Nezvládla som to
V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥
Ak by si chcela, darujeme ti kočiarik dvojkombináciu, aj vajíčko do auta 🙏🏻 napíš mi keď tak správu, pošlem ti fotky 😊❤️
Ak je dôvodom to, že si úplne sama, nechaj si dieťatko, potom už sama nebudeš. ❤️ Určite požiadaj o výživné. Ak aj chlap o dieťa záujem nemá, má povinnosť platiť. Ináč, po rodičoch si nič nezdedila? Nemali žiadnu nehnuteľnosť, majetok?
Ja asi zijem v inej krajine.. ze bohaty socialny system, podpora od statu, atd.atd.
Pravda je taka, ze osamela matka, zivori. Ak este nema ani dobru, kvalifikovanu pracu, kde ma dobry prijem, vzdelanie a skusenosti, ze sa o nu zamestnavatelia "biju", tak je to o to extremne tazke..
Autorka je predavacka, co ju samozrejme nijako nedegraduje, Len to znamena skor slabsi prijem a velmi nevyhodny prac.cas...
Pri vysokej hypoteke sa da velmi lahko o byt prist (ano, viem, ze to nejaky cas trva, lebo ani pre banku to nie je ziaduce riesenie, ale aj tak, raz nemas z coho zaplatit splatky, tak nemas.. donekonecna to natahovat nejde..).
Mat Po zaplateni uctov k dispozicii mesacne 300e je zle.. Staci, ze sa objavia zdr.obmedzenia a neda to...
Takze, ano, uistovat ju, ze to zvladne, pokrytecke je. Pretoze zit na hranici chudoby asi az tak celkom ako zvladnutie situacie oznacovat nemozeme.. to je skor prezivanie.
Tolko fakty.
Autorka: nedovolim si ti radit. Situacia v akej si, je velmi zlozita a ja nepoznam vsetky podrobnosti.
Avsak v oboch pripadoch (ak podstupis interupciu aj ak nie), urcite vyhladaj pomoc psychologa.
@beronsche presne tak.. kazdy radi, daj dieta do jasiel, ale ja som napriklad nemohla dat zo zdravotnych dovodov dietata. Neskor pridu choroby, co su neustale očr, potom prazdniny, je ich viac ako naroku na dovolenku. Nema ti kto pomoct a platit za to niekomu nie je z coho. Len blby strojcek na zuby je luxus, co potom vysoka skola. Sama som rozvedena, ale toto bude bez pomoci partnera a rodiny trapenie.. a potom tu citame ako si toto mohla dopustit, mat dieta, nevediet sa postarat a dokonca cakat nieco od statu?! Aka drzost.. Strasne pokrytecke a smutne..:(
Áno, takto to malo byť...bola si rozhodnutá, hold, uvidela si svoje dieťa, ktoré ti dalo znamenie .. Znamenie pohybom - ze je tu...že žije v tebe a že k tebe patria... Si mladá, zvládneš to ..možno to dieťa bude to najkrajšie a najlepšie čo ťa v živote čaká. ❤️ Sama už rozhodne nikdy nebudeš.
@zuzanockamt a ak skončí s ťažkou depresiou a s postabortivnym syndrómom budeš jej ty pomáhať?
Vies, nie každý je taky bszcitny a toto spracuje rovnako ako keby mu ťahali osmičku zub
@zuzanockamt Presne to mi napadlo, ze zist z kratsej cesty... Je este mlada, pouci sa, zivot ma pred sebou. Ale tu rozum nepusti :(. Tie ostatne rady to len robia tazsie a vacsie vycitky svedomia.
Mne bolo velmi luto, ked tu minule pisala mamicka v podobnej situacie, ako jej nalozili, ze je nezodpovedna a dieta by jej mali zobrat a podobne. To boli svatice ticho..
Rozhodnut sa musis sama, ale moj nazor je taky ze uz ked si to raz odlozila nie si o tom presvedcena na 100%. Ja mam 15 rocnu dievku s partnerom sme planovali babatko no tiez sme ostali uplne same(zmenil nazor). Vsetko sa da zvladnut, cele tehotenstvo a dalsi rok sme boli same. A raz som videla pre mna krasny vystizny obrazok v tom zmysle ze ziadna mamicka ktora si babatko nechala nelutovala, ale o tych druhych sa to povedat neda (lebo sa k tomu vracaju a dost casto lutuju a podla mna aj maju co). Bud silna neupinaj sa na myslienku ze budes na to sama a keby si mala babo uz nikdy nebudes sama a nikto ti neda tolko lasky🥰. Vsetky komentare som necitala. Daj vediet ako si dopadla,drzim palce😊
@zuzanockamt lenže depresia nie je angína s liecbou 1 tyzden. Autorke stačil pohľad na usg a nedokázala to. Je to pre ňu ťažká situácia a nemá nikoho. To dieťa evidentne chce, jedine co ju brzdí sú peniaze. Ponúkla som tu stránku kde nájde pomoc akú potrebuje a nie plienky na 1 mesiac.
Nechápem to deptanie. Žena , hlavne co ma dieťa zvládne viac ako si myslí. Nerobte z nej ubožiatko. Už teraz zvláda viac ako jej rovesnicok. Strojček na zuby, krúžky, kolíky...strasite tým ako keby to bola istota. Moze mat ale aj dieťa za odmenu a získať novú prácu. Nikto nevie co bude o mesiac ci rok. Ale ani my "zabezpečení" to netušíme, zajtra nám môže.zhorit dom a nemáme strechu nad hlavou. Alebo ochorieť a vsetky úspory pôjdu tak , a skončíme na Ľudia ľuďom.
Autorka prosím zavolaj na poradňu Alexis alebo Zachranme životy skôr ako sa rozhodneš. Tam pracujú ľudia ktoré takéto situácie riešia denne a majú prehľad. Podporia ta a nezavrhnu nech sa rozhodneš akokoľvek. Nenechajú ta v tej situácii samu. Verím že sa musíš cítiť hrozne, a ktorú ešte hormóny a tie komentáre tu.
@cecilia29 a ked skonci s tazkou depresiou z bezmocnosti, ze nedokaze uzivit svoje dieta, budes jej prispievat? Dlhodobo?
@zuzanockamt presne.. jedna vec je niekoho podporit, druha, pozriet sa na vec z nadhladu a vidiet situaciu realne..
Toho tu casto nie su prispievatelky schopne..
@lonely66 no to by jej nalozili.. Ono, zaujem pro-life nadsencov konci, akonahle sa zena rozhodne dieta mat. Ze potom tru biedu a doslova nemaju co do ust dat a kde hlavu zlozit, to uz nie je ich starost. Ich svedomie je ciste.. ciste pokrytectvo.
@miaka2 mozno by si mala svoju situaciu opisat, aby bolo jasne, ze si bola v podobnej ako autorka - jej vychodiskova situacia je - vysoka hypoteka, nizky plat, dlhe hodiny v nekvalifikovanej praci (aj vikendy), aby plat bol bol aky-taky a uplne, uplne bez rodiny a podpory. Zrejme aj bez akychkolvek penazi..
@lonely66 moze dat dieta na adopciu potom, po mesiacoch, rokoch, ked usudi , ze to nezvlada? Zartujes, ze? Toto predsa matka s citovym vztahom k dietatu nedokaze...to je taka rada, ze amen tma...
Autorka - napada mi , ze riesenim by bol utajeny porod a dat dieta na adopciu.
Autorka, ak by si sa rozhodla bábätko nechať, ozvi sa mi. Veľa veci ti môžem darovať.. kamoška sa rozišla po pôrode s priateľom a súd určil výživné aj na ňu, ako nevydatu matku, čiže nielen na dieťa. Vyskúšaj pozistovat si do zajtra ešte nejaké info, uvidíš, ako sa rozhodneš. Neviem odkiaľ si, ale mnoho jaslí je dlhšie ako do 15tej napríklad.. držím palce v správne rozhodnutie..
Uz som si precitala aj vsetky komentare.. dost sa tu spominaju financie bez ktorych sa samozrejme neda.opisala si svoju financnu situaciu, pokial dokazes teraz vyzit budes mat narok na tehotenske (to si zatial mozes odkladat ako rezervu). Taktiez si mozes poziadat o prispevok na vyzivu matky a prispevok na uhradu nakladov spojenych s tehotenstvom a porodom (zatial mozes tiez odlozit ako rezervu). Presla som si takouto situaciou, nakoniec vsetko dobre dopadlo,v klude napis sukromnu spravu napisem blizsie a uvidis ze vsetko sa to da zvladnut a s najvacsou zivotnou laskou🥰
A tiez tu opisuju choroby koliky atd nikdy nvs ake budes mat dietatko,mozno to bude take zlaticko ze sa sa pocas dna budes aj nudit🤣moja bola ukazkova ako pisem niekedy som sa az nudila🤣😂 a odkial si?
Dieta si urcite nechaj, casom to olutuju aj zeny ktore to podstupia bez problemov a ty si to uz teraz nedokazala, cize si myslim ze by si sa s tym nikdy nevyrovnala a neboj sa ze budes na dieta sama, zvladnes to.
@miaka2 vieš al3 ako to mám od neho žiadať? Ak to dám aj na súd … netusim koľko to bude trvať kym od neho niečo dostanem… čiže spoliehať sa v blízkej dobe na nejake peniaze od neho je nemozne..
Ak sa rozhodnes babatko si nechat, napis kludne aj mne, a ked budes potrebovat pomozem ak budem moct 🙂

Skus sa prihlásiť na projekt "Záchraňme životy " https://www.zachranmezivoty.sk/
Konkrétna pomoc práve pre také ženy ktoré majú ťažký začiatok. Určite ti pomôžu a ty už nikdy nebudes sama, lebo ste dvaja.