icon

Detské sebauspokojovanie navzájom medzi deťmi - ako ďalej postupovať?

16. feb 2020

Ahojte baby. Už z nadpisu je vám asi zrejmé aký mám problém s takmer 8-roč.synom. Nedávno sa mi priznal,že jeho o rok starší kamarát plus jeden 12-roč. ho nabádajú,aby si navzájom robili dobre a to takým príšerným spôsobom,že mu dávali pipíka do ritky alebo do úst. Syn sa mi s tým zdôveril z dôvodu,že mal toho plnú hlavu a chcel,aby som to vedela. Na moju otázku,či sa mu to páčilo odpovedal,že bolo to príjemné,ale on to nevyhľadával,ale keď to chceli oni,tak si to nechal so sebou robiť. On to jedine inicioval s dievčaťom - rovesníčkou,ale to skôr také šúchanie sa o seba. Mám z toho celého hrôzu a netuším ako s tým naložiť,aby sa to viac-krát neopakovalo. Povedať to nebudem môcť nikomu,pretože som synovi sľúbila,že to nikomu nepoviem.Máme medzi sebou dobrý vzťah,veľa sa mi zdôveruje,dokonca aj s takouto chúlostivou vecou a ja by som nerada sklamala jeho dôveru. Potom by sa mi už nikdy s ničím nezdôveril. Takže sociálku do toho ťahať nechcem,to by ho vypočúvali a navyše nerobil to pod nátlakom. Proste deti prišli na niečo,čo im robí dobre,tak to skúšajú,akurát môj syn si zjavne uvedomuje,že je to veľmi zlé,tak sa mi s tým radšej zveril.Vďakabohu.A možno aj dúfal,že to nejako zastavím. Len sa bojím následkov a toho,aby sa to viac krát neopakovalo.Lenže problém je v tom,že sme veľmi malá dedina a tu nie je možné,aby sa nestretli.Zakázala som sa mu s nimi hrať,ale úplne sa im žiaľ nevyhne.Baby stretli ste sa s takýmto niečím? Čo by ste vy s tým robili? Ešte podotknem,syn nemá mobil,ani tablet,iba na PC chodí (nie denne) a aj to má svoje konto,má ho obmedzené a nedostane sa na ňom na hocijaké stránky a navyše,manžel to má prepojené s mobilom. Takže odtiaľto to nemá. Poraďte mi prosím vás ,ako by ste to riešili vy.Ďakujem.

kiki68
16. feb 2020

Ja by som ho poucila o tom ako sa vymedzit voci neziaducim dotykom. To je asi najdolezitejsie, nakolko tieto situacie sa stavaju a dost casto. Pracujem s detmi a niektore maju sa moc toho v hlave. Keby sa to opakuje, tak uz by som riesila inak a to cez psychologa dohodnut stretko s tymi dalsimi rodicmi. Tam to chce mat odbornikov ako mediatora, aby sa to neotocilo tak ako nechces. A mozno by som zasla za ucitelkou a ze by v skole robili trosku osvetuv tom zmysle, ze su typy hry nevhodne a dotyky patria iba do zdraveho miery v napr rolovych hrach. Tie deti mozu nieco vidiet a nechapu to

autor
16. feb 2020

@jankapepe Ja som nikde nenapísala,že je to normálne a že sa nič nedeje. Tak mi nedávaj do úst slová,ktoré som nikde nenapísala alebo nevytrhávaj ich z konextu!!!!!

charliee1980
16. feb 2020

Citujem:

To dievča je jeho kamarátka s ktorou sa hrávajú od malička a aj spolu chodia do školy. A ja som nikde nepísala,že ju obťažoval,on to navrhnul a ona súhlasila. Čiže nerobila nič pod nátlakom,proste to skúšali. Čo ho síce neospravedlňuje,ale nerobme z neho zasa malého devianta,ktorý si ide za svojím aj cez mŕtvoly.

🤦🏽‍♀️ Ako chces od tvojho syna, aby si uvedomil zavaznost problemu, ked ty sama si ho neuvedomujes ?
Ja byt otcom toho dievcata a dievca mi to povie, tak ho tak vyfackam toho tvojho citliveho milasika s citlivym pristupom, ze by sa mu hviezdy krutili. Teba by som riesila na policii a socialke, to si pis. Dufam, ze si si vedoma, ze by trestali teba.

charliee1980
16. feb 2020

Este by bolo fajn, keby ti to tu niekto vysvetlil po pravnej stranke veci 😉

miskakyska
16. feb 2020

@charliee1980 odmalička sa hrávajú na doktora ,tak majú tieto veci ,už ako 8 ročné deti v malíčku 😀 my nechapavé,staré školy sa tu čudujeme 🙂 ved to je úplne normalne...8ročnym sa páči,ked im cmulaju pipíkov a druhí im pchaju pipíka do ritky... ale pozor,nevyhladáva takéto situacie,ale,ked sa mu ponúknu,tak nebude robiť drahoty...vidíš,čítaš..normálka..🙂🙈🙈 aha pardon,ešte nemá 8,tak 7 ročnym...

sticker
charliee1980
16. feb 2020

@miskakyska 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Sme staromodne matere. A este aj necitlive.

miskakyska
Odpoveď bola odstránená
montemotherone
16. feb 2020

Gratuluj si že sa ti s tým zdôveril. Poradila by som sa s psychológom a zamerala by som sa na to, ako ho brániť pred zneužitím... Ako JEHO naučiť brániť sa. 12 ročný chalan to už je puberťák... Ten už vie čo robí 🤨

autor
16. feb 2020

A ako si prišla na to,že si neuvedomujem závažnosť problému? Veď ja ho neospravedlňujem,mňa to tiež desí,ale v tých riadkoch je písané,že jej to navrhol a ona súhlasila. Tým som len chcela povedať,že ju do toho netlačil. Ale to samozrejme neznamená,že nie je vinný a ja som z toho v pohode. A po právnej stránke by to mali asi tebe vysvetliť,pretože tým,že nič nebolo nasilu,syn má takmer 8 a nie 15,tak by polícia asi sotva niečo riešila,či už so mnou alebo s ním. A neboj sa,on si tú závažnosť problému tiež dobre uvedomuje,lebo inak by sa mi s tým nezveril.

iwesska
16. feb 2020

Ale ved si sama pisala,ze s jednym z chlapcov nemate dobru skusenost a jeho rodicia na neho nedaju dopustit. Tak ked ti nevadi,ze sa aj napriek tomu spolu hravaju,tak tam bud s nim! U nas bezne sedavaju vonku aj rodicia 10r.deti obdalec. Pises stale,ze je to blizko domu,ale sakra,to ako je potom mozne,ze nevies,ze sa tam taketo veci odohravaju? Na ihrisku za bieleho dna si nikto z rodicov nevsimne,ze si deti uzivaju sexualne radovanky?? To co maju tie deti za dozor? A normalne dalej ho pustas von sameho,hej?

moonlight1210
16. feb 2020

@charliee1980 vzhladom na situaciu bytu netrestali nikoho. Rozhodne by ale rodinam (vsetkym, i toho dievcata) nariadili dohlad zo socialky a navstevy psychologa, alebo psychiatra.

A nerobte si tu z toho myskou ihrisko, ako dve trhovkyne. Je to neslusne sa tu takto predvadzat, ktora tu bude za tu (vtipno)ironickejsiu.

23121974
Odpoveď bola odstránená
autor
16. feb 2020

@miskakyska Vieš čo moja,pobav sa,však najlepšie je to na cudzí účet. Ale je to dosť úbohé.

miskakyska
Odpoveď bola odstránená
nika82
16. feb 2020

tak to drz nadalej v sebe, slubila si mu ze to nikomu nepovies a vykvakas to na kona
uz si to mala daaavno riesit

pribinak
16. feb 2020

@jankapepe ale ja netvrdím, že to čo sa stalo, že je ok. Ja podporujem matku v tom, že to treba citlivo riešiť s ohľadom na tie deti. To dievčatko je tiež ešte malé a vôbec nemuselo rozumieť o čo ide a to iste aj syn zakladateľky témy.

Jasne, že je to ďaleko cez čiaru čo sa stalo, ja riešim to, že keď sa to bude každému cesat na nos a bude sa zo riešiť so všetkými bankami na trhu, tak to bude ešte horšie

nika82
Odpoveď bola odstránená
autor
16. feb 2020

@iwesska Áno písala som,že ho ten mladší trochu šikanoval minulý rok a aj som mu zakázala sa sním hrávať.Lenže tu je ťažké tomu úplne zabrániť,pretože sme fakt malá dedina,pár detí v nej,čiže sa sebe nevyhnú. A bolo to blízko domu,priamo v dedine,ale vzhľadom na to,že tu žije málo ľudí sa ich tu moc nepremelie,čiže sa zašijú za nejakú búdu a......... A samého ho nepúšťam,iba na ihrisko,kde hráva futbal(čiže je tam viac detí) a potom v blízkosti domu. Ale aj na to si už dávam pozor a kontrolujem ho.

autor
16. feb 2020

Už tu končím,nemá to zmysel,veľa vecí vytrhávate z kontextu. Prajem vám príjemný večer a aby ste takéto niečo nikdy riešiť nemuseli. Ďakujem babám,ktoré ma pochopili a snažili sa mi poradiť. Moje prvé kroky budú viesť ku psychologičke,snáď bude časom všetko o.k.

lenkakravcova
16. feb 2020

S tým dievčatkom = sú to deti. Deti takéto veci robiť jednoducho nemajú. Nemajú to ani skúšať. To ste sa o takýchto veciach nerozprávali, že sú jednoducho pre deti zakázané? To chceš aby ti doniesol v 13 tích nejakú tehotnú domov? Alebo žeby bol trestné stíhaný za sex s dieťaťom?

A tu cast s chlapcami = smer polícia. Je to sexuálne zneužívanie a obťažovanie.

mondolina
16. feb 2020

Riešila by som to hneď s políciu. Teda ak nežijete niekde v osade kde je to " normálne".

nika82
Odpoveď bola odstránená
jankapepe
16. feb 2020

,,on to navrhnul a ona súhlasila. Čiže nerobila nič pod nátlakom,proste to skúšali. ....,,
Toto si písala! Vytrhavam z tvojho textu!

bobricek1979
16. feb 2020

Prvé čo si sa ho opýtala či sa mu to páčilo? A po ďalšie už to inicioval aj s dievčaťom nejako skoro a nevraviac teda o tom najhoršom to chce ak teda vôbec je to pravda nie tu riešiť na koňovi ale urgentne už si mala o volať učiteľov rodičov všetko to treba riešiť ja by som aj políciu socialka to nieje preboha normálne...

kittykat22
16. feb 2020

Prosim ta, a mozes mi napisat, kde sa len tak omylom stretne 8 rocne dieta, 9 rocne dieta a 12 rocne dieta bez dozoru? Predpokladam ze tvoje dieta ma rezim skola, druzina a domov. Pripadne kruzok kde je vedenie. Tvoje dieta je vo veku, kedy ma nad sebou kompletny dozor. Kde prisli k takej bezbrehej slobode, ze si mozu robit taketo veci?

maca1984
16. feb 2020

No,cim viac citam tym viac mam pocit ze dalsia vymyslenina

elian
Odpoveď bola odstránená
kosicanka1
16. feb 2020

Syn - smer psycholog
Ty - smer manzel
Manzel - smer chlapci - vykricat vyhrazat vrieskat - nedotknut sa - spravne slova dokazu a nimi divy - daju tvojmu synovi do konca zivota pokoj

nikpa
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
Odpoveď bola odstránená