Najradšej by som vrátila čas a deti nemala
Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.
@monkasponka Ja by som najradšej išla už teraz do práce, ale nemá kto byť s deťmi.
@kitycat Nemusíš ma ľutovať, o ľútosť naozaj nestojím. Ale nebudem sa hrať na neviem akú super matku, keď ňou nie som..
@sashka22 Otec deti pracuje v zahraničí, takže ťažko si ich zoberie so sebou ich tam. Čo by tam sám s nimi robil?
Uff, ako staré sú deti? Prines mi ich, ja ich s láskou vychovam. Nič k nim necítiš? Skus si predstaviť situáciu, že by sa im nedajbože niečo stalo? Ako by ti bolo? Ak máš záujem, pošlem ti kontakt na jednu skvelú osobu, ktorá ti môže pomôcť. Samozrejme, ak chceš pomôcť tomu, aby si si našla cestu k deťom, začala si vážiť, že ti život dal šancu byť mamou. Musíš zmeniť zmýšľanie, lebo ak si sa rozhodla nechať si aj druhé dieťa, neverím, že sa v tebe neprebudili materinského city.
Teraz neostava nic ine, len kus vydrzat... aspon rok.naozaj. A potom jasle, opatrovatelka... Nemyslim si ze, ze co prezivaz je na ukrizovanie.Si sama s dvoma malymi detmi, kde starsie ma autizmus...no nie kazda by to dala lavou zadnou, takze sa necudujme. Ale popri tom si pories aby dalsie deticky neboli a napravis tak aj vztah.
Je smutne ze nelubis vlastne deti, o to viac ze mas postihnute dietatko ktore potrebuje tej lasky omnoho viac....tiez mam syna autistu...a kazdu jednu moju zmenu pocitov vyciti...tvoje dieta musi velmi trpiet...
@eriksonka1234 Predstav si neprebudili. Rodinný život nie je pre mňa. Nikdy nebol, ani nebude.
A prečo si vlastne tie deti mala? Keď už si s tým išla do postele, že ich nechceš?? 🤦 Mal sa utrieť do záclony radšej ako ta takto teraz trápiť.
@rachel36a Ja nemám k ním vzťah. Som z nich nervózna. Ja trpím najviac a nie moje deti. Im nič nechýba po materiálnej stránke. Ale ja trpím a ja by som najradšej zomrela..
Autorka, to ma mrzi. Nebudem sa pytat preco si mala deti ked si bola predvedcena ze ich nechces. Mas to tazke hlavne so starsim synom. Neskusis si najprv najst psychologa a porozravat sa otvorene o probleme? Ak nie si stastna a trpis, tak potom rozvod a tvoj odchod by mozno bol riesenie. A platit alimenty. Kazdopadne drzim palce a drzim palce tvojim detom nech su milovane.
Toto je vymyslené. Len skúšajú ako zareagujeme.
Najlahsie sa hovori, naco si ich mala. Ten spolocensky tlak ale nikto nevidi. Vsetci to odsudzuju, ked zena nechce mat deti a aby sa citila normalne alebo aby zapadla medzi normalne urobi si dieta. Ja decka nechcem a uz mam 33 a pochybujem ze zacujem tikat bio hodiny.
@larisalarisa Toto nie je vymyslené, každý to vie, kto ma od malička pozná, že som toto povedala, že rodinný život nie je pre mňa a že deti nechcem mať. Len všetci do mňa pustili, že každý to tak mal, že nechce deti a keď sa narodili, tak to bola láska na prvý pohľad. Tak som si myslela, že sa to naozaj zmení.. Ale nezmenilo sa to, ba naopak je to oveľa horšie! Keby som mohla vrátiť čas, naozaj by som tie deti nikdy, ale nikdy nemala.
@rachel36a vau, ty si dobra hlupana...
@larisalarisa A teraz najviac trpím ja! Lebo ja som prišla o svoj život, o všetko...
Co najskor navstiv psychiatra, ver ze mas depresiu, trpis uzkostami a do 2-3 tyzdnov po zacati liecby ti bude lepsie a pocity sa zmenia. Je dobre ze si to dala zo seba von a chyba nie je v tebe ani detoch.je to proste nejaka chemicka nerovnovaha v mozgu a je to nutne liecit. Dobre bude a napis mesiac ci sa pocity zmenili
Drzim palce.
@acrobaleno nie, som matka...a mat toto za mamu tak chcem nech mi odide zo zivota a pride niekto kto ma bude mat rad...ako , naco je dobre, ze tym detom nici zivot ked ich nechce, nelubi a je s nimi nestastna?
@shahzee Pochybujem, že to depresia.. Ja už od malička to mám takto nastavené.. Že deti a rodinný život nie je pre mňa..
To, že deťom po materiálnej stránke nič nechýba, neznamená, že netrpia. Veď tebe tiež nič materiálne nechýba a tvrdíš, že trpis. Deti sa na svet nepýtali a ako dopadli? Otec v zahraničí a doma s nimi mama, ktorá ich nemá rada. Toto keď číta nejaká žena, ktorá by neviem o dala za to, mať deti. A nemôžeš odísť do zahraničia za manželom, aby moi byť aj s ním? Cez deň by mohli byť v jasliach alebo v škôlke, syn autista v špeciálnej škôlke. Aspoň by nemuseli byť deti celé dni s nervóznou mamou.
Ahoj, úplne vážne Ti veľmi odporúčam návštevu psychológa. Podľa mňa potrebuješ pomoc. Viackrát si písala, že chceš zomrieť, že by bolo najlepšie, keby si zomrela a podobne. Ja teda nie som odborníčka, nedokážem Ti tu stanovovať nejaké diagnózy, ale podľa toho, čo si písala, nie si v poriadku. A myslím, že by sa Tvoj stav mohol zlepšiť, ak by si vyhľadala pomoc, možno dokonca psychiater (nemyslím, že si blázon, ale možno budeš potrebovať antidepresíva, tie Ti psychológ nepredpíše). Nejdem Ťa súdiť, máš to veľmi ťažké, deti si nechcela, napriek tomu máš až 2 malé, jedno je choré, muž je preč, vzťah sa zhoršil a Tebe nemá kto pomôcť. Ale Tvoje deti si zaslúžia šancu, prosím Ťa, kvôli nim, skús toho psychiatra, alebo aspoň psychológa.
Nuž, deti si nechcela, ale už máš. Ony sa sem nepýtali, ty si ich pomohla splodiť, takže máš voči nim teraz zodpovednosť či sa ti to páči alebo nie. Zdvihnúť sa a odísť žiť si svoj život je riešenie vyhovujúce tebe, ale neberie ohľad na deti. Môj názor je, že zo zodpovednosti voči deťom musíš urobiť úplne všetko, čo sa dá, aby si svoj pocit zmenila a mohla byť milujúca matka. Takže hneď v pondelok začni obvolavat psychológov a hľadaj si termín, tam ťa už nasmerujú, či na to stačia, alebo potrebuješ inú pomoc.
nuz, deti si si urobila...deti jedneho dna dospeju a uz nebudu detmi 😉 Porozpravaj sa otvorene s manzelom, on je predsa tiez Rodic, nemoze si len tak zduchnut prec a mat pokoj.
Ano mala si to tak, ja tomu verim, ale to ze mas male deti, si s nimi sama ti nepomaha a hlavne tieto pocity a tvoje predchadzajuce predstavy o zivote ta uistuju v tom ze zijes nespravny zivot ktory nechces. Skus naozaj psychiatra alebo psychologa, to nie je hanba a ak to nepomoze tak potom sa rozhodni ako zit dalej. Za pokus to predsa stoji
@rachel36a To ze si matka neznamena ze ti dal niekto pravo hovorit niekomu ze sa ma ist zabit. Jasne vsetko sa s tym vyriesi, len decka budu mat este vacsiu traumu ako doteraz 🙄 Tak ma toto nasralo ze az
anonym , nejde o to ze si deti nikdy nechcela, mat s tym ti psychiater nepomoze, to sa nelieci. Ale pomoze ti so sebevrazednymi sklonmi.
@acrobaleno ma maxi pravdu!
máš rodičov? sestru? Vedia o tom tvojom stave a úmysloch?Zverila si sa niekomu či iba tu anonymne ??

@monkasponka
@monkasponka kam?