Nezvládla som to
V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥
@sheila121 mám 24.. bývam vo svojom byte na hypoteku ktorú mám veľmi vysoku.. 600€ dokopy (hypo, poistky, náklady na bývanie) zarábam teraz 1000€ ako predavačka pracujem.. taham všetky vikendy .. nemam okolo seba nikoho, len jednu kamaratku. Kym budem na materskej je to ešte ako tak v poriadku finančne, ostane mi približne 300€ keď zaplatím všetko. Ale keď pojdem na RD :/ nevyžijem. Viem že dieta môže ísť do jaslí ale bojim sa že si nenajdem pracu 7-15 aby som preňho mohla chodiť do jasliciek atd :( rodičia mi zomreli a súrodencov nemam takze naozaj ho nemá kto vyzdvihnúť :(
@dagmarovita tak treba si zas zvoliť zlodejov a klamarov,ti vyriešia všetko...sľubmi 😠
Cigáncata sú osobitná kapitola,tam totálne zlyháva štát ...
Kto kde na sk umrel od hladu? Boli by toho plne média...
@sheila121 zdrhol keď zistil že som tehotna. Netusim kde je, vsade si ma zablokoval😞
aj ked si ta zablokoval, podas o vyzivne, aj ked spolu žit nebudete, mas narok na vyzivne na dieta. dostanes este porodne. za rok co budes na materskej ti vratia dane, to je tiez pomoc...
Skade si ? Ak sa rozhodneš maličké si nechať ,napíš mi kľudne súkromnú správu .Rada pomôžem aspoň materiálne s maličkým ,vecami.
Držím palce k správnemu rozhodnutiu🙏😊
Môj názor je ,že vždy je cesta ,aj keď niekedy tŕnistá ale to maličké za to nemôže.Nech sa ale už rozhodneš akokoľvek,bude to len tvoje rozhodnutie a nikto nemá právo ťa odcudzovat...
Ber to tak že jedného dňa tu ostaneš sama a budeš mať len to dieťatko. Je to kúsok z teba. Budete tu jeden pre druhého. Môžeš v ňom /nej mať najlepšieho partaka na výlety. Vzájomnú oporu. Keď všetci odídu budeš tu vždy niekoho mať. Nebudeš sama. Zvládneš to 🙂
Tak pekne jeho rodičom zaklop na dvere, čo si vychovali… neboj, po jednej takej návšteve sa naučí opäť komunikovať. Možno oni budú múdrejší ako on.
Ostala som v tehu sama. Uprimne, ak by som nemala ani rodicov, dieta by som si nenechala. Bol to zahul aj tak. Nikdy by som to nechcela zažiť sama. Nejde o peniaze, oblecenie, to sa da za lacno nakupit ale proste ten cas s dietatom. Si vlastne na neho sama. Rodicia mi pomohli vecer, ked mával koliky, ale neprespate noci, nemas cas si ani umyt vlasy, po roku uz nemas ani silu. Cize jasne, kazda ti tu hovori, ze to zvladnes, jasne zvladnes ale nebudes spokojna matka co si užíva materskú a rodičovskú, lebo nebudes vladat. Trochu sa mi uľavilo, ked nastúpil do jasiel, mal rok a pol. Ale potom prisli detske choroby, vypadávanie z prace. Vecer ides spat a nikdy nevies ci v noci nepridu teploty a mozes ist rano do prace. Potom zuby, v noci vreskot a rano do prace. Kruhy pod ocami som mala az po bradu. Je to tvoje rozhodnutie. Pisem ti len zena, co mala pomoc ale aj tak to bolo tazke.
Ked je dôvod ,ze si uplne sama tak s dieťaťom uz sama nebudes .budete 2.V 2rokoch je dieťa už osobnosť.A vychova nieje tak ťažká zvladnes to.Ja mam sice manzela no s dcerou prvorodenou som bola cele dni sama.Bolo to zo začiatku ťazsie kym sme si vytvorili rezim ,ale nieje to take ťazke aby si to nezvladla.
Autorka, trosku od veci dotaz, ale preco si to neriesila skor? Teraz to mas naozaj tazke.. Tiez ta neodsudzujem, pretoze nie sme ani jedna v tvojej kozi, ale riesit to hned je urcite psychicky menej narocne ako teraz, ked pises o tom ultrazvuku :(
@la_dolce_vita ja som to zistila asi pred tromi týždňami. Skusala som konfrontovať otca dietata ale zmizol uplne. Týždeň som sa snažila pisat mu a volať. A nič.. takze teraz som v 10tt ale babo je väčšie o 4dni
Tuto odpoved som necitala.Partnera co zdrhol pekne daj na sud o vyzivne ked sa dieťa narodi.laskavo nech aspon s niecim pomoze.A su tusim aj prispevky pre slobodne matky treba zistit na urade.No stym bytom netusim.Snad len prejst do mensieho? No ked mas hypo neviem ako to.Snad niekto poradi.
Odkiaľ si? Keď budeš na md určite nájdeš niekoho kto ti pomôže....keby si pracovala a mala dieťa v jasliach,verím že niekto ti pomôže vyzdvihne dieťa a počká na teba ....mám kamošku ktorá ostala z dietatom sama, vyhodili ju z domu a postavila sa na nohy nikdy netrpela a stretla muža a ten sa príkladne stará o ňu aj o dieťa ako by bolo jej,dalsej som teraz pomáhala s vecami ostala sama s dieťaťom ani výživné nema lebo sa sama rozhodla,lenže ty máš možnosť daj ho na súd ..máš celý život pred sebou ...ak si to dieťa nájdeš nebudeš nikdy sama...kľudne napíš odkiaľ si ....
Chapem. Cakala som taku odpoved. Je mi ta luto.. Mam dospelych synov a neviem si predstavit, ze by sa takto zachovali.. Mat dieta je zavazok na cely zivot a velmi narocne. Budes sama na vsetko, navyse financna neistota.. ale nechcem ta ovplyvnovat.
Milá autorka, to je skvelé, že máš vlastné bývanie a prácu. Na tvojom mieste by som sa začala na bábätko tešiť. Je to ten najväčší zázrak na svete. Áno, nebude to ľahké, ale iste to zvládneš! Na tvojom mieste by som si asi napísala akčný plán, zoznam všetkých vecí, čo môžem urobiť, napríklad, hneď v pondelok zavolať do poradne Alexis, zistiť, akým spôsobom požiadať o výživné otca dieťaťa, zistiť, na akú ďalšiu finančnú pomoc od statu máš a budeš mat nárok, kontaktovať banku, pokúsiť sa dohodnúť napríklad na dočasnom znížení alebo odlozeni splatok atd. Myslím na teba a držím tebe aj bábätku veľmi palce! Viaceré sme ti písali, že ti aspoň trochu rady materiálne pomôžeme, určite zaistime postieľku, plienky aj nejaké oblečenie, kľudne nám všetkým postupne napíš, ci teraz, či neskôr. Zo srdca ti želám všetko dobré
RP 470+60 + daňový bonus....+ Výživné....a pôjdeš robiť na ten čas napr. Upratovačky ....takto to zvládneš do 3 rokov. Kočík aj vecičky nájdeš na internete zadarmo.....
Nie si prvá, ani posledná. Vidieť hýbať sa dieťa, tĺcť mu srdce a zabiť ho, to matka nedokáže...vvyhovárať sa, že to nie je človek, je úbohé, lebo to človek je...vždy je možnosť porodiť ho a dať na adopciu, čaká na neho veĺa rodičov, ktorí mu dajú všetko.a je aj možnosť milovať ho a prispôsobiť mu svoj život...moja mamina bola pôrodná asistentka, pracovala neskôr v ambulancii-každej, čo chcela upt povedala-vynoste ho,vezmem si to dieťa(boli sme 4).každá vynosila a ani jedna ho nedala, prišli potom s kočíkom pod okno (bývali sme na prízemí)a povedali-ďakujem, sestrička, čo by sme bez neho robili,veď je náš.aj tvoje DIEŤA bude a je tvoje..
Nemáš ani tetu, sesternicu nikoho z rodiny s kým si dobre rozumieš a vedel by Ti pomôcť?Ako máš veľký byt?
Mila mamicka, nezavidim ti, cim si prechadzas, ale som rada, ze si to nezvladla (lebo podla mna si to zvladla - zachovala si sa ako mama, a to si).
Vsetko sa da zvladnut, ked sa chce. Nikto ti neslubi, ze to bude lahke, ale to nemas istotu ani ked toto dietatko zo svojho zivota odstranis. Nikdy nevies, co ta postretne.
Ked ostane mama so 4 detmi sama (lebo ju muz tyral alebo jej zomrel alebo odisiel s inou), nezabije svoje deti len preto, ze je na ne sama. Zvladne to najlepsie, ako vie - a nic ine sa ani od teba neziada.
Naozaj sa da vela veci pre deti zohnat zadarmo alebo za symbolicku cenu a tak vela usetrit.
Alebo aspon uchovat ho pri zivote az do jeho ci jej narodenia a zverit ho do ruk inym rodicom.
Tvoje dietatko ti doveruje, je na tebe uplne zavisle.
Modlim sa za tvoje spravne rozhodnutie.
Spamätaj sa, na Slovensku osamelé mamičky s deťmi nezomieraju od hladu ani iného nedostatku. Máme bohatý sociálny systém a teraz si možno v šoku tak to nevnímaš, ale už o pol roka budeš isto vidieť veci inak.
Je zbytočné rozmýšľať teraz ako to bude s prácou či jasličkami keď netušíš čo bude zajtra. A keď bude mať dieťa 1 rok a ty skutočne nebudeš mať z čoho žiť, tak sa ozvi. Ja ti tu stravu, plienky a oblečenie zaplatím na niekoľko mesiacov.
Ako písali baby, ty si sa rozhodla ako matka. A ver, že ak si to dnes nezvládla, vyčítala by si si to do konca života. Aj dvaja sú rodina. Áno, nikto ti nesľubuje, že to bude ľahké, ale zvládnuť sa to dá. Skús kontaktovať poradňu Alexis, oni pomáhajú na veľa úrovniach. A pomoc sa nájde, necitaj tie psycho komentáre, pretože naozaj nie je pravda, že nikto to nič nedá. Bohužiaľ, sú aj takí ľudia, ale veľa je takých čo nezištne pomôžu. To, ze budeš na dieťa sama nie je dôvod sa ho vzdať. Koľko žien ostanú samé ako naor vdovy, alebo chlap zdrhne za inou, lebo ho rodina už nebaví. A čo majú tie ženy robiť? Majú pozabíjať deti, alebo ich dať do decaku? Nie, zvládnu to, lebo my ženy sme silne. Drz sa, nech sa rozhodneš akokoľvek.
Ženy ženám odporúčam ako najlepšie združenie pomáhajuce ženám. Majú tam aj psychologičku na telefóne.
janinah vazne, skus si dat do googlu nieco ako zomrelo dieta na podvyzivu najdes viac iste, a vela sa nedostane do správ, bola jedna matka co nemala na mlieko pre dieta tak mu davala muku rozriedenú, a romovia su sucast nasej spolocnosti, ziju medzi nami. Mam znamu v charite tak mi vravi aka je chudoba a je velká ta hmotná. Ale aj nehmotná.
Pozri nebudem moralizovat. Zena ma podla mna pravo sa rozhodnut akokolvek. Ale myslim si, ze ked toho “uzasnaka” uvedies ako otca, budes dostavat vyzivne. Odkial si? Ak by si si chcela pokecat, kludne napis. Urcite sa najdu maminy odtialto co maju kopec veci na darovanie. Ja uz nemam babatkovske ale vacsie, ale cokolvek doma najdem ti poslem 😊. Aj buginu mam este, co sme ju nezlikvidovali. Drz sa.
Vieš, ze deti sa rodili aj v koncentrakoch? Tebe nebude nikto usilovať o život, ako tým nestastniciam. Všetko sa nakoniec utrasie a k 8mld ľudstva pribudne človek. 👣
Si v ťažkej životnej situácii, no rozhodnúť sa musíš ty sama.Ano každá ti povie aby si si dieťa nechala áno, lenže v živote sa môže stať čokoľvek s čím nebudeš počítať.Nechcem ta strašiť ale musíš sa pripraviť na všetko.Nie totiž každé tehotenstvo je bezproblémové a stať sa môže čokoľvek. Švagriná bola tehotná, dieťa chceli ale žiaľ narodilo sa im predčasne tuším v 24tt a bolo to ťažké 😔 Našťastie ich dcéra žije už je s nej slečna ale žiaľ je mentálne postihnutá,vyžaduje si 24h starostlivosť, švagriná nepracuje a stará sa o ňu ae zase brat pracuje tak zarába a jej sestry a rodina pomôžu. Naša bývalá susedka bola v rovnakej situácii ako ty ostala tehotná a tiež otec dieťa zdrhol, ale nakoniec sa rozhodla dieťa si nechať bývalá aj s mamkou čiže by jej mal kto pomôcť, lenže jej mamka bola vážne chorá a asi mesiac pred pôrodom jej mamka zomrela a tak ostala na babo sama lenže sa nedokázala o dieťa postarať, nezvládla to a tak ho musela dať na adopciu... Neviem co bolo potom ale aj sa odsťahovala,myslím ze odišla do zahraničia vraj. Aj ja sama som 3 krát potratila a jedno v 19tt ...😔 A nakoniec mam detičky ale aj oni sa narodili o mesiac a pol skôr. Ja ti prajem veľa síl do života, máš to naozaj ťažké . A ináč čo píšeš koľko musíš platiť 😳 sama na to všetko ach jaj. Držím ti palce nech už sa rozhodneš akokoľvek ❤️

@janinah u nas chodia hole deti a hladné,velké dievcatko v nohavickach cez cele mesto, vela deti u nas v smetiakoch, to co si napisala neni pravda..deti umieraju od hladu a podvyzivy a nemaju vhodne oblecenie ani len topanky..aj na Slovensku. Velka chudoba je a vela deti trpí, nemaju co jest.