icon

Čo sa stane s plodom po interrupcii?

26. jan 2024

Co sa vlastne deje s plodom po interupcii, resp.spontannom potrate? Kam ide, ako sa s nim vynalozi po takom zakroku? Alebo ako to vlastne prebieha v oboch pripadoch? Mam za sebou oba pripady v poslednych mesiacoch ukoncenia tehotenstva po zdravotnej stranke a zaujima ma to. Nikde na nete som sa k tomu nedopatrala. Snazim sa so situaciou bojovat, no chcem to proste vediet. Ak je tu niekto z "fachu" gynekologie, resp. vie mi posunut, objasnit tuto info, budem rada. Dakujem

macekovam
27. jan 2024

Rieš to s psychiatrom.. Máš naozaj divne otázky... No ako by sa mal cítiť niekto komu postupne trhajú telo... Asi tak...

magimi
27. jan 2024

@monsterablue nenapísala som nič zlé....nad týmito vecami sa treba zamyslieť predtý ako podstupim interupciu, aj keď zo zdravotných dôvodov. Autorky mi je úprimne ľúto... škoda, že nenašla pred tým nikoho, kto by jej to vysvetlil, porozprával sa s ňou o tom....možno by sa rozhodla inak a možno nie, ale pre svoje rozhodnutie by už mala nejaký silný argument, ktorý by ju teraz podržal.
Postabortivny syndróm je ťažký stav, ktorý ženu prenasleduje celý život. Koľko žien by ho nemuselo mať, keby malo dostatočnú podporu okolia a viac informácií. A možno aj keby nezatvarali oči pred pravdou, ktorá ich po interupcii aj tak dobehne....

gelifil
27. jan 2024

@refly a potom mi povedz, ze to nie je vrazda

gelifil
27. jan 2024

@banderaska29 len ona bola zrejme na potrat, teda nie priroda, ale umele ruky lekara

refly
27. jan 2024

@gelifil O tomto tá téma vôbec nie je, že áno. Je zbytočné to sem ťahať.
A toto tu na fóre tiež opakujem miliónty krát. Pred medicínou sa 60% detí nedožilo ani puberty, nieto ešte dospelosti. Neviem čo furt máte s tými "umelými rukami lekárov" a "proti prírode", ect. Ak by sme išli podla prírody a ako to boh zamýšľal, tak viac ako polovica neprežije detstvo. Kecy o prírode sú pre tých, čo sú ochotný podľa toho žiť a zomrieť na prvú chrípku, čo dostanú. Príroda je maximálne ľahostajná k životu jednotlivcov.

gelifil
27. jan 2024

@refly 🙄🙄🙄

autor
27. jan 2024

@gelifil citat s porozumenim- interupcia, ano vrazda ,ruky lekara ,nazvite si to jak chcete! Podstata kyretaze je vzdy ta ista, ci lekar robi upt pri mrtvom alebo zijucom plode. Moj plod boj zijuci, zakrok sa robil na zaklade mojho zdravotneho stavu, ktory to vyzadoval! Tak nabuduce zvazte slova pani mudra, ked potrebujete takto dehonestujuco sa vyjadrovat, ked o situacii viete doslova H...ale to su vyjadrenie vas, sibnutych materi, ktore este citat s porozumebim neviete, len rypat a mat mudre reci

gelifil
27. jan 2024

skoda slov...

taga
27. jan 2024

Pises ze si bola len v 8tt?
V takom nizkom tyzdni je ale "babo" len malinky zhluk buniek, nema rucicky, nozicky, nikto mu nic netrha ani nic podobne.. v podstate pri kyretazi ide asi len o vycistenie maternice od vystelky, rovnako ako by sa stalo pri spontannom potrate... pri takom nizkom tyzdni odchadzaju vacsie zhluky vystelky.
Ja som mala spontannh cca v tak tyzdni, bol to silny menzes, odchadzali zo mna vacsie zhluky, ale nepostrehla som, co z toho by mohol byt plod (mala som taky pocit raz, ale s urcitostou by som to nemohla tvrdit)
Cize naozaj, netrap sa, plod sa nijako netrapil, nic necitil.. este toho nebol schopny ❤️
Priroda vie co robi, je to pre nas tazke, ale treba to prijat a nebojovat s tym... vela stastia

rapadajka
27. jan 2024

@magimi nezvyknem prispievať, ale keď čítam tieto dristy...dristy doslova...matko rozšvic

magimi
27. jan 2024

@rapadajka povedz mi, čo z toho, čo som napísala nie je pravda...

slovakboy
27. jan 2024
rapadajka
27. jan 2024

@magimi ty si fakt myslíš že ten plod v 8tt cíti bolesť? to vážne? no nie, necíti nič...a ty autorka...hlavu hore...v živote sú oveľa horšie veci ako upt...a ešte, keď ti tu niektorá expertka napíše, že je to vražda...ehm...tak pokiaľ viem, vražda je trestný čin...nepoznám žiadnu ženu, čo by za upt sedela😉

magimi
27. jan 2024

@rapadajka neviem prečo by nemal cítiť bolesť, keďže nervový systém sa vytvára už od 3. týždňa a v 4.tyzdni už existuju základy pre predné a zadné korene miechy, zo zadných koreňov vystupujú nervy vedúce bolestivé podnety, do 8. týždňa je času habadej.
Už v 6.tyzdni bije srdce a nebije samo od seba ale vplyvom nervového systému, existujú motorické nervy na pohyb, tak prečo by nemali existovať nervy na vedenie bolesti?
Nemam to dokázané, ako som písala obidva "tábory" vraj majú svoje tvrdenia podložené štúdiami....ale na základe vedomostí čo mám sa ja prikláňam k tomu, čo som písala....

cecilia29
27. jan 2024

@taga ved si daj google. Ruky a nohy ma v 8tt , Autorka chce počuť fakty a nie utesňovanie ktoré sa nezakladá na pravde.

derdia
27. jan 2024

....velmi sa trapilo a zomrelo,jedine co sa ako tak da povazovat za uzasne je, ze po tomto zakroku sa dietatko dostava spat do neba, k Jeziskovi.... Takze je v nebi. Lebo bolo bez hriechu, ale nebolo mu dopriate prist na svet. Proste po ceste mu bol vzany telesny zivot. Ale dusa🥇je nesmrtelna.
Ak ta to trapi, pri k Jezisovi, a pros o odpustenie. Pretoze len on, ta moze zbavit pocitu viny...

saxana000
27. jan 2024

Pri tehotenstvach ktore koncia spontanne vypudi telo uz odumrety plod vela ich odide priamo.do wc s.kusmi vystelky a pri mechanickej alebo medikamentoznej interupcii je uz samotna narkozna alebo.medikamentozna davka pre plod smrtelna..konci v biologickom odpade.ako.ostatne tkaniva ktore sa pri.zakroku vyberu

rapadajka
27. jan 2024

@magimi pozri...čítam tu diskusie...niekedy mám takú chuť niečo napísať, ale nenapíšem...autorka nechce čítať o tom ako plod trpel...panebože...určite netrpel, za tým si stojím...dobre si to napísala..nemáš to dokázané...prečo si mala potrebu to písať?človeku, čo sa trápi, čo chce podporu, v niečom uistiť? ja sa nechcem hádať..nie som jedna z tých, čo potrebuje rýpať...myslím si, že spoločnosť v mnohých prípadoch, niektoré veci zveličuje...upt nie je koniec sveta, nie je to trestný čin, ani žiadna poprava, nie je to vražda...no nie je...

rapadajka
27. jan 2024

@derdia čo?? zomrelo a trápilo sa..ale vlastne je to úžasné lebo išlo do neba...k Ježišovi...amen
...kks...ja žasnem

gelifil
27. jan 2024

@rapadajka a ja si myslim, ze spolocnost niektore veci naschval zamlcuje....ked sa tak vyznas v tejto problematike, urcite vies, kolko percent tychto zien to nezvladne a konci fatalne

magimi
28. jan 2024

@rapadajka pozri tak to vidíš ty a mnoho žien sa tým nechá učičikať keď sa rozhodujú, či tento zákrok podstúpiť, ale ako som už písala, doženie ich to všetko po zákroku....zrazu sa vynárajú pochybnosti a výčitky svedomia. Autorka by navonok možno radšej chcela, aby jej niekto napísal to čo ty, ale vnútorne vie, že to je len taká náplast s že pochybností ju to nezbaví. Potrebuje prijať fakt, že to mohlo byť aj tak, že dieťatko trpelo a veľa (lebo ani ty to nevieš naisto, že netrpelo, iba si to myslíš) ....toto prijatie je veľmi bolestivý proces a nikomu ho neprajem, ale len keď to prijme, bude si môcť aj odpustiť.

taga
28. jan 2024

@cecilia29 a ty si si nieco precitala skor ako ma ides poucovat? Vies kolko meria cely plod? Mozno ma zaklady koncatin ale je take mrnave, ze ho urcite netreba kuskovat ako sa to robi pri velkych plodoch vo vyssich tyzdnoch... tak popremyslaj, co sa vlastne autorka pyta... lebo jej otazka bola co sa asi deje s plodom a co citi...

cecilia29
28. jan 2024

@taga ja komentujem teba. Mam za sebou embryologiu. Tak viem ze ma ruky a nohy a není to zhluk buniek. Tak som chcela iba toť zdôrazniť, nech sa neprekračujte fakty. To ako prebieha potrat nekomentujem lebo netuším od akého tt pri potrate musia to telo kúskovat, ani to tu nechcem rozoberať.

cecilia29
28. jan 2024

@taga a k otázke ci som si niečo prečítala, tak toto ...
* neprekrucaju

magimi
28. jan 2024

@cecilia29 Embryologia - jeden z mojich obľúbených predmetov! Ľudský život je zázrak!

taga
28. jan 2024

@cecilia29 super, mas precitanu embryologiu ale si krasna ukazka ze nevies pochopit jednoduchu otazku a absolutne sa nevies vcitit do zeny, ktora ma za sebou potrat. Ale ok

cecilia29
28. jan 2024

@taga viem, aj som ju nasmerovala na poradňu , kde majú skúsenosti so ženami po potratoch a odporučila jej aby dala bábätku meno a obslúžiť za neho omšu. To je totiž to , čo ženám pomáha zmieriť sa s touto situáciou (ci uz upt alebo sponntanny potrat)Potrebuje vedieť fakty, lebo ju to trápi. Preto tu aj napísala.

derdia
28. jan 2024

@rapadajka no a kde by malo ist?
Napisala som to tak preto lebo je to tak. Matka ide na interupciu, a dieta zomiera.jeho vonkajsia stranka, vktorej b aa narodilo.... A dusa ise spat do neba.
Takze ano na smrti, je uzasne to, ze kto veri, vJezisa a v nashoe Nebeskeho Otca, neumiera... Len odchadza z tjeto zeme.... Lebo dusa je nesmrtelna.
Necudujem, sa, ze sa to zlw cita, cloveku bez viery....

zuzi0911
28. jan 2024

Ja keď som bola po MA ,tak som našla nejaké video o tom,ako si dietko vyberie rodica a ono aj vie kedy naspäť odíde,čiže jeho dušička je s tým v úplnom poriadku .a ma nás niečo naučiť ci si mame niečo uvedomiť... Vraj..
Tak si skus opakovať túto situáciu. Pre svoje dobro .
Ako to naozaj je ,nezistuj, nepatraj po tom.
Ak bol zdr.dovod vážny tak nech ti je útechou, že takto je to lepšie pre všetkých.

Prajem ti veľa síl a skus sa netrápit nad tým. Zápal sviecku ci nájdi hrob pre nenarodené deticky (to sme urobili my a chodíme tam pravidelne ) a pomodli sa . Toto mne veľmi pomohlo ,ze som sa takto rozlúčila.

derdia
28. jan 2024

@zuzi0911 ono toto su len ospravedlnenia, ktorymi si ludia ospravedlnuju svoj cin, aby ich svedomie, netrpelo tak ako trpi, ked si uvedomi ozajstny nazov a podstatu toho skutku... Nic viac nic menej.