icon

Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli, ale nemajú ich

tromboska
29. máj 2015

Ahojte, budem rada, ak sem prispeju svojim nazorom, postrehom, ale hlavne radami,
ako sa zmierit s tym, ze manzelia su nedobrovolne bezdetni, ti, ktori taky zivot ziju.
Prosim nepiste, ze netreba na to mysliet, ze sa to urcite podari, ze na adopciu sa necaka dlho.
Nech sem pisu ti, ktori ziju zivot bez deti, aj ked stale deti chceli mat.
Velmi ma zaujima, ako sa s tym zmierili, akym smerom ide ich zivot.
Pripadne kludne moze byt aj interna posta.
Vdaka.

guzag
8. máj 2016

@janickacrazy manžel ma podmienku v trestnom registry ,pobil sa s kamaratom pred 13timi rokmi ,ten s toho nema ani trvale nasledky ani nič ,zda sa mi to nespravodlive ale nič nenarobime

guzag
8. máj 2016

@cicimotinka pardom zapis nam neschalili

guzag
8. máj 2016

@sono2 samozrejme že hladali ,ale už nevedia kam nas poslať,vyšetrovali sme genetiku,krv -zražanlivost krviniek ,doštičiek,štitnu žlazu,reprodukčnu imunologiu ,boli sme v dvoch centrach pre neplodnosť,skušali sme aj liečitelov a všade nam vyšli dobre vysledky. ☹

zibi
8. máj 2016

@guzag aj repro imuno ti vysla ok?

stellamaris
8. máj 2016

@tromboska ja mam kolegynu,ktora zije v bezdetnom manzelstve viac ako 25 rokov.Vydavala sa mlada,deti chceli s manzelom aspon dve.Nedarilo sa ,podstupili niekolko ivf,iui a nic.Tak chceli adoptovat.Kym presli celym adopcnym procesom a mohli ist do poradovnika,manzel tazko ochorel.Rakovina,prekonal niekolko rokov v boji proti rakovine.Nakoniec ich nechceli zaradit do poradovnika,takze adopcia sa nekonala,ani ako pestuni nemali sancu dostat nejake dieta na opatrovanie.......................kolegyna bola v psychiatrickej opatere niekolko rokov.Lebo fakt,ze nemaju deti,ju doslova uzieral zvnutra.Nakoniec si povedali,ze musia zivot obratit naruby a snazit sa zit bez deti.Da sa povedat,ze az teraz po 25rokov neuspesne stravenych v boji o dieta je so situaciou zmierena.Chodia na dovolenky a deti im nahradzaju obcas synovci a netere.Kolegyna sa dala na malovanie a maluje naozaj krasne.
Mne je vzdy luto,tato nespravodlivost na svete.Niektori deti maju a nevazia si ich..................ini by velmi chceli a nemaju ani nemozu............................viem, o com to cele je,sama som na dieta cakala 16 dlhych rokov.Syn sa podaril prirodzene a je najväcsim mojim pokladom.Naozaj vymodlene dieta a budeme radi,ked mu dame este surodenca.Bohuzial zase musime bojovat,kym mame silu a kym nedojdu peniaze...................................

gagik
8. máj 2016

s bezdetnostou sa zmierit neda, hlavne pre zenu je to dozivotna trauma a myslim si ze aj v pripade ked si adoptuje dieta.My sme sa snazili 5 rokov, podarilo sa 3.ivf, skoro sme sa rozviedli. teraz mam 10 mesacnu princeznu, ale castokrat ked si spomenem na tu katastrofu ked sme ju nemali je mi uplne doplacu, stale nie som z toho oklepana. A nazory ze ivf je biznis su totalne bludy nakolko vsetko v medicine je biznis (antibiotika, dialyza, chemoterapeutika, CT vysetrenia atd....)

nikadomi
8. máj 2016

@gagik ja mám teda adoptované a všetky traumy zmizli v momente jeho príchodu k nám 😉

gagik
8. máj 2016

@nikadomi tak asi kazdy sme iny. ja mam traumu ked si spomeniem ze sme skoro nase krasne dievcatko nemali a ako som napr. este pred dvomi rokmi vobec neverila, ze ju budem mat a s akou uplnou beznadejou som sla do toho posledneho ivf...

nikadomi
8. máj 2016

@gagik 🙂 samozrejme, tomu rozumiem.. Tebe to život zariadil takto, mne inak 🙂 nedá sa generalizovať, že kto má adoptované, žije v traume.. Mňa to ozaj bytostne naplnilo tak ako Teba vlastné bábo..

janickacrazy
9. máj 2016

@guzag aha, to chápem, ale ved po 10 rokoch by sa to malo dať vymazať z trestného registra, nie? Jeden moj známy tiež mal podobný prečin a viem, že po 10 rokoch si to dával nejak mazať alebo čo. Len neviem, či by vám to pomohlo, čo sa týka tej adopcie. Ale aspon sa na to skúste opýtať nejakého právnika.

diva83
9. máj 2016

@gagik Sme na tom nejak podobne....V tom zmysle, že nie je to medzi nami nejaké zlé,..ale vidím, že vládne dosť často akási skepsa...Ja sa snažím byť silná, ale dá to často zabrať,..hlavne keď mám všetky možné tehotenské príznaky a zas dostanem M. Myslím, že v tom okamihu by som bola schopná skočiť bungee jumping...tak som na tom s nervami a psychikou. A akosi ma prestávajú tešiť veci..a potom si zas poviem,..ale, veď to príde! Určite to príde! Ja to zvládnem, neprestanem bojovať...!! A potom zas: kašlem na to, už toho mám dosť...A tak sa mi striedajú obdobia...až 6 rokov. A začínam sa pýtať sama seba, "ako to celé skončí"? Vydržíme to obaja? (Kolegovia tiež hučia manželovi v práci, kedy už bude mať dieťa..). Vek máme až -až , najvyšší čas...Ak sa to dá tak nazvať (veď celé roky sa snažíme). Zatiaľ naša štatistika: 2x IUI, 1x IVF (bola som zúfalá,..ale to je veľmi slabý výraz...). Príčina neznáma,..všetky výsledky OK,...a v januári som ešte absolvovala laparoskopiu...aby nik nemohol nič povedať ... Samozrejme, je nám doporučené druhé IVF,..len si na to pomyslím a už mi je blbo. Zatiaľ fičím na Inofolicu adá sa povedať, že x ďalších vitamínoch..som ako chodiaca encyklopédia...a čo mám z toho???!! Ešteže máme zdravotníctvo na Slovensku také skvelé, že ľuďoch nešťastných, túžiacich po deťoch chcú vyžmýkať...Ale veď ani niet z čoho!!! 1200 € za IVF??!!! Ako sa to dá našetriť z našich smiešnych platov??!!! Je to obyčajné zdieračstvo,..je mi z toho všetkého zle... Blahoželám vám k úspechu dieťatka!! Vyhrali ste boj...

tromboska
autor
9. máj 2016

@stellamaris dakujem za prispevok zo zivota. A drzim palce, aby sa podaril bracek alebo sestricka ;)

tromboska
autor
9. máj 2016

@diva83 suhlasim, co pises.

gagik
9. máj 2016

@diva83 neboj, treba skusat, mna tu na MK velmi povzbudilo to ked som u niektorych bab videla ako dookola chodia po ivf,ako beznadejne to s nimi vyzeralo ale nakoniec sa im to podarilo asi sa fakt netreba vzdavat a hlavne treba ist do reprofitu v brne. Inak myslim ze keby sme zostali bez deti tak by sme sa skoro urcite rozviedli, proste to ze nemame deti nad nami viselo ako cierny mrak nech sme robili cokolvek.

diva83
11. máj 2016

@gagik ďakujem ti za povzbudenie... Ja sa len tak nevzdám🙂 Brno je dosť od ruky...No uvidíme...

janickacrazy
11. máj 2016

@diva83 inak aj ja som počula o tom Brne, že tam majú vraj oveľa vyššiu úspešnosť ako na SK.

diva83
11. máj 2016

@janickacrazy Myslíš na SR? 🙂 Je to celkom možné,..veď klinika v Brne je tou "materskou" a všetky dá sa povedať vznikli po nej. Len to nie je také jednoduché - zbaliť sa a ísť tam niekoľko krát. Musím sa uvoľniť z práce a manžel pracuje v zahraničí...takže všetko musí byť presne načasované....+ bude to tým pádom oveľa drahšie ako na Slovensku. Nie je žiadna sranda. Prachy aké zarábajú na reprodukčných klinikách lekári a ostatní zdrav. personál musia byť enormné. Je to des... Keby sa tak radšej stal zázrak..ako to zas celé absolvovať ☹ !!!!!!!!

janickacrazy
11. máj 2016

@diva83 samozrejme, chápem, že to nie je jednoduché, ale možno by to stálo za pokus, ked je tam vačšia šanca, verím ti, že finančne je to hroza, ale aj iné veci stoja kopu penazí, napr. ja mám 2 deti ZTP a to, čo ma stoja lieky a návštevy lekárov, liečenia, kúpele.... joj nerátam radšej

gagik
11. máj 2016

@diva83 ani pre mna nebolo jednoduche ist do brna, mam pracu z ktorej sa mi velmi tazko uvolnuje, bol to velky problem, ale paradoxne stacili doslova tri navstevy a bola so tehu, narozdiel od iscaru, kam som styri roky chldila doslova ako na klavir s nulovym vysledkom.

j.a.n.e.7
12. máj 2016

Kočky, všetky ktoré sa nevzdávate obdivujem a želám Vám, aby sa vaša nádej raz stala skutočnosťou ako napr. http://zastolom.sk/manzelia-istvanovci-na-dieta... Tiež mám kamošku, ktorá sa vydala v staršom veku a v 45 porodila krásnu dcérku, aj v okolí istá pani okolo 50r neplánovane porodila zdravé dieťatko. Takže zázraky sa dejú, len sa im treba otvoriť.

guzag
17. máj 2016

@janickacrazy ahoj pri adopcii sa to neda vymazať,ma tam nejaky taky paragraf kde to nejde

janickacrazy
18. máj 2016

@guzag hmm, tak to je škoda, človeka ani nenapadne, že kvoli nejakej hlúposti v mladosti si nemože adoptovať dieťatko potom

karmen007
16. jún 2016

Ahojte,
holka, ktorá dala názov tejto téme Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli a nemajú ich - je úplne hrozný. Slovné spojenie bezdetné manželstvo - to je niečo strašné. My sme s mužom manželia 10,5 roka a nemáme deti. A u nás v dedine - všetci majú. Podotýkam, že všetci - teda ročník 75, 76 a mladšie. I som sa stretla s koučkou Marcelkou Korčekovou a tá sa tiež divila, že bývam v dedine, kde majú všetci deti. Takže detský smiech i plač je odvšadiaľ. Pred 4 rokmi som mala z toho takú hroznú depresiu, že som sa bála chodiť von, pracovať v záhrade, lebo som všade videla a počula rodičov a deti. Ale teraz som úplne zmenila svoj postoj k tejto téme. Teším sa, z toho čo mám - že mám milujúceho manžela, ako také zdravie i keď by mohlo byť lepšie a lásku. Lebo láska je najdôležitejšia, zamerať sa na to čo máte, aké máte srdiečko, akým ste človekom. To je podľa mňa podstatné. Lebo vyrovnať sa s tým, že nemám dieťa - to je podľa mňa stupidná otázka. V našej dedine je veľa rodičov, ktorí podľa mňa vychovávajú deti - takým strašným spôsobom, že až. No a ja ich nemám, ale viem isto, že by som na svoje deti nikdy nekričala a nenadávala. Lebo viem, ako som v detstve trpela, ak mi rodičia nadávali a kričali po mne. Mám 40 rokov, ale stále verím, že raz ku mne príde dieťa - či už pomocou lekárov, alebo si osvojím nejaké krásne dieťatko. Verím tomu a veľmi. No uvidíme, čo nám život prinesie. A milé dámy, ktoré nemáte deti ako ja, nechcem Vám radiť, sústreďte sa na svoje koníčky, šport, prechádzky a bla, bla, bla - hlavne buďte šťastné a usmiate - či už máte deti alebo nie. Boh vraví - povinnosťou ženy nie je mať dieťa - ale žiť plnohodnotný život, ale tak. Majte sa krásne.

guzag
2. júl 2016

posledne dni ide na mna depka,teraz 30.6. som mala mať termin ,ale Bohužial ☹ som v manželstve 14 rokov a je vidno že dieťa nam chyba ,niet sa načo tešiť ked idu vianoce ,a tak ,vidno že manžel velmi tuži po dieťati,ako si berie deti na ruky ako s nimi šanti v bazene,detičky z rodiny, ja to nedavam tak najavo,sem tam nam si myslim kvoli tomu aj škripe v manželstve,neviem sa s tym vyrovnať,aj ked si poviem že tak to je ako to ma byť ,ale stale pride slaba chvilka,kde si kladiem otazku prečo ja,viem že velmi pesimisticke ,ale musela som sa niekde vyžalovať ☹

eririka
2. júl 2016

@guzag ahojky, viem si predstaviť čo prežívaš, tie ktoré majú deti, vedia ťa lutovať,ale necítia to, čo cítiš Ty! ja som bola tak isto, nemali sme deti,len s tým rozdielom, že mi sme sa po 12 rokoch rozviedli, lebo si ex išiel za prvou láskou!!! potom som si po 2 rokov som našla priatela a hrdo vyhlasujem, že dnes mám 11 ročného syna!!!!!!!!!! len Ta chcem trošku ukludniť, určite budete mať bábätko, len sa nevzdávajte, nádej umiera posledná 😉
a deti nevedia nahradiť, ani peniaze, ani dovolenky,... a dnes už nelutujem že odišiel, len by mal odísť o desať rokov skôr! bábätko vám prajem z celého srdca 🙂 😉

gastanka32
2. júl 2016

@guzag netreba to vzdavat. Nadej musis mat. Aj ty aj tvoj muz. 🙂 co ma byt to sa stane. Teraz sa sice trapis, ale ja verim, ze pride den kedy ti tvoje dietatko vsetko to dlhorocne trapenie vynahradi jedinym pohladom 🙂 cmuk drzim palce!!!!

ckatka
2. júl 2016

@tromboska pridávam sa do štatistiky. 15 rokov spolu z toho 5 manželia. Bez antikoncepcie asi 7 rokov. 2 IUI , 2 IVF , 0 detí, 1 pes. A ako to znášame? Podla mňa v pohode. Snažiť sa snažíme. ..ale je to stále o milovaní a nie o plodení. Žijeme si svoj život, venujeme sa sebe navzájom, stretávame s priateľmi, chodíme večer von...a deti si užijeme keď nám prídu návštevy. 😊 občas menštruáciu oplačem ...ale vždy si poviem, že ak to má prísť tak to príde. Drzim všetkým palce

karmen007
5. júl 2016

@ckatka Ahoj, veľmi sa mi páči tvoj príspevok. Keď píšeš o tom, ako sa pozeráš na život, že sa venuješ manželovi, užívate si život - to je správny pohľad. A najkrajšia veta je - máš pravdu - sex je o milovaní a nie o plodení !!!! Je to tak, i keď veľa báb - tým myslím i seba - posledné roky som tiež zo sexu chcela vyťažiť dieťa. Ale to milovanie je iné, ak máš 20, 30 alebo 40 rokov. Ak si mladšia je úplne super, a potom po 30 rok. ak prídu nejaké psychické problémy, tak sa mení milovanie - nie v krásne užívanie si, ale v bolesti, stresy a ak myslíme často na dieťa - tak býva sex často utrpením. Mne sa to dosť často stávalo v minulosti. Ale teraz tiež pracujem na mojej psychike a užívať si každú chvíľu s manželom - či ide o súkromné, pracovné i intímne. Ale, tak. Ešte ťa chcem pochváliť, že máš veľký nadhľad - čo sa týka detí. Ty musíš mať psychiku, asi veľmi vyrovnanú, že ? Maj sa krásne.

ckatka
5. júl 2016

@karmen007 odmala sa riadim tromi jednoduchymi zasadami, alebo ako by som to nazvala...

1. su situacie, ktore mozes ovplyvnit, a tie ktore nemozes
2. ak s tym mozes nieco spravit, urob najlepsie co vies
3. ak to nemozes ovplyvnit, tak sa tym netrap, zivot ide dalej, a nezaujima ho, co si o tom myslime 🙂)))
Mozno nemam vsetko, ale som stastna, resp dokazem byt stastna s tym, co mam.

karmen007
6. júl 2016

@ckatka ahoj, díky za odpísanie. A píšeš úplnú pravdu. Mal by byť človek šťastný s tým čo má a z toho sa tešiť. Lebo podľa mňa neexistuje človek, ktorý má všetko. Taký človek sa ešte nenarodil. I tie ženy, ktoré tu píšu a každú chvíľu nás informujú, že čakajú dieťa, majú problémy, i tie, ktoré deti majú tiež majú problémy a veľa je takých, ktorí sú rozvedení, kde si myslím, že najviac trpia deti. Ale tak. Si veľmi múdra baba.