhorší.

@anonym_autor Ja napr. vobec nechapem ako moze jedna zena-matka takto vobec uvazovat ked vyslovene netrie biedu. A presne, situacia sa Vam moze o rok dva tri pat vyrazne polepsit. Mozte byt uplne inde a pritom aj s dalsim dietatkom, ktore Vam prinesie radost (samozrejme aj starost, tak to uz byva v zivote).
@anonym_d8cc84
Anonym nemal príležitosť zažiť skutočnú chudobu. To nie je niečo vo chceš pre svoje alebo hocijaké dieťa.