icon

Nezvládla som to

29. júl 2023

V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥

kristina0909
2. aug 2023

Jej gratulujem k bábätku aj k rozhodnutiu☺️ a želám veľa síl a zdravíčka. Ak bude treba tiež rada pošlem nejaké vecičky ☺️

subartic
3. aug 2023

@ahhola no keby som o tom vedela , tak možno ano .

lucitta9
4. aug 2023

@autorka velmi ma potesilo, ze si sa rozhodla nechat si dietatko 🙂 prosim zapis si aj mna medzi kontakty a rada ti pomozem s cimkolvek pre dietatko. Urobi mi to radost. Viem, ze ti dietatko prinesie do zivota vela lasky a radosti ❤️

derdia
4. aug 2023

Ja ti podarujem mojzisov kosik ak chces😊😊😊😊velmi rada.
Aj postielku a matrac a perinky.
Tesim sa na tcoje dietatko, rozhodla si sa spravne.
Neboj sa, mozno stretnes uzasneho cloveka, ktory ti da vsetko na svete.
Aj ja som bola sama s dietatkom.... Teraz manzela, dalsie dieta, krasny dom mi postavil a dal by aj posledne.
Tazke chvile v zivote nas robia ludskejsimi a hlavne nas Boh chce k sebe privolat.. Pretoze pokial je cloveku naj, na Boha si ani nespomenie.

derdia
4. aug 2023

Keby bolo na svete viac lasky ako nenavisti....
Autorka, este mozes skusit najst si nejaku zlatu mamicku ako spolubyvajucu. Deticky budu mat seba navzajom ako surodenca a postrazite si ich navzajom😊😊😊aj si pomozete. Urcite je vela mamiciek, ktore by na toto pristupili😊

katkami123
5. aug 2023

Autorka, určite sa potom ozvi 😉

animus
5. aug 2023

Ahoj, nečítala som všetky komentáre len letmo som to preletela ale viem ti tiež prispieť oblečením, prípadne perinky, ulitka, hniezda no nájde sa toho veľa aktuálne mám doma novorodenca takže viem ti to postupne všetko posúvať v prípade potreby 🙂 pokojne napíš aj súkromnú správu, ak by šťastie prialo a bývaš niekde na blízku tak pokiaľ som na materskej sa vieme dohodnúť aj na strážení aby si to vedela skĺbiť s prácou 🙂 držím palce

liliana8
5. aug 2023

Kludne sa ozvi aj mne. Ak este budem mat nejake vecicky, rada poslem. Drzim palce a prajem vela zdravia a lasky🍀 ❤️

kvetinka75
6. aug 2023

@derdia ja neviem preco sem tahas nenavist. To ze niekto ma iny nazor neznamena, ze je to nenavist. Iba vidi veci inak a mozno realistickejsie a nezije na ruzovom oblaciku. Tons tou nenavistou si.mnohe upracte v hlave. Iny nazor neznamena nenavist.

magimary
6. aug 2023

@kvetinka75 koľko lásky ide z tohto tvojho príspevku...
najmä v slovách, kde sa -opäť s dešpektom- vyjadruješ k tomu,
ako ty (vy) vnímaš(-te) veci realistickejšie ako "tí" ostatní, ktorí si vo svojom primitívnom názore žijú na ružovom obláčiku...
niekedy treba upratať aj iné veci v hlave ako len iný názor.

derdia
6. aug 2023

@kvetinka75 ano mas pravdu, zle som to nazvala. Myslela som skor vybrat si dobro a nie zlo.

kvetinka75
6. aug 2023

@magimary a kde som pisala ze ich nazor je lrimitivny? Mnohe z vas si domyslaju a pisu uplne nieco ine nez niekto napisal.

kvetinka75
6. aug 2023

@derdia a kto udava co.je dobre a co zle? Co je dobre pre jedneho nemusi byt pre druheho. A co.jeden povazuje za spravne, drihy moze povazovat pravy opak za spravne.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
6. aug 2023

@zuzanockamt tak to uz som zistila. Zial vela ludi ma problem akceptovat aj ine nazory. A to hlavne ti, ktori sa tou laskou najviac ohanaju. Ale zamysliet sa nad nedokazu.

any_soj
6. aug 2023

@kvetinka75 ahoj. Reagujem len na tento tvoj komentár: " a kto udava co.je dobre a co zle? Co je dobre pre jedneho nemusi byt pre druheho. A co.jeden povazuje za spravne, drihy moze povazovat pravy opak za spravne." Čiže nejdem riešiť tému tohto prispevku, len ma zaujal tento tvoj pohľad.
Je to podľa mňa dosť nebezpečný pohľad na svet. Mám takú knižku, volá sa 'Je všetko dovolené?' a začína opisom jedného vražedného masakru na americkej strednej škole. Preveruje viacero teórií morálky aj na základe toho, či sa dá podľa tej konkrétnej teórie povedať, že ten skutok bol zlý. Lebo sú veci, ktoré nám všetkým prídu ako zlé. Napríklad čojaviem ak by muž priviedol domov dieťa zo škôlky a pred jeho očami znásilnil a zabil jeho matku. Teória morálky (čiže predstava o tom, ako funguje rozlíšenie dobra a zla) je konzistentná, ak podľa jej pravidiel môžem jednoznačne zlú vec označiť za zlú. Podľa tej teórie, ktorú si opísala ty, sa to nedá, lebo absolútne každý skutok by sa dal ospravedlniť ako dobrý pre niekoho, z pohľadu niekoho. Ak nikto neudava, čo je dobré a čo zlé - teda ak dobro a zlo sú len subjektívne veci, nikto nemôže vyžadovať určité správanie a zakazovať iné (napríklad vraždu pre peniaze a podobne). Lebo na základe akej autority to zakáže?

kvetinka75
6. aug 2023

@any_soj ty uz.zachadzas do extremov

katkami123
6. aug 2023

@kvetinka75
Minule som čítala tiež jeden príspevok od chlapa, ktorý takto “obhajoval” vraždu, že dobro a zlo je relatívne, atd., presne podľa tejto myšlienky akú tu uvádzaš ty, neviem aká ideológia ju šíri, typnem to na ezoteriku, ale je to veľmi nebezpečné, keď si pár psychopatov, pedofilov zmyslí, že zlo a dobro je relatívny pojem a čo jednému spôsobuje zlo, druhému spôsobuje “dobro”.

pink_lady
6. aug 2023

@kvetinka75 fakt? Aky je rozdiel vraždy narodeneho, dospeleho člověka a nenarodenej bytosti s bijucim srdcom ktora sa ani nema šancu branit? Kolke ženy tu placu od zufalstva ked nie je este srdiecko,kolke placi8od radosti ked to srdiecko bije a potom je tu mala skupina žien ktoré proste povazuju za svoje pravo bitie tohto srdiecka ukončit...,🤷

kvetinka75
6. aug 2023

@pink_lady potrat nie je vrazda. A to.ci sa zena.pre potrat rozhodne alebo nie, je na nej samotnej. Ja osobne by som na potrat nesla. Ale neodsudzujem zeny ktore sa pre tuto cestu rozhodli. Nezijem ich zivot tak ich nebudem sudit. A to.je rozdiel medzi ludmi. Nech uz ma ktokolvek.na to akykolvek nazor mnohi a to hlavne zeny, nedokazu respektovat rozhodnutie druhych. Len sudia

cecilia29
6. aug 2023

@any_soj pridavam sa k tomu. A dodám. Ze potratovy zákon je starý komunistický zákon. Čiže je to niečo co je od "starych dobrych komunistov". A mnoho krajín, aj niektoré štáty USA majú potraty zakázané a ten plod považujú za človeka a v mnohých krajinách (tiez napr v statoch USA) sú potraty povolene do pôrodu . Prečo na jednej strane hranice je to človek s potom už nie.
@kvetinka75 vezmi si ze zákon o potratoch je starý. Poliaci majú nový o zákaze potratov bez zdravotnej indikácie. Prečo ich nový zákon není ok a nás starý je ok? Všetko začína byť relatívne, všetko začína dovolené. .to nie je dobre

subartic
6. aug 2023

Aj neželané tehotenstvo je možné brať ako životnú výzvu a nie ako možnosť využiť svojho práva na ukončenie rozvíjajúceho života. Pohľad na to čo je dobré a čo zlé je aj pre mňa relatívny , ale aj tá relativita má svoje hranice, ktoré jasne určujú čo už je jednoznačne zlo. Absolútna bezbrehá relativita môže v budúcnosti spôsobiť neskutočne škody na celom ľudstve.
Ale v každom prípade my matky chlapcov by sme im mali od mala vštepovať že od problémov sa neuteká , ale problémy sa riešia, rovnako tak od tehotných partneriek sa neuteká , minimálne som povinný sa o to dieťa postarať. Že dieťa nechcel ? nuž smola , deti vznikajú zo sexu , na to mal byť pripravený .

any_soj
6. aug 2023

@kvetinka75 lenže teória morálky musí ustáť extrémy, aby mala šancu byť pravdivá. Nemôže platiť len na niečo - čiže v tomto prípade že niektoré veci (kto rozhodne, ktoré?) sú individuálne, ak pre niekoho sú dobré tak nemôžem povedať, že sú zlé, ale iné sú jednoznačne zle bez ohľadu na to, že ich niekto považuje za dobré pre seba. Akým právom vyhlasim niečo extrémne za zlé, ak to druhému vyhovuje?

kvetinka75
7. aug 2023

@any_soj lenže tu nejde iba o extrémy. Pri takýchto témach zachádzate veľakrát do extrémov a pritom autorky témy riešia situácie, ktoré často nastanú v živote a nie sú extrémne a rozhodnutie jedného nijako neovplyvňuje život toho druhého. Ale vždy si jedna skupina myslí, e len oni majú pravdu a ten druhý nie.

any_soj
7. aug 2023

@kvetinka75 ja som napísala, že sa nejdem vyjadrovať k téme, ale k tomu, čo si napísala, k teórií morálky, akú si uviedla (že nikto neurčuje, čo je dobré a čo zlé, závisí to na jednotlivcovi) - bola to z mojej strany pozvánka na zamyslenie (aj pre iných čo to budú čítať), či môže takáto morálka byť platná. Či naozaj žijeme vo svete, kde dobro a zlo je len subjektívne. Extrémne situácie sú dobré na to, aby sme videli, že isté veci považujeme v podstate všetci za zlo bez ohľadu na to, či je to pre niekoho dobrom. Ako je to možné?

pink_lady
7. aug 2023

@kvetinka75 a co to je, ked nie vražda? Nenarodene dieta ale princip je rovnaky - vezmem zivot, zastavim srdce.
Ja tie zeny neodcudzuiem tiez, na to pravo nemam, sudit bude Niekto iny, odsudzujem ten akt, lekarov ktori to robia (mnohi pre peniaze)...Ale urcite nenapisem žene ktroa sa dostala do takejto situacie že lepšie bude ist na potrat. Ponuknem pomoc a myslím to upřímně (mám 2r dieta a kopu věci od narodenia - nepotrebujem za to peniaze s radostou takejto zene pomozem. Viem že to nie je všetko, sama som si tým presla -,ale vždy sa dá, vždy je riesenie, ak sa chce).

kvetinka75
7. aug 2023

@pink_lady ja som nikde nenapísala že je lepšie ísť na potrat. Každá žena si to musí zvážiť sama. Ale to nie sú iba veci - výbava pre dieťa. To sú denno-denné výdavky na plienky, mlieko, stravu, neskôr poplatky v škôlke, škola, oblečenie, krúžky, kino, výlety. Každá žena vie, v akej je situácii. Pomôcť môžem aj ja ale tak raz za čas a nie každému. Takže nemôže čakať, že jej každý mesiac niekto bude platiť účty, v tomto prípade aj úver, stravu a všetko nevyhnutné.

lienka353535
3. sep 2023

Aj ja ti viem pomôcť, aj máš záujem pošli mi tvoj FB do správy a dohodneme sa🙂

najstastnejsia
3. sep 2023

Autorka, v ktorom meste žiješ? Čo by si pre bábätko potrebovala?

juliacenc
3. sep 2023

Nie si sama ste uz dvaja a vsetko spolocne zvladnete. Je to dar, zazrak nenechaj sa pohltit strachom.