icon

Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli, ale nemajú ich

tromboska
29. máj 2015

Ahojte, budem rada, ak sem prispeju svojim nazorom, postrehom, ale hlavne radami,
ako sa zmierit s tym, ze manzelia su nedobrovolne bezdetni, ti, ktori taky zivot ziju.
Prosim nepiste, ze netreba na to mysliet, ze sa to urcite podari, ze na adopciu sa necaka dlho.
Nech sem pisu ti, ktori ziju zivot bez deti, aj ked stale deti chceli mat.
Velmi ma zaujima, ako sa s tym zmierili, akym smerom ide ich zivot.
Pripadne kludne moze byt aj interna posta.
Vdaka.

katus226
3. nov 2017

Sice nepatrim do tej skupiny ktoru chce autorka oslovit, ale prezila som si svoje pri dlhej snahe otehotniet aj pri missed. Chcem len napisat jeden postreh, ktory mne osobne velmi pomohol vyrovnat sa psychicky s tym ze sme prisli o dietatko - pridala som sa k zienkam, ktore pletu a hackuju pre predcasne narodene deti v slovenskych nemocniciach. Vzdy som chcela pliest pre svoje deti a bala som sa zacat, co ked sa zas stane nieco zle. Tu to nehrozilo - pracujem s pocitom ze vzdy tu budu deti ktore vyrobene vecicky potrebuju, rocne sa ich rodia tisice. A mam dobry pocit ze pomaham inym. Mozno to znie paradoxne, ale psychicky to pomaha. Izolovat sa od vsetkych takychto podnetov nema zmysel, radsej ich obratte na nieco pozitivne pre vas

bykaterina
3. nov 2017

@dadulik243 mysli pozitivne 😉

babulkomale
3. nov 2017

@dadulik243 IUI tusim robia v Cegyse

guzag
3. nov 2017

😉

silviaa
7. nov 2017

@katus226 vzacne a krasne 👍😊

dadulik243
7. nov 2017

@babulkomale a kde to je

babulkomale
7. nov 2017

@dadulik243 Trencin

ckatka
8. nov 2017

tak baby, len aby ste vedeli, my sme to nakoniec "vyriesili" tak, ze sme si vzali babo do pestunstva a uz 3 mesiace nam robi radost mlady junak 10 mesacny :D
a poviem vam, po 30tke teda, ked je clovek zvyknuty na svoj rezim, na svoj komfort, vam to riadne nabura vsetko :D ale je to sranda, no 🙂
sme si povedali, ze vlastne dieta nam bude alebo nebude sudene, ale zatial mozme aspon zlepsit zivot niekomu inemu...
a ked bude velky, sam sa rozhodne, ci zostane u nas, alebo si pojde po svojom 🙂

diva83
14. nov 2017

@bykaterina
@mircalla A ja tu hovorím o 315 eurách??! Zrejme ste si nedostatočne prečítali o čom píšem, alebo tu niekomu chýba logické myslenie... Teraz akože čo? Ideme porovnávať zahraničie so SR. Si myslíte, že som v živote nežila v zahraničí???? Veď vy sa tu so mnou bavíte akoby som mala 20 a akoby sme sa poznali.... Oči otváram!! Presne kvôli ľuďom ako ste vy dve (môžte si podať ruky) sme tam na SR, kde sme . V RITI, Držať huby a byť radi, že sme radi. Moje argumenty sú podľa mňa relevantné a vyplývajú z reality, ktorá na Slovensku je a z čoho žijeme. Ja si nemyslím, že tento systém je normálny a ak si vy dve myslíte, že hej, kľudne zverejnite, koľko ste už VY investovali do IVF!! Pochváľte sa!! Budeme sa tu "porovnávať" ktorá je lepšia, ako také kravy, ale houby sa tým vyrieši. Najmúdrejšie sa stretli. Gratulujem vám!!! PS: Ak sa raz do toho pustím, vaše dva podpisy oželiem. Normálne ste ma nasrali.

mircalla
14. nov 2017

@diva83 Vidim - chyba ti slusne spravanie a sebaovladanie. Prepac, s osobami ako ty nemam ozaj co riesit. Tvoj navrh na zohladnenie uspesnosti IVF a minimalnej mzdy je totalny nezmysel a uviedli ti tu preco - neda sa to kvantifukovat a ani to nema s min. mzdou nic spolocne. Kludne a pragmaticky. Hystericke teatre a vulgarizmy ma neoslovuju - mozes si vykrikovat, nadavat do krav aj sa hadzat o zem, vidim, ze ti to je vlastne.

diva83
14. nov 2017

@mircalla HEJ, to určite. Vy ste začali urážať človeka, ktorého vôbec nepoznáte. Ja som napísala svoj názor a vy sa do mňa navážate , tak mi povedz, kto tu pozná slušné správanie?? Ale v jednom máš pravdu. Nestojí mi za to, aby som tu ešte napísala jediný príspevok. Strata času. Kašlem na to. PS: Krava nie je vulgarizmus. A bolo to myslené VŠEOBECNE. Hovorím, že pri čítaní neuvažujete. A to je preto, že ste typy žien, ktoré VŽDY musia mať pravdu. HOUK

lillystranska
14. nov 2017

@tromboska popravde ja by som časom dieťa chcela ale muž nechce o Tom počuť zo začiatku ešte bol tomu otvorený ale teraz nie. Tvarim sa že s ním súhlasím ale čiastočne by som chcela mať jeho dieta😒

mircalla
14. nov 2017

@diva83 Na mna hysteria neplati. Dostala si logicke argumenty preco je tvoja peticia nezmysel. Pokial budes mat argument preco ano - nech sa paci. Trochu racionalneho myslenie by to chcelo

anina1211
14. nov 2017

Ja som tiež už vyriešila svoju bezpečnosť,doma mi už štyri mesiace robí radosť patmesacny syncek.Dúfam,že adopciu dôjde do úspešného konca

minttu
14. nov 2017

Ja len tolko; prebehla som narychlo diskusiu. Ktosi tu pisal o spusteni peticie za plne hradene IVF (dobry napad, drzim palce) a ktosi iny odpisal, ze ani v jednom state nepreplaca stat cele IVF. Nie je to pravda, v state kde zijem ja zaplatia bezdetne pary za 3 cyklusy len zakladny symbolicky poplatok, ktory sa plati pri kazdej navsteve zdr zariadenia. Bez ohladu na to, ci ide o chripku alebo IVF. Takze mna s muzom stalo cele IVF vratane liekov a kontrol cca 250€.

anina1211
14. nov 2017

Pardon vyriešili sme svoju bezdetnost a nie niečo iné

diva83
15. nov 2017

@minttu AHOJ, to bol môj nápad...niektorými skritizovaný... Môžem sa opýtať, o akom štáte hovoríš? Kde žijete? 🙂 Ďakujem za podporu. Krásny deň.

minttu
15. nov 2017

@diva83 Zijem vo Svedsku. Neplodnost je diagnoza ako ktorakolvek ina a jej liecba tu spada pod zdr starostlivost pokrytu zdr poistenim. Ma na nu narok kazdy par, ktory este nema spolocne dieta pricom sa on uz urcity cas pokusaju.

dai
15. nov 2017

@minttu tak neviem - v tejto teme nie som uplne doma ale myslim ze aj v SR sa do urciteho veku preplacaju 3 pokusy IVF... aspon take mam info od znamych ktore to podstupovali ( jasne ze ak chces vseliake cajiky a somarinky tak si platis sama ale tak to je pri kazdej chorobe...)

minttu
15. nov 2017

@dai Na Slovenskupoistovna preplaca niektore ukony, ine zas nepreplaca, taktiez preplaca 2/3 liekov. Aj s preplacanim vyjdu tie zakladne ukony minimalne na 1000€.

dai
15. nov 2017

@minttu ja mam 2 zname dlhodobo toto riesiace ale ziadne vydavky nespominali ... ale tak ked pises tak asi vies lepsie ako ja...

kubkova
15. nov 2017

@minttu @diva83 tak to je uzasne,ze existuje taky inteligentny,super stat ...kiezby sme v takom zili aj my ☹ a tu si este ,,dovolia,, davat v parlamente navrhy aby bolo umele oplodnenie trestne-retardi...je to tu smutne... My sme na IVF uz dali cca 3500€ (3x ivf) a to este nemame ani 1 babo... mame este 2 zmrazene tak uvidime 🙂

minttu
15. nov 2017

@kubkova @diva83 Budem velmi drzat palce, aby vam to vyslo. My sme sa nastastie az tak dlho netrapili, vyslo to hned na prvy raz, ani som to necakala tak rychlo. Robili sme metodu ICSI.

bobricek1979
15. nov 2017

@kubkova taky tak tiež dva zmrazené a jedno ivf plus ket

diva83
16. nov 2017

@minttu Ďakujem krásne <3. Veľmi veríme a dúfame...

diva83
16. nov 2017

@minttu No vidíš,..takže vo Švédsku je to možné a berie sa to ako zdravotný problém, ako diagnóza. A verím, že to nie je jediná krajina. Porovnávať Slovensko so Švédskom by bolo síce prinajmenšom trúfalé, napriek tomu pôrodnosť a veková situácia ľudí na SR je v takom zlom stave, že sú pádne dôvody na to, aby tam hore pochopili, že IVF musí byť dostupné pre každý pár bez rozdielu. To znamená, že by mal byť maximálne zavedený poplatok, ktorý zohľadňuje výšku minimálnej mzdy na SR. Ideálne by bolo doplácať približnú sumu, ako ste mali vy. Na naše pomery je aj to dosť pre mnoho párov. Tu sa bavíme o cene nad 1000 €, a to sa mi nezdá normálne. Stále som neupustila od myšlienky spísať petíciu, napriek tomu, že niektoré majú iný názor...ale myslím, že to má svoje opodstatnenie a tie lajky, ktoré tento nápad dostal, svedčia o všetkom. Teraz je len potrebné dať dokopy zmysluplný dokument, v ktorom budú pádne argumenty a zdôvodnenia, prečo by malo byť IVF komplexne hradené poisťovňou.. Momentálne na to nemám čas, lebo mám toho neskutočne veľa v práci a ešte sa aj dopujem hormónmi, tak som rada, že ako tak fungujem. Ale keď budem mať "po", tak na tom začnem pracovať. Ďakujem za podporu!! Aj ja ti želám všetko dobré a je naozaj super, že ste sa toľko nepotrápiili a bábätko sa vám skoro podarilo. Nech vám robí veľkú radosť 🙂. paa

diva83
16. nov 2017

@kubkova Vieš, to je tak..Keby v parlamente mali niekto problémy počať dieťa, pozerali by sa na to inak. Tak ako sa hovorí, že hladný sýtemu neverí, tak je to aplikovateľné aj na tento prípad počatia potomka. Dokonca to dosť dobre nepochopia ani ženy, ktoré už jedno dieťa majú..a druhé sa im akosi nedarí. Nikdy to nie je ten istý prípad, ako keď mladý pár roky čaká na jediné dieťatko.

miluna777
16. nov 2017

@diva83 len pripomienka, Slovensko isto nie je s porodnostou na tom zle kvoli neplodnosti/nedostupnosti ivf. Tu si skor z inych dovodov vacsina parov dobre rozmysli, ci budu mat jedno, dve alebo viac deti. Zvycajne ked nieco chcem, treba si to sukromne zacvakat, od vyberu porodnika (aby ma daky lahostajny blazon pri porode neprizabil), cez skolku (lebo v statnej nie je miesto) az po zubara, atd. Aj ked platim pomerne vysoke odvody. To si potom rozmyslim, ci chcem a mozem si dovolit dalsie dieta. Ale inak suhlasim, aj ivf by malo byt statom podporovane, ked uz tie dane a odvody sakra platim, radsej by som z nich zaplatila ivf pre neplodny par ako sedacku na futbalovom stadione, ktoru daky naliaty idiotsky fanusik aj tak po mesiaci vytrhne.

kubkova
16. nov 2017

@diva83 no najviac hucia tie,ktore to nikdy nezazili.. S manzelom uvazujeme nad tym,ze napiseme ludom,ktori sa ozyvaju viac parlamente- napr.tym babam zo Sme rodina a tak. ale peticia by bola tiez super,kazdy z mojho okolia by ju urcite podpisal 🙂

gabi1234
18. nov 2017

@minttu Ahoj,prosím, aká je metoda ICSI?