icon

Keby som otehotnela, tak by som podľa manžela išla na potrat

10. feb 2022

Sme zobratí rok, deti síce nechceme zatiaľ, ale manžel povedal, že keby som otehotnela tak smer potrat. Že iné riešenie tu neexistuje.
Od tohto bodu, mi neustále behá hlavou, že s týmto mužom prežiť život nechcem. Samozrejme, zhodli sme sa že dieťa zatiaľ nie, najskôr za pár rokov. Avšak stať sa môže kedykoľvek a ja by som svoje dieťa od prvej sekundy milovala. Ako toto mohol vôbec vysloviť?

Strana
z4
simca06022011
10. feb 2022

A spytala si sa ho ako toto moze vyslovit? Podla mna je to tupec, laska ako hrom to musi byt, a popravde, ak clovke "roky" nechce rodinu, neviem na čo sa žení (ale to je zase len moj nazor...). je jasne, ze aj ked neplanujem, moze sa stat... ale toto vyjadrenie "smer potrat", no asi jeho by som "utratila". Nebola som teda pritom, neviem ako to povedal, ako to myslel, aka je povaha.. ale pride mi to uplne bezcitne, egoisticke... fakt. Preco si mysli, ze ine riesenie neexistuje? nechapem... exisutje kopec rieseni (a to ja nie som ziadny antipotratovy fanatik teda)

pribinak
10. feb 2022

Nechcela by som ho. Hnusný je

cherry_cherry
10. feb 2022

Sorry, ale keby mi povedal, ze smer potrat, tak by som mu povedala, ze tak on nech si da rovno smer dvere.
Zaroven si myslim, ze tieto veci a aj nazory ste si mohli spolu ujasnit este pred manzelstvom.

chelsey987
10. feb 2022

Podľa mňa obyčajný sebecký chrapúň neuraz sa. Takého by som poslala kade ľahšie. Veď zmyslom manželstva je rodina, do ktorej patria aj deti. Keď ich nechce nemal sa ženiť a žiť svoj pohodlný život sám niekde na lazoch, kde by mal svoj kľud. Najlepšie v celibáte, aby žiadne neurobil.

letfenixa
10. feb 2022

@autorka tak nech pán potrat absolvuje

mauduska
10. feb 2022

My tiež neplánujeme, ale potrat by nám ani nenapadol.. veď to dieťa nemôže za to, že sexuješ, kedy nemáš... Ja by som bola teda dosť sklamaná a šokovaná, keby mi toto manžel povedal. My sme našťastie o tom diskutovali viackrát pred svadbou ešte. Keby mi vtedy toto povedal, tak sa rozídem.

Neviem čo by som robila teraz, rozviesť by som sa nechcela. Snažila by som sa to vykomunikovať, riešiť to, vysvetliť mu. Zase je to tvoj manžel.. aj rozvod je nejaká cesta, ale osobne by som zabojovala, aj napriek tomu, že sa zachoval ako čistý meňťo..

rora
10. feb 2022

S tymto nazorom by som veru nedokazala zit... ak by si otehotnela tak je to predsa zpolovice aj na jeho zodpovednost... ale zasah do tela a duse by si podstupila iba ty... narovinu by som mu povedala ze pokial by k tomu doslo, tak smer odchod, nie potrat. Dieta je puto na cely zivot, kdezto chlap casto nie...

yoxinka
10. feb 2022

Toto je ale že úplne odveci postoj. Veď ty neotehotnieš sama od seba, to dieťa by bolo aj jeho … Akože haló … smer potrat, lebo nechcem teraz deti, to by ma hrozne zranilo a nedokázala by som mu už dôverovať. Keby sa vášmu už narodenému dieťaťu niečo stane, ochorie, hocičo … čo by ho nechal utratiť, lebo to nie je práve jeho predstava a sa mu to nehodí práve? Nechcela by som takého muža, prepáč :(.

pininka1
10. feb 2022

A co on nebude pri robeni??? Toto by bola pri mne konecna. Nabuduce s cim vyrukuje?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
10. feb 2022

Hej? Tak mu nedaj ... alebo nech používa prezervatív ... ja neviem, toto by som netolerovala ... byť ešte aj pri sexe v strese, že čo ak ... nechcela by som ho.

loliki
10. feb 2022

Rok ste zobratí, nejakí čas ste sa poznali predtým. Chcel vôbec deti voľakedy? Alebo kedy by ich chcel mať, ak teraz nie. Aký je dôvod?

babulkomale
10. feb 2022

Mna kedysi ako este bezdetnu totalne sokovalo vyhlasenie jednej kolegyne, ktora mala dve deti a povedala ze keby otehotnela, tak by isla na potrat. Bolo mi z toho normalne zle, ze zena ktora uz drzala svoje dieta v naruci a vie ake je to uzasne, moze toto verejne povedat pri kave. Pritom v podstate zabezpecena normalna rodina....neodsudzujem nikoho v hroznej situacii, pod tlakom atd...ale toto ma dostalo a odvtedy sa mi ta zena hnusila.
Takehoto manzela by som vykopla na Mars, odkial prisiel.

lenkakravcova
10. feb 2022

Zmysel manželstva síce nie je mať deti, ale vzájomne sa milovať,, ale toto nevyzerá ani na obojstrannú lásku. Ak by k tebe prehcovaval lásku, účtu a rešpekt, tak by minimálne povedal, že by ste nebol za dieťa ale rozhodnutie je aj na tebe.. A nie ze on si zahlási a ty splnis bez toho aby ste to vôbec prediskutovali.
A inak mu teda povedz, že keď deti nechce, tak nech ide na sex vždy len s Extra safe kondómom. 😉

dilino
10. feb 2022

Pre mňa by to znamenalo definitivny rozvod.Tu inej cesty by pre mňa nebolo.Ked toto vyslovi chlap v manželstve tak to mi hlava neberie.Smer potrat a ja by som mu povedala smer súd o výživne na dieťa a samozrejme rozvod.Teraz to neberieš tak nakoľko ešte tato situácia neprišla.Ale stať sa môže vždy.Ked idu dvaja spolu ked sa to stane tak ti povie chod na potrat svojou nezodpovednosťou zabije dieťa z vlastnej krvi. Uf to je ale ina káva.Vlastne dieťa zabiť no neblazni koľko je tu žien ktore roky trpia a chcú a nedari sa im.Ja som som tiež mala dcérku zomrela ked mala 11 rokov.A pozeram sa na to úplne ináč.Ty dobrovoľne sa chceš vzdať byť matkou len preto že manžel sa tak chova.Nehovorili ste pred svatbou o deťoch či hovorili a dúfala si že svoj názor zmeni.Ak si dúfala že názor zmeni tak si sa zmylila.Nikdy by som nechcela mať vzťah s chlapom ktorý by nechcel deti.Ale to som ja.Ja už žiaľ môj vek mi už nedovoľuje deti ale keby že som mohla tak zo dve ešte by som chcela.

janinah
10. feb 2022

Toto si nemala vydiskutovane pred svadbou???? Nestratila by som najlepšie roky života ženy čakaním má neplánovane tehotenstvo .ktoré by skončilo potratom.Ja na tvojom mieste už mám zabalené a riešim si svoj život bez neho.

sissy27
10. feb 2022

Tak nech ide na vasektómiu a pri sexe kondóm pre istotu, aby ste také nemuseli riešiť …

kandelabra
10. feb 2022

a to sa pán manžel ani neobťažoval spýtať na tvoj názor? To on sa proste rozhodol a hotovo, a bude sa robiť čo on povedal? Bez akéhokoľvek ohľadu na tvoje city, na to, že to ty by si šla na potrat a je to tvoje telo, a prípadné zdravotné alebo psychické komplikácie by si mala zasa iba ty? No moja, on nieže kašle na vaše spoločné potenciálne dieťatko, ale on kašle aj na teba! A s takým mužom ostať celý život? Ani ja by som nechcela.

syslik81
10. feb 2022

chlapy maju divny zmysel pre humor .. niekedy az morbidny .. ked to povedalmali ste to hned vydiskutovat .. normalne si s nim sadni a porozpravaj sa o pocitoch s nim a nie s nami tu ... podla mna je jedno povedat a druhe zazit ..a keby neako k tomu doslo a otehornela by si isto by zmneil nazor ..kazdopadne mate asi problem s rozpravanim sa .. takze vypnut pc a chodte sa rozpravat

ladycat2021
10. feb 2022

ja by som ho za take slova kopla do guli .. ste manzelia, tak ja si myslim, ze je prirodzene ak zena otehotnie po svadbe alebo nie ? s takym clovekom by som neostala ..

cimage
10. feb 2022

Ste dospeli ludia, ak by aj otehotnela, tak by sa svet nezrutil. Bolo to velmi hnusne a sebecke od neho. Hlavne stylom ako to povedal, ako povel pre psa. To dieta by bolo aj jeho a ako by sa mu zilo s pocitom, ze si vlastne dieta zabil? Toto uz by neobhajil len tak lahko predomnou.

mikadooo
10. feb 2022

Fuuu. Tvrdé. Na druhej strane - reči sa jedia, chlieb sa je. Keď ty povieš žiaden potrat nebude, tak čo by spravil? Celkom by ma zaujímalo, akú má predstavu ohľadom tohto variantu...

lasona
10. feb 2022

Tak nech panko netrtka🤦🤦

bajka16
10. feb 2022

To ako môže vôbec vysloviť žene ktorú si vzal. Podľa mňa nevie vôbec čo chce, pretože manželstvo je o tom že ste rodina. Od teraz ste už vy dvaja rodina a do rodiny patria aj deti.
To ste mali prebratu tému "deti" pred svadbou či iba tak si si ho vzala? Toto je úplne mimo čo zadrel.
Osobne by som mu oznámila že keď má pred deťmi dvere zavreté, tak ani manželia byť nemusíme a rozviedla by som sa sním. Pokiaľ ty túžiš po deťoch, prosím ťa nestracaj čas s idiotom ktorý ti v tom bude brániť. Nájdi si partnera s ktorým deti budete chcieť obidvaja.

kris_tin257
10. feb 2022

Ja by som ho dopredu neodsudzovala keďže autorka nenapísala dôvody prečo tak povedal, ak sú na tom zle finančné bývajú u rodičov v mal byte alebo ešte nebodaj študujú tak to sú vážne dôvody prečo nechciet ešte deti. Zaujímal by ma každopádne jeho názor predtým ako by som ho odsúdila

elizabet173
10. feb 2022

od toho bodu by som s ním prestala spávať, vlastne by som s takým idiotom nemohla ani žiť. Predpokladám, že gumu si nenatiahne, ale na potrat by ťa poslal, ako by sa jednalo o vytrhnutie zuba 😨
@kris_tin257 že nechce ešte deti, je pochopiteľné, ale vysloviť, že pôjde na potrat? Čo tak sa chrániť dvomi spôsobmi súčasne? To by ho debila obmedzovalo, čo? Keby toto povedal mne muž ako čerstvo vydatej, tak ho ovalím panvicou a to som typ, ktorý neznáša ani hádky, nie ešte takéto útoky.

amelie2017
10. feb 2022

My sme sa s muzom rozpravali o detoch velmi vela, kym sme sa vzali. Obaja sme chceli 2. Ale hned na zaciatku som mu povedala, ze keby sa postastilo 3., 4., na potrat nikdy nepojdem, ak ma tehotenstvo neohrozi na zivote. On ako chlap sice spomenul, ze ved sa da ist aj na potrat (oni to dieta necitia, pre mnohych to nie je realne, ani po kopancoch, dieta je az ked sa narodi), ale vysvetlila som mu, ze by som si az do smrti predstavovala, ci by bolo ako starsia, ci by malo hnede alebo zelene oci, vedelo lyzovat alebo ratat nasobilku v 3 rokoch...pochopil..proste kazdy sex znamena mozne dieta, o ktore sa s laskou postarame.

kris_tin257
10. feb 2022

@elizabet173 ale autorka nepíše žeby sa nechranili alebo žeby on sa nechranil, len každá ochrana vie zlyhať

gerci90
10. feb 2022

Smer vazektomia a daj vedieť čo nato tvoj hrdina 💪

nikpa
10. feb 2022

To čo je za chrapača. Tak by si nevrzol panko, aby som náhodou nezostala tehotna...

Strana
z4