icon

Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?

fabinko
2. sep 2019

Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?

floretine
2. sep 2019

@saskia_98 vieš, ja beriem keď sa tu ženy vyjadria úprimne samé za seba, že by sa v tom veku na to necítili či už fyzicky, mentálne alebo proste v tom veku už nechcú mať s deťmi nič do činenia, to je ok, ale vlastný názor sa dá povedať aj bez šírenia jedu a negativity. Ty si tu teraz všetky mamy nad 40 na základe vlastnej jednej negatívnej skúsenosti zahrnula do vreca s nápisom "invalidné dôchodkyne s deťmi na vodítkach". Ja mám tiež veľa skúseností s matkami čerstvo po 20ke, ktoré sa radšej venujú smartfónu a profilu na Tindri a dieťa dajú babke a idú na diskotéku a predsa ti nebudem hovoriť, že si zlá matka, keď si mala dieťa v 21 rokoch.
To, ako si sa vyjadrila o svojej mamine, že by si sa hanbila, keby ťa mala v 44 namiesto 24, tak to je naozaj smutné a plytké vyjadrenie, som si istá, že ona by sa za teba určite nehanbila, keby ťa v tej 44 náhodou porodila.

siska53
2. sep 2019

@kvetinka75 lenze tu zavisi od fyzickeho sravu cloveka, aku ma geneticku vybavu... Moj nadejny svokor sa naucil v 40tke lyžovať a lyzoval dost dlho.. ale.on bol sportovec.. nadejna svokra nemohla, kedze ma od mladosti problem.so srdcom..

Su ľudia, co po 50tke vzdajú soferovanie, on soferoval az do porazky, to mal vtedy 77r., Nebyt tej ( aj to bolo kvoli liekom, ktore nemal brat, resp.ho mala lekarka volat pravidelne na kontrolu), tak soferuje doteraz a to bude mat zachvilu 82r.

Samozrejme, ze vekom pride aj unava.. moja mama tiez uz nevládze, kolko predtym, ano, ma ja zdravotne problémy, ale tie maju aj mladi a nie je ich malo... Chodi cvicit a tak sa udrziava v kondicii,plus sa zdravo stravuje, kedze mala nabeh na cukrovku, nic ine jej neostavalo..

Ako osobne by som v tom veku uz nerodila..no..ja mam za sebou dve sekcie, to mi uplne staci, aj ked mozem mat este jednu, cim.dalej od tej druhe, tym.mam.mensiu odvahu a vyssi vek, plus okolnosti nedovoluju..

bmuller
2. sep 2019

1. Tazko z tejto otazky vycitat, kam smeruje. Jasne, ze ist na IVF v 49 nie je najlepsi napad - ale keby sa vam prirodzene/aj ked necielene/ "podarilo" otehotniet, isli by ste na potrat? 😕
2. Je sranda, ako zeny argumentuju neschopnostou (inej matky ci otca) sa postarat o dieta vo vyssom veku (pomaly ze clovek po 50tke je nepohyblivy invalid) - ale od svojich matiek/rodicov v takom veku ocakavaju, ze by sa im o deti mali hocikedy plnohodnotne postarat 😛

saskia_98
2. sep 2019

@floretine ale ja som svojej mamke povedala ked jej kolegyna ako 43 rocna otehotnela ze keby ma mala v tomto veku sa jej zrieknem. By som sa hanbila a mamka povedala ze aj ona by sa hanbila už. Ja som nikoho neurazila ale ty nevies akceptovat ani zeny co si kvoli sebectvu rodicov presli šikanou. Ta nehovor mi čo a ako. 😉

siska53
2. sep 2019

@saskia_98 dat zivot dietatu je sebectvo??

saskia_98
2. sep 2019

@siska53 čitaj poriadne

siska53
2. sep 2019

@saskia_98 a co je teda to sebectvo rodičov? Nemam cas citat celych 10 stran..

saskia_98
2. sep 2019

@siska53 ze kvoli tomu ze si dieta nechali, dieta v skole sikanovali, nedovolili mu ppuzivat deodorant, vonavku, holit sa, obliekat sa modernejsie, malovat sa atd. Toto je sebectvo len preto lebo je tam velky generacny rozdiel. Pre mna je sebecke mat dieta ked sa o neho nevladzem starat a to dieta sa za 10 rokov bude musiet starat o mna ako o matku lebo nebudem vladat (pripad mojej tety)..

bmuller
2. sep 2019

@saskia_98 hm, lenze napriklad deti maju aj nevidiace zeny, vozickarky, zeny so sklerozou multiplex... asi by sa mala stanovit komisia, ktora by rozhodovala, kto je hodny mat deti... ci?

ukulela
2. sep 2019

@saskia_98 sebectvo nieje porodit dieta v 45ke. kamaratke zakazoval otec holit nohy, lebo to tak robia kurvy - a to nebol 40nik. mne sa deti usrknali, ze som sa narodila 17rocnej mame. syn ma spoluziaka, vlastne dvoh, mamicka mlada, v chalupe bez pracky, bez tecucej vody dalsie dve deti .. to je sebectvo, porodit, mechat si, lebo vsak rodicak - a nezabezpecit tym detom buducnost. mna mama nevzala k moru, nenaucila plavat ani lyzovat, nebravala na vylety. svet som videla len vdaka sebe. ja moje dieta vychovam tak ze sa nebude hanbit za to, ze som ho porodila v 40ke, bude mat dostatocne zazitky aj eq vybavu na to, aby som to nemusela riesit. howq.

saskia_98
2. sep 2019

@ukulela ja som otehotnela v 19, porodila v 20, moje dieta chodi v najnovsich veciach, v topankach za 100€ a uz absolvoval jednu dovču mimo sk, v zime s nim ideme do omanu. Mame postaveny dom bez hypo, ktory dostane ked umrieme, na zaciatok aby sa postavil na nohy uz peniaze odlozene ma. Do mojej 40tky bude mat drobec odlozene take peniaze ze klobuk dole. Takze to, ze dakto leži v chajde a čaka na rodičak je nezodpovednosť a sebeckosť ale aj zrela žena čo cely život robila karieru a na stare kolena jej už len decko chybalo (nahoda) o ktore sa nevie postarat lebo je stara, lebo nevladze je tiež sebeckost.

zuzanka103
2. sep 2019

Pokým sa na to matka cíti tak prečo nie.. len treba brat do úvahy že ked bude mať dieťa 20 rokov ako na tom budú ostatní..

ukulela
2. sep 2019

@saskia_98 ty stale nechapes, ze aj ta pani, o ktoru sa tu jedna, moze dat dietatu to, co ty? aj dovolenku v omane, aj znackove veci a tiez uz moze mat splatenu hypo??? neposudzuj matky podla veku, ale podla toho, ako vychovaju a co poskytnu svojim detom. btw, mamicka, o ktorej sa tu pise, dieta neplanovala, povez mi, co ma urobit zena, ktora NEPLANOVANE a nechcene otehotnela a napr odmieta potrat? ma sa obesit?
a len na margo - my zarabame dobre, staviame, mam zaujimavu a spolocensky vazenu pracu ale topanky za sto ecok deckam nekupujem 🙂 a tvoje dieta sa ti na rodicovsky dom,ked o 60 rokov umries, vykasle.

saskia_98
2. sep 2019

@ukulela kludne ho moze predat, podarovat, spravit s nim co chce pre mna za mna. Ked ty nekupis, ja kupim. Peniaze su, boli aj budu. Ja by som porodila a dala na adopciu. Ked nie potrat tam adopcia. Isto by som si ho nenechala s tym ze sa neviem postarat. Ak sa vie postarat a ma na to energiu, nech si ho necha. Ja som za nazor ze ak to nedokaze, nech to nesili a nech to da prec.

abbey1
2. sep 2019

@saskia_98 Máš skoro všetko, ale chýba ti to základné POKORA. Ani len si nedokážeš predstaviť, čo všetko ti život môže pripraviť. Viac je škoda dodať.

saskia_98
2. sep 2019

@abbey1 nechyba. Mam to, co chcem mat. Pokoru ma ucili mat len k kludom, ktorí si to zasluzia. A inac nemam na to povahu sa kazdemu klaniat.

ukulela
2. sep 2019

@saskia_98 teoreticky ked o 20 rokov otehotnies, das dieta na adopciu? ako vies, ze pani, o ktorej je rec, nema manzela a aj starsie dieta napr? ver tomu, ze o 20 rokov budes nazorovo uplne inde. ja by som na VS s mihnutim oka sla na potrat pri nechcenom dietati. teraz v mojich rokoch a s tymto odzitym zivotom by som nesla.

saskia_98
2. sep 2019

@ukulela sklamem ta o 20 rokov neotehotnejem, prisla som o maternicu ale kedze neviem, preto som napisala ako by to bolo u mna. U mna je bud daco chcene (moje dieta) alebo nechcene a nic medzi. Nazory sa menia s vekom, to viem. Ale stale si budem stat za svojim ze ak sa neviem postarat, pre starobu dam to prec. Ty z kadial vies ci pani nema nahodou ziadne dieta a toto je jej prve ? Co ked ma manzela po porazke ? Ani ty nevies a predsa mi tu pises nieco o nazoroch. Toto polemizovanie mi ide hore krkom uz. Nikto nevie ako sa pani rozhodne a co a ako a preco bude.

vivi100
3. sep 2019

Nie

montemotherone
3. sep 2019

@kataka10 ak sa toho veku dožiješ, tak je to terno 😉

montemotherone
3. sep 2019

@fabinko nie, nešla. Ale to som ja. Mám 43, 5 ročného syna a som uťahaná ako pes. Ale ja som mala dosť hektický život. Ak sa niekto cíti kondične pripravený na pôrod a následnú starostlivosť o dieťa, aspoň takých 18 rokov... prečo nie 😉

iv007
3. sep 2019

@saskia_98 tak do 19ky spravit karieru,zarobiť a nasledne ist zabezpecena na matersku to neni tvoja sikovnost, ale zrejme sponzoring muza ci rodiny.Niekto študuje do 24 a snaží sa vybudovat nieco sam aj za cenu hypoteky.Uzivaj si ten luxusny zivot a nezabudaj,ze vsetko je pominutelne a najma veci ktore ti padnu same z neba a nie vlastným usilim ziskane.A tiez si myslim ze ti chyba pokora, styl akym pises je velmi nadradený

saskia_98
3. sep 2019

@iv007 ne ty vies kto mi co dal 😂😂😂 ale ze popri mature som robila uz uctovnictvo, skolu externe a este som mala aj dalsiu brigadu a som to dala bola moja šikovnosť. Dom je mužov, teda stavali sme ho od kedy sme spolu ale prevažne jeho love tam šli kedze zarobi 5 litrov mesačne čo je normalne inak ma nikto nesponzoruje. Resp. Podla mna je normalne mat v manzelstve spoločny učet. 😉 Či čo ťa škrie ?

zuzka0605
3. sep 2019

urcite nie.ked sa stane nehoda, sa stane.ale planovanie nie.za mna max do tej 40tky

dai
3. sep 2019

@saskia_98 fuh... Tak to mate inak pokrytecké názory v rodine... Ešte dobre ze väčšina detí a matiek sa miluje a je jedno v akom veku sa deti rodičom narodia... Nečudujem sa ze máš tak plytké názory keď ta vychovávala tak mama s takým názorom, predpokladám ze aj tvoja dcéra bude názorovo patriť k tým vsemudrym ohovárackam ako ty🙂 inak moju naj kamošku mali rodicia po 40tke v časoch kedy sa po 30tke už nerodilo, detto môjho muža... Ani jeden sa za rodičov nikdy nehanbí - ani na stužkovej ani na promociach, ani na svadbe si predstav.... Moja maminka ma mala mladunka.... Oni obaja ešte svoje mamy majú, ja moju už žiaľ nie:( a co sa týka porozumenia, tak ja som si s maminou začala rozumieť až keď som mala deti, zato pre moju dcéru bol naj kamoškou...

saskia_98
Odpoveď bola odstránená
modrava
3. sep 2019

mnno... takze vitazku tejto hitparady uz mame....
(kvalita matky dana cenou detskych topanok, destinaciou a hlavne vekom.. to musi presvedcit kazdeho)

misinka0611
3. sep 2019

@saskia_98 Ťažko sa čítaš. Možno to je problem že ďalšie dieťa už nebudes môcť mať. Hm, nechaj tuto diskusiu už tak radsej 🙂

saskia_98
3. sep 2019

@misinka0611 ked mi vybrali maternicu co si mam dalsie decko vycarovat ? Logika jak pod ma z boku...

dai
3. sep 2019

@saskia_98 čítaj s porozumením... Hovorí z teba nenávisť a povrchnosť... Do iných matiek sa ty naviazať môžeš ale tvoja je svata? 🙂 ojoj... Dievčatko moje, bez domu, bez peňazí, dom mužov, zárobok mužov... Ďalšie dieťa mu nedáš... Len dufaj že on nie je tak povrchný ako ty