Ľutovali ste interrupciu?
Ahojte.. sú tu nejaké ženy.. ktoré sa rozhodli pre potrat a následne neoľutovali svoje rozhodnutie? Ja sa interupciu chystám a bojím sa ako sa budem citit potom :(
@hendikep este v roku 2013 interrupciu najčastejšie podstupujú ženy, ktoré už majú viac deti a sú v manželstve https://domov.sme.sk/c/6835768/odbornicka-na-po...
@kittykat22 v tom pripade musel byť aj súhlas manžela. Hovorila to blízka osoba čo rodinu poznala.
@kittykat22 no ja hovorím o tom konkrétnom prípade. Ta pani to podávala štýlom, otec súhlas nedal, zachránil chlapcovi život.
@kittykat22 teda ak bola žena vydatá, aby komisia dala súhlas musela mať aj súhlas manzela
nechod tam keď sa na to necitis. Ja si neviem predstavit, ze by som to musela spravit a nikdy by som to ani nespravila. Babatko chcem uz o par rokov
@kittykat22 a aby ste neboli take frajerky ze prava ma mat len zena.. moj kamarat informatik dobre zabezpeceny oplodnil “ omylom” svoju znamost … nebola to uplne jeho frajerka lebo ona to hrala na viac stran… ale on ju prosil aby si to dieta nechala, resp. aby mu ho vynosila , navrhoval vselico, ak nechce hambu nech ide do spanielska to vynosit ze on sa postara… aj tak sla na upt oklamala ho ze nepojde aby ju nepresviedcal sla … kamos ma z toho traumu dodnes, ked to bolo cerstve a prisla k nemu navsteva s detmi siel vracat na zachod ako nemohol zniest co “ urobili “ .. takze tolko k tomu ze pravo ma len zena … ale ked sa to narodi, povinnosti ma aj muz aj ked dieta nechcel, natom si zalezat date 🤦🏼♀️
@lonely66 preco by som mala mat 10 deti? nie sme v 18tom storoci ze nevieme ako funguje moje telo .. poznam svoje cykly pouzivam lady comp ma uspesnost 99,4% cize 10 deti nehrozi … ale to musi clovek mat aj snahu a vedomosti a zaujem poznat svoje telo nie len pchat do seba hormony alebo praktizovat prerusovanu suloz…
*hanbu
@hendikep tak on ju "omylom" oplodnil a ona "omylom" išla na UPT .
A starostlivosť otca jaaaaj tých 70e či 150e mesačne a návštevy podľa toho ako sa mu chce lebo ako tu bolo vysvetlené aj keď súd určí styk otca, otec len môže a nie musí sa dostaviť? Lebo mnohí sa bohužiaľ zachovajú takto. Či dieťa používajú na manipuláciu a vydieranie.
A stále budem tvrdiť kto znáša dôsledky ten nech rozhoduje. Aj dnes bohužiaľ žena riskuje svoje zdravie a život pocas tehu a porodu. Nie muž.
Moja kamoška takmer vykrvacala, ltt ju zachránili, vyše mesiaca na jiske a tehotenstvo bez problémov.
Ďalšia prišla o dieťa týždeň či dva pred pôrodom. Dovtedy všetko OK. Musela ho mŕtve porodiť. Čo jej trauma?. 10 rokov zo života povedala, že jej to vzalo a veriaca teda verila, že duša dieťaťa žije ďalej inde.
Bol tvoj kamoš pripravený sa starať aj keby dieťa nebolo v poriadku?
Ale hlavne ak by tvoj kamoš použil ochranu riadne ako sa má, nemusel potom vracať do záchodu.
@janage pozri sa ochranu pouzil nie 100% nu ale zodpovednost prijal narozdiel od zien ktore tu obranujete … a po druhe sama si si odpovedala ze treba vediet s kym mam sex … nie len tak hala bala a potom ups z neho otec roka asi nebude 🤦🏼♀️ proste cele zle …
@lonely66 nikoho som stetkou nenazvala.. hovorim len o tom ze to je o celkovom zivotnom style nie len ze zijem si ako sa mi chce a pride dieta tak ho vyskrabem lebo teraz alebo s tymto chlapom mi to nevyhovuje 🤦🏼♀️ baby ukoncujem to tu … nema to zmysel kazdy zije zivot za seba
@hendikep rada by som aj ja žila v takej bubline ako ty 😊
@hendikep už som tu dala link, že najviac UPT podstúpili ženy, ktoré už mali viac detí a boli vydaté. Tak zrejme vedeli s kým ten sex majú.
Myslím, že len veľmi malé percento ide na UPT preto, lebo si zmysleli a nechce sa im o dieťa starať.
Drvivá väčšina ho podstúpi lebo sa obáva zdravotných rizík, nemá podmienky na dôstojný život, či boli vychovavané v prisnom prostredi a tak veľmi sa boja čo povie rodina či okolie, že radsej zvolia UPT.
Lebo hej tu sú deti zaujímavé kým sa nenarodia, potom už si pomôž ako chceš.
@janage nikde netvrdim ze manzelstvo/svadba je zarukou ze deti budu prijate, pre dnesnych ludi je to aj tak len ceremonia pre rodinu a znamych preto sa kazde druhe rozpadne.. o tom to vobec nebolo … ani to tak nebolo myslene ja cely cas hovorim ako to beriem a vnimam ja ako zena manzelka a matka dvoch deti … ja som si manzela brala po 7 rokoch vztahu … takze to nebol nejaky ulet v zamilovanosti. Pudy chapem … pocas tych 7 rokov sme par x “ zlyhali “ mozno 5-7x uz si to nepamatam … cize panna som nebola … tiez som clovek :D ale aj tak viem ze na interupciu by som ist nedokazala ..
@kris_tin257 kazdy si vybera koho bude mat v zivote … vratane muzov … nastastie ano , mam rada svoju “ bublinu “ vacsina pristelov ktori ma obklopuju to ma rovnako … su vynimky ktore ziju zivot ako ponuka “ dnesny svet “ a to len pozeram ze ci zijeme na rovnakej planete 🤷🏼♀️ … pritom moji vlastni rodicia su rozvedeni, casto “ tapajuci “ mamka dokonca tiez podstupila UPT este pred tym ako sa vydala ale nevie ze o tom viem … povedal mi to otec po rozvode
@lonely66 ale ja nehadzem ludi do jedneho vreca! nepovedala som ze vsetky zeny bez rozdielu takto ziju … skus si pozriet Ladycomp , pocitac plodnosti … uspesnost ako kondom staci si rano po zobudeni odmerat teplotu za 1minutu. Funguje to na zaklade databazy 500 000 zenskych cyklov , funguje aj pri nepravidelnych cykloch .. ak si nato pohodlna a racsej z casu na cas svoje dieta “ odstranis “ je to v plnej miere Tvoja vec.. ja len ze su aj ine moznosti ale vyzaduju odopieranie resp. potrebujes k tomu vynalozit usilie ( zdrzanie sa pocas plodnych dni, meranie teploty ) kazdy zhodnoti sam co mu prinasa viac benefitov …
@hendikep nie netvrdíš, že svadba je zárukou, ale zároveň zdoraznujes, že ty máš sex s manželom, overeným partnerom a preto si interrupciu riešiť nemusela.
Ja som poukázala na fakt, že najviac riešia interrupciu ženy ako ty, ktoré sú v manželstve, partnera poznajú a majú viac detí.
Žiadne rozhodnozky.
@janage lenze ja som neskoncila pri tom ze mam sex v manzelstve a to je vsetko … povedala som ze mame sex len vtedy ked sme ochotni prijat novy zivot … to sa o vsetkych povedat neda … o manzelstve som hovorila skor v kontexte ze som mala sex s niekym s kym som si slubila ze deti prijmeme - co neplati o kazdom v manzelstve, niekto sa berie s tym ze vie ze deti nechce a v kostole to odrecituje len aby farar a babka boli spokojní 🤦🏼♀️ proste doraz davam nato ze ak ma niekto sex musi ratat s tym ze moze pocat … to neni ze sam zivot vo mne narastol a ja ho nechcem ako to prezentujete … ale chapem kazdy chce sex bez zodpovednosti …
@hendikep nie, nie každý chce sex bez zodpovednosti, len nie každý sa na to diva optikou veriaceho človeka katolíka. A nie každý sa cíti na viac ako 2 deti. V tom prípade by už podľa teba sex pár vôbec nemal mať? Véd to by pre to manželstvo bola cesta do pekla.
Žiadna antikoncepcna metoda nie je 100% okrem zdržanlivosti. Ani tá tvoja.
Čítala som veľa na túto tému a boli páry čo sa ňou riadili a priznali, že to 4 a 5 dieťa už teda fakt neplánovali. A hlavne ženy sa trápili ako teda ďalej.
A každá normálna žena UPT volí ako úplne poslednú možnosť. A ja som za to, aby ju do určitého týždňa tehotenstva mala.
A tak ako existuje tabletka po pri zlyhaní inej antikoncepcie je otázne ci by lepšie ako terajšie UPT nebola tiež tabletkova forma uzita pod lekárskym dozorom do určitého týždňa.
Hovoríme o UPT ako krajnom riešení, nie nákupe rožkov
@zooeynka koli comu by som ich mala mat 7 ked moj sposob ochrany ma takmer 100% ucinnost? to by uz musela byt extremne velka “ nahoda “… nic nie je spolahlivejsie nez sa v plodnych dnoch zdrzat sexu … ale aby som odpovedala na otazku ano prijala, prave preto ze mam uz 2 deti nedokazala by som zit s tym otaznikom ake by bolo to “ dalsie” a ako by mohlo obohatit moj zivot …

@zooeynka a ano to s jednym dietatom by mi samozrejme vadilo, ale v tom sa nebije pravo jedneho zivota s druhym ..