Bojím sa, že nezvládnem ísť na iterupciu
Prosim, potrebovala by som najst niekoho, kto absolvoval interupciu kvoli tomu, ze uz nechcel dalsie babo kvoli tomu, ze uz proste nechcel druhe, alebo tretie babo... Druhykrat som necakane otehotnela akurat v obdobi, kedy sme sa s manzelom urozumeli, ze dalsie dieta nechceme. Mame 2,5 chlapca, s ktorym to bolo vesele. Teraz som v 6tt, a absolutne neviem, co robit. Diskutujeme s manzelom aj o preruseni. No bojim da, ze to nezvladnem a cely zivot ma to bude ppreprenasledovat
@lele10 Ahoj pridám sa k babám, majú pravdu a mala by si si dieťatko nechať. To že si si s prvým užila neznamená že aj druhé bude také isté. Môžeš byť rada že si zdravá a budeš mať zdravé dieťa. Veľa žien nemôže mať a dalo by všetko za to aby mali svoje dieťa a ty chceš ísť na interupciu? Budeš mať neskutočne výčitky svedomia a bude ťa to trápiť. A ver že vždy príde chvíľka kedy si na to spomenieš že si zabila malého človiečika, ktorý by ti dal viac lásky než ktokoľvek. Veľmi dobre si to rozmysli. Je nezmysel aby si zabila nevinné dieťa len preto že už jedno máš. Ja mám tiež jedno bábo a keby bolo druhé na ceste ani neváham a nechám si ho♥️
Urcite aj druhe dieta by ste zvladli.
Moja mama bola v nemocke so zenou, ktora musela ist na potrat zo zdravotnych dovodov uz 2x a velmi sa tam pri nej trapila.
@lele10 ahoj, podla mna je super, ze sa nad situaciou zamyslas a hladas moznosti. My zeny sme take, ze ked mame problem, potrebujeme si o tom pokecat, byt vypocute. Len obavam sa ci toto forum je to prave miesto. Podla mna si si uz zazila jedno tehu, porod, vychovu, cca tusis co ta caka a kedze to nebolo najlahsie, tak je prirodzene, ze mas obavy z toho, ze to mas podstupit znova, najma potom, co ste sa uz dohodli na inom plane. Ale kazde tehu, kazde dieta je ine. Teraz uz mnohe vies , mozno mas sancu urobit nieco inac. V nasich porodniciach sa casto za uspesny porod povazuje, ked su matka a dieta zdrave. Lenze niektore choroby sa prejavia az neskor. Tiez je tu dennodenne riziko vazneho urazu, kt moze cely tvoj svet otocit naruby. Proste maloco ide naozaj podla planu. Osobne si myslim, ze najlepsi dar, kt mozes svojmu dietatu dat, je surodenec. Ale je jedno, co si ja myslim. Ty mas pravdepodobne nejake zranenia na dusi, kt potrebujes riesit, liecit a az tak budes vladat ist dalej. Odporucila by som Ti hladat pomoc u ludi, kt sa na to specifikuju. Pozri poradna Alexis, Forum zivota a podobne organizacie. Snad Ti pomozu pochopit, co prezivas a ako z toho dalej. Lebo ktorekolvek rozhodnutie (porod aj potrat) su konecne a ovplyvnia cely zvysok tvojho zivota.
ozvi sa do poradne alexis. mozu super pomoct
@lele10 bola som v podobnej situácii, len som mala už deti dve a tretie som už nechcela. Mala som už recept na mirenu po menzese vklad a bum neprišiel. Ostala som zaskočená, nešťastná... Muž to práve vzal úplne v pohode, jednoducho povedal, no tak budú tri. Len ja som vedela že väčšina starostlivosti bude na mne. Aj som si poplakala so prvého sona, kde som uvidela fazuľku a srdiečko ako bije. Vždy si pomyslím ak žena dokáže zabiť vlastné dieťa alebo o tom vôbec uvažovať, nemusíme sa čudovať zlu vo svete. Vždy je lepší taký menší vekový rozdiel medzi deťmi ako väčší, potom už nenájdu spoločné záujmy ani hru. Viem to lebo to tak máme. Lepšie to zvládneš teraz, držím palce. 💕✊🍀
@bublinka1426 na ukulele hrat nepotrebujem, aby som vedela, ze velke pismena /caps lock sa v internetovej komunikacii povazuje za krik/vyhrazny ton. a pisat o trtkani povazujem za vulgarne.
peace, idem maleho okupat a uspat.
@ukulela uznavam, mohla som pouzit iny vyraz. ale aj tak si stale myslim ze mame byt zodpovedni a chovat sa zodpovedne, to je cele.
@lele10 presne ako píšeš. Nik ho za teba živiť, vychovávat a 24/7 starať nebude, len ty a muž. Porodiť neni problem, ale vychovať! Ak druhé nechcete, ani sa neviete stotožniť s touto myšlienkou, máš v hlave len “druhé ani za boha”, myslím, že sa
s tym vyrovnáš. Nejak tragicky by som to nebrala. Bude mu lepšie, ak bude nechcené? Musíte si vy určit, ako silno nechcete/chcete druhé. To sú neni srandy toto.
My druhé tiež nechceme, takže často uvažujem nad touto myšlienkou, že čo ak by sa stalo..
@lele10 Ziadna z týchto žien ta nemá právo súdiť alebo ti nahovárať,či máš ísť-neísť na potrat,žiadna z nich nieje v Tvojej situácii,je to len a len TVOJE a TVOJHO muža rozhodnutie! Ani jedna Ti nebude pomáhať vo výchove.Niektoré tu to berú hodne tragicky...Zariad si podla seba,ak sa na druhé necítite,vieš aká je Tvoja cesta.Neboj sa,čas všetko vyrieši,i tie myšlienky možno neskôr..Držím palčeky!
@lele10 Ahoj, my sme prisli o babo v 22 tt. Snazili sme sa 6 rokov. Teraz som uz 1 a pol mesiaca po kyrete a do dnesneho dna placem, ze som o mesiac mohla ostat na materskej a v january kocikovat. Toto dusickove obdobie je pre mna strasne tazke. Musite sa o tom porozpravat doma a ty si to musis ujasnit sama so sebou.
Ahoj, určite nechoď!!! Ja čakám piate a veru nebolo to ľahké prijať... Aj som si poplakala, ale keď pozerám na tie poklady doma, čo už máme... Na prvé sme pritom čakali 4 roky! A druhe mi zomrelo v 8.mesiaci! Vzdy na cintoríne rozmýšľam aké by bolo!!! Nesmieš zabiť dieťatko... Prenasledovali by ta to celý život a to len pre pohodlnosť?
Mas zdrave dieta mas manzela vedeli ste vychovat jedno vychovate aj druhe... Zdrave babo si ist dat vziat ked na to nie su nejake vazne dovody a este v manzelstve toto ja nechapem... Ja som mala prve tehu velmi rizikové tazke kszdu chvilu v nemocnici narodil sa krasny zdravy chlapcek ma 2 r. 9mes.a to sme sa sakra snazili vyse roka a pol na koniec sa nam to podarilo az po inseminacii druhe som tiez uz moc nechcela lebo som nechcela uz tolko komplikacii a vedela som ze zase budu a sup otehotnela som v momente ako som ukončila dojčenie neplanovane a zase som v nemocnici uz druhy krat som v 9.mes.za chvilu rodim no nikdy som neuvažovala ci si ho nechat alebo nie... Mam manzela mam zdrave ruky dostatok a krasneho zdraveho syna preco by mal byt jedináčik uvidis este ti bude syn vycitat ze ostal sam a potom si budes hlavu trieskat ale to bude uz neskoro... Ja neviem ako moze jedns zena jedno svoje dieta ľúbiť a druhe uz nie... narodilo sa v manželstve a ste dospeli zodpovedni musite niest nasledky za svoje ciny ved nie ste pubertiaci a nezijete hadam ani na ulici. Aj ked neviem co si cakala na tuto tvoju diskusiu tu ti nikto nebude odporucat aby si si ho dala vziat ach jaj.
@katika9145 suhlas! 👏👏👏
Opakovane sa tu spomína,že dieťa treba aj vychovať....no áno,ale v dnešnej dobe toto považuje niekto za problém? máme milion pomocníkov od jednorazových plienok cez sušičky prádla po donášku jedla.Máme podporu od štátu.Moja babka 12 detí vychovala a to bola vojna,hlad.... Autorka už jedno dieťa má,predpokladám,že majú bývanie,prácu,dáke istoty.To ozaj zaťažko prijať to druhé dieťa? Namastíš maslom 3 kusy chleba pre vás,ten štvrtý už nezvládneš namastiť? Chce to len trochu ubrať z pohodlnosti a sebeckosti a odmenou bude hotový človek,to nestojí za to sa posnažiť?Vaše prvé dieťa bude mať všetko,tomu druhému sa neujde celkom nič,len miesto v nádobe na biologický odpad:? toto hádam nechceš urobiť....
@lele10 toto je moja posledna sprava do tejto diskusie. Vsetkym vam uzasnym zenam by som sa este raz chcela podakovat za laskave slova, podporu, povzbudenie a dodanie odvahy. Dakujem vam za to, ze ste si nasli cas vyrozpravat mi vase osobne pribehy, hlavne tie v spravach. Velmi ste mi pomohli a ste uzasne. Ja som tu nasla, co som hladala, DAKUJEM ❤️
@stanulienkat čo si to dovoluješ, čo ja trepem? Napísala som, čo som napísala a stojím si za tým. Ty tu budeš večne??? A prosím ťa nereaguj už na môj príspevok. Dakujem!
Keď prvý krát vezmeš do náručia svoje druhé dieťatko, budeš cítiť lásku, ktorá bude rásť tak ako tvoje dieťa. Ak ho zabiješ, budú rásť len tvoje výčitky. To je fakt. Každá, ktorá tvrdí, že to tak nie je, buď klame, alebo to v sebe utláča ako sa dá. Tá 13.ta komnata sa ale skôr či neskôr otvorí. Dieťa je dar! Vy máte len privilégium byť jeho rodičmi. Právo na život mu dal Boh, a len on má právo ho vziať. Vaším právom je len milovať ho...čo je viac?!
@lele10 absolvovala som ho pred 2 rokmi na zaklade svojho vlastneho rozhodnutia po zvazeni vseykych faktorov zasahujucich do mojho zivota
Pred som absolvovala sedenie s psychologockou
V prvom rade som nepocuvala ziadne cudzie osoby,nakolko ludia su malokedy objektivny a dokazu nesudit,vid priklad v komentaroch
Vseobecne je to tvoje rozhodnutie,tak ako si psychiku nastavis,tak sa budes trapit
Vyznieva to drsne,ale je to jednoduche a vsetko je to v hlave

@lele10 ahoj, ja mam dve deti z predchádzajúceho vzťahu, už dospelé, potom som sa vydala a na koľko manžel deti nemal, tak sme sa rozhodli, aj napriek môjmu veku, mala som 37,ze chceme jedno spoločné. Narodil sa nám krásny syn, všetci sme boli spokojní. Keď mal 2 roky zistila som, že som opäť tehotná. Bol to šok, takže viem co prežívaš, i keď uznaj že som na tom bola horsie😅Bola som u lekára, nechcela som to dieťa, chcela som ísť na interrupciu. Manžel bol zásadne proti, ale určite by ma podporil, aj keby som sa rozhadla dat si to vziať. Toľko sme to preberali, našu finančnú situáciu, bytovú, môj vek až prešiel 12 týždeň a bolo neskoro. Plakala som skoro cele tehotenstvo, ale narodila sa nám dcérka, má už 2 roky a poviem ti, je to moje najlepšie životné rozhodnutie. Všetko sa dá zvládnuť, keď máš s kým. Prajem ti veľa síl, nech sa rozhodneš akokoľvek 💗