icon

Mám ísť na potrat?

8. okt 2026

Ahojte mam 34 rokov a 14 mesacneho synčeka. Bol velmi vytúžený po 3 potratoch ale po jeho narodený som dostala otravu krvi a po 2 krásnych týždňov sa mi zivot premenil na boj o život,mesiac v nemocnici 3 operacie a dlhá rekonvalescencia doma. Dodnes mam problémy este s bokom kde mam zrasty. Nebývame ani na slovensku ale v zahraničí. A som v 10 tyzdni tehotenstva a ja rozmýšľam nad potratom. Nechce sa mi ist znova do babatka. Vždy som ale plánovala mat 2 deti. Ale budu mat rozdiel len rok a 10 mesiacov. Neviem ci to dám. Do teraz mi priateľ pomáhal doma ale teraz začal pracovať. Mal úraz zato bol tak dlho doma. Ako s malym je to super troska nuda ale super sa mame. Bývam na 3 poschodí bez výťahu kde neni ani chodba takze kociar som riešila vzdy tak ze ostal v kufri v aute. Ako budem chodiť s 2 malými detmi. Ja si to neviem predstaviť. Odsťahovať sa nemôžeme. Je to velmi komplikovane a keby dam výpoveď na byt tak mi nemusia dat iny byt a mi skončíme este aj na ulici. Ale plán by bol taky ze ked bude mat druhy rok sa vrátime na slovensko. Nemôžeme ist skorej lebo mame tu uver ktorý treba splatiť. V srdci túžim ist na potrat ale hlava mi káže nie. Ved budu dvaja na svete a budú sa spolu hrať. Ale neskončim na psychiatrii? Uz sa ani na 2 deti necítim. Och poradte

anonym_904a2c
•
Včera o 07:23
@anonym_autor

@anonym_4a0265 skor som si čítala toe debilne príspevoky kde matky plakali a ze nikdy by uz viac nechceli tak maly rozdiel ze je to masaker atd. Som sa aj toho prelakla. Ale pocit na potrat mi skor prináša úľavu. Och

@anonym_autor úľavu? Budeš šťastne žiť s pocitom, že tvoje dieťa vysali z maternice a skončilo v odpade?

anonym_904a2c
•
Včera o 07:26
@anonym_autor

@anonym_126043 hej chcem si aj nechať uz len kvoli tomu kolko sme sa snažili a bolo to dlhých 5 rokov a uz s termínom na umele oplodnenie a nakoniec sa nam zadaril. Ale teraz hned druhe a bojim sa ci mi to neznici zivot.

@anonym_autor ja som vsetky deti vynosila ako kengura na sebe v babyvaku, tam sa aj vyspalo aj nakojilo a ja som mohla varit upratovat venovat sa statsim detom. Tak isto aj von na prechadzky. Kocik som skoro vobec nepouzivala

kiki68
•
Včera o 08:13
@anonym_904a2c

@anonym_autor ja som vsetky deti vynosila ako kengura na sebe v babyvaku, tam sa aj vyspalo aj nakojilo a ja som mohla varit upratovat venovat sa statsim detom. Tak isto aj von na prechadzky. Kocik som skoro vobec nepouzivala

@anonym_904a2c tak v ich pripade existuje aj surodenecky kocik a podobne veci, ale tiez nosenie je super, ked to dieta toleruje. To je fakt mega mat volne ruky.

alison11
•
Včera o 08:57
@anonym_8ceb14

@anonym_autor napisem ti ako psychologicka.ocakavanie ulavy po interupcii je prirodzene kedze si v krize a hladas rychlu unikovu cestu..nasa psychika hlada obrannu strategiu,to je cely princip.ALE.ulava po interupcii moze byt zalostne kratka.mala som klientky zrutene 1 den po UPT ,tyzden po ,mesiac atd.cize kvoli ulave na UPT nechod,

@anonym_8ceb14 Súhlasím,hoc ja som mala mŕvy plod v sebe a stále som dúfala,že pred kyretom na sone povedia,že sa zmýlili a bije mu srdiečko,po kyrete som si hovorila,asi by sme to nezvládli atď akoby psychika chcela nájsť niečo čoho sa držať,aby sa nezrútila,že takto je to ok nuž nebolo,i keď nie mojou vinou som musela na kyret ani mojím rozhodnutím,mala som horúčku keďže ten plod odumrel v 7tt a ja som u gyn bola v poradni až v 10tt a záchranka ma musela vziať na kyret čo mi bolo strašne zle.Nuž teraz k tej psychike švagriná porodila o 4dni po mojom kyrete zdravého chlapca a chodila pričasto ku mne so svokrou a to mojej psychike pridalo liečila som sa z depresií.Čiže určite neodporúčam prerušenie tehotestva tie hormóny so psychikou čo narobia neželám niekomu nič zlé...a ešte keď si to zvlolí žena ktorá má pri sebe manžela ktorí stojí pri jej rozhodnutí a bábo je len druhé čiže určite odporúčam si ho nechať pre pokoj duše teraz sa môže javiť že si nevie autorka predstaviť ako to zvládne ale všetko má svoje riešenie vždy sú dve možonosti minimálne.Čiže s Vami súhlasím pani psychologička.
@anonym_autor Prečítajte si tu čím som si prešla,len aby ste videli aj túto stránku.

anonym_67292f
•
Včera o 09:09
@alison11

@anonym_8ceb14 Súhlasím,hoc ja som mala mŕvy plod v sebe a stále som dúfala,že pred kyretom na sone povedia,že sa zmýlili a bije mu srdiečko,po kyrete som si hovorila,asi by sme to nezvládli atď akoby psychika chcela nájsť niečo čoho sa držať,aby sa nezrútila,že takto je to ok nuž nebolo,i keď nie mojou vinou som musela na kyret ani mojím rozhodnutím,mala som horúčku keďže ten plod odumrel v 7tt a ja som u gyn bola v poradni až v 10tt a záchranka ma musela vziať na kyret čo mi bolo strašne zle.Nuž teraz k tej psychike švagriná porodila o 4dni po mojom kyrete zdravého chlapca a chodila pričasto ku mne so svokrou a to mojej psychike pridalo liečila som sa z depresií.Čiže určite neodporúčam prerušenie tehotestva tie hormóny so psychikou čo narobia neželám niekomu nič zlé...a ešte keď si to zvlolí žena ktorá má pri sebe manžela ktorí stojí pri jej rozhodnutí a bábo je len druhé čiže určite odporúčam si ho nechať pre pokoj duše teraz sa môže javiť že si nevie autorka predstaviť ako to zvládne ale všetko má svoje riešenie vždy sú dve možonosti minimálne.Čiže s Vami súhlasím pani psychologička.
@anonym_autor Prečítajte si tu čím som si prešla,len aby ste videli aj túto stránku.

@alison11 To je úplne individuálne. Nám zlyhala antikoncepcia a nechcela som ďalšie dieťa, tak som šla na potrat a veľmi sa mi uľavilo. Následne som riešila aj sterilizáciu lebo som vedela že ani náhodou by som už nechcela mať deti . Teraz sa citím super že nemusím ani stresovať ani myslieť na nechcené tehotenstvo

anonym_601757
•
Včera o 09:20
@osky

@anonym_601757 ocividne nevies citat medzi riadkami.
Prave preto,ze plodna je,mala by sa tesit na dietatko.

A napokon,ved aj sama autorka mala predtym 3 potraty.
Cize vie,ake to je tuzit a nemat...

@osky
Ale ona sa ocividne netesi a nechapem preco sa ma zena prinutit k niecomu co sama neciti?! Lebo je plodna?! Vy veriaci … no tazko je s vami niekedy debatovat 🤷‍♀️

alison11
•
Včera o 09:35
@anonym_67292f

@alison11 To je úplne individuálne. Nám zlyhala antikoncepcia a nechcela som ďalšie dieťa, tak som šla na potrat a veľmi sa mi uľavilo. Následne som riešila aj sterilizáciu lebo som vedela že ani náhodou by som už nechcela mať deti . Teraz sa citím super že nemusím ani stresovať ani myslieť na nechcené tehotenstvo

@anonym_67292f To je iné keď nechceš deti,ale táto autorka pôvodne chcela 2 deti mať a len hľadá negatíva prečo ho nemať a to je už v 10tt.

osky
•
Včera o 09:43
@anonym_601757

@osky
Ale ona sa ocividne netesi a nechapem preco sa ma zena prinutit k niecomu co sama neciti?! Lebo je plodna?! Vy veriaci … no tazko je s vami niekedy debatovat 🤷‍♀️

@anonym_601757 vy neveriaci...s vami sa da debatovat?
Keby som nebola veriaca,moj nazor je uplne rovnaky.
Prepac...myslis,ze ked pojde na potrat,bude sa tesit?
Niekedy sa treba spravat ako dospely a prebrat za svoje ciny,situaciu zodpovednost.
Ak nechcela dieta,mala sa chranit.
A teda....zbavit sa "problemu" miesto toho,aby ho riesila?
Ved ma aj manzela,nebude na to sama

anonym_601757
•
Včera o 10:03
@osky

@anonym_601757 vy neveriaci...s vami sa da debatovat?
Keby som nebola veriaca,moj nazor je uplne rovnaky.
Prepac...myslis,ze ked pojde na potrat,bude sa tesit?
Niekedy sa treba spravat ako dospely a prebrat za svoje ciny,situaciu zodpovednost.
Ak nechcela dieta,mala sa chranit.
A teda....zbavit sa "problemu" miesto toho,aby ho riesila?
Ved ma aj manzela,nebude na to sama

@osky
Ja som tiez nazoru, ze ano zijeme v 21str a mala sa chranit, ved je dostatok moznosti ako. Ale tak to tiez viera nepovoluje takze je to z tejto strany uplne zabite. A ty ako veriaca by si to mala vediet ;) Isto sa nebude z potratu tesit, ale je zdrava moze mat dieta ked sa na neho bude plnohodnotne tesit, ved je lepsie zit s pocitom, ze sa na to dieta necitis, netesis a nechas si ho, lebo si plodna? 🙈

osky
•
Včera o 10:13
@anonym_601757

@osky
Ja som tiez nazoru, ze ano zijeme v 21str a mala sa chranit, ved je dostatok moznosti ako. Ale tak to tiez viera nepovoluje takze je to z tejto strany uplne zabite. A ty ako veriaca by si to mala vediet ;) Isto sa nebude z potratu tesit, ale je zdrava moze mat dieta ked sa na neho bude plnohodnotne tesit, ved je lepsie zit s pocitom, ze sa na to dieta necitis, netesis a nechas si ho, lebo si plodna? 🙈

@anonym_601757
Ty porovnavas zabitie zivej bytosti s antikoncepciou????
Nemam co k tomu dodat,ozaj....
Ale chranit sa moze aj inak,teda....

Je zdrava,moze mat dieta neskor.....no.len aby
Clovek mieni....to asi tiez poznas....

anonym_601757
•
Včera o 10:17
@osky

@anonym_601757
Ty porovnavas zabitie zivej bytosti s antikoncepciou????
Nemam co k tomu dodat,ozaj....
Ale chranit sa moze aj inak,teda....

Je zdrava,moze mat dieta neskor.....no.len aby
Clovek mieni....to asi tiez poznas....

@osky
Nie neporovnam vobec nic. Len ti pisem, ze ked si taka strasne veriaca tak by si vobec nemala spominat antikoncepciu v akejkolvek suvislosti. Ale to sama vies takze sa dalej sa nebavme, lebo ja mam nazor/ ty tiez a ocividne sa nikdy nikde nestretnu 🙂

anonym_107407
•
Včera o 10:55

Tak ti poviem. Ja som skoro umrela pri prvom porode. A hlavne dieta.
Mam 4 deti.
Ale tak ja som asi viac priebojnejsia. Cielavedoma. Ze ame chceli 3-4deti. Nie som "pohodlna" ze sa mi nechce do dalsieho. Kvoli mne. Ze mne sa nechce 😩

Jednoducho sa len bojis. Nic ine. Uvedomujes si ze to nie je ok. Ale... bojis sa co ako. Neboj. Dobre bude. Len aby ste vsetci boli zdravi. Zjavne babo v brusku sa ma dobre 🤩

osky
•
Včera o 10:56
@anonym_601757

@osky
Nie neporovnam vobec nic. Len ti pisem, ze ked si taka strasne veriaca tak by si vobec nemala spominat antikoncepciu v akejkolvek suvislosti. Ale to sama vies takze sa dalej sa nebavme, lebo ja mam nazor/ ty tiez a ocividne sa nikdy nikde nestretnu 🙂

@anonym_601757 akurat,ze trochu prekrucas....
Das si tabletku od bolesti hlavy?
Ci si odrezes celu hlavu?

anonym_601757
•
Včera o 11:18
@osky

@anonym_601757 akurat,ze trochu prekrucas....
Das si tabletku od bolesti hlavy?
Ci si odrezes celu hlavu?

@osky
No ja si tabletku dam a pouzivala som aj antikoncepciu ked to bolo nutne, ale ty ako veriaca by si tu nemala moralizovat o anikoncepcii a odporucat ju niekomu, kedze vo viere je to nepripustne o tom sa tu bavim 🙂

osky
•
Včera o 11:22
@anonym_601757

@osky
No ja si tabletku dam a pouzivala som aj antikoncepciu ked to bolo nutne, ale ty ako veriaca by si tu nemala moralizovat o anikoncepcii a odporucat ju niekomu, kedze vo viere je to nepripustne o tom sa tu bavim 🙂

@anonym_601757 nemoralizujem.
A ani neobhajujem HAK
Iba vravim,co je mensie zlo....

A vravim-chranit sa da aj inak...

anonym_601757
•
Včera o 11:39
@osky

@anonym_601757 nemoralizujem.
A ani neobhajujem HAK
Iba vravim,co je mensie zlo....

A vravim-chranit sa da aj inak...

@osky
Ale mensie zlo mozno pre teba. Vdaka takym zenam ako si ty, ma traumu zena s nizsim sebavedomim vobec na ten potrat ist, po tom co si tu precita. Ved to je totalne sialene. Skratka nie je super na potrat ist, ale nie super ani priviest dieta niekam kde sama necitim, aby bolo. Nechajme zenam volbu rozhodovat za svoje telo, za svoj plod a nasledne za svoj zivot (s dietatom/ bez neho) a neodcudzujeme rozhodnutie inych na zaklade vlastnej viery, nazoru, presvedcenia …

osky
•
Včera o 11:58
@anonym_601757

@osky
Ale mensie zlo mozno pre teba. Vdaka takym zenam ako si ty, ma traumu zena s nizsim sebavedomim vobec na ten potrat ist, po tom co si tu precita. Ved to je totalne sialene. Skratka nie je super na potrat ist, ale nie super ani priviest dieta niekam kde sama necitim, aby bolo. Nechajme zenam volbu rozhodovat za svoje telo, za svoj plod a nasledne za svoj zivot (s dietatom/ bez neho) a neodcudzujeme rozhodnutie inych na zaklade vlastnej viery, nazoru, presvedcenia …

@anonym_601757
Ty si miekde vyssie pisala,ze kazda mame svoj nazor a nestretnu sa.
A to je pravda.

Ale stale mas potrebu mi vnucovat ten svoj
A presviedcat ma o niecom,co som povodne ani neriesila
Precitaj si moj prvy prispevok,kde prave pisem,ze by som mohla odsudit a prave to robit nemienim.
Nepresviedcaj ma o svojej pravde.
Autorka sa pytala,my odpovedame....
Je dospela,sama si vyberie.
Preco mas pocit,ze tvoje odpovede maju väcsiu vahu ci vyznam,ako napriklad tie moje?
/na mna to tak posobi/

A ano-vdaka zakym zenam ako ja,mozno zabranime dalsiemu zabijaniu nechcenych deti....mozno
Ja budem v kazdom pripade za zivot.
Takze kludne pis...ak chces.😀

Ale nemusime tu este do vecera spamovat....

margotka17
•
Včera o 12:29

@anonym_autor zober si to opačne, ako veľmi si chcela to prvé bábätko a koľko si sa natrapila, kým po 3 protestoch sa to podarilo a máš krásne zdravé bábätko. Teraz si sa nesnažila, jednoducho to prišlo a si tehotná. Áno, drobec by mal súrodenca, nebol by v budúcnosti sám. No ty píšeš, že máš obavy, že to nedáš a nezvládnes. Konečné rozhodnutie je na tebe, máš človeka vedľa seba, ktorý ti pomáha, stará sa a teší sa s tebou, že má rodinu. Prekonzultuj to so svojím gynekológom, zvážte všetky pre a proti. Ja ti držím palceky, aby si to zvládla 👍.

anonym_965f4f
•
Včera o 12:43

@anonym_autor z tvojho príspevku skôr usudzujem, že si v strese z danej situácie, veď ste túžili po dvoch deťoch a teraz ho čakáš. Myslím, že ak pôjdeš na upt a vytriezveš z toho, tak to budeš veľmi ľutovať, lebo nie si o ňom vôbec presvedčená.... Btw, ja som otehotnela pred dcérinym prvým rokom a myslím, že to je ideálny vekový rozdiel 😀 čoskoro budem rodiť, tak bude mať parťáka, prvé mesiace budú určite náročné, ale nakoniec to oceníme 😊 ....ani by mi nenapadlo ísť kvôli tomu na potrat a to tu tiež nikoho nemám iba manžela 😊

anonym_cb7edb
•
Včera o 13:30
@anonym_autor

@anonym_4a0265 skor som si čítala toe debilne príspevoky kde matky plakali a ze nikdy by uz viac nechceli tak maly rozdiel ze je to masaker atd. Som sa aj toho prelakla. Ale pocit na potrat mi skor prináša úľavu. Och

@anonym_autor bývali sme na treťom bez výťahu, rozdiely medzi deťmi 16m a 3r. Pohyb považujem za dôležitý, nemala som problémy s kĺbami ani so srdcom, takže toto nebol absolútne problém. Určite nie v zmysle, či kvôli tomu mať alebo nemať dieťa.

jaroe
•
Včera o 13:43
@anonym_601757

@osky

@anonym_601757 tak toto si vôbec neviem predstaviť. Ísť na potrat s tým, že neskôr si urobím iné dieťa. Maximálne chladný kalkul bez štipky pokory.

anonym_31bd3f
•
Včera o 13:52

Aj kebyze mas medzi detmi idealny vekovy rozdiel (podla tvojich meritok), nezaruci ti to, ze budu spolu vychadzat, alebo ze to tak bude pre teba menej narocne. Uplne pokojne sa ti moze narodit dieta s postihnutim, alebo dvojicky, trojicky ... Ak s tym nie si zmierena, mala si sa chranit. Ja som teda zastancom volby pre zeny, no ak je tvoj dovod len ten, ze nevies, ako budes s nimi chodit po schodoch, tak je to ozaj hlupy dovod. Nejak si uz poradis predsa. Tak, ako si poradili aj ine. Ale je to tvoja volba, samozrejme.

ivicatolic
•
Včera o 14:12

@anonym_autor
@anonym_autor vyhlasujem ťa za matku roka ,,,👉👉👉...3 potraty za sebou, decko sa potom zadarilo / zázrak sa konal/ ... druhé sa zadarilo.- ale budeš unavená.... To nemá chybu 👁️👁️👁️👎👎👎👽

anonym_601757
•
Včera o 14:26
@osky

@anonym_601757
Ty si miekde vyssie pisala,ze kazda mame svoj nazor a nestretnu sa.
A to je pravda.

Ale stale mas potrebu mi vnucovat ten svoj
A presviedcat ma o niecom,co som povodne ani neriesila
Precitaj si moj prvy prispevok,kde prave pisem,ze by som mohla odsudit a prave to robit nemienim.
Nepresviedcaj ma o svojej pravde.
Autorka sa pytala,my odpovedame....
Je dospela,sama si vyberie.
Preco mas pocit,ze tvoje odpovede maju väcsiu vahu ci vyznam,ako napriklad tie moje?
/na mna to tak posobi/

A ano-vdaka zakym zenam ako ja,mozno zabranime dalsiemu zabijaniu nechcenych deti....mozno
Ja budem v kazdom pripade za zivot.
Takze kludne pis...ak chces.😀

Ale nemusime tu este do vecera spamovat....

@osky
Ak to na teba tak posobi nebolo to tak myslene. Mne len pride hlupe byt veriaci a prezentovat sa potom o antikoncepcii a odporucat ju. Ale je to medzi veriacime dost zname takze nic nove na svete 🙂 Ak ty budes v kazdom pripade za zivot tak v tom sa uz vobec nezhodneme, takze to radsej ukoncime.

anonym_601757
•
Včera o 14:30
@jaroe

@anonym_601757 tak toto si vôbec neviem predstaviť. Ísť na potrat s tým, že neskôr si urobím iné dieťa. Maximálne chladný kalkul bez štipky pokory.

@jaroe
Interupcia je legalna a kazda zena rozhoduje za svoje telo a plod. Nastastie. To uz co to pre teba znamena a aky mas ty na to nazor je tvoj nazor a tam to tiez konci.

anonym_d9ae42
•
Včera o 14:44

O tie deti sa budes starat ty,ziadna z mamiciek tu ti nepride pomoct. Ty sama sa musis rozhodnut ci budes schopna dalsie tri styri roky ist na doraz. Kazda z nas ma inu odolnost, ine limity. Kazde dieta je ine. Osobne neviem ako by som sa k tomu postavila, pre mna zvladnut dve malinke deti je nocna mora, psychicky aj fyzicky, ina mama by to zvladla lahsie. Vnutorne musis nejako citit co ti srdce a rozum hovoria, nejaku intuiciu asi mas, tak skor podla tej sa rozhodni, nez podla nazorov neznamych zien. Nabozenstvo do toho tahat nemusis ak nie si veriaca.

autor
•
Včera o 17:04
@anonym_d9ae42

O tie deti sa budes starat ty,ziadna z mamiciek tu ti nepride pomoct. Ty sama sa musis rozhodnut ci budes schopna dalsie tri styri roky ist na doraz. Kazda z nas ma inu odolnost, ine limity. Kazde dieta je ine. Osobne neviem ako by som sa k tomu postavila, pre mna zvladnut dve malinke deti je nocna mora, psychicky aj fyzicky, ina mama by to zvladla lahsie. Vnutorne musis nejako citit co ti srdce a rozum hovoria, nejaku intuiciu asi mas, tak skor podla tej sa rozhodni, nez podla nazorov neznamych zien. Nabozenstvo do toho tahat nemusis ak nie si veriaca.

@anonym_d9ae42 tak ja náboženstvo dotoho neťahám. Chrániť som sa bohužiaľ tiez nemohla musela som vysadiť HAK kvoli bolestiam keďže som mala sepsu a zapal celého brucha. Možno som myslela ze neotehotniem po tých všetkých testoch kde nam vraveli ze otehotnenie bude zázrak kvoli zlým chlapovym výsledkom. Ja len viem ze ked si ho nechám vsetko sa mi v živote zmeni. Musím sa vrátiť na Slovensko a zijem v zahranici uz 13 rokov ale s 2 detmi sa tu nedá. Neni su tu skolky ako na slovensku. Ked ho dám do súkromnej zaplatím 1500 a to sa mi ozaj neoplatí tu ostat. Chcela som 2 deti ked som nemala žiadne. A teraz som spokojná aj stym co mam. Ja milujem svoje dieťa a aj to mi beha hlavou ze teraz nanho nebudem mat cas a ja som mu tak vsetko chcela ukázať.

anonym_f5e922
•
Včera o 17:29
@anonym_autor

@anonym_d9ae42 tak ja náboženstvo dotoho neťahám. Chrániť som sa bohužiaľ tiez nemohla musela som vysadiť HAK kvoli bolestiam keďže som mala sepsu a zapal celého brucha. Možno som myslela ze neotehotniem po tých všetkých testoch kde nam vraveli ze otehotnenie bude zázrak kvoli zlým chlapovym výsledkom. Ja len viem ze ked si ho nechám vsetko sa mi v živote zmeni. Musím sa vrátiť na Slovensko a zijem v zahranici uz 13 rokov ale s 2 detmi sa tu nedá. Neni su tu skolky ako na slovensku. Ked ho dám do súkromnej zaplatím 1500 a to sa mi ozaj neoplatí tu ostat. Chcela som 2 deti ked som nemala žiadne. A teraz som spokojná aj stym co mam. Ja milujem svoje dieťa a aj to mi beha hlavou ze teraz nanho nebudem mat cas a ja som mu tak vsetko chcela ukázať.

@anonym_autor pises ako keby hak bola jedna jedina moznost sa chranit

anonym_d8bf68
•
Včera o 17:49

Ako ja som mala takýto rozdiel medzi babami a naozaj mi to prišlo v pohode. Ak je toto hlavný dôvod, prečo to chceš ukončiť. Podľa mňa by si to časom ľutovala. A to druhá dcérka mala (a má) zdracotne komplikácie, vrodenú vadu, dve operácie za sebou a ešte par nás ich čaká. Aj tak to neľutujem. Vadia sa, bijú ale majú sa aj radi a dcerka nie je tak sama. Ked už sa stalo, bojovala by som.

anonym_627353
•
Včera o 17:50
@anonym_d75fe4

Zvladli iné, zvladnes aj ty.. pouzijes nosic, pripadne pockas na muza kym pride domov a tak pojdete na prechadzku von… vela zien to tak ma neboj nic

@anonym_d75fe4 ja som mala do roka dve ,🤷