Muž ma tlačí do potratu
Dobrý deň, úprimne som zúfalá bábätko sme chceli a veľmi sa tešili že sa nám to podarilo na prvý šup. Necítila som sa pripravená ale priateľ ma ukecal bol iniciator dokonca mi napisal krásny list prečo by to dieťa chcel. Nechala som sa ukecať. Pozitívny test hrozna radosť u oboch. Nakupoval detské veci, vyberal mena, kočíky.... Prvý krát prišiel za mnou že či nepremýšľam nad potratom len tak ako odôvodnenie bolo sťahovanie zo zahraničia, prerabka bytu. Zasmiala som sa či to myslí vážne. Myslel. Porozprávali sme sa a aj keď som mala pokazenú radosť začala som sa tešiť znova on zdanlivo tiež. Trvalo to asi dva týždne a znovu na mňa tlači aby som šla na potrat. Že sa necíti byť pripravený a stále s tým bojuje. Som zúfalá je to prvé dieťa a nedokážem pochopiť ako moc ho chcel a zrazu nie. Na otázku prečo si to rozmyslel mi odpovedal že vtedy myslel na to krásne ale teraz mu dochádzaju aj tie zle veci. Stratila som všetkú radosť len z toho že sa neteší on. No keď si predstavím tu bolesť v srdci po potrate je mi do plaču. Preliala som už potok sĺz cítim sa tak bezradná.
@maj22ka Spoznat krasu svojej dcery ??? Boze, to je basnik, uz len pri podobnych kravinach by som mala podozrenie, ze nie je pouzitelny do zivota, zbabelec. Nenechaj sa zneistit, mas v sebe kopec lasky a to je najviac co mozes dietatu dat na zaciatok. Ziadny potrat, ked budes sebaista v Tvojom rozhodnuti dieta si nechat, bude sa citit istejsie aj on. Ale ber ho ako bonus, na takychto slabochov sa spoliehat v zivote neda.
Ach toto snáď ani pravda nieje.
Určite ale neuvažuj ani nad potratom. Je to úplný kreten.
A to dieťa určite chce žiť. Žiť keď aj s jedným rodičom je samozrejme že lepšie ako zomrieť. Veď snáď nikto si nepovie že mal detstvo s jedným rodičom a tak radšej keby ani nežil. Ty tomu malému človiečiku budeš všetkým a spravíš mu krásne detstvo.
Stačilo by mi: že chce "spoznat krásu svojej dcery" na to, aby mi blikla kontrolka, že nieco nie je ok, Este aj listy pisat...to mi zavana nie možno psych.chorobou ale minimalne poruchou osobnosti.
Prosím ta, ak babo chceš, nechaj si ho 🙏🙏🙏 tiez som bola od 2.m tehotenstva s prvym sama (vraj len vravel že chce dieta ale myslel že neotehotniem, necitil sa Este na dieta atd. Ja som sa rozisla). Boli sme sami pár rokov, teraz som vydata a mám druhe babo s inym muzom...
Minule tu bol príbeh kedy sa muž rozviedol so svojou manželkou lebo nechcela deti , vedel o tom keď už vstupoval do manželstva, potom si našiel inú mladú ženu , žili spolu pomerne dlhú dobu a potom sa zobrali a on veľmi chcel deti , mali spolu dieťa . Malé bolo veľmi náročné a on zistil že toto vlastne nechce a druhú ženu + dieťa opustil a vrátil sa k prvej . Veľmi ťažký príbeh . Niektorí muži sú jednoducho pošahaní a sebci.
Ja dúfam,že ani na sekundu nerozmýšľaš o potrate a tiež dúfam,že už rozmýšľaš ako sa ho zbaviť.Ukázal " charakter" a ukáže ho aj v iných ťažkých životných situáciách.Nemáš v ňom istotu ani dôveru,takže radšej sama...vlastne sama už nikdy nebudeš,budeš mať dieťa ,to je životná výhra,nie tragédia.
Vidim čo ti tu baby píšu ,ALE… v žiadnom prípade na potrat nie,ty to dietatko miluješ a chceš tak ho maj a ver že mu budeš dobrou matkou a nebudeš naň cely zivot sama… na druhej strane,chlap sa mohol len zľaknúť… akoze uznávam,dal to do krajnosti,že vôbec ho napadlo že potrat ale ty ho poznas,vies aký je… nemohlo na neho len doľahnúť že si uvedomil čo všetko to asi bude obnáša a tu zodpovednosť? Keď miluješ aj jeho,porozpravaj sa s ním,povedz mu že ty dieta mat budeš či už s ním alebo bez neho. Že ty sa cítiš aj na tie chvile ktoré nebudú ružové… myslim povzbudiť ho trochu… mne keď už brucho rástlo tak tiež moj muž zvykol len tak do pléna pustit že “paneboze čo sme to spravili” a “čo s tým budeme robit” ale brala som to s nadsazkou a humorom,proste bol aj on vyplašený 🤷♀️Chlapi chcu deti ale v nich ten človiečik nevyrasta a neuvedomujú si ho,bars aj sem tam majú ruku na bruchu keď kopne… sj moj muž mi povedal že až keď ho zbadal tak zistil že ozaj sme rodičia a že sa musime postarať… on chápal že chystám vybavu ale neuvedomoval si že raz tam to babo aj dame😃a inak už mame dve deti a pri druhom sa citil rovnako😃keď prisiel domov a ja postielku nachystanu tak ho prekvapilo že prečo už a to som bola už v ôsmom mesiaci🤦♀️😃takze nemusi to byt ešte u vás take dramatické,porozpravajte sa
@maj22ka pre boha,toto sa az zle cita. Akoze,ja som otehotnela neplanovane a veru,neznasala som to z uvodu najlepsie,ale poviem ti,ze nic lepsie a krajsie sa mi stat nemohlo. Ked to male babo vidim,pokroky,ako sa na mna smeje,proste ho milujem cele od malicka na nozicke po posledny vlasok na hlavke…nerob to,mnohe by za to dali cokolvek,ty si ten dar dostala,tak si ho nenechaj vziat…ja sa za svoje myslienky az hanbim,ktore som mala na zaciatku tehotenstva. Dnes by som pre nu “vrazdila”…a chlap? No,sam sa ubera o to krasne,ale zvladnes to iste aj bez neho…a jeho sa zbav,asi to bude aj lepsie pre teba,somara
@maj22ka no radšej mu dopraj jedného rodiča ako to, že sa nenarodi
To je idiot prepac. Uz si sa nechala ukecat na dieta nenechaj sa ukecat na potrat. A to je dobra blbost ze s ex sa rozisiel Lebo mu nevedela dat dieta. Ktore 5minut chce a druhy den nechce. Ty ked koli nemu pojdes na potrat a nahodou uz nikdy nebudes mat deti ., tak Ta tiez kopne do riti ze si mu nedala krasnu dceru?!!! Ja ti nechcem ublizit ale zeny Ved si nerobte dieta s hocikym. Nemas v nom ziadnu istotu uz vobec nie ze by bol dobry otec . Lebo ako partner by u mna skoncil. Manipulator . Na potrat nech posle svoju mamu no najprv vynajde time machine...
@maj22ka tak keď ti nechce ublížiť, nech sa s tebou nezahráva. Ako chápem, že sa možno zľakol tej zodpovednosti... Možno nečakal, že vám to hneď vyjde. Ale je to raz tak a nech sa k tomu postaví ako chlap. Je to na tebe, aby si chránila ten život, ktorý ste spolu stvorili... Ale ja by som mu povedala, že na potrat nejdem a nech sa oň zariadi ako chce. Ale pravdaže, je to tvoj život, urob podľa seba.
@maj22ka v žiadnom prípade by som neuvažovala o potrate, ale o tom, ako sa tohto nezreleho psychopata zbaviť. Dieťatko vychovaš, ale keď on od teba žiada potrat, tak ťa nikdy nemiloval. Zariad si život s bábätkom a prajem ti, aby si potom stretla niekoho, kto si ta bude vážiť aj tvoje dieťa.
@maj22ka Raz už si sa ním dala ovplyvniť,nedaj sa aj druhýkrát. ☝️Je to egoista , ktorý myslí len na seba,vôbec nemyslí na to ako ti ubliži tým ,keď ťa presvedčí na potrat.
@maj22ka tak to mal cítiť skôr ze není pripravený, ale prvé chcel dať život tomu bábätku a teraz mu ho chce vziať?
Pripadá mi to že ze sa skôr zľakol zodpovednosti...je dobrý manipulátor... prvé chce a potom nie ? Uvedomuje si vôbec že toto je vážna vec ? A co ty ? Po psychickej stránke veľa žien ostane zle, potrat môže mať veľa následkov. A co keď dobuducna už nebudeš mať možnosť zostať tehotná?
A k tomu veku 27 by to celkom ešte aj mohlo sedieť aj keď kamarátov mam co sa stali otcom v oveľa mladšom veku a zobrali situáciu zodpovedne, ja by som veru na potrat nešla.
@maj22ka Ahoj. Podla mna to budes lutovat ak na potrat pojdes a nikdy si to neodpustis. Nehovoriac o tom, ze ma zarazilo ako to berie, ze ved pride zas... No a ak nepride? Dnes ma velmi vela ludi problemy s plodnostou a dokonca pri umelom potrate tiez moze dojst ku komplikaciam, ktore znizuju u zeny plodnost. Poznam ludi, co prve dieta sa im podarilo hned na prvy pokus a druhe sa nedarilo roky alebo sa nepodarilo vobec. Ja by som to neriskovala, ak to dieta chces a lubis... Su zeny, co o tomto snivaju roky alebo sa vobec nedockaju, tak kasli na chlapa, ked je blby, ale tes sa z toho uzasneho daru zivota, co si dostala. Sama som na dieta dlho cakala a mnohe sa ani nedockaju. A nevieme co nam prinesie zivot, druhykrat sa naozaj nemusi podarit a budes si buchat hlavu. Ak to dieta lubis uz teraz, netyraj sama seba a svoju dusu tym, ze by si sla na potrat. Ked zena dieta nechce, to je jedna vec, ale ked dieta chce a ju donutia ist na potrat, to musi byt na psychiku nenormalne hrozne. Ja si osobne myslim, ze viac by si trpela, keby si sla v takej situacii na potrat ako ked nepojdes a by ste sa s partnerom hoci rozisli, to by si predychala lahsie. Materinska laska je jednoducho specificka a velmi silna.
@maj22ka ak sa máš niekoho zbaviť, tak tvojho “priateľa”, nie dieťaťa. Dala by som mu ešte čas nech si to uprace v hlave, porozpráva sa s rodičmi, psychológom, s chlapmi v krčme alebo s kým len chce a potom nech sa vyjadrí, či budete spolu tvoriť rodinu so všetkým čo k tomu patrí alebo si on pôjde vlastnou cestou a bude len mesačne platiť výživné.
Dieťa si chcela aj ty, bolo plánované aj z tvojej strany, takže utrieť slzy sopel, obliecť dospelácke nohavice a prevziať zodpovednosť za svoje rozhodnutia.
Ja by som mu to povedala na rovinu, že sa má k tomu postaviť ako chlap a nebyť zbabelý, takéto rozhodnutie by mohol celý život lutovat. A ty si žena, chce ti spraviť celoživotnú traumu? Musíš povedať na rovinu, že na potrat nepojdes. Aj keď mozno by bolo na mieste poznamenať aj, že jeho pochybnosti a strach práveže môžu naznačovať, že je na to pripravený, lebo si uvedomuje aká je to zodpovednosť, možno aj takto na neho ísť, povedz, že veď ste v tom spolu, dvaja, plus máte dáku rodinu na pomoc?Verím, že je to tazke, stavať sa k tomu pragmaticky, ale nič iné ti nezostáva pri takomto chlapovi. Silno držím palce
@maj22ka Nestojí za to týmto iba ukázal aký je slaboch ver že ťa časom sklame aj v iných veciach ja už by som sa na neho nespoliehala v ničom!!!Ak toto dokáže chlap povedať nieje to chlap! Pri najhoršom si dieťatko necháš jeho to baviť nebude a nechá ťa doma samu a on si odcestuje a ty sa môžeš starať... trpieť budeš ty ale to malinké bude mať pokazený život! Nuž láska je slepá ale použi rozum a mysli na seba!Nie na priateľa! Veľa šťastia🍀
Prepáč ale tvoj partner je slaboduchý hlupák. Dieťa nie je vec, že sa ho môže zbaviť, kedy sa mu zachce s tým, že veď príde druhé. Keď ma takýto prístup k dieťaťu, nebude mať veľmi zodpovedný prístup ani k tebe ako partnerke a k životu ako takému
@maj22ka vykaslat sa na takeho priatela....keby si isla na potrat pokazite si total vztah a nebudes..ta mat ani dieta ani priatela...a psychika v.... nedaj sa a bojuj za dieta..je dar
@maj22ka neni muž na svete kvôli ktorému by som zabila vlastne dieťa. Ak má problém nech si návštivi psychologa. Dieťa neni tovar v alze, ktorý viem do 2 týždňov vrátiť keď si to rozmyslím. To čo je za tupca?
Ahoj, je mi ľúto čo prežívas.
No posledný krát by som mu povedala, že o tomto už nemienim diskutovať, je to rozhodnutá vec dieťa bude. Nech sa vzmuzi a neprenáša na Teba všetky strachy aj tak to budeš väčšinou ty kto sa o dieťa bude prakticky starať. Ak sa s tým nevie zmieriť resp. Ho egoizmus a strach opantal nech navštívi psychológa.
Povedz mu ako Tá svojimi rečami už teraz zranuje a popros ho nech s tým hneď teraz prestane.
@maj22ka potrat v žiadnom prípade. Ako píšu baby, to budú robiť tvojmu telu a duši....následky ponesies ty, a neviem ,či sa potom nepozvracias zakaždým,keď toho slabocha, čo máš pri sebe, uvidíš.
Druhá vec, keď raz budeš mať dalsie dieťa,tak mu povieš ,že vieš, mal si mať súrodenca, ale dajako nám nevyhovoval, tak sme ho dali zabiť. Ale teba by sme nezabili, neboj sa...
Možno to znie tvrdo, ale..čakala som nie zdravé ale choré dieťa, veľa ľudí nás tlačilo do potratu. Neurobila som to, syn hoci je chorý, je milovaný všetkými, a je to aj svedectvo, pre jeho súrodencov, že nech by sa im čokoľvek stalo, mama ich bude ľúbiť a neopustí ich.
K tvojmu priateľovi.... V živote sa dejú naozaj ťažké veci, nepoznám ho, ale podľa tohto mi príde ako taký pubertálny rozmaznany romantický chudák. Kto nepozná zodpovednosť, ten nepozná lásku.

@maj22ka mam pocit, ze v poslednej dobe sa to muzmi, ktori by si zasluzili prevychovu. Ma to dva scenare - dieta si nechas, a on sa s tebou aj tak rozide. Das ho prec, aj tak sa s tebou rozide. Keby ta ozaj miloval, nikdy by nevypustil take skaredosti z ust. Myslim, ze mas jednu moznost - ostat slobodnou matkou. Zvladnes to, neboj sa. Nechod na potrat, tym neziskas nic. Aj tak je to koniec vztahu.