Hnevajú ma príspevky o tom, ako niekto ľahko otehotnie a podstúpi upt
Neda mi to, ale musim prispiet.. rada citam prispevky tu na modrom koniku aj ked som nebola zaregistrovana, dnes som musela... je tu tolko zien, ktore tuzia po babatku, niektore az velmi zufalo a nedari sa im😕... a potom pomedzi tieto prispevky, sa najdu arogantne baby, ktore tu posu ako otehotneli aj zo vzduchu, a este pridaju par prispevkov o tom ako boli 6,7 krat na Upt. Naco ma niekto potrebu to sem pisat... aby trapil tie co nemaju stastie... pisat o tom ako im zlyhali asi vsetky formy ochrany sveta a otehotneli smahom prutika.. krd niektore sa snazia roky... uprimne zienky, nie su niektore z vas len rypalky a mozno trosku klamarky, ktore maju radost z toho ako si to precita zena, ktorej da nedari... prepacte musela som....
@mimik6666 Tak ako niekto píše o jednom tak píše iny o druhom. Je to o tom istom. Co je arogantné na tom napisat ako som otehotnela na prvy sup aj ked ina nie?! Ale asi patris k tym co da nedarí a proste nevies "prezit" ze inym ano. Mam zksu kamosku-pokazila nam celeho Silvestra lebo len vyplakavala ako my mame deti "len sa muzom o trenky obtrieme" a ona furt nic...Ak sa ti nepáči nečítaj. Inak suhlas s
@beky1813
Mozno ntreba by taky vztahovacny. Ked je moja skusenost, ze sa nam hned zadarilo, preco by som sa za to mala hanbit a nepodelit sa o to? Vsak aj radostne veci treba zdielat, nie? Ako by to tu vyzeralo, keby sa vsetci len stazovali?
@mimik6666 súhlasím s ostatnými mamičkami, netreba hľadať za všetkým len to zlo, nejaký iný zámer a pod.. Je prirodzene, že ak sa niekomu podari otehotniet, a teší sa z toho, tak tu radost zdieľa ďalej, niektorí na MK,niektorí osobne medzi rodinou a známymi, každý po svojom, ale netreba za tým hľadať to, že chce nejako ubližovať tým, ktorým sa nedarí- veď predsa ak som spokojná a z niečoho sa teším, nebudem sa navonok tváriť, že trpim, len aby sa to niekoho nedotklo. Tiež odporúčam sek nechodiť, nebude ta to aspoň trápiť.. resp. uvoľniť sa a nemyslieť na to až tak (aj keď viem, že teória je jedna vec, realita druha), skus dat kauzu dieta úplne bokom a budeš prekvapená, ako lahko to pôjde. Inak ja som zase prípad, že som si vždy myslela, že u mna to pôjde ťažko - ak vôbec, lebo som mala cely život nepravidelnú ms, podarilo sa hneď na druhý mesiac. Držím palce, nech sa to aj Tebe podari!!!
Ja chapem, čo preživa žena, ktora nemože otehotniet napr. aj 11 rokov, je to obrovsky smutok, žial, na druhu stranu ak niekto može mat deti, prečo by sa stym nepochvalil, ved sa teši, to je normalne, čo sa tyka UPT bohužial, život nie je spravodlivy, nebol a ani nikdy nebude, niekto po detoch tuži a nemože ich mat a niekto može a ide na upt ale taky je život, netreba nikoho sudit, každy musi žit svoj vlastny život.
??????????????
A ty mas co za problem... 🙄
Hladaj si potom inu stranku alebo zaloz vlastnu🤷♀️
Nikto ta tu nedrzi ☝️
Ja autorke rozumiem. Síce som tiež otehotnela "hneď", ale viem si predstaviť bolesť ženy, ktorej sa dlho nedarí. Nezažila som to, ale viem si to predstaviť. Tomu sa hovorí, milé dámy, EMPATIA. Žiaľ, ani jedna tu nedokázala, že ňou disponuje. Každá jedna by ste mali hodinu kráčať v topnkach ženy, ktorej sa roky nedarí otehotnieť. Dámy, ROKY! Autorka by si mala uvedomiť jedno. Je to skúška. Skúška, ktorá má tú ženu naučiť pokore a nezávisti. Všetko prečo má aj preto. Treba hľadať význam v tom, čo máme, neupínať sa na to, čo nemáme.
Sú ženy, ktoré otehotnejú hneď, sú také, ktorým to trvá dlhšie a sú ženy, ktoré nebudú maminkami nikdy ... nevidím nič provokačné na tom, keď sa žena pochváli, že to išlo ľahko ... veď je úžasné dať to na prvý šup ... a je mi ľúto žien, ktoré roky bojujú za to, aby boli maminy (a veľmi im všetkým držím palce), no mnohým z nich sa to aj tak nikdy nepodarí ... taký je život, krásny, krutý ... žiaľbohu.
Takto sa mozem trapit ze sa niekto chvali postavou/dovolenkou/domom/dopln si co ja nemam a oni hej. No na co je to dobre ?☺
My sme sa s mužom vždy smiali že len na mňa pozrie a som tehu. Tiež som tu nezachytila žiadnu babu ktorá by sa chválila koľkokrát bola na potrate a pod. Väčšinou sú to nešťastne dievčatá, ktoré majú dilemu či ísť alebo nie. Ale je to ich telo a oni sa musia rozhodnúť. Žiaľ aj ja sa často v dobrom a smutné pozastavim nad tým aké je smutné že mnohé sa tu snažia roky, mesiac čo mesiac to isté sklamanie. Nevie a ani si to nechcem predstaviť. Pre mňa by to bolo strašne.
@asia83 veľmi pekne napísané. Nám sa tiež veľmi dlho nedarí a priznám sa, že závidím ženám ktorým sa to rýchlo podarí... Nie že ich neznášam, ja im doprajem a som rada že sa nemusia trápiť, ale závidím im veľmi 🙂 nemyslím si však že niektoré, ktorým to vyšlo na prvý šup to píšu ako provokáciu, ale ako skúsenosť a o tomto jo táto stránka...
preco take riesis? niekto riesi problem stym ze sa nedari niekto ze sa podarilo aj ked neplanovali... je to forum aj pre snazilky aj pre tehulky a nemozes chciet aby tu teraz nepisali zeny co sa trapia ze otehotneli neplanovane koli tomu ze snaziliek sa to nahodou dotkne ... niesi nahodou velmi precitlivena? tiez som sa o malu snazila dlhsie ale nikdy ma netrapilo ze tu napise niekto kto ma opacny problem ...preco aj? je to jeho problem a vtedy potrebuje poradit rovnako ako snazilka potrebuje radu s otehotnenim
Ja asi autorke rozumiem. Veľakrát som tu videla, že nešťastná baba písala, že sa niekoľko rokov snaží a nič a do toho jej nejaká dobrá duša napísala, že otehotnela na prvý šup. na nálade to neprida. A sú tu aj ženy, ktoré sa pozastavujú nad tým, na čo robíme skôr tehotenské testy, že to je zbytočne skoro a tak... Nemyslia to v zlom, ale ony nevedia, že nás čaka na nočnom stolíku progesterón a fraxiparine, ktory si máme pichnúť hneď na začiatku tehu, že máme za sebou preplakanych x noci, že sa naň niekedy z toho zúfalstva už nechce ani žiť.... Autorka možno túto otázku napisala keď mala zlý den. Trochu empatie majme prosím všetky
Pre boha zienky sak toto je stranka o Rodine, tehotenstve, o snazilkovani - o potratoch dobre viete ze tu je vsetko 🤦♀️ ja mam skor pocit ze autorka chce len burlivu diskusiu
Ja som patrila do oboch '' skupin''
S ex manzelom sme sa dlho snazili (1x biochemicke) a ticho som zavidela kazdej tehulke tu na MK. ale kazdej som uprimne dopriala.
S 2hym Partnerom to bolo na prvu supu a zase biochemicke a potom na 4 ty cyklus - uspesne...
Takze podla mna to vsetko zalezi na povahe danej zeny ako to cele vnima.. Mna nikdy nenapadlo to co autorku... Nikdy...
A su tu rypalky, su tu fajne zenske, su tu uprimne zenske, vselijake povahy su tu a to kazdy vie... Ale ked sa mi nepaci necitam-nepisem a hotovo.
@mimik6666 súhlasím v niektorých veciach s tebou. Tiez som minulý rok hladala nejakú fintičku niečo v tom zmysle ako navnadit partnera na to, aby sme sa zacali snažiť o bábätko, no niektoré baby boli ozaj nepríjemné,že mám potajomky vysadiť HAK, že mám prepichnut kondomy, že si mám hľadať ineho partnera keď ten môj nechce a podobne. vôbec som nepísala o tom, že by nechcel, ale o tom, že som nevedela ako mam takúto tému začať a aby to nebolo nejaké násilné aby som ho neodradila od toho. Ale väčšinou som sa tu stretla s milymi zienkami a tie rypalky sú, ale veľmi málo. Nebolo to síce o samotnom otehotneni ale princíp rovnaký.
myslim si,ze ak clovek nezvlada reakcie (niekedy fakt krute) druhych,tak tu nema co robit...snad nikto nie je taky naivny,aby si myslel,ze kazda reakcia na jeho prispevok bude pozitivna alebo povzbudzujuca,to by sme museli zit v dokonalom svete,kde neexistuje zavist,nenavist,zlo,blbi ludia a podobne...a aj ty si prepac naivna ked si myslis,ze svojim prispevkom zmenis niektorych ludi...ale aj snaha sa ceni a mozno aspon jedna baba si tvoje slova vezme k srdcu a uz sa tu nebudu chvastat alebo vyryvat😉 a budes mat lepsiu karmu😉
Ja napriklad pisem obcas ako sa nam podarilo.. resp. Co mi pomohlo. Poradila mi to kamoska, tak preco info neposunut dalej. A mam tetu ktora otehotnela po 11 rokoch manzelstva iba s jednym funkcnym vajcovodom ( celkom prirodzene)
@pininka presne tak, súhlasím..A keď ma to nejako zranuje, nebudem sem predsa chodiť a citat to, ale sa budem sústrediť na veci, ktoré mi spôsobujú radost..To potom cely život je jedna provokácia a asi by sme sa mali tváriť, ako je všetko nanic, aké sme nešťastne- aj keď opak je pravdou, a to len preto, aby sme sa náhodou niekoho nedotkli. Inak ja mám empatie na rozdávanie, ale žiaľ mentalita tohto národa je taká, že každý, kto je spokojny a niečo sa mu podari je buď pokrytec, rýpe alebo si to vymysla, resp. je to zlodej a neviem čo všetko..Namiesto toho, aby sme si brali z toho inšpiráciu..Ale komu niet pomocí
@29simona29 👍👏
@mimik6666 ja v celku chapem, ze zenu, ktora nemoze otehotniet a cita si o tom ako ina otehotnela ani nevie ako. Chapem, ze to zaboli, zamrzi, ze je clovek z toho na nervy a citi sa bezmocny.... lenze toto je modrykonik.sk a nie snazilky.sk preco by sa tie zeny, ktorym sa zadarilo nemohli o svoju radost a stastie podelit? To by sa sem potom nemali pridavat ani fotky deti... ani otazky o porodoch a uz vobec nehovorim o teme "dve ciarky".

@mimik6666 prepac, ale ak ta to tak velmi trapi, tak asi by si tu nemala byt, je to forum o deťoch, o radostiach, bohuzial, aj o potratoch a bohuzial aj o upt. Zivot je taky, da sa, vsak, ignorovať, co ti nerobi dobre. Tu si dobrovolne.