icon

Najradšej by som vrátila čas a deti nemala

4. júl 2020

Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.

judar
6. júl 2020

Ty vole...tak nielen ze su jej deti na tarchu ale este aj je leniva varit....potom ze vyspava ked je absolutne leniva aj neschopna spravit i posratu prazenicu a tam radsej deti napchava sajrajtom z donasky lebo hlavne ze je to teple....hnus a to je vacsina zien co "nevie varit" ale zakladne jedla vyprazany rezen, syr, vyvarene cestoviny s niecim zvladnu a tu vykvet radsej drichme nez aby obetovala par minut na prazenicu ci iny recept ale neee ona radsej obetuje cas na spanie

simcika
6. júl 2020

@nairia nikto ju to neodsudzuje. Skôr ju tu chápeme poväčšine....tlak je veľký a hodnota matky sa pretiera spolocenskym nátlakom. Ale už keď sa autorka stala biologickou mamou, Môžeš sa rozhodnúť akým smerom pôjdem no hej to navrhli adopciu, rozhovor s manželom, Či rozhovor s odborníkom a on že autorka príspevkov absolútne nereaguje na žiadne odporúčania ani na žiadne pochopenie aspoň takto písomne

simcika
6. júl 2020

@judar Prosím ťa prestaň tu riešiť lenivosť pretože to nie je lenivosť ale je to možné že má depresiu a že je vyčerpaná toto odsudzovanie nikomu nepomôže. Aj v praxi sa často môžme stretnúť s tým môže depresia je považovaná za lenivosť úzko za hystériu.... atď. Pani autorka tu píše o vážnych záležitostiach duševného rozkolu, a je niečo ti nápadne je spomenúť lenivosť panebože spamätajte sa. Ani ja som niekoľkokrát nevarila neznamená že som lenivá

autor
6. júl 2020

@taskataska Mne je to úplne jedno, ako sa o mne bude hovoriť, absolútne mi to žili netrhá, že ma budú ohovárať

autor
6. júl 2020

@miriam11 Nie, neviem variť, ja som nikdy v živote nič nevarila. Čo teraz? Syn má teplý obed z obedové menu z reštiky každý deň. Takže je najedený, a má teplé jedlo. Mám 30 rokov. Ja som vždy bola na suchej strave. Som už nato zvyknutá.

katkati
6. júl 2020

Myslím, že tie poniektoré útoky ju nejak zvlášť nezasiahnu, pretože je emočne chladná a všetko sa od nej odráža ako hrach od steny, všetky rady, odporúčania. A práve preto, tu už nejde o ňu, ale o deti, pretože jej protirečenia ako je o deti postarané a pritom napíše, že nevie variť, nedopraje im aspoň občas domácu stravu, atmosféru, ktorá je dôležitá pre zdravý vývin dieťaťa. Podľa mňa sa jej nechce ísť ani nakupovať a takto si to uľahčuje. Ide o to, že deti sú v nezdravom prostredí a ona sa nevie premôcť, veď ľudia sa donútia k určitým činnostiam aj kvôli cudzím ľuďom a nie to kvôli najbližším.

nairia
6. júl 2020

@simcika to odsudzovanie som myslela skor vseobecne (sama som milo prekvapena, ze vacsinu komentov, co som citala bolo dost chapavych 😀) autorka hlada pomoc, ale nejako sa mi nezda, zeby prijimala rady. ale to, cim trpi je jasna depresia a potreba starostlivosti o deti, po ktorych velmi netuzila, osamelost, ktoru citi tomu velmi nepridava a len sa uvrtava hlbsie a hlbsie...

autor
6. júl 2020

@katkati Však aj je o ne postarané, chodia najedení, čistý, netrpia núdzou. Starší má každý deň z reštaurácie teplý obed. Nemyslím si, že obed z reštaurácie je o niečo horší ako keby človek doma navaril. Je to teplé jedlo? Je. Ešte navyše z reštaurácie ma to vyjde obed oveľa lacnejšie. Ja som nikdy v živote nevarila, ani to neviem.

mircalla
6. júl 2020

Cize deti jedia od malicka jedlo z restauracie, ak ked zacinali s prikrmami? Ty si ina krava

katkati
6. júl 2020

Stále len opakuješ, čo si v živote nechcela a nerobila. Ale veď človek sa musí vedieť prispôsobiť situácii. Aj dcére budeš objednávať z reštaurácie? Ani mužovi nikdy nevaríš, keď príde domov? My tiež chodíme sporadicky do reštaurácie, ale niekedy ani netušíš , čo všetko v tom jedle je. Ja by som sa cítila ako neschopná osoba, keby som na všetko hovorila: ja som to nikdy nechcela, ja som to nikdy nerobila. Ach jaj.

autor
6. júl 2020

@katkati Nikdy som v živote ja nevarila, ani to neviem. Áno, bude jesť jedlo z reštaurácie. Ja sa kvôli deťom teda učiť variť nebudem, ani ma nehne.

malasandrika
6. júl 2020

Na začiatku som Ti chcela vyjadriť podporu, ale radšej už ďalej nepíš, zbaľ si kufor a čakaj na muža, kým príde z turnusu a choď za svojim “šťastím”. Si jedna obyčajná egoistka. Keď si nechcela deti, mala si sa chrániť, dať sa sterilizovať alebo proste nesexovať. Deti si žiaľ svoju matku vybrať nemôžu, no Ty si teda fakt “dáreček”. Nevaríš, pochybujem, že je o deti postarané, keď k nim nemáš vzťah, neustále omielaš len čo Ty nechceš, čo nebudeš robiť, svet sa netočí len okolo Teba. Porodila si 2 deti, prevezmi zodpovednosť a prestaň sa vyhovárať.

katkati
6. júl 2020

Ja som nikdy nevedela šoférovať a už viem, ja som nikdy nevedela na počítači, na mobile a už viem, nikdy som nevedela čo sa robí v záhradke, kým sme nemali chalupu atď.

danielinaa
6. júl 2020

Nerada to pisem ale niektori ludia by deti mat nemali, a pri uzavreti manzelstva by sa mali robit testy mentalnej sposobilosti, lebo takto to potom vyzera. I ked aj tak sa individua dokazu parit aj bez papiera. A bolo by dobre keby dom kde byvas patril partnerovi, otvorili sa mu oci a vyprasil ta ako psa, kedze manzelua nue ste. S takymto pristupom k povinnostiam by som ta nechcela ani za kolegynu a ani za zamestnanca, lebo by si nerobila nic a vsetci by museli robit na teba.

danielinaa
6. júl 2020

a nevyhovaraj sa ze nevies varit, radsej sa priznaj ze sa ti nechce varit, lebo polievku zvladne uvarit aj 10 rocne dieta, nie je to vobec zlozite

autor
6. júl 2020

@katkati Ty si ty a ja som ja. Ja nemienim sa už hrať na niečo čo nie som. Ja som sa už obetovala viac než dosť pre deti. Nenávidím tento rodinný život. Nenávidím seba, že som si zničila svoj život. Mohla som mať krásny život, teraz už len do konca života budem len prežívať.

hanastaruchova
6. júl 2020

nerieš čo si kto myslí,@codal napísala veľmi kultivovane a analyticky tvoj problém....skús si to prečítať ešte raz - pomaly....intuícia mi napovedá,že napísala totálnu pravdu o Tvojom doterajšom živote.Radila si sa s partnerom o možnosti prenechať mu deti do starostlivosti?Ak nie - urobila si aspoň 1 krok k riešeniu ?Prenechať deti do ústavno - sociálnej starostlivosti ?Len k tomu musíš mať "papiere" o Tvojej nespôsobilosti vychovávať dieťa - pretože materiálne im nič nechýba,podmienky na vývoj a rast majú doma vytvorené...Ak si neurobila ani jedno z navrhnutých vecí,problém si pomenovala ale riešiť nič nechceš,podľa mňa je korektné túto diskusiu ukončiť - resp.zmazať - lebo k ničomu nevedie....12 strán popísaných - a prakticky riešenie žiadne - lebo ty nechceš riešiť problém.A predposledná veta Tvojho príspevku je, citujem : "Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? ".Moja otázka znie - načo si položila takú otázku - keď vieš,že všetko, čo tu bolo popísané ako prípadné riešenie - odmietaš...Zmaž to,nech ľudia ,ktorí ti chcú pomôcť neplytvajú časom a energiou v snahe ponúknuť pomoc,keď je jasné,že žiješ v presvedčení,že iba odchod od detí ťa vráti späť ku životu....Ak je to nemenné stanovisko - prečo nerobíš niečo-čo by k tomuto záveru viedlo...na čo ešte čakáš ?Samo sa to nevyrieši....

nairia
6. júl 2020

autorka - chod k lekarovi, nech ta odporuci na psychologa, aj ked toto je uz skor na psychiatra (v dobrom to myslim), mas ocividnu depresiu (neustala unava, potreba spat a dlhy spanok), treba to resit, zacni najprv od seba a potom poriesis co s detmi, do casu nech pomoze partner...

november1111
Odpoveď bola odstránená
autor
6. júl 2020

@hanastaruchova Máš pravdu, idem zmazať diskusiu. Bude to lepšie. Aj tak už môj život skončil... nič sa na tom už nezmení.

jvlo
6. júl 2020

Co čakáš? Si chladná ako psi cumak, o deti sa vraj staráš, aj to je pri tvojom pristupe veľmi diskutabilné. Deťom dávaš jedlo z donasky, ty si si vedomá, že dieťa potrebuje od matky aj city, úsmevy, objatia, pochopenie? Ty nemáš jedno dieťa, ale dve. Načo si mala to druhé? Pre mňa si nezodpovedaná,chladná žena, ktorá je neschopná riešiť svoje problemy. Myslím,že by ti pomohol psychiater, ale ani to nechceš, máš tu 12 stran rád a ani 1 ti nie je dobrá. Mala by si sa radšej miesto lutovania venovať deťom, keď už sa vieš pretvarovať u doktorky, hádam z teba neubudne, keď sa bude s pretvarovať aj doma

lula313
6. júl 2020

@judar prečo by mala byt prazenica lepšia ako donaska? Tu v ba je napr vysoka konkurencia, menu kvalitne a pomerne lacné(slovenské maso/musia uvádzať povod/ a kvalitne suroviny), my s mužom sa tak velakrat stravujeme, aj som sa tak chodila stravovat, keď mi dieťa spalo v kociku a bolo aspoň na vzduchu, nevidim, čo je na tom zle a to varim fantasticky. Dceru stravujem len na bio potravinach, tak tej varim samozrejme zvlast, ale keďže väčšina ľudí nakupuje v tescu ako aj reštaurácie, nechapem prečo by jedlo z restiky malo byt sajrajt, veď predsa nejdem do restiky, kde varia zle, či z nekvalitných surovín. 🤷🏻‍♀️ Hlavne autorka má depresiu ako prasa, v jej prípade nejde o lenivosť.

katkati
6. júl 2020

Podľa mňa si z nás autorka uťahuje, alebo má obsedantno-kompulzivnu poruchu, dookola opakujúce sa predstavy o živote.

lula313
6. júl 2020

Autorka - bohuzial máš depresiu, prosím tá, navstiv odborníka. Nie je hanba brat lieky.

lamar11
6. júl 2020

@nairia veď píšem ze ju nesudim,život má už naučil nerobiť to,lebo nikdy nevieš čo prinesie zajtrajšok, a nevieme ako sa kto cíti. Ja som veľmi emocionálny človek a viem sa vžiť do rôznych situácií, s časti aj preto lebo sama som prešla kadecim. Deti som tiež dlho nechcela,musela som do toho dozrieť,keby som porodila mladá tiež by som som nebola ideálna mama,čo niesom ani teraz,ale snažím sa. A ostala som radšej pri jednom,pre istotu,aj keď surodenec nie je na škodu,ale už som mala dosť rozumu,že toto nie je moja cesta. Mohla sa zariadiť inak sú rôzne možnosti, že prečo nie už je teraz nepodstatné,duša si vyberie komu sa chce narodiť,majú tu byť,len to treba riešiť aby sa nestalo niečo zle,lebo sa tu trápia všetci 4-a,a mozevsavto skončiť fatalne ak autorka nenaberie odvahu a neporozprava sa férovo s mužom,toto je cesta,nie o tom kecaj s kamkou,načo to je dobre? Môže ich nechať mužovi,alebo sú rôzne možnosti. Treba hľadať cestu aby bolo pre všetkých prijateľná,aby sa nestalo niečo tragické,kým je čas.

zuzkaz91
6. júl 2020

@lula313 ale ona nevarila ani raz.To nieje normálne.

lula313
6. júl 2020

@zuzkaz91 tomu zase neverim, že by v zivote nič neuvarila

autor
6. júl 2020

@lula313 Ja som nikdy v živote nevarila.

lula313
6. júl 2020

Ani caj?😊

katkati
6. júl 2020

Už dvakrát si napísala, že zmažeš diskusiu a nič. Potrebuješ kontakt s ľuďmi a pritom odhadzuješ od seba to, čo máš doma.