Nechcené dieťa po znásilnení
Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...
@bluka2 áno ja tiež v ČR mali taky prípad, dievča malo 13 ale to je zas extrém vo viacerých rovinách...
https://www.youtube.com/watch?v=2rpDOZMmZdk
Každopádne tu baba je dospelá svojpravna a vyzerá byť aj rozumná, bohužiaľ (a ako čítam tak aj našťastie) musí sa sama rozhodnúť a tieto kecy jej určite ulavia na psychike...
Baby ja fakt nie som v stave aby som dieťa vynosila, nemám sa ísť kam schovať, nemôžem si dovoliť prísť o prácu nebodaj. A mám taký dojem, že tie otazky okolia by ma potom položili. mám ešte čas na rozhodnutie, ale zatiaľ to cítim takto. Ľutujem všetky ženy, ktoré deti chcú a nemôžu ich mať, ale toto jr moje telo, už raz si ho niekto vzal násilím a ja ho nebudem prepožičiavať len preto, že nejaká žena túži po dieťati. Mám nejakých 5 týždňov na rozhodnutie, príbehy žien som vypocula a nenapísala mi ani jediná, že takéto dieťa vychováva alebo že ho dala na adopciu. Mrzí ma ak som niekoho pohoršila, ale mne táto diskusia pomohla, vyjasnila mi veľa lebo tieto dva dni som premyšľala len nad tým a neodsúvala som to ako vždy. Ja sa nechcem skrývať, nevhcem plakať do vankúša, skrývať brucho a potom ísť rodiť do nemocnice a trpieť len aby som nikdy nevidela čo je ďalej. Nie som žiadna 15stka ktora otehotnela lebo nebrala antikoncepciu, mrzí ma to, bolí to, šialene to bolí, ale ine východisko neverím. A ak sa nájde žena čo to vynosiť zvládne smekám pred ňou, ja ale nie som hrdinka, som len obyčajná žena.
@kikaaa444 ak b islo o postihnutie nezlucitelne zo zivotom tak je to tiez na hrane, ale skor pochopitelne, lebo po porode by sa take dieta trapilo kym by zomrelo. Tu sa vsak bavime o potencialne zdravom dietati a o tom, ze sa ho predsa moze a ma pravo zbavit, ale nemusi to zbavenie skoncit smrtou, ale zivotom a dieta dostane milujucu rodinu
@livus5510 a skusala si sa uz obratit na organizacie, ktore by ti poskytli do porodu pomoc? Nikto nehovori, ze to mas zvladnut sama. Oni uz vedia a robia to na profesionalnej urovni, aspon ich skus kontaktovat, ak ti take riesenie co ti navrhnu nebude vyhovovat, nedokazes to ani s nimi zvladnut, tak OK
@tecko28 zdravé nebude ak ho matka mat rada nebude. Minimálne bude choré na psychiku a to je tiež vážna choroba ako každá iná . Ak si v budúcnosti nanom bude autorka vybíjať zlosť pripadne vyčítať mu že existuje ver že to dieťa to nezvládne a pravdepodobne si same bude chcieť siahnuť na život . A ak aj nie , z psychickej stránky v poriadku nebude
Ja nechcem pomoc organizácií, ja chcem svoj život späť, do vlastných rúk, chápem, že mi niektoré z vás nerozumejú a tak je to správne, je dobré, že ste nikdy neprežili a snáď ani neprežijete to čo ja. Neviem či by som si dieťa od neho za iných okolností nechala, vždy sme sa chránili a pripadala som si príliš mladá na dieťa (samozrejme som chcela deti, ale keď na ne budem pripravená). Tá bezmocnosť jeho činu ma bude dusiť ešte dlho, preto si ju neviem predstaviť prežívať ešte ďalších dlhých 9 mesiacov. Ako niekto písal také slovenské. Neviem zničiť svoju psychiku kvôli úplne cudziemu človeku, nechcem riskovať, že na tom budrm znova tak zle ako som bola. Človek je krehká bytosť a zdravie má len jedno, aj to psychické. Bola som na úplnom dne a už sa tam nechcem vrátiť, pretože nikto cudzí mi za to nestojí, momentálne potrebujem bojovať len za seba. Možno som slaboch a iná žena by to zvládla lepšie ako ja... ale ja som sa raz už o sebevraždu pokúsila a nrchcem aby sa to opakovalo.
@livus5510 Nemusis nikomu nic vysvetlovat,ani tu ani inde.Myslim ze si sa k tomu postavila rozumne a zodpovedne uz len preto,ze si si vzala este tych 5 tyzdnov na rozmyslanie a nekonas tak s horucou hlavou,nech sa uz rozhodnes akokolvek.Radim ti opusti tuto diskusiu,mozno aj daj uzamknut,lebo co ti mala dat uz dala a akurat tu budu uz len komenty "navyse",ktore ti budu ublizovat a jatrit ranu.Drzim palce aby sa ti podarilo urobit take rozhodnutie aby si najma nasla pokoj ❤🍀
@tecko28 Nechaj ju. Rozhodla sa. Podľa toho čo čítam to dieťa odmieta nechce, nie je v stave aby ani kopance cítila...
@livus5510 je to TVOJE dieťa! a napriek tomu, že je to veľmi ťažké, musíš na to myslieť.. a podľa toho sa rozhodovať..všetko ostatné ide bokom..z Tvojich slov cítim, že ty máš potrebnú silu, aby si to zvládla..inak by si sa tu neradila a išla by si rovno na potrat..hlavu hore, sú aj horšie veci..
@tecko28 Ziadna laska nezahoji traumy z prenatalneho vyvoja. Poznas take dieta? Ja ano a asi ziadna z nas by nechcela byt skopana,pohryzena s vytrhanymi vlasmi od milovaneho dietata. Ano,aj takto sa prejavuju traumy,ktore si tieto deti so sebou nesu a mozes ho milovat ako vies. Kamoska sa uz tolko pre neho naplakala,ze adopciu dalsieho definitivne zavrhla a to si ho brali ako polrocneho. Geny neprerobis.
@livus5510 Ok, vezmi teda zivot do vlastnych ruk. Prajem Ti, aby si svoje rozhodnutie nikdy nelutovala (naozaj velmi uprimne), aby si uz potom mohla zacat novy zivot s pokojom v dusi. V ziadnom pripade som ta ani v jednom svojom komente nemienila sudit, len ti ukazat, ze da sa aj inak. Ale posledne slovo mas ty. Ak sa ta niektori z komentov dotkol, ranil, ospravedlnujem sa!
@iwesska ako mozes porovnavat spontanny potrat s umyselnym? A ja som nikomu nic nediktovala, ja som sa len snazila poukazat na ine riesenie ako autorka zvazuje (a uz sa pren rozhodla) a podlozila som to argumentami. V ziadnom pripade, hoci som "diskutovala velmi vasnivo" som ju nesudila a nenadavala som jej
@ukulela
@iwesska trochu od témy: existuje regresna terapia ktorá pomáha spracovať traumy z prenatalneho vývoja a veľmi uspesne- odporúčam kamoske
Zachytila som prispevok od zaciatku a nezapojila som sa ale neda mi....som veriaca, nasa cesta k vytuzenenym detickam nebola lahka, par krat som o babatko prisla...problem otehotniet som potom vcelku nemala a napriek tomu autorke nezazlievam aj keby sa rozhodla pre upt.......ziadna z nas si nevieme predstavit nakolko je to pre nu traumatizujuce a drzim jej prsty....osobne si myslim, ze financne by to pravdepodobne zvladla ale psychicky by to bolo tazke....Skoda,ze si to neohlasila na policii.
Inak nedavno tu bola tema o upt a menstruacia( nazov si nepamatam) a tam zareagovali tri a nikto neriesil preco. Znasilnenie je noespravedlnitelne zo strany toho agresora a tu sa riesi preco.
@kattrin5 no ale keby tvoja mama urobila také rozhodnutie tak by si tu dnes nebola..... Radšej aj s alkoholikom ale žiť.... Udivuje ma ze práve ty takéto píšeš....
Ono to je tak. Ked je clovek velmi nabozny tak mozno to pomocou nabozenstva nejak zvladne. Ja osobne som nabozna nie je a neviem. Ked zena citi ze tehotenstvo po znasilneny nezvladne tak potrat je potom dobra volba. Pragmaticky. Boh to dieta nedonosi ani nevychova to musi zena ktora je obetou. V tomto pripade je jedno co bolo, ci bol k byvalemu nejaky vztah v minulosti ked sa nasilne vnutil na zenu. Ked to zvladnes tak utajeny porod ale dat dieta na adopciu je moznost. Rozmyslam co by som ja vybrala a neviem si to predstavit. ja som teraz tehotna mama 60 dni do porodu a moj muz je stale pri mne. Ked vidim ako bozkava a dotyka sa bruska to je dar. To je muz ktory bude otec. Ale pomysliet si ze to nejaky nasilnik splodil moje dieta to je mi tazko od zaludka.
@livus5510 Inak tu ide hlavne o to co je spravne pre teba. Ty sa sama poznas. My ti do hlavy nevidime. Pokial vies ze psychicky taketo nieco neunesies tak je zbytocne o tom diskutovat. Ide hlavne o tvoj zivot a tvoje rozhodnutie. Sme v 21 storoci a bojovali sme o to pravo velmi dlho. Prajem vsetko naj v buducnosti..

@tecko28 a keď žena ide na potrat lebo by porodila postihnuté dieťa vtedy to zabitie neni ? Vtedy je to napr ospravedlniteľné ? Lebo oveľa menej je žena odcudzovana ak ide na potrat koli postihnutiu. Pritom je to to iste . Nepoznáme povahu autorky no ak ma to dieťa nenávidieť a zničiť mu tým život radšej nech sa narodí v inom tele..