icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

alice107
2. okt 2012

@winipega neviem o akom baby je rec.

winipega
2. okt 2012

@alice107 vygoogli si Baby P

sashabb
2. okt 2012

@alice107 boože lebo ty si zas všade bola a všetko si videla a čítala 🙄 mam dosť.

Pokiaľ malo dieťa tolko zlomenín nechápem prečo!!! nieje v nemocnici + prečo!!! nechceli rodičom ukázať snímky.

A ... nepotrebujem od teba odpoveď. Každý normálny človek tu odpoveď pozná 🤐

alice107
2. okt 2012

@czechzuzanaba ako ty vies ako prebehlo vysetrovanie a s akym vysledkom? videla si rozhodnutie policie ci sudu? to co hovori matka je jedna vec a skutcny stav veci ina vec.
pokial nie je vec doriesena deti vratene byt nemozu .
vec ma 2 roviny.dalsia je obciansky spor o pestunsku starostlivost.tam nebolo podane ako vies odvolanie a vec preto nadobudla pravnu moc. a len na zaklade ziadosti o odpustenie lehoty sa vec moze znovu prejednat.

andie25
Odpoveď bola odstránená
ela19
2. okt 2012

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BABY, SPAMATAJTE SA !!!!

Berte na vedomie, že ak nejaká mamina potrebuje súrne pomôcť NESMIE tu nájsť namiesto podpory 20 posledných strán hádok a nadávok, ktoré sú úplne od veci !

Čo chcete aby nám to tu admini zamkli ?! Ved to je HANBA, čo tu stvárate, nedá sa to ani čítať !
Kde sa vo vás berie tá zloba? Prečo nerešpektujete názov témy a prečo ignorujete výzvy aby ste sa prestali hádať ?!

Máme si tu navzájom radiť a pomáhať, nie ubližovať. To vám nedochádza, aké strašná je už len myšlienka, že by vám vzali dieťa a nieto, že sa to niekomu naozaj stane a ten niekto sem príde pre podporu, takže mu namiesto pomoci naservírujeme toto ??? Zvrhlo sa to tu, uvedomte si ešte raz, kde ste a predtým než niečo napíšete, 2x si to rozmyslite, tu nejde o vás ale o maminy, ktorým berú v UK deti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CHOVAJTE sa ako dospelé ženy a nie ako deti, veď ste matky, aký príklad dávate deťom vašim chovaním ?!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zuzana581
autor
2. okt 2012

@czechzuzanaba tak idem čítať tie 🙂

czechzuzanaba
2. okt 2012

@alice107 takze ty beres v uvahu i moznost, ze na Ivanu Boorovu je podane trestne oznameni ve veci tyrani, jen my o tom nevime?

andie25
2. okt 2012

@winipega ja ta chapem, ja som tu ani anglicanov nerozoberala, diskutujem slusne, no vies kazda minca ma dve strany, skoda, ze niektore este stale nechapu, ze nam ide o to iste ako vam, stale podotykame ci uz katie alebo ja, alebo aj ine dalsie zeny, ze suhlasime s tym, ze SS nie je koser a ze podporujeme rodiny ako rodina Ivany Boorovej, odkial viete, ze ja napriklad na FB nezdielam info, ze o tom nedebatujem s kamaratmi? len to tu tak nerozoberam a predtym nez nieco pustim do eteru pozriem sa z akeho zdroja to pochadza, to je vsetko

popelka5000
Odpoveď bola odstránená
alice107
2. okt 2012

@jaron ako som napisala,jednotlivec moze spravit chabu..aj v de socialny urad nedostatocne monitoroval problemovu rodinu a malemu chlacekovi rodic zlomil myslim ze 70 krat kosticky v tele.a ked zomrel,dal ho do mraznicky.
potom sa vyvodzovala voci konkretnej osobe zodpovednost a prokurator ho obzaloval.ale tomu malemu chlacekovi to uz zivot nevratilo.
takze ak nejakemu obcanovi sa stala krivda ma moznost sa stazovat a aj podat trestne oznamenie na konkretneho pachatela.alebo neznameho.a v obciansko.pravnom procese sa domahat nahrady skody.
je jasne,ze ked dieta zomrie tak je to tragedia.preto z praxe viem,ze radsej dieta predbeznym opatrenim odbrat a riest rodinu. dotknuty rodic ma pravo poukazat na prietahy v setreni.vsetko sa da.len ten rodic musi mat ake take pravne povedomie a vediet ake ma prava ale aj povinnosti.

andie25
Odpoveď bola odstránená
popelka5000
Odpoveď bola odstránená
czechzuzanaba
Odpoveď bola odstránená
andie25
Odpoveď bola odstránená
winipega
2. okt 2012

@andie25 nie nevieme o tom že to zdielate alebo debatujete s kamaratmi lebo o tom tu vôbec nepíšete,a vy ako slovenky v uk,by ste mohli pomoct viac ako my tu...tým nehovorím aby ste utekali protestovať zrovna,ale napr.slávke v jej probléme ste mohli pozistovat linky,príp.možno máte kontakty na ludí ktorí by jej vedeli poradiť,pomôcť 😉 na toto bola tá tema založená.pretože teraz to bola slávka,zajtra to môže byt hociktorá iná mamina ktorá bude potrebovať pomoc.

natas4
2. okt 2012

KOPIRUJEM z diskusie Tehotne slovenky v UK, str. 309

katie555 @andie25 no mali by sme im to tam asi trosku 'zatapetovat ' nech si nemyslia ze oni su tie mudre co vyhrali
Dnes o 17:38 • čaká bábätko, termín má v októbri 2012 (38. tt) • Odpovedz • Páči sa mi to • 1 • •

ano nevydrzala som aj ja a lutujem to...tieto dve treba jednoducho IGNOROVAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nejde im o nic ine ako znicit tuto diskusiu...a ked ich budeme ignorovat tak sa im to nepodari

zuzana581
autor
2. okt 2012

@natas4 pošli toto prosím martinovi aby videl, že rýpu naozaj cielene..

andie25
2. okt 2012

@winipega a vidis, teraz sa mylis, @slniecko77 Slavke napisala kontakt a dala aj link, asi si to prehliadla

winipega
Odpoveď bola odstránená
janano
2. okt 2012

@alice107 mas pravdu, socialny urad je tu na to, aby ochranoval deti. Ale ak sa naozaj zaujimas o tieto pripady a precitala si si a pozrela tie linky, co tu dali baby, tak musis vidiet, ze tu cosi nehra s kostolnym poriadkom. Ale ja nerozumiem, preco stale pred tym zatvaras oci a veris zaslepene v "spravodlivost" uradov ? Viem, ze mas zle skusenosti prave z tejto oblasti, ale ty vobec nepripustas pochybenie uradov.

jaron
2. okt 2012

@alice107 keď sa rozprávame vo všeobecnej rovine, ťažko mi je byť za niečo alebo proti niečomu, záleží na tom, aké je to podozrenie, ako sa došlo k tomu podzreniu atď.,

neviem, či všetky prípady, čo som počul boli iba vymyslené alebo z jednostranného pohľadu, ak boli pravdivé (aspoň niektoré), tak v mnohých prípadoch sa mi vôbec nezdalo správne odobrať dieťa. Napr. že matka fajčila pre domom a deti doma spali samé (ale bolo to naozaj tak, nebolo tam aj čosi iné?, to neviem), alebo, že otec nechtiac obaril nožičku dieťaťa pri sprchovaní, potom ho mohol sprchovať iba za prítomnosti matky a pod.

Chápem tvoj postoj, že je lepšie radšej možno aj omylom zobrať dieťa a potom po dvoch týždňoch ho vrátiť ako riskovať jeho život - čiastočne súhlasím, znie to logicky, ale ako som už písal, nie je prípad ako prípad a podozrenie ako podozrenie,v mnohých prípadoch by som to vôbec neaplikoval a pokladal skôr za obmedzovanie osobnej slobody, únos a pod. Skôr by som asi podal žalobu, že mi neprávom zasiahli do môjho súkromia a zobrali bezdôvodne dieťa.

mystery1
2. okt 2012

ja teraz nad tym rozmyšlam nad tym všetkym mam babo neviem si predstaviť že žene v cudzej krajine, kde nema oporu rodiny a priatelov vezmu bezbranne babo , ktore je odkazane iba na nu ma mlieko a nema h komu dat bože musia z toho blaznit...samozrejme že na veku dietata nezalezi a je to rovnako bolestive ale toto?
Strasne je odlucit sa od dietata na par hodin...nevediet kde je, co robi ako sa ma a nemoct ho objat boze...vzvlast ked vidim že tu u nas sa toleruje takmer všetko a deti "rodičom "nevezmu...
Držim vam palce, posielam podporu a všetku silu aby ste mohli bojovat spravodlivo za vase detičky...

a baby vy ktore to citite rovnako ale ste ovela horlivejsie davajte si pozor hlavne na FACEBOOKU ale aj inde všetko je sledovane existuju filtre na slova vo forach na vseličo o čom sa vam ani nesniva opatrne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!davajte si pozor lebo jedna vec je že to tak citite ale neviete proti komu a čomu idete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a uvedomte si že aj takomto fore sa najdu ludia ktorý su infiltrovaný a haja zaujmy toho proti komu vystupujete, tak s rozumom a nie tak nahlas a slušne, ved t ez mate rodiny
držim palce

winipega
Odpoveď bola odstránená
dejnas
2. okt 2012

nechápem, ako má niekto nutkavú potrebu prispievať donekonečna do diskusie len s tým zámerom, aby druhého verejne nejak počastoval, urazil, ponížil... prečo sa nedokážete povzniesť nad malichernosti a vytvoríte z toho slovnú potýčku, za ktorú by ste sa ako matky a budúce matky mali fakt hanbiť 😖 to je vizitka inteligencie 😝

preboha, spamätajte sa!!! tu nejde o iné názory!!! už dávno nie!!! tu ide o štýl vyjadrovania sa 🙄 ak to nie je trápné vám - ktoré tak píšete, mne je to trápne aj za vás čítať... 😝

už ani nebudem, keďže sa tu už sa nič nerieši ... jedni sa urážajú, nádavajú si, druhí tvrdia, že nemá zmysel nič robiť... no koniec 🙄

preto idem off... ak sa táto téma vráti do "kultúrnejšej" úrovne, poprosím IP od zakladateľky @zuzana581 v prípade, že nerezignuje aj ona

andie25
Odpoveď bola odstránená
slniecko77
2. okt 2012

@andie25 nema to vyznam 😉 budu tvrdit svoje a ani do prava ani do lava
@zuzana581 Zuzi, keby si bola objektivna tak si precitas aj toto: videla som ta holka ma fakt pravdu ....ako oni to nevedia pochopit ze co zmozu tym vsetkym co robia?? a my tu ja tu kauzu neignorujem len vyslovene odmietam koli tomu hystercit...komu to pomoze ked vsetky slovenky tu co maju deti vyvolaju hysteriu?
..fakt ta prosim, aby tu poniektore neselektovali len to co sa im hodi do ''kramu'' to sa naozaj nerobi

admin
2. okt 2012

diskusiu uzatvaram az do zajtra.dufam ze sa dobre vyspite a rano sa budete k sebe spravat ako matky.

martinjasen
3. okt 2012

Temu otvaram. Prosim budte ohladuplny, menovite na to upozornujem @andie25 @popelka5000 @katie555 .

Prajem nech najdete spolocne riesenie.

Martin Durina
Asmira Team

luk25
3. okt 2012

@martinjasen dakujeme🙂