Nezvládla som to
V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥
ja ti poviem, co mas robit. precitaj si tu to mnozstvo diskusii, ako tu zeny, ktore ostali s babatkami ci malymi detmi same, hladaju rady, na ake prispevky maju narok, lebo nevedia z RP vyzit, vyzivne maju minimalne (a casto su to zeny zijuce u rodivov). a v tom okamihu sa tu spusti lavina vycitiek, na co si dieta nechali, ked vedeli, ze ho neuzivia. a z casu na cas tu nejaka slobodna matka naberie odvahu pytat oblecenie, ci cokolvek ine a spusti sa lavina vycitiek, na co si dieta nechavala, ked nema €, aby mu kupila, co potrebuje. je mi doslova na grc z tych reci tu, ako si za kazdu cenu nechaj dieta. tie, ktore tu pisu, nech ti do IP poslu na seba adresy a ak sa rozhodnes dieta nechat, budes ich kazdy mesiac kontaktovat, aby ti prispevali.lebo plienky na par mesiacov, kocik a par handier ta nespasi. ak nebudes moct dojcit, das 150€ mesacne len za UM. tak nech ti prispievaju aj na ten. ak bude mat dieta zdravotne problemy, budes potrebovat platit fyzio, tak nech ti prispievaju aj na to. nie, potom, ked budes hladat rady, co s casto chorym dietatom, lebo ocr ti v praci stale neumoznia a opatrovatelku si nemozes dovolit, spusti sa tu na teba lavina vycitiek, na co si si to dieta nechala, ked si vedela, ze si nan sama a nema ti kto pomoct. tento MK je typickym prikladom schyzofrenie zien.
@matkahelka no vieš, najľahšie sa radí cudzím. Mňa tiež niekedy udivujú tie rady , dáš to aj iné to dali. Ale mnohé majú inú situáciu. Nie každý je v rovnakej. Autorka tejto témy nepotrebuje iba kočík, iba oblečenie, ona potrebuje pravidelne oblečenie pre dieťa, peniaze na stravu pre seba, dieťa, na bežný život. Niektoré akoby nevedeli, čo koľko stojí. Tu jej nepomôže - raz budeš mať prácu, raz možno niekoho stretneš - ale čo dovtedy? Rodičák jej nepokryje ani úver, z čoho má platiť to ostatné?
a este cosi- napisat taku kolosalnu hlupost, ze ziadne dieta tu nie je hladne a bose. jezisku na krizku. kolko takych pripadov bolo v modrom z neba, ze deti na suchych rozkoch, otrhane, bez elekriny... moja dcera ma 2 spoluziakov takych, kde deti ziju v extremne chudobnych podmienkach, denne oblecene v tom istom, na desiatu rozky s vetom. v zime bunda o 2 cisla mensia. a su to biele rodiny, s pracujucimi rodicmi, len najjednoduchsie je narobit fuuru deti a potom si ich vsetky nechat, lebo ved panbozko pozehnal. co na tom, ze tie deti neziju, len zivoria.
@matkahelka dcéra mala tiež jednu spolužiačku v podobnej situácii. Oblečenie ešte asi po rodičoch nosili. Neviem v akých pomeroch presne žili, prečo nemali na nové oblečenie, poriadnu stravu, výlety, pracovali obaja rodičia. Aj tí rodičia chodili tak doobliekaní - kto čo lacno dal. Občas vidím jej mamu, zničenú, strhanú. Ale deti treba, a niekedy čím viac tým lepšie, lebo je veselšie a majú jeden druhého. No, toto veselý život ani zďaleka nie je. Najstarší chlapec už odišiel, niekde v zahraničí že pracuje. Takže sa ani nevidia.
@kvetinka75 ak by mala autorka rodicov alebo mala ine povolanie- bola uctovnicka/sap konzultant/prekladatelka, ci cokolvek, kde je mozna praca HO i pri parmesacnom dietati, je situacia uplne ina. ale napisat predavacke bez akejkolvek pomoci pribuznych, ze to zvladne, je odvaha hraniciaca so sialenstvom. ked tu premotivovane matky vypisuju, ze cudzie deti chodia do jasiel/skolok so soplami, tak nikdy nikomu nenapadne, ze tie soplave deti su mozno deti samoziviteliek, ktore si nemozu dovolit ocr 2x mesacne, pretoze by ich zamestnavatel kopol do zadnice. ale najlepsie je radit poradne a centra, lebo ved alexis poradna kazdy mesiac dietatu kupi sunar a plienky a autorke zaplati hypoteku.
Určite kontaktuj Alexis poradňu,tam sú odborníci pomôžu ❤️
@demartka ja hovorim za seba, ze by som adopciu nezvladla. Ked som 2x rodila, vedla mna tesne po mne porodila zena svoje 3.dieta, ktore dala na adopciu. Bolo to tak smutne, ze mne to pokazilo zazitok z mojho porodu a dlho este som myslela na to dievcatko, ako sa ma, ci sa jej dari :(. Tam uz sa vytvorilo puto medzi matkou a dietatom a mne by srdce utrhlo. A ze to urobia ine zeny tiez neodcudzujem, ale musi to byt hrozne tazke :(... ovela tazsie ako prerusenie skoreho tehotenstva.
Ahoj. Len teraz čítam diskusiu. Ako si sa rozhodla? Keď máš taký problém časovo s prácou, možno lepšie ako jasle by bolo nejaká dôchodkyňa, isto u vás sú v meste/obci, a platiť jej zo 3€ na hodinu, čo síce nie je veľa dnes, ale prilepší to, a zároveň teba by to nevyšlo tak strašne veľa (rodičák 470€ plus niečo by si priložila z výplaty). Máš veľkú výhodu, že máš prácu, a budeš mať tehotenské, materskú aj vyšší rodičák. Ak by každopádne boli naďalej problémom peniaze, od januára ti môžeme dlhodobo posielať pár stoviek mesačne. Teraz nie, lebo manžel je na materskej doma, ale potom keď bude v práci, tak z daňového bonusu v pohode môžeme posielať, alebo potom neskôr už aj ja budem v práci niekedy. Zatiaľ pridávam len môj FB profil ako dôkaz, že nie som úplne anonymný výkrik na koňovi. Ak by si chcela väčšiu záruku hneď teraz, tak aspoň by som dala na FB príspevok, kde by ti kopa mojich blízkych potvrdila, že čo poviem, myslím vážne. Ozvi sa, keď budeš chcieť 🙂 https://m.facebook.com/profile.php/?id=10000468...
@la_dolce_vita áno, samozrejme že adopcia je emocionálne ťažká. Ale je obrovským darom. Nejde o ten pár, ktorý sa o dieťa postará. Ide o to dieťa. Je to obrovská láska a nesebeckost, ak sa nemôžem o dieťa starať, napriek tomu mu nevziať život a porodiť dieťa nie pre seba, ale pre neho samotné. Tá žena vedľa teba pri pôrode urobila obrovskú vec, darovala celkom nezištne život, hoci mohla sa rozhodnúť zničiť ho. Chápem, že to bolo z tvojho pohľadu len smutné, ale v skutočnosti to bolo obrovské gesto lásky.
@any_soj ano, chapem, neboj.. asi som v tomto zbabela, riesila by som to inak.
@la_dolce_vita vnímam to optikou toho, že máme v pestúnskej starostlivosti syna - a to, aký je on vďačný za život a akým je on darom pre okolie, hoci pre jeho mamu to bolo naozaj objektívne veľmi ťažká situácia a potrat by vyriešil veľa vecí. A zároveň rok po tom som porodila dcéru, ktorá deň pred pôrodom zomrela - takže viem, aké je žiť tehotenstvo a potom nemať v náručí dieťa. A viem, že sa to dá zvládnuť. A zvládali by sa mi to tisíckrát ľahšie, ak by som vedela, že ona žije, len nemôže byť so mnou, než to, ako som ju videla, keď sme ju po pitve obliekali.
@any_soj úplne súhlasím, nerozumiem postoju, že radšej vlastne dieťa zabijem, len aby nežilo niekde inde a nemalo krásny život. Kamaratka má adoptovaneho chlapca. Bol to pre nich ten najväčší dar aký k ním po rokoch prišiel a chlapec má úžasnú rodinu, namiesto toho aby ho niekto pripravil o život. Je to obrovské gesto lásky voči svojmu dieťaťu aj keď si ho ja nemôžem nechať
@lonely66 celú som nečítala, samozrejme podvody sú možné. Normálne by sme sa stretli, zoznámili. Možno aj spriatelili 🙂 Mali sme do januára 15 rokov bez centu navyše v podnájme v Bratislave jednu slobodnú žienku, profesionálnu mamu, lebo normálny podnájom, kde by mohla byť dôstojne s 3 deťmi, by sama neuplatila. To boli tiež stovky eur mesačne, ktoré sme z toho mohli mať. Proste isté veci - týkajúce sa ľudského života či dôstojnosti - nám za to s manželom stoja 🙂
Ahojte, nešla som tam. Dieťa si nechávam.. neviem síce, ako to úplne zvládnem ale posnažím sa. Nedovolí mi to nič v sebe, tam ísť …
Rozhodla si sa správne.
Odkiaľ si?
Blahozelam ti🥰 rozhodla si sa najlepšie ako si mohla
@zuzanockamt to nemyslíš vážne toto čo si napísala.. však není pre boha bez roboty, bytu atď. Koľko žien je oveľa horšie na Tom a tiež bez chlapa a zvláda to. Má prácu, dostane tehotenský príspevok ak by nedajbože musela ísť na PN stále má nejaký príjem.. určite má aj niečo našetrené a dostane celkom dobrú materskú plus kocikovne.. takisto bude mať prídavky na dieťa a od chlapa výživné čo si určite požiada.. sú ženy ktoré dostanú len rodičak a z toho musia vyžiť
Drž sa autorka 🙏 cokolvek by si potrebovala ozvi sa
@mimuska328 ona to zial vazne myslela, stačí si precitat jej ine prispevky kde ju vytaca že ženy poberaju davky a ona im musí robiť na ne. Ako hlavne že onaa tiez deti a tie prisepvky poberala tiez a zrejme aj pobera od daňového bonusu cez rodinné pridavky, rp...takže až tak tie jej odvody na prispevky inych zatial nejdu
@autorka Úžasné!
zvládneš to! kde je vôľa, tam je cesta...
kde nie je, tam sú len výhovorky!
Nie si ani prvá, ani posledná... a určite to zvládneš...
ako tu niekto napísal, keď ostane žena -napr. po smrti manžela- sama s piatimi deťmi, tak ich tiež nedá "preč", lebo je sama...
ale bojuje ešte viac ako predtým...
lebo JE mama a musí...
aj ty zvládneš.
Nesmierne sa teším pre toto tvoje rozhodnutie!!! A s plienkami na prvé dva mesiace pre bábätko počítam! 🙂 Ak chceš a súhlasíš, napíš mi teraz alebo neskor tvoju adresu, budem rada, ak mi dovolíš ti ich poslať. Teším sa!
@zuzanockamt Akože, čo ty na tomto fóre predvádzaš...Človek by aj veril, že nenávidíš vlastné deti a vlastnú rodinu. Otras.
@janinah
Pridávam sa a kúpim vajíčko, zoženiem zánovný kočík. Autorka, kontaktuj ma. Čestne vyhlasujem, že ti kedykoľvek pomôžem.

Aky velky mas byt? Neda sa ist do mensieho, aj garsonky trebars s mensou hypotekou? V ktorom okrese zijes, nech vieme zhodnotit aj ine moznosi prace. Da sa ti teraz este brigadovat popri praci a odkladat bokom?