icon

Nezvládla som to

29. júl 2023

V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥

dianka3
1. aug 2023

@katkami123 nemám čo našťastie 😉

sasa1310
1. aug 2023

@dianka3 panebože, no tak skús…

katkami123
1. aug 2023

@dianka3
Keď čítam tvoje príspevky, zatrpknutosť z nich kričí na kilometre.

levandulova111
1. aug 2023

@kvetinka75 áno, chápem, ale dá sa to napísať aj inak, nie že si pokazila život a neviem ešte aké nechutnosti.... Dieťa život nepokazí... A áno, býva to ťažké, mám tri deti a viem čo to finančne obnáša... Niekedy ozaj meliem z posledného, ale určite nenapíšem mamičke, že nech si bábo dá vziať lebo ja to s tromi koľkokrát ledva zvládam, tak ona to s jedným nedá určite.... Život je nevyspytateľný a nikdy nevieme, čo sa stane... Ja takisto môžem zo dňa na deň zostať bez rodiny a totálne sama na tie tri deti, ale nezamýšľam sa nad tým.... Užívam si prítomný moment... Ja verím, že to zvládne...

levandulova111
1. aug 2023

@dianka3 to je pravda, že to môže byť aj troll... Ale ak je to pravda, som pripravená pomôcť, keď bude treba... Nepošlem na adresu, stretnem sa osobne, naozaj si najskôr človeka dobre preverím.... Zas až taká naivná nie som 🙃

dianka3
1. aug 2023

@levandulova111 správne 😊

drahomirrra
1. aug 2023

@dianka3 Stále dosť dobre nechápem, čo chceš povedať. Ja som sa nenarodila včera, ja viem, že sú aj zlí ľudia a špekulanti. JA si zvolím komu pomôžem, vďaka, posúdiť to viem sama. A ak sa pomýlim a niekto ma oklame, jeho zlá karma, nie moja. Dobrý úmysel zostal.
Autorka na žiadny z ponúkanej pomoci nereflektovala. Takže zatiaľ môžeš byť v kľude. 😀 😀 😀

katkami123
1. aug 2023

Mňa len zaráža to, že ľudia míňajú peniaze za omnoho väčšie hlúposti, oblečenie, topánky, ktoré mali na sebe 1x v živote alebo ani to nie, lebo najskôr do neho chcú “schudnúť”, hračky, ktoré zaujmu dieťa na 1-2 dni a skončia v kúte na veky, knihy, ktoré nikdy neprečítali a mohla by som pokračovať. Ale tu sa rozoberá a závidí, ze niekto má záujem pomôcť s použitými vecami, ktoré už nevyužije a niekomu sa zídu. No comment.

naturalka
1. aug 2023

@autorka 🙂 velmi si ma potesila svojim rozhodnutim! Ak nemas s kym prezivat svoje pocity z tehotenstva, ci tie radostne alebo aj tie negativne, mozes mi napisat spravu, bola by som velmi rada, ak by som to mohla s tebou zdielat ❤️

subartic
1. aug 2023

ja mám napríklad všetky deti chcené a plánované , mám ich viac a manžel do 42 rokov fungoval ako hodinky, zarábal , staral sa . Zrazu mu preplo , doslovne šľahlo v guli a začal robit také veci o ktorých sa mi ani nesnívalo . Doslovne nás z majetných ľudí dostal na takmer finančné dno , rozviedla som sa a nedávno musel odíst z domu . Momentálne mám 48 rokov, mám hypotéku 150 tis a nezariadený dom , ktorý teraz postupne za pomoci iných ľudí zariaďujem . O dom v ktorom žijem zrejme prídem a aj o ostatný majetok . Takže niekedy človek začne dobre, privedie deti do dobrých podmienok , v čase výberu partnera je všetko v poriadku a ten aj dlhodobo dobre funguje a zrazu po 20 rokoch doslovne sa dívaš neznámemu mužovi do tváre .

No a niekto začne v 24 neželaným tehotenstvom , bábatko si nechá , z najhoršieho sa vyhrabe a život mu ďalej pokračuje normálne a k spokojnosti .

autor
1. aug 2023

@dianka3 nechápem prečo sa takto rozčuluješ😃 kvôli tomu že mi niekto chce darovať vecičky alebo hračky ktoré by buď vyhodili alebo niekomu dali? Ak to príjmem tak čo spravíš? Pôjdeš si ma overovať cez sociálnu poisťovňu aký mám príjem či?🙈 nikde som tu o pomoc nežiadala, neprosila. Finančný “dar” by som nikdy neprijala, pretože viem aké ťažké je tie peniaze zarobiť. To že prijmem, ako som písala vyssie, oblečenie alebo hračky je normálne.. tiež by som najradsej kupila svojmu dieťaťu všetko nové ale chcem ušetriť kde sa dá. Prajem ti, aby si nikdy takuto pomoc, ako ja, nepotrebovala. A to, že ťa štve že mám auto.. je to starý passat z roku 2006 môzem ti ho predať ak máš zaujem 😊

autor
1. aug 2023

@any_soj ahoj, ďakujem krásne za tvoje komentáre. Vidím, že sama máš detičky o to viac mi príde neuveriteľné, že mi chceš pomôcť. Finančné dary však neprijmem, poznam hodnotu penazi. Ale veľmi rada by som sa s tebou spriatelila a porozprávala sa.

drianaa
1. aug 2023

Neviem odkiaľ si, kľudne mi napíš správu, tiež by som ti mohla nejaké veci posunúť po mojom synovi 🙂 ak by si mala záujem

autor
1. aug 2023

@drianaa ahoj, ďakujem krasne. Určite sa každej ozvem keď budem vedieť pohlavie, nakoľko tie vecicky ja nemam kam posunut a nechcem ich zbytočne brat😊

magimary
1. aug 2023

@subartic a niekedy stačí sekunda a úžasný a zdravý manžel, ktorý sa príkladne staral o 5 detí, vydýchne v spánku poslednýkrát v 44rokoch... a jeho manželka ostane sama, s bolesťou v srdci a piatimi nezaopatrenými deťmi... a, nie, nedá ich preto preč...
ani omylom... akoby mohla?...
život je naozaj rôzny a stačí sekunda a všetko je inak...
a aj táto odvážna mamička môže už o polroka stretnúť muža, ktorý je pre ňu a jej bábätko určený a všetko bude inak...
nikde nie je napísané, že bude živoriť celý život...
len preto, že si to pár negativistických osôb myslí.
(mám kamarátku z termínovej skupiny tu na MK, jej partner sa s ňou rozišiel počas tehu-bola nešťastná, smutná, zdeptaná, a rodiť už išla sama... a keď mal malý dva rôčky už čakala druhé dieťatko s úžasným mužom, ktorý si ju -pardon, ICH- vzal a sú šťastní)
život sa môže zmeniť v sekunde, aj v zmysle plus, aj v zmysle mínus...

pink_lady
1. aug 2023

Dnes som tak premyslaal nad tým co tu píšu iste osoby o tom ako vlastne urobila svojim rozhodnutím zle... A napadla si ma Ty @magimary ...Aj dalsie ine zienky z MK (ktorym sa stalo podobne, ale svoj pribeh nezdielaju na mk)
A že aj tymto ženam sa moze tiez nieco podobne stat...alebo choroba seba či manžela, či manželovi jednoducho prepne a najde si mladsiu...a co potom? Zbavia sa už porodenych deti?

subartic
1. aug 2023

@magimary presne tak , ja som deti priviedla do nadštandartných podmienok a s mužom o ktorom som bola presvedčená že som ho asi vyhrala v lotérii . Stačilo že sa dostal do zlej skupiny ľudí a už to išlo , po 20 rokocho som ho musela vyhodiť z domu , aby ma totálne nezničil psychicky . Takže začínam odznova ,len staršia a s pár deťmi .

Je mi ľúto čo sa ti stalo .

any_soj
1. aug 2023

Jasné, rada. Máš FB? Môžme zatiaľ messenger..?

zzuunnaa
1. aug 2023

@autorka ak si zo západného slovenska ozvi sa ak budes chcieť. Tiež môžeme nejako pomôcť, hoc len postrážiť. Sama som na dieťa (muža mám ale stále v robote) a viem aké to je keď ho nemáš kde nechať keď potrebuješ. Dobrých ľudí všade veľa nájdeš a držím palce a gratulujem 🙂

luccija
1. aug 2023

@kvetinka75 keby aj...dnes maju ľudia toľko veci a hlavne detských, že ich darujú či predaju za symbolické ceny.Kto chce pomôže netreba hneď za všetkým vidieť klamstvo a kalkul

drianaa
2. aug 2023

Dobre, budem rada, keď sa ozveš. Oblečenia veľa nemám, aj to väčšinou neutrálne, takže nezávisle od pohlavia, ale mám napríklad nepoužité fľašky, detskú kozmetiku, vlhčené utierky, perinku, ulitku a podobne. A ak budeš náhodou z okolia, môžem ti skúsiť pomôcť aj inak, doniesť obed alebo niečo nakúpiť ak sa ti s bábätkom nebude dať prvé týždne.

beaas
2. aug 2023

Nesmierne sa teším tvojmu rozhodnutiu a prajem ti bezproblémové tehotenstvo, a ponúkam ti vecičky,hračky,hrazdicku.... A tiež pre staršie odrazadla...čokoľvek... len sa ozvi. A príp.mam aj nejaké tehotenské veci,akú máš veľkosť? Napíš do IP. Držím palce. A pozdrav drobčeka v brušku🙂

vorkola
2. aug 2023

Vsak doteraz,ked si pracovala, vydavky len na seba, v podstate si si hadam aj nieco usetrila,ved vsetci musime aspon minimum setrit na horsie casy a zvlast ,ked si robila sama na seba, .Ja akonahle som po skole zacala pracovat mamin prikaz bol...., mesavne si davaj strhavat na sporenie, a nauc sa setrit. A veru vsetko krasne mi to ako samej slobodnej , bez frajera vzdy vyslo ,Nemusela som kazdy mesiac mat nove handry , nove topanky,Takze ked som sa isla vydavat,celu vybavu nevesty som si kupila sama.bolo to este za komunizmu, a vtedy bolo vsetko strasne drahe, taky pulover stal napr. 300 sk a moj plat som mala 1200 sk,,,z toho platila stravu podnajom cestovne ,,drogeriu, sminky , proste, co som potrebovala Moja mama najviac chodila len po bazaroch.Teraz su aj tzv sekace,Sekac house ma pri konci mesiaca cena za kus o, 50 centov.a ja tam rada chodim,a manzel tiez, a pritom by sme si mohli dovolit aj znackove veci.A ked sa to tak zoberie ,mozes mat aj odomna ponuku mam 7 vnucat,rozdielneho veku,tak mi napis do ip,a dam nevestam vyrabovat,vrecia, kopu detskych veciciek,lebo inak tak ci tak to v dome zavadzia.Presne ako hovori @janinah,este nikto na Sk v tejto dobe nezomrel od hladu, Najmenej, polroka kojis, moje nevesti a dcerka sa snazii kojit dlho dcerka takmer 2 roky, a vsetkxch 7 vnucat mam zatial zdravych. Babetko prikrmi zje minimum.. Ja hovorim ,ze nie je tu az tak zle,lenze mladi su aj dost niektori narocni. bezdomoci uz chodia cisty,aj malo ich je vidiet.Len hlavu hore nebat sa prijat babetko,pomoc sa najde,mas narok na matersku, rodicovsku,vyzivne od sameho zaciatku ,sud si otecka hnajde,V predoslavlada za fica bolo na dieta 24 eur, teraz vam zysili tusim na 200.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
vorkola
2. aug 2023

@zuzanockamt Tak prepac, my uz pridavkvy neberieme, preto som do vety vsunula slovicko ,,,tusim,,,,

stevvvka
2. aug 2023

Autorka, gratulujem ti k dietatku. Zapis si ma medzi tych, kzorych mozes neskor poziadat o pomoc. Neviem, odkial si, ak z okolia trencina, mozem ti postrazit babo.

hladaj si kamaratky v okoli, financie su jedna vec, myslim, ze to zvladnes, dnes je moznost po porode aj odlozit, znizit splatky v bankr - hoci to budes zvladat, mozno by bolo ok si zie peniaze odlozit ako rezervu pre pripad pn, ocr... druha vec je, ze obcas potrebuje kazdy cas sam pre seba a ak nemas partnera, rodicov, bude to tazke, no nie nezvladnutelne. Ale hladaj v okoli susedu, kamosku, niekoho, kto by ti babo obcas pokocikoval, postrazil, ked len na hodinku... Niekedy potrebujeme psychicky vypnut a byt bez dietatka,takze nejaky clovek v okoli, kzory by bol obcas s dietatkom, kzoremu doverujes, by bol fajn..

Mozno aj stari rodicia z ocovej strany.?
Ja som napríklad aj s babom bola u svojho lekara, ked sa inak neda, tak sa neda, lzdia su dnes vselijaki, aj budu prstom ukazovat, ale vela ludi je aj ochotnych pomoct..

Vela stastia a hlavne zdtavia vam prajem.

cecilia29
2. aug 2023

@vorkola prídavok je 60 ale rodičak išiel dosť hore. Zdá sa mi ze bol 225 ,teraz je 420 tuším a od budúceho mesiaca 470 (sumy su priblizne.)

cecilia29
2. aug 2023

Autorka asi celú výbavu ti tu vyskladali. Ak by ti chýbala šatka ci nosic pre babo píš. Netuším odkiaľ si. Ak by si bola okolie Žiar nad Hronom alebo Prešov tak ti viem doniesť nejaké prebytky zo záhrady (jablka, cukety co sa urodi) hodi sa ti to aj do prikrmov

ahhola
2. aug 2023

@subartic nedalo sa to nejak podchytiť, s tými zlými ľuďmi▪️, aspoň majetok zachrániť?

weronika171717
2. aug 2023

Ja by som na potrat nešla... Odkiaľ si?